Ποιοι είμαστε
Αρχική Κοπέλα ναυαγός σε ερημονήσι, σώθηκε με το Google Earth μετά από 2 χρόνιαHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κοπέλα ναυαγός σε ερημονήσι, σώθηκε με το Google Earth μετά από 2 χρόνια

20 Μαρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Μια καινούρια φανταστική ιστορία παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες σαν πραγματική ιστορία. 

Η φανταστική ιστορία αναφέρει:

Το 2007, η Βρετανίδα Gemma Sheridan και 2 φίλες της κανόνισαν ένα ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό προς τη διώρυγα του Παναμά και στη συνεχεία, στο όμορφο νησί της Χαβάης. Το ταξίδι ήταν υπέροχο και χωρίς απρόοπτα. Ωστόσο, μετά τη διέλευση από τη διώρυγα του Παναμά εισερχόμενοι στον Ειρηνικό, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ δύσκολα.
Μια πολύ μεγάλη καταιγίδα χάλασε τα ηλεκτρονικά του σκάφους και του προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές. Οι 2 φίλες της έπεσαν στη θάλασσα και εξαφανίστηκαν. Χωρίς κάποια ηλεκτρονική συσκευή να λειτουργεί και με ένα κατεστραμμένο πλοίο, η Gemma έπλεε για 17 ημέρες μέχρι που χτυπήθηκε από άλλη μία καταιγίδα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης καταιγίδας, η Gemma έπεσε αναίσθητη και κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία της.
Η Gemma ξύπνησε σε μια παραλία,και γύρω της υπήρχαν τα συντρίμμια από το σκάφος που επέβαινε. Μόνη και με την αίσθηση πανικού, όσο περνούσαν οι μέρες ανακάλυπτε ότι είναι η μοναδική κάτοικος ενός νησιού. Έπρεπε να βρει νερό, τροφή και ένα καταφύγιο από τα συντρίμμια του σκάφους
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που κατάφερε να επιβιώσει η Gemma υπάρχουν στην news-hound. Αυτό που έσωσε την Gemma ήταν ένα τεράστιο SOS που είχε γράψει στην παραλία του νησιού.
Πέρασαν όμως δύο χρόνια μέχρι να το δει κάποιος. Ένα πρωί ξύπνησε με τον ήχο ενός αεροπλάνου που πετούσε ασυνήθιστα χαμηλά πάνω από το ερημονήσι. ΝόμιζΕ ότι ήταν όνειρο. Έτρεξε στην παραλία ουρλιάζοντας και κουνώντας τα χέρια σαν τρελή, το αεροπλάνο πέταξε πάνω από 2 ή 3 φορές πάνω της και στη συνέχεια έριξε ένα μικρό πακέτο. Μέσα ήταν ένα ραδιόφωνο, φρέσκο ​​νερό, τροφή και ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών. Άνοιξε το ραδιόφωνο και άκουσε ανθρώπινη φωνή μετά από 2 χρόνια. Όταν την περισυνέλεξαν το πρώτο που ρώτησε ήταν “Πως με βρήκατε;”
“Κάποιο παιδί από τη Μινεσότα είδε το SOS στο Google Earth” ήταν η απάντηση, από το συνεργείο διάσωσης. Η Gemma δεν ήξερε καν τι είναι το Google Earth, αλλά το εκτίμησε αφάνταστα.

Η παραπάνω ιστορία δημοσιεύτηκε από την news-hound αλλά η news-hound δεν είναι κάποια αξιόπιστη σελίδα ειδήσεων και δημοσιεύει φάρσες και φανταστικές ιστορίες σαν πραγματικές ειδήσεις και το αρχικό δημοσίευμα μιλάει για επτά χρόνια και όχι δύο.
Η φωτογραφία που συνοδεύει την ιστορία είναι από το 2010 στη Κιργιζία.

Μέρος του κειμένου της φανταστικής ιστορίας το πήραν από την αληθινή ιστορία του Ed Stafford, ο οποίος πέρασε 60 ημέρες σε ένα έρημο νησί στον Ειρηνικό και δημοσιεύτηκε στη Daily Mail το 2013.
Συμπέρασμα: Η ιστορία που υποστηρίζει μια γυναίκα βρέθηκε μέσω του Google Earth μετά από επτά χρόνια σε ένα έρημο νησί, δεν είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά που να επιβεβαιώνει την ιστορία, και η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε ως “απόδειξη” δημοσιεύτηκε χρόνια νωρίτερα σε μια άσχετη με την ιστορία, είδηση.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.