Απάτη στο facebook με την πτήση MH370, της Malaysian Airlines

2
Οι hackers και οι spamers είναι πολύ έξυπνοι και εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία. Έτσι η εξαφάνιση της πτήσης MH370, της Malaysian Airlines δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη και άρχισαν να εμφανίζονται διάφορες απάτες στο facebook. 

Η απάτη ισχυρίζεται ότι βρέθηκε το αεροπλάνο και αν κλικάρεις πάνω της, μεταφέρεσαι σε μια άσχετη σελίδα με το facebook, που προσπαθεί να το αντιγράψει σε εμφάνιση, ευτυχώς χωρίς μεγάλη επιτυχία. Αν προσπαθήσεις να δεις το ψεύτικο βίντεο θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για να το κοινοποιήσεις πρώτα πριν το δεις. Στην περίπτωση που δεν είσαι συνδεμένος στο fb θα σου εμφανιστεί το παράθυρο σύνδεσης, αλλά αυτό δεν θα γίνει σχεδόν σε κανένα, γιατί ήσασταν συνδεμένοι στο fb όταν και μεταφερθήκατε στη κακόβουλη σελίδα.Αν την πατήσεις από τέτοια malware post, μπορεί, να χάσεις τους κωδικούς σου στο fb και να αναρτούν διάφορα με το λογαριασμό σου, ανάλογα με τον κώδικα της κακόβουλης σελίδας.

Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί με τέτοιες ψεύτικες ειδήσεις και πάντα να προσέχετε την διεύθυνση στης σελίδα ώστε να καταλάβετε αν βρίσκεστε στο fb ή σε κάποια άλλη που προσπαθεί να μιμηθεί το fb

Αν την έχετε ήδη πατήσει, διαγράψτε τις αναρτήσεις, αλλάξτε τους κωδικούς στο fb και ελέγξτε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό.

Ένα πολύ καλό εργαλείο, για να κάνετε έλεγχο στον υπολογιστή σας είναι το Malwarebytes Anti-Malware

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Anonymous

  Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές!

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως αντίθετα με μερικούς -γκουχ- (που όπου να’ναι θα μας φυτρώσουν κεραίες wi-fi στο κούτελο), υπάρχει πολύ κόσμος που δεν έχει το χρόνο να αποκτήσει εξοικείωση με τόσα πολλά πράγματα στο ιντερνετ (blogs, κοινωνική δικτυωση, βιντεο-sites κλπ) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιολογεί σωστά το τι είναι αυτό που βλέπει και κυρίως το τι κλικάρει.

  Και όσο το ίντερνετ εξαπλώνεται σε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού (μαμά ακούς), τόσο μεγαλύτερος ο αριθμός τους.
  Πεδίον δόξης λαμπρόν δλδ, για κάθε είδους scammer, spammer, cracker, και φυσικά προπαγανδιστή, συνωμοσιολόγο, σκοταδολόγο κοκ

  Keep up the good work ppl!

  Υ.Γ. μόνη ενστασούλα είναι η χρήση της λέξης χάκερ με αρνητική έννοια στο ποστ, που σιγουρα δεν ευθύνεστε εσείς αλλά η λανθασμένη χρήση του όρου δεκαετίες χρόνια από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα ο πολύς κόσμος όταν θέλει να αναφερεθεί σε κάποιον κακόβουλο που χρησιμοποιεί υπολογιστή να τον ονομάζει πλέον με το γενικό μεν -τσουβαλιαστικό δε- όρο «χάκερ», που φυσικά δεν αδικεί γενιές και γενιές λαμπρών μυαλών με έφεση στη μηχανική, την ηλεκτρολογία και την ηλεκτρονικά και μόλις πρόσφατα στην πληροφορική: ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο ανθρώπινος νους δλα (νταξ, I carried away)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hacker
  Καλημέρες!
  Dr. NoNoNo!