Ποιοι είμαστε
Αρχική Στρατιώτης γονάτισε μπροστά από το άγαλμα του Θ. ΚολοκοτρώνηHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Στρατιώτης γονάτισε μπροστά από το άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη

21 Μαρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε πως ένα γεγονός διαστρεβλώνεται και παρουσιάζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο ώστε να κεντρίσει την περιέργεια και να καταφέρει να κερδίσει την ανάλογη επισκεψημότητα στη σελίδα.

Για αρχή και πριν δούμε την πραγματική είδηση, να δούμε τι αναγράφει η διαστρεβλωμένη ανάρτηση.

Αμέσως μετά το άγημα μπροστά στο άγαλμα του Θ.Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης ένας… στρατιώτης γονατίζει μπροστά την προτομή του μεγάλου ήρωα του 21′.
Να τον χαίρετε η μάνα που τον έχει.
Συγχαρητήρια σε αυτόν τον στρατιώτη

Αν παρατηρήσετε στη φωτογραφία ο “στρατιώτης” δεν φοράει ελληνική παραλλαγή και άρβυλα του ελληνικού στρατού. Όσοι έχετε υπηρετήσει θα γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπετε ποτέ σε οποιοδήποτε άγημα. Οπότε δεν μιλάμε για κάποιο άγημα αλλά για κάτι άλλο.

Το ΓΕΕΘΑ διοργανώνει τακτικά κάποιους στρατιωτικούς “αθλητικούς” αγώνες. Η λέξη “αθλητικούς” την έχω σε εισαγωγικά γιατί οι κανόνες, για τους στρατιωτικούς αγώνες, δεν είναι σύμφωνοι με τους κανόνες που υπάρχουν σε κάθε άθλημα. Για παράδειγμα σε ένα αγώνα δρόμου που διοργανώνει το ΓΕΕΘΑ παίρνουν μέρος τα μόνιμα στελέχη του ελληνικού στρατού ή όσοι υπηρετούν τη θητεία τους και υποχρεωτικά στον αγώνα, πρέπει να φέρουν και να φοράνε πλήρη εξάρτιση με όπλο και υπηρεσιακή φόρμα εργασίας με άρβυλα.

Η πραγματική είδηση που μας την παρουσιάζουν διαστρεβλωμένη, γιατί έτσι θεώρησαν ότι θα κερδίσουν μεγαλύτερη επισκεψημότητα, είναι η παρακάτω.

Στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, το ΓΕΕΘΑ, διοργάνωσε επετειακή πορεία με την επωνυμία «1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821». Η πορεία ξεκίνησε 17 Μαρτίου από την Αρεόπολη Λακωνίας και κατέληξε σήμερα 19 Μαρτίου στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Τα συμμετέχοντα στελέχη των ΕΔ διάνυσαν συνολικά 85 χιλιόμετρα, φέροντες οπλισμό και φόρτο πορείας ακολουθώντας το δρομολόγιο Αρεόπολη-Γύθειο-Σπάρτη-Άνω Δολιανά, όπου διεξήχθη και η ομώνυμη μάχη-Ρίζες-Λιθοβούνια-Στενό-Αγ. Βασίλειος-Αγ. Κωνσταντίνος-Σκοπή-Τρίπολη.

Της Βάλιας Αμπατζή

Στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης όπου βρίσκεται το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλά και μέσα στο άγαλμα τα ιερά οστά του, οι αθλητές αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ΕΔ τερμάτισαν σημερα από τις 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Στους άντρες:
1ος Σμηνίας Ξενιτίδης Σπυρίδων
2ος Ανθυποσμηναγός Τεντολούρης Φίλιππος
3ος ΕΜΘ Αρχιλοχίας Κοκαλίδης Σταύρος

Στις γυναίκες:
1η Επικελευστής Νικολακοπούλου Λαμπρινή
2η Δεκανεας Σπουντόφ Χριστίνα.

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη γυναίκα τερμάτισε μαζί με τους πρώτους άντρες.

Την οργάνωση είχαν ο Αντισμήναρχος Φωτίου Παναγιώτης και ο Αντιπλοίαρχος Ανδριόπουλος Σπύρος από την ΑΣΑΕΔ. Την επίβλεψη του Τροπαίου είχε και η ΔΙΚΕ (IV Μεραρχία ΠΖ).

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

φωτο ρεπορτάζ Βάλια Αμπατζήhttp://stratiotikathemata.blogspot.gr/2014/03/1_19.html

Οι φωτογραφίες και το ρεπορτάζ είναι της Βάλιας Αμπατζή και η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδειά της. Μάλιστα βρέθηκαν και μερικοί ξύπνοι που έβαλαν και το λογότυπο τους στις ξένες φωτογραφίες.

http://stratiotikathemata.blogspot.gr/2014/03/blog-post_22.html

Για να δούμε και τα βίντεο.


Και ρωτάω, γιατί να χαίρετε μόνο η μάνα του παραπάνω στρατιώτη και όχι και η μάνα του παρακάτω στρατιώτη;

Ή η μάνα των παρακάτω κοριτσιών;  Μπουρδές με λαδορίγανη θα λέγανε στο χωριό μου.

Η ανάρτηση που μιλάει για κάποιο στρατιώτη που μετά το άγημα γονάτισε μπροστά στη προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη είναι τουλάχιστον διαστρεβλωμένη και σύμφωνα με την προσωπική μου γνώμη, δημιουργήθηκε για να κεντρίσει την περιέργεια και να τραβήξει την ανάλογη επισκεψημότητα. Αυτός είναι ο κανόνας που συμπεριφέρονται ορισμένες σελίδες στους αναγνώστες τους. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική είδηση, αλλά μόνο ο τρόπος θα καταφέρουν να αυξήσουν την επισκεψημότητα.Να τονίσω για να μη παρεξηγηθώ ότι δε λειτουργούν όλοι με αυτό τον τρόπο αλλά δεν είναι και λίγες οι σελίδες που το κάνουν.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.