Ποιοι είμαστε
Αρχική O κερατάς φαντάρος και το γράμμα.HOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

O κερατάς φαντάρος και το γράμμα.

10 Μαρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Ακόμη ένα ανέκδοτο πλασάρεται σαν πραγματικό περιστατικό από διάφορες σελίδες, εδώ και αρκετό καιρό και σε τακτικά χρονικά διαστήματα και τις τελευταίες μέρες έκανε πάλι την εμφάνισή του.

Το ανέκδοτο υπάρχει σε αρκετές εκδόσεις αλλά η πιο συνηθισμένη είναι η παρακάτω.

Ο Κώστας μια μέρα ενώ ήταν σκοπιά στην πύλη, παίρνει ένα γράμμα από τον ταχυδρόμο. Με χαρά αναγνωρίζει στον φάκελο τον γραφικό χαρακτήρα της κοπέλας του Ιωάννας. Γεμάτος χαρά ανοίγει το φάκελο, διαβάζει και το χαμόγελό του παγώνει.. (είναι πολύ εύκολο έτσι και αλλιώς να σου παγώσει το χαμόγελο εκεί πάνω όταν έχει -10).
Να τι διάβασε:
«Αγαπημένε μου Κώστα, Είμαστε μαζί 3 χρόνια. Και το ξέρεις πόσο σε αγαπώ!! Δεν μπορώ να αντέξω όμως το ότι είσαι μακριά μου. Για αυτό πήρα την απόφαση να χωρίσουμε. Έτσι και αλλιώς, σε μερικές στιγμές αδυναμίας, σε απάτησα. Συγχώρεσε με, αλλά έτσι είναι καλύτερα και για τους δυο μας… . Σε παρακαλώ να μου στείλεις όποιες φωτογραφίες μου έχεις. Γεια, Ιωάννα».

Μέχρι να τελειώσει η σκοπιά, ο Κώστας έχει καπνίσει 17 1/2 πακέτα τσιγάρα και έχει ρίξει το κλάμα της ζωής του. Τελειώνοντας τη σκοπιά του, και προσπαθώντας να ηρεμήσει, πάει στο θάλαμο, και φωνάζει όλες τις σειρές.
Τους ζητάει να του δώσουν όσες φωτογραφίες μπορούν, από γκόμενες, αδερφές, θείες, ξαδέρφες και πάει λέγοντας. Μαζεύει καμιά 80αριά φωτογραφίες και τις βάζει σε ένα φάκελο.
Μετά πάει στο κρεβάτι του και γράφει το εξής γράμμα:

«Αγαπητή Ιωάννα, Επειδή δεν μπορώ να θυμηθώ ποια ακριβώς είσαι, σε παρακαλώ, διάλεξε την δικιά σου φωτογραφία και στείλε τις υπόλοιπες πίσω. Κώστας».

Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω αποκόμματα, η ιστορία του φαντάρου έχει δημοσιευτεί σαν ανέκδοτο εδώ και πολλά χρόνια.

Το ανέκδοτο είναι αρκετά παλιό και πολλές φορές έχει εμφανιστεί σαν πραγματικό γεγονός. Η παλιότερη εμφάνιση του που έχω βρει, είναι πριν από 10 χρόνια, τον Ιαν. 2004.

  
11/3/2014 Ενημέρωση της ανάρτησης. 
Από τα σχόλια στην ανάρτηση αυτή, βρήκα και τη σκηνή με την ίδια ιστορία από το M.A.S.H.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.snopes.com/love/revenge/photo.asp

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.