Κοπέλα ναυαγός σε ερημονήσι, σώθηκε με το Google Earth μετά από 2 χρόνια

In Fake news, Hoax, True stories, Γκάφες, Την πάτησα by Θοδωρής Δανιηλίδης1 Comment

Μια καινούρια φανταστική ιστορία παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες σαν πραγματική ιστορία. 

Η φανταστική ιστορία αναφέρει:

Το 2007, η Βρετανίδα Gemma Sheridan και 2 φίλες της κανόνισαν ένα ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό προς τη διώρυγα του Παναμά και στη συνεχεία, στο όμορφο νησί της Χαβάης. Το ταξίδι ήταν υπέροχο και χωρίς απρόοπτα. Ωστόσο, μετά τη διέλευση από τη διώρυγα του Παναμά εισερχόμενοι στον Ειρηνικό, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ δύσκολα.
Μια πολύ μεγάλη καταιγίδα χάλασε τα ηλεκτρονικά του σκάφους και του προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές. Οι 2 φίλες της έπεσαν στη θάλασσα και εξαφανίστηκαν. Χωρίς κάποια ηλεκτρονική συσκευή να λειτουργεί και με ένα κατεστραμμένο πλοίο, η Gemma έπλεε για 17 ημέρες μέχρι που χτυπήθηκε από άλλη μία καταιγίδα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης καταιγίδας, η Gemma έπεσε αναίσθητη και κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία της.
Η Gemma ξύπνησε σε μια παραλία,και γύρω της υπήρχαν τα συντρίμμια από το σκάφος που επέβαινε. Μόνη και με την αίσθηση πανικού, όσο περνούσαν οι μέρες ανακάλυπτε ότι είναι η μοναδική κάτοικος ενός νησιού. Έπρεπε να βρει νερό, τροφή και ένα καταφύγιο από τα συντρίμμια του σκάφους
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που κατάφερε να επιβιώσει η Gemma υπάρχουν στην news-hound. Αυτό που έσωσε την Gemma ήταν ένα τεράστιο SOS που είχε γράψει στην παραλία του νησιού.
Πέρασαν όμως δύο χρόνια μέχρι να το δει κάποιος. Ένα πρωί ξύπνησε με τον ήχο ενός αεροπλάνου που πετούσε ασυνήθιστα χαμηλά πάνω από το ερημονήσι. ΝόμιζΕ ότι ήταν όνειρο. Έτρεξε στην παραλία ουρλιάζοντας και κουνώντας τα χέρια σαν τρελή, το αεροπλάνο πέταξε πάνω από 2 ή 3 φορές πάνω της και στη συνέχεια έριξε ένα μικρό πακέτο. Μέσα ήταν ένα ραδιόφωνο, φρέσκο ​​νερό, τροφή και ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών. Άνοιξε το ραδιόφωνο και άκουσε ανθρώπινη φωνή μετά από 2 χρόνια. Όταν την περισυνέλεξαν το πρώτο που ρώτησε ήταν “Πως με βρήκατε;”
“Κάποιο παιδί από τη Μινεσότα είδε το SOS στο Google Earth” ήταν η απάντηση, από το συνεργείο διάσωσης. Η Gemma δεν ήξερε καν τι είναι το Google Earth, αλλά το εκτίμησε αφάνταστα.

Η παραπάνω ιστορία δημοσιεύτηκε από την news-hound αλλά η news-hound δεν είναι κάποια αξιόπιστη σελίδα ειδήσεων και δημοσιεύει φάρσες και φανταστικές ιστορίες σαν πραγματικές ειδήσεις και το αρχικό δημοσίευμα μιλάει για επτά χρόνια και όχι δύο.
Η φωτογραφία που συνοδεύει την ιστορία είναι από το 2010 στη Κιργιζία.

Μέρος του κειμένου της φανταστικής ιστορίας το πήραν από την αληθινή ιστορία του Ed Stafford, ο οποίος πέρασε 60 ημέρες σε ένα έρημο νησί στον Ειρηνικό και δημοσιεύτηκε στη Daily Mail το 2013.
Συμπέρασμα: Η ιστορία που υποστηρίζει μια γυναίκα βρέθηκε μέσω του Google Earth μετά από επτά χρόνια σε ένα έρημο νησί, δεν είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά που να επιβεβαιώνει την ιστορία, και η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε ως «απόδειξη» δημοσιεύτηκε χρόνια νωρίτερα σε μια άσχετη με την ιστορία, είδηση.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Κ αυτή η δόλια δεν είδε το Ναυαγό με τον Τομ Χανκς νά’χει να πορεύεται; Κοτζάμ μαθήματα ζωής δίνει αυτό το έρμο το Χόλιγουντ. Δες μια εκπαιδευτική ταινία χριστιανή μου, τι μου ήθελες κ συ εξωτικά ταξίδια;!