Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι πιο συνηθισμένες απάτες του facebook.HOAXES SCAMS

Οι πιο συνηθισμένες απάτες του facebook.

15 Απρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Αν έχετε προφίλ στο Facebook και δεν είσαστε νέος χρήστης του, θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές απάτες. Οι απατεώνες αγαπούν τους πολλούς χρήστες γιατί μπορούν να βρουν ευκολότερα θύματα και το facebook έχει πολλούς χρήστες.

Μερικές από αυτές τις απάτες προσπαθούν να ψαρέψουν προφίλ και τους κωδικούς, άλλες κάνουν έρευνες και μοιράζουν ψεύτικα δώρα, άλλες πουλάνε προϊόντα που ποτέ δεν θα παραλάβετε και άλλες προωθούν ιούς η κακόβουλα προγράμματα. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζεται συχνά κωδικούς και να έχετε προστασία μια σχετική προστασία για ιούς και κακόβουλα προγράμματα.
  • Παιχνίδια που κερδίζεις δώρα. Οι απάτες αυτές σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον με κάποια δώρα (μεγάλα ή μικρά) που ποτέ δεν θα κερδίσεις και σε εγγράφουν σε συνδρομητικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με αρκετά μεγάλες χρεώσεις. 
  • Εφαρμογές που υπόσχονται ότι θα σας ενημερώνουν, ποιος επισκέπτεστε το προφίλ σας η βλέπει τις φωτογραφίες σας. Καμιά από αυτές τις εφαρμογές δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί το fb δεν παρέχει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να λειτουργήσουν αυτές οι εφαρμογές.
  • Απάτες που προσπαθούν να κλέψουν το λογαριασμό σας (Phishing). Οι επιθέσεις phishing είναι μία από τις πιο συνηθισμένες απάτες στο Facebook. Ο στόχος τους να αποκτήσουν το όνομά και το κωδικό του χρήστη στο facebook. Αν το καταφέρουν μπορούν να το χρησημοποιήσουν για να εξαπλωθεί η απάτη στους φίλους σας
  • Νέα ή επιπλέον χαρακτηριστικά. Κουμπιά “Δεν μου αρέσει” και εφαρμογές για να αλλάξουμε την εμφάνιση του fb. Οι απατεώνες με αυτό τον τρόπο σας ξεγελούν και εγκαθιστάτε malware στα πρόσθετα του Web browser σας.
  • Δωρεