Ανοίγει ο δρόμος για σκυλίσιο κρέας στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας!

21
Μετά την κινεζοποίηση της Ευρώπης και την εισαγωγή από κεφάλια σκύλων στην Ιταλία, μας ήρθε άλλο ένα μεταφρασμένο, ιταλικό hoax. Αν δε το θυμάστε δείτε το ΕΔΩ.

Ας διαβάσουμε πρώτα το κείμενο.
Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετς φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.

Μάλιστα ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι από φέτος το κρέας σκύλου θεωρείται βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος ύστερα από σχετική αίτηση της εταιρείας «Xinshipu Ltd» η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο.

Μοιάζει λοιπόν περισσότερο από σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί το πράσινο φως για την εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων από εκτροφή σκύλων στην ελεύθερη αγορά σε όλα τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ και άρα και στα Ελληνικά!

Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές που έχουν δεχθεί την αίτηση της «Xinshipu Ltd», δήλωσαν ότι «δεν είναι παράνομη η πώληση εφόσον τα προϊόντα υπόκεινται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους και θα έχουν τακτική πιστοποίηση».

Ο πιο σημαντικός όμως σύμμαχος των ασιατικών επιχειρήσεων αυτού του είδους είναι η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση η οποία για χρόνια τώρα δέχεται την εισαγωγή στην Κίνα ορισμένων ειδών κρέατος όπως το κουνέλι και το άλογο που στη χώρα θεωρούνται ιερά.

Θέτει λοιπόν ζήτημα αμοιβαιότητας για τη διακίνηση κρέατος σκύλου και στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με πολλές ιταλικές σελίδες το hoax ξεκίνησε από ένα κείμενο της Corriere del Mattino που είναι μια σατυρική σελίδα.

Ψάξαμε να βρούμε το πρωτότυπο κείμενο αλλά δεν τα καταφέραμε, ίσος το έχουν αποσύρει. Αλλά βρήκαμε δεκάδες Ιταλικές σελίδες που το αναφέρουν. Δείτε τα παρακάτω links.
http://www.giornalettismo.com/archives/1256361/la-bufala-dei-cani/
http://www.greenme.it/informarsi/animali/12025-carne-di-cane-commestibile-in-italia-bufala
http://bufaleuntantoalchilo.blogspot.it/2014/01/ancora-sulla-carne-di-cane.html
http://www.leggo.it/NEWS/ITALIA/commestibilit_amp_agrave_carne_cane_bufala_corriere_mattino/notizie/399642.shtml

Η εταιρεία «Xinshipu Ltd» που δραστηριοποιείται με κρέας από σκύλο, δεν υπάρχει. Υπάρχει μια εταιρεία Xinshipu Electronic αλλά αυτή δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών.

Φυσικά στο άρθρο δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς.

To hoax είναι ακόμη καινούργιο και δεν έχει εξαπλωθεί. Μόνο ο παρλαπίπας το έχει αναπαράγει μέχρι στιγμής, αλλά σίγουρα θα βρεθούν και άλλοι.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Πάντως, βάσει με τον 191 των Αμερικάνων, θα έπρεπε, εάν ζούσαν εκεί, να συλληφθούν πρωτίστως ο Γιωργάκης με τον Παπαπάρα των υπουργό του ( μαζί και οι κάθε λογής Πρετεντέρηδες), όταν φόβιζαν τον κόσμο και διέσπειραν ειδήσεις ανησυχητικές περί βουλιάγματος του Τιτανικού με σκοπό να μς αλυσοδέσουν, αντί να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

  • ασδφγ

   Αυτά δεν τα έλεγε ούτε ο Γιωργάκης ούτε ο Παπαπάρας. Μια που σχολιάζεις στα hoaxes, θα μπορούσες να έψαχνες τις πραγματικές δηλώσεις.

 • Anonymous

  ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ για έγκυρη ενημέρωση… αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 • Anonymous

  ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ FAKE

  OTAN ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΕΛΙΟ

  • Κ για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους κ επειδή πρέπει να είμαστε σαφείς, οι όροι μεταλλαγμένο κρέας, (γενετικά)μεταλλαγμένα προϊόντα κλπ είναι ΛΑΘΟΣ. Τροποποιημένα είναι το σωστό. Κ μάθετε επίσης ότι οι τάχα μου βιολογικές ντοματούλες απ’το χωράφι του κυρ-Τάδε στο χωριό έχουν τροποποιηθεί εδώ κ πολλούς αιώνες για να αντέξουν στο κλίμα, τις ασθένειες κλπ.
   Κ στο κάτω-κάτω δεν έχω καταλάβει γιατί λυσσάτε τόσο με το σκυλίσιο κρέας, ή το αλογίσιο παλαιότερα, με τα κατεψυγμενα γεύματα. Δλδ τα βόδια, τα γουρούνια ή τα κοτόπουλα είναι κατώτερα; Ή μήπως τα φυτά επειδή δεν έχουν πρόσωπο κ φωνή νομίζουμε ότι δεν πονάνε όταν κοβονται. Λέω εγώ ας πούμε…
   Για να λογικευτούμε λίγο όλοι κ να βάλουμε το μυαλό μας να δουλεύει!!

