Ποιοι είμαστε
Αρχική Σαουδική Αραβία: Ανώτεροι υπάλληλοι ράβουν το στόμα και το μάτι ενός νέου κοριτσιού.HOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σαουδική Αραβία: Ανώτεροι υπάλληλοι ράβουν το στόμα και το μάτι ενός νέου κοριτσιού.

9 Απρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Σήμερα κυκλοφόρησε μια είδηση με φωτογραφία ενός κοριτσιού που του έχουν ράψει το στόμα και το ένα μάτι στη Σαουδική Αραβία. Είναι όμως αλήθεια;

Όπως κάθε φορά, θα διαβάσουμε πρώτα το κείμενο της είδησης.

Σαουδική Αραβία: Ανώτεροι υπάλληλοι ράβουν το στόμα και το μάτι ενός νέου κοριτσιού που δήλωνε φανερά .. ότι …« ο Ιησούς είναι ο λυτρωτής μου ..»


Αυτό το νέο κορίτσι που εργαζόταν στη Σαουδική Αραβία είχε το θράσος να πει : « ο Ιησούς Χριστός, είναι η ειρήνη … είναι ο λυτρωτή μου ..»

Αυτό θύμωσε πολλούς ανώτερους υπαλλήλους στην εργασία της και έτσι διέταξαν κάποιους άντρες … ( Χμ, … μα τι άντρες τα κάνουν αυτά σε ένα κορίτσι ; μάλλον για τίποτα ξεφωνημένες κελεμπίες θα επρόκειτο ) … να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία …
της συρραφής του στόματος της … που της το έκλεισαν, προκειμένου να την εμποδίσουν να εκφράζει την αγάπης της για τον Ιησού Χριστό μας.

Επιπλέον, της έραψαν το αριστερό μάτι … που της το έκλεισαν και αυτό … ως μια προστιθέμενη μορφή τιμωρίας.

Η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε ήταν όχι μόνο απάνθρωπη αλλά και ανθυγιεινή . Το πλαστικό νήμα που χρησιμοποιήθηκε … σκόπιμα περιείχε χημικές ουσίες, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μόλυνση της ….

Αυτή η ιστορία έχει επιβεβαιωθεί μέσω των οργανώσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων που χαρακτήρισαν αυτό το ρεπορτάζ όχι μόνο ως μια αντανάκλαση του θανάσιμου συστήματος της Σαουδικής Αραβίας επί των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και μια σαφώς κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών..’

————————————–
Για αρχή να πούμε ότι το κορίτσι στη φωτογραφία δεν είναι αραβικής καταγωγής αλλά, είναι κινεζικής ή ιαπωνικής καταγωγής (ή από κάπου εκεί κοντά) και αυτό δεν θέλει πολύ κλικ κλικ για να το καταλάβεις, από τα σκιστά της μάτια.
Τη φωτογραφία, την έχουν πάρει από την παρακάτω ιστοσελίδα, ακραίου piercing. Η φωτογραφία είναι από το 2008 και ότι αναφέρει η “είδηση” για τιμωρία στη Σαουδική Αραβία είναι μόνο ανοησίες.

Επιλέξτε το “photo gallery” και μετά το “extreme body modification in Japan”. Η φωτογραφία είναι η Νο 30 από τις 43 
 
Η γιαπωνέζα της φωτογραφίας με το ραμμένο στόμα και μάτι, είναι η Tsukika
Tη φωτογραφία της Tsukika, με το ραμμένο μάτι και στόμα, τη βρήκα και σε έκθεση στη Γερμανία. 

Στην Ιταλία, η ίδια φωτογραφία κυκλοφόρησε με ψεύτικη είδηση για τη Συρία και πριν μερικούς μήνες είχε κυκλοφορήσει για την Σαουδική Αραβία.
Η συνταγή για αυτές τις κατασκευασμένες ειδήσεις είναι σχετικά απλή. Παίρνουμε μια εντυπωσιακή ή περίεργη φωτογραφία και γράφουμε μια μπούρδα που ταιριάζει με τη φωτογραφία. Φυσικά σε τέτοιες κατασκευασμένες “ειδήσεις” απουσιάζουν οποιαδήποτε στοιχεία, όπως π.χ. όνομα, τοποθεσία, και χρόνος. Όλες αυτές οι ιστορίες που δεν έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο είναι απλά ιστορίες και τίποτα παραπάνω και δεν θα πρέπει να τις πιστεύετε.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.