Ποιοι είμαστε
Αρχική Λίγο… «μούφα» η είδηση για το «ρήγμα» του ΜύρτουFAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Λίγο… «μούφα» η είδηση για το «ρήγμα» του Μύρτου

31 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Τις τελευταίες μέρες μετά το σεισμό στη Κεφαλλονιά, τηλεοπτικά κανάλια και ιστοσελίδες, αναφέρονται συνέχεια στη παραλία του Μύρτου, και προσπαθούν να μεγαλοποιήσουν το θέμα, για να κερδίσουν τηλεθέαση και επισκεψιμότητα. Μερικά παραδείγματα βλέπουμε παρακάτω και αν κάνετε μια έρευνα στο google θα βρείτε πολλές τερατολογίες.

Είναι όμως έτσι όπως τα λένε;
Στα Κεφαλονίτικα νέα διαβάζουμε μια άλλη εκδοχή και βλέπουμε σε παλιό βίντεο τη διαφορά πριν και μετά το σεισμό.  Δείτε ΕΔΩ

Τις τελευταίες ώρες τα τηλεοπτικά κανάλια και ο ειδησεογραφικές ιστοσελίδες παίζουν συνέχεια το θέμα με τα δύο «μεγάλα» ρήγματα που άφησε ο… σεισμός στην Κεφαλονιά.
Πρόκειται για το ρήγμα σε… χωράφι της Παλικής, η δημιουργία του οποίου είναι, απ’ ότι λένε οι επιστήμονες, ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο και το μεγάλο ρήγμα στον Χάρακα, πάνω από τον Μύρτο, την παραλία που ο σεισμός… έσκισε στα δυο. 

 

Φυσικά, το ρήγμα στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι καινούργιο αλλά τυγχάνει να προϋπάρχει του σεισμού…
Μάλιστα, πρόσφατα είχαν ξεκινήσει και τα ανάλογα έργα αποκατάστασης του ρήγματος στην περιοχή και γι’ αυτό το λόγο ο δρόμος ήταν κλειστός την ώρα του σεισμού. 

Ο σεισμός μεγάλωσε το ρήγμα αφού, όπως ήταν επόμενο, ξεκόλλησαν βράχια και από τις δύο πλευρές του. Όμως το ρήγμα προϋπήρχε, κάτι που αποκρύπτεται επιμελώς ώστε η είδηση να κάνει μεγαλύτερο ντόρο.
Αδιάψευστος μάρτυρας, το video που τραβήχτηκε πριν από 2 χρόνια.
Άντε βρε, με λίγη ακόμη προσπάθεια από τα δελτία ειδήσεων η Κεφαλονιά θα αποκτήσει και το δικό της Γκραν Κάνιον…
Αν θέλετε να ακούσετε τη συμβουλή μας, κλείστε την τηλεόραση και τις ειδήσεις και θαυμάστε τις υπέροχες εικόνες με παραμότορ πάνω από τον Μύρτο και το… ρήγμα του. 

 ΠΗΓΗ: www.kefalonitikanea.gr

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.