 • Σκυλίσιο κρέας;;; Α εγώ τρώω μόνο χοιρινό

 • Anonymous

  Όποιος επιχειρηματίας κάνει τη κίνηση να φέρει σκυλιά για φάγωμα στην Ελλάδα θα κονομήσει πολύ χρήμα, γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα μας αρέσει το σκυλίσιο κρέας. Κρίμα να μην έχω λεφτά να τα κάνω εισαγωγή εγώ.

 • Anonymous

  Χρήστο παλικαρι μου είσαι για την Λούτσα. Έπρεπε να έχουμε το αμερικανικό περί διάδοσης ψευδών ειδήσεων να πάει η καταγγελία και η μπουζου σύννεφο. Πατλακες όλοι… Ctrl+C. Ctrl+V

  • Anonymous

   Καλημέρα.
   Νομίζω ότι στις ΗΠΑ είναι πιο ανεκτικοί σε μπαρουφολογία (οι πιο πολλές θεωρίες συνωμοσίας μας έρχονται από κει), εκτός κι αν συκοφαντείς κάποιον συγκεκριμένα, λόγω του θεσμοθετημένου freedom of speech.
   http://www.youtube.com/watch?v=UDDblD_9nO0

   Μπορείς π.χ. να αρνείσαι το ολοκαύτωμα ή και προπαγανδίζεις ακόμα και υπέρ των Ναζί(!), κάτι που απαγορεύεται στην υπόλοιπη Ευρώπη (σε μας επιτρέπεται).

   Για την ακρίβεια έχουμε το άρθρο 191 ΠΚ που απαγορεύει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων (ακόμα και από αμέλεια) ικανών να προκαλέσουν αναστάτωση στον κόσμο. (ψεκασμένοι ακούτε;)

   Επίσης, το ότι δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την υποτιθέμενη «ανωνυμία» των μπλογκς. Θυμιζω ότι τον Παστίτσιο τον συνέλαβαν, ήραν το απόρρητο και του ρίξαν 10 μήνες, λόγω του πλημμελήματος της…βλασφημίας και καθύβρισης θρησκεύματος (freedom of speech? lol)

   Η μήπως να θυμίσω το κόψιμο ομοφυλοφιλικών φιλιών στην TV μας (ή ακόμα και λέξεων στον υποτιτλισμό εκπομπών -λεσβία, γκέι-, κόψιμο του Μπομπ του Σφουγκαράκη κλπ)

   Μάλλον έχει να κάνει με την οπισθοδρομικότητα της κοινωνίας και των θεσμών που δεν ασχολείται κανείς κρατικός φορέας. Μη ξεχνάς ότι ζούμε σε χώρα που έχουν κατατεθεί 3-4 κοινοβουλευτικές(!) ερωτήσεις ως τώρα για αεροψεκασμούς. Ενώ δεν έχει καταδικαστεί ποτέ κανένας με τον αντιρατσιστικό νόμο (που κατά τα άλλα είναι επαρκής, ξανά-lol).

   Η άποψη μου είναι υπέρ του freedom of speech, για όλους όμως, όχι μόνο για ότι αρέσει να διαβάζει ο συντηρητικός, θρησκόληπτος αναγνώστης. Και κυρίως για αυτά που προκαλούν τους συντηρητικούς (θρησκεία, ανθρώπινα δικαιώματα, κριτική στους εθνικισμούς κλπ). Μόνο έτσι προχωρούν οι κοινωνίες.
   Η συνωμοσιολογία, δε, και η δημιουργία φαντασιακών εχθρών είναι ένα από τα στοιχεία πρωτοφασισμού σε μια κοινωνία (Ουμπέρτο Έκο)
   http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ta-typika-xaraktiristika-toy-proto-fasismoy-toy-oymperto-eko

   Και για να το κλείνω, η οπισθοδρομικότητα, ο σκοταδισμός, η θρησκοληψία, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, οι δεισιδαιμονίες δε νομίζω ότι λύνονται με εισαγγελείς, αλλά με παιδεία και περισσότερη ελευθερία.
   Και ως προς την εκπαίδευση του απαίδευτου ελληνικού ιντερνετικού κοινού το Ellinika Hoaxes, το krypteia1, το anti-chain letter και κάποια άλλα παιδιά, κάνουν πολύ καλή και συστηματική δουλειά και προς τη σωστή κατεύθυνση!

   Dr. NoNoNo!

   Υ.Γ. Για την ιστορία το άρθρ. 191 του Ποινικού μας Κώδικα
   Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 191

   1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων μεταλλικών δραχμών.

