Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν θα κερδίσεις αυτοκίνητο στο facebook, όσες κοινοποιήσεις και να κάνεις.SCAMS LIKE FARMING

Δεν θα κερδίσεις αυτοκίνητο στο facebook, όσες κοινοποιήσεις και να κάνεις.

10 Μαρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Δεν άργησε να εμφανιστεί και στους Έλληνες χρήστες του facebook η παρακάτω απάτη.

3

Όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί που υπόσχονται υπέρογκα δώρα, όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας, κτλ. είναι μια απάτη.Δημιουργούνται μόνο για να μπορέσουν οι επιτήδειοι να μαζέψουν χιλιάδες οπαδούς στη σελίδα τους και μετά να προωθήσουν στους χιλιάδες οπαδούς που εξαπάτησαν με ψεύτικους διαγωνισμούς ότι θέλουν, ή να πουλήσουν αυτές τις σελίδες στην μαύρη αγορά. Η συγκεκριμένη απάτη, like-farming scam, δεν είναι ευρέος γνωστή στην Ελλάδα, αλλά τις τελευταίες μέρες, έκανε την εμφάνισή της και στους Έλληνες χρήστες του facebook.

19601

10623970

Οι απατεώνες δημιουργούν εκατοντάδες σελίδες στο facebook και υπόσχονται υπέρογκα δώρα για να ξεγελάσουν τους χρήστες του Facebook, που κοινοποιούν και σχολιάζουν την απάτη με τους ψεύτικους διαγωνισμούς, και έτσι βοηθούν να γίνει η σελίδα δημοφιλής μέσα σε λίγες μέρες. Μόλις η σελίδα γίνει δημοφιλής, με χιλιάδες οπαδούς, οι απατεώνες θα την πουλήσουν ή θα την χρησιμοποιήσουν για άλλες απάτες ή για να στείλουν spam μηνύματα. Τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούν τις βρίσκουν σε διάφορες ιστοσελίδες, όπως ΕΔΩ για παράδειγμα, από μια εταιρία που πουλάει κορδέλες και φιόγκους για ογκώδη δώρα.

Κανείς δεν θα σας χαρίσει αυτοκίνητο για ένα like ή κοινοποίηση. Ούτε οι ίδιες, αυτοκινητοβιομηχανίες.

http://www.hoax-slayer.com/ask-hoax-slayer.shtml

http://www.hoax-slayer.com/bmw-m3-like-farming-scam.shtml

http://www.thatsnonsense.com/blog/bmw-warn-fake-giveaway-facebook-failed-remove/

http://www.thatsnonsense.com/blog/mercedes-benz-range-rover-facebook-giveaways-debunked/

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.