Ποιοι είμαστε
Αρχική Κάτι δεν πάει καλά στο facebook. Υπάρχουν likes σε σελίδες ή ομάδες που ποτέ δεν έχετε κάνει;HOAXES SCAMS

Κάτι δεν πάει καλά στο facebook. Υπάρχουν likes σε σελίδες ή ομάδες που ποτέ δεν έχετε κάνει;

12 Απρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Σε τακτικά χρονικά διαστήματα, μια φορά το μήνα περίπου, ελέγχω το αρχείο δραστηριοτήτων στο facebook. Στο τελευταίο έλεγχο που έκανα ανακάλυψα likes σε σελίδες που ποτέ δεν έχω κάνει και ποτέ δεν έχω επισκεφτεί.

Όπως βλέπετε στα παρακάτω αποκόμματα, στις 9 Απριλίου υπάρχουν τέσσερα περίεργα likes και ένα στις 20 Μαρτίου. Αυτές τις σελίδες δεν τις έχω επισκεφτεί ποτέ και φυσικά δεν πάτησα like σε καμιά από αυτές. Πιθανότατα να προστέθηκαν κάνοντας κλικ σε κάποιο λίνκ με κακόβουλο κώδικα. Οι τέσσερις σελίδες στις 9 Απριλίου έχουν διαφορά μερικά λεπτά. Συγκεκριμένα το Comfuzio.com (περιοδικό) και το Βίντεο με άποψη και στυλ πήραν like το ίδιο λεπτό και τρίτος τερμάτισε ο panathinaikoskosmos στο αμέσως επόμενο λεπτό. Είδατε πόσο γρήγορα πατάω τα likes αν θέλω; 

Για να δούμε και τι περιεχόμενο έχουν.
Το Comfuzio.com που έγινε μέλος στο fb στις 13 Μαρτίου 2014 έχει 50 αναρτήσεις likefarming και 168.000 μέλη μέχρι σήμερα. Εκτός από μένα αρέσει και σε 13 φίλους μου.

Το Comfuzio.com (περιοδικό) που έγινε μέλος στο fb στις 3 Απριλίου 2014 δεν έχει καμιά ανάρτηση και αρέσει σε 96.800 άτομα μέχρι σήμερα. Εκτός από μένα ενθουσιάστηκαν και 8 φίλοι μου με το κενό χώρο. Ούτε εικόνα προφίλ δεν έχει και αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που 70.000 άτομα μιλούν για αυτή τη σελίδα. 
Το Βίντεο με άποψη και στυλ, έγινε μέλος στις 28 Μαρτίου 2014 έχει μία ανάρτηση με ένα αρκετά καλό βίντεο και γιαυτό αρέσει σε 98.800 άτομα. Εκτός από μένα το ένα και μοναδικό βίντεο ξετρέλανε 6 φίλους μου και 28.600 άτομα συζητάνε αυτό το βιντεάκι.

Τουλάχιστον ο panathinaikoskosmos και το Enalla Radio έχουν περιεχόμενο και δεν δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες και δεν είμαι ο μόνος που την πάτησα. Έχω αρκετή παρέα και φίλους, δε παραπονιέμαι. Ομολογώ πως στο Comfuzio.com (περιοδικό), είναι λιγάκι βαρετά αλλά τι να κάνουμε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Ελέγξτε το αρχείο δραστηριοτήτων σας. Είμαι σίγουρος πως αρκετοί θα βγάλετε λαβράκι. Αν δεν γνωρίζεται πως δείτε την παρακάτω εικόνα. Σταμάτα εσύ…. υπάρχει και κόσμος που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα… κατευθείαν να πεταχτείς.

Περιμένω στα σχόλια σας να μου πείτε αν βρήκατε τίποτα περίεργο. Καλό Σαββατοκύριακο και προσοχή, μην την πατήσετε όπως εγώ. 

https://www.ellinikahoaxes.gr/?p=196

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.