Ποιοι είμαστε
Αρχική 100 ευρώ πρόστιμο σε όποιον αστυνομικό φοράει το εθνόσημο.HOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

100 ευρώ πρόστιμο σε όποιον αστυνομικό φοράει το εθνόσημο.

7 Φεβ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Τις τελευταίες μέρες πολλοί ελληνικές σελίδες, βάλθηκαν να αφαιρέσουν το εθνόσημο από τις στολές της αστυνομίας. Μάλιστα τιμωρούν όσους αστυνομικούς το φοράνε με 100 ευρώ πρόστιμο.

Το hoax υπάρχει από τον Ιαν. 2010, επι υπουργίας Χρυσοχοΐδη (Οκτ 2009 – Σεπ 2010)και αναφέρει τα παρακάτω, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που πρόσθεσαν δικές τους σάλτσες.

Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς “παραβάτες” θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ !

Με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ, το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, -ΠΡΟ ΠΟ- (βλ.Χρυσοχοϊδης) ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ απο τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες.

Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι ΑΥΡΙΟ Παρασκευή (ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ) θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς «παραβάτες» θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ
«Οι στολές των αστυνομικών φέρουν το έμβλημα της Ελληνικής αστυνομίας στην αριστερή τσέπη. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα αυτό. Το νέο σήμα της αστυνομίας το πληρώνουν μάλιστα με 4 ευρώ έκαστος οι αστυνομικοί από την τσέπη τους.
Η αλλαγή αυτή έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.
Επιπλέον σε λίγο καιρό θα εκδοθούν και οι καινούριες ταυτότητες των αστυνομικών τυπου πιστωτικης καρτας. Oυτε αυτές λοιπόν θα φέρουν το εθνόσημο με τον σταυρο.

Τέλος πριν λίγους μήνες, δόθηκε διαταγή να καθαριστούν όλα τα περιπολικά από αυτοκόλλητες σημαίες που είχαν τοποθετήσει με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι αστυνομικοί και να μείνουν κολλημένα μόνο τα σήματα που προβλέπονται. Ακολούθησε έλεγχος των περιπολικών από τους προϊστάμενους ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με το μέτρο.

Να προσπεράσουμε τα αυτονόητα πως σήμερα έχουμε 2014 και ο Χρυσοχοΐδης δεν είναι υπουργός στο Υπ. Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και να δούμε την ιστορία του συγκεκριμένου hoax.

Το hoax ξεκίνησε από μια διαταγή να αφαιρέσουν οι αστυνομικοί, όσα δεν προβλέπονται στη στολή της αστυνομίας, όπως η ελληνική σημαία που ποτέ δεν προβλεπόταν. Να τονίσουμε εδώ για όσους τους ξινίζει αυτό ότι δεν προβλέπεται η ελληνική σημαία, γιατί υπάρχει το εθνόσημο στο πηλήκιο.
Λογική διαταγή, αν ο κάθε αστυνομικός φοράει ότι σήμα του έρθει δεν θα είναι στολή αλλά καρναβάλι. Κάτι σαν τον ταξίαρχο Θεοχάρη, που κοροϊδεύει ο Σεφερλής.

Από αυτή τη διαταγή πιάστηκε το skeftomasteellhnika.blogspot.gr και έβαλε μια ανάρτηση στις 22 Ιαν 2010 που την αναπαρήγαγε η εφημερίδα στοχος. Από εκεί και πέρα το χάος. Οι σημαίες που δεν προβλέπονταν στη στολή, ονομάστηκαν εθνόσημα, τα εθνόσημα “απαγορεύτηκαν” και ο καθένας έβαζε το κοντό και το μακρύ του στις αναρτήσεις.

Τα κατοχικά νέα το θυμηθήκαν και το ανάρτησαν πριν μερικές μέρες και μετά από αυτό έγινε ένας μικρός χαμός από αναρτήσεις. Μα κανείς από όσους το αναπαρήγαγαν δεν ξέρει ότι σήμερα υπουργός είναι ο Δένδιας; Τι σημασία έχει; Σημασία έχει να μπει η ανάρτηση και να πέσουν 20,50, 100 κλικ παραπάνω.

Η ελληνική αστυνομία το έχει διαψεύσει από το Φεβ 2010.

Και φυσικά το εθνόσημο υπάρχει και θα υπάρχει.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.