Ποιοι είμαστε
Αρχική Χάσατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου; Πάρτε ένα μπαλάκι του τένις!HOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Χάσατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου; Πάρτε ένα μπαλάκι του τένις!

25 Μαρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Ένα αρκετά παλιό και γνωστό hoax κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Ένα μπαλάκι του τένις μπορεί να σας επιτρέψει να μπείτε στο αυτοκίνητό σας αν έχετε χάσει τα κλειδιά σας – τώρα για τη μίζα, πρέπει να βρείτε είτε άλλη πατέντα είτε τα κλειδιά σας…

Δείτε τα βήματα και εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα ανεβαίνουν οι ασφάλειες του αυτοκινήτου

1. Παίρνετε ένα μπαλάκι του τένις και ανοίγετε μια τρύπα με ένα κατσαβίδι.
2. Τοποθετείτε το μπαλάκι στην κλειδαριά με την τρύπα να κοιτάζει την σχισμή της κλειδαριάς.
3. Στη συνέχεια ασκείτε στο μπαλάκι μεγάλη πίεση και απότομα. Η πίεση του αέρα ενεργοποιεί το μηχανισμό για να ανέβουν οι ασφάλειες.
4. Οι ασφάλειες του αυτοκινήτου ανέβηκαν και μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα.


Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι αδύνατο να ανοίξει μια κλειδαριά αυτοκινήτου με την πίεση του αέρα. Το βίντεο είναι μια φάρσα που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ πριν από αρκετά χρόνια. Τη στιγμή που η κοπέλα πιέζει το μπαλάκι του τένις στη κλειδαριά, κάποιος συνεργός της, πατάει το κουμπί του τηλεχειρισμού και το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει. Με αυτό το γνωστό εδώ και χρόνια hoax είχαν ασχοληθεί και το απομυθοποίησαν οι mythbusters. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.