Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν είναι γνήσιο το γραπτό από το 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης που κάνει τον γύρο του διαδικτύουHOAXES

Δεν είναι γνήσιο το γραπτό από το 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

29 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Το διαβάσαμε στο φιλικό ιστολόγιο AntiChainLetter
Σε επικοινωνία που είχε με το enikos.gr ο Λυκειάρχης του 12ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι το περιβόητο πλέον διαγώνισμα χημείας, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει τα ποικίλα σχόλια των χρηστών των social media, δεν είναι γνήσιο.
«Δεν έχει υπάρξει ποτέ γραπτό με τέτοιο περιεχόμενο στο σχολείο μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λυκειάρχης και πρόσθεσε: «Άλλωστε δεν έχουμε τμήμα Α4. Μου προξενεί εντύπωση, όμως, πως κάποιος κατάφερε να πάρει μια λευκή κόλα με την σφραγίδα του σχολείου μας και να φτιάξει κάτι τέτοιο». 
Να συμπληρώσουμε ότι αυτός που το έφτιαξε δεν πρέπει να πήρε μια λευκή κόλα, αλλά να έσβησε τα γραμμένα και να πρόσθεσε τα δικά του. Αυτό το καταλαβαίνουμε από μια γραμμή του προηγούμενου κειμένου που έμεινε και έχει διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο κείμενο.
Ακόμη ο καθηγητής, κύριος Ορφανουδάκης Εμμανουήλ που υπογράφει είναι είναι φιλόλογος και όχι καθηγητής χημείας.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.