   2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

 • Anonymous

  ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΧΛΕΜΠΟΥΡΑΣ!

 • Anonymous

  Ευχαριστουμε πολυ παιδια 🙂 Εδω και καιρο και εγω τσεκαρω πολλα πραγματα που διαβαζω ειχατε δικιο για το like farming

 • ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ… ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…. ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΜΙΑ ΜΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ… ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ… ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ… ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΟΛΑ!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.. ΜΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΙΜΗΖΕΙΣ!

  • Ζητάμε ταπεινά συγνώμη, συνεχίστε τη δύσκολο έργο σας ctrl+c και εμείς θα κάνουμε τα εύκολα. Μας είναι τρομερά δύσκολο (λόγο κάποιας αγκύλωσις στα δάχτυλα) να πατάμε δύο πλήκτρα ταυτόχρονα και ειδικά τα ctrl+c και ctrl+v.
   Έξυπνος φαίνεσαι, πιστεύουμε πως έπιασες το νόημα!

  • Ρε φίλε Χρήστο, δε σε υποχρέωσε κανείς να δημοσιεύεις ειδήσεις. Για δύο λόγους μπορεί να το κάνεις, είτε από μεράκι γτ σου αρέσει, είτε γτ το βλέπεις επαγγελματικά ως μία πηγή εισοδήματος απο διαφημίσεις.
   ΑΝ ισχύει ο πρώτος λόγος, τότε δεν το αγαπάς πραγματικά αν δεν σε ενδιαφέρει να δημοσιεύεις αληθινές ειδήσεις, οπότε παράτα το καλύτερα. ΑΝ ισχύει ο δεύτερος λόγος, τότε είσαι ένας κακός επαγγελματίας που το μόνο που τον νοιάζει είναι το κέρδος.
   Όποιο απο τα δύο πάντως και να ισχύει, όταν η δικαιολογία σου είναι »ειναι αρκετα δύσκολο να ψάχνεις τα πάντα» σου αναιρείτε το δικαίωμα να βρίζεις τα κανάλια, τα ΜΜΕ τους πολιτικούς και τα λοιπά καθώς και αυτοί την ίδια δικαιολογία θα σου πουν. Δεν μπορώ να τα ελεγχω όλα ρε φίλε…

  • Anonymous

   Άντε τράβα πρώτα να μάθεις ορθογραφία, που μου θες και να δημοσιεύεις ειδήσεις.

  • Anonymous

   Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο γνωστός επίδοξος δημοσιογρίφος Xrhstos Frik, απεβίωσε στην προσπάθειά του να καταπιεί ολόκληρη πέστροφα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έναρξη εισαγωγών κρέατος Κοάλα από την Κίνα.
   Η είδηση είναι έγγυρη, αφού υπάρχει έγγυρη πηγή (post από φιλαράκο στο facebook).

  • Ζακ

   όσο και να σε διαφημίσουν Xrhsto Frik, αμα αντί να σκύψεις το κεφάλι στα λάθη, περνάς και σε αντεπίθεση, τότε δείχνεις το ποιόν σου .. καμία φορά είναι καλύτερο να μασάς αντί να μιλάς

 • Anonymous

  PRAVO PALIKARIA MOU. EPITELOUS ENA BLOG POU EXEI MUALO………

 • EIMAI AYTOS POY TO ANEBASE STON PARLAPIPA… FILARAKI EXEI PHGH STO TELOS THS DHMOSIEYSHS…. LES OTI O PARLAPIPAS MONO TO ANEBASE…. DEN FEREI KAMIA EY8HNH H PHGH? EISAI MEGALOS… SE EYXARISTOYME!

  • Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι ότι, αν αναπαράγουμε αναρτήσεις τότε έχουμε και εμείς ευθύνη για τη διάδοση. Είναι σαν ένα τηλεοπτικό κανάλι να παίξει μια τσόντα μέρα μεσημέρι, και όλα τα υπόλοιπα κανάλια να παίξουν την ίδια τσόντα με δικαιολογία, δείτε τι έπαιξε το τάδε κανάλι.
   Στο τέλος της ανάρτησης ΔΕΝ λέω ότι ο παρλαπίπας το ανέβασε. Λέω ο παρλαπίπας το έχει αναπαράγει, και η πηγή είναι πρώτη πρώτη.
   Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί και αν δε θέλεις να βλέπεις τον παρλαπίπα στις αναρτήσεις μας, τότε να είσαι πιο προσεκτικός στις αναπαραγωγές σου. Στο δικό σου χέρι είναι να αποφασίσεις αν θέλεις ένα ποιοτικό blog ή ένα blog σκουπιδοτενεκέ. Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί. Καλή συνέχεια.

  • Anonymous

   Δηλαδή ρε φιλαράκι που δεν ελεγχεις τι ανεβάζεις είσαι άμοιρος ευθυνών;;