Ποιοι είμαστε
Αρχική Σκότωσε και φόρεσε το σκύλο του!HOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σκότωσε και φόρεσε το σκύλο του!

30 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Ονομάζεται Rodrigo Braga και σκότωσε τον σκύλο του,τον αποκεφάλισε και έπειτα πετσόκοψε το άτυχο σκυλί και του έκανε…μεταμόσχευση…το έραψε δηλαδή επάνω του με σκοπό να μοιάζει με σκύλο!
Ακολουθούν πολύ σκληρές φωτογραφίες δείτε τις με δική σας ευθύνη.


 Το παραπάνω κείμενο συνοδεύει τις φωτογραφίες που δείχνουν ένα άντρα να κάνει μεταμόσχευση τμήματα από το κεφάλι του σκύλου του, για να μοιάζει με σκύλο.

Είναι όμως αλήθεια; Οχι. Η ψεύτικη είδηση υπάρχει από το 2011 και μας την θυμίζουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ο αντρας αυτός είναι ένας βραζιλιάνος καλλιτέχνης και ονομάζεται Rodrigo Braga οπως σωστά αναφέρει το παραπάνω κείμενο, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι ψέματα.Οι φωτογραφίες είναι ένα μέρος από ένα παράξενο έργο τέχνης του 2004, με τίτλο  Fantasia de Compensação. Το αντρικό κεφάλι που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα αντίγραφο του καλλιτέχνη και ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός. Ο καλλιτέχνης τράβηξε μια σειρά φωτογραφιών και τις επεξεργάστικε ψηφιακά για να φαίνονται σαν πραγματικές.

Μπορεί το έργο του να είναι περίεργο, παράξενο, και να έχει επικριθεί από διάφορες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά η πραγματικά ιστορία αυτών των φωτογραφιών δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα αναφέρει η ψεύτικη είδηση.

In Focus: Rodrigo Braga
Rodrigo Braga website
Rodrigo Braga on PIPA, Investor Prize Professional Art

Διαβάστε:
www.hoaxorfact.com
www.hoax-slayer.com

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.