Ποιοι είμαστε
Αρχική Βρέθηκε το Βoeing (πτήση MH370)HOAXES FAKE NEWS

Βρέθηκε το Βoeing (πτήση MH370)

13 Μαρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Δεν θα μπορούσε η εξαφάνιση της πτήσης MH370 να μην εκμεταλλευτεί από διάφορες σελίδες για λόγος επισκεψημότητας. Έτσι πριν μερικές ώρες κυκλοφόρησε η παρακάτω είδηση.

Η ψεύτικη είδηση λέει.
Στα στενά της Μάλακα, στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας, υποστηρίζει ο στρατός ότι εντόπισε
-μέσω ραντάρ- ίχνη του μπόινγκ 777 με 239  επιβαίνοντες που αγνοείται εδώ και τέσσερις ημέρες.
Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύει την πληροφορία ότι, πράγματι, το αεροσκάφος -που κατευθυνόταν προς την Κίνα, πριν χαθεί από τα ραντάρ- επιχείρησε αναστροφή προς την Μαλαισία. «Άλλαξε κατεύθυνση και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος», είπε στο Reuters στρατιωτική πηγή.
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στη Μαλαισία μετά τις δηλώσεις στρατιωτών ότι εντοπίστηκε τελικά το αεροσκάφος που έχει εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες…
Η περιοχή όπου σπεύδουν στρατός και αρμόδιες αρχές βρίσκεται σε απόσταση χιλίων μιλίων από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ. 

Το αεροσκάφος της φωτογραφίας είναι Airbus A320-214 και είναι από την “προσθαλάσσωση” της πτήσης US Airways Flight 1549 στις 15 Ιαν 2009 στον ποταμό Hudson. Το αεροσκάφος χτύπησε ένα κοπάδι χήνες και έχασε την ισχύ στους κινητήρες αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε καμιά απώλεια ζωής
http://en.wikipedia.org/wiki/US_Airways_Flight_1549
http://www.shallownation.com/2009/01/15/chesley-sully-sullenberger-us-airways-flight-1549-pilot-photos-video/
http://www.wreckedmagazine.com/joeyredmond/2009/01/16/amazing-accidents-from-us-air-flight-1549-hudson-river-crash/

Η πραγματική είδηση για το, μέχρι στιγμής, εξαφανισμένο αεροσκάφος είναι η παρακάτω.

Δορυφορικές φωτογραφίες που ενδέχεται να απεικονίζουν συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το βράδυ της Παρασκευής (20:40 ώρα Ελλάδος) ενώ πετούσε πάνω από τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, δημοσίευσαν την Τετάρτη οι Αρχές της Κίνας.
Οι κινεζικοί δορυφόροι «παρατήρησαν μία πιθανή περιοχή συντριβής» της πτήσης MH370 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαλαισίας και του Βιετνάμ, όπως ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Επιστήμης, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, σημειώνοντας πως στις φωτογραφίες που έχουν μελετήσει εικονίζονται «τρία φαινομενικά πλεούμενα αντικείμενα ».

Και αναρωτιόμουν πως και δεν έβγαλε κανείς ψεύτικη είδηση για τη πτήση MH370.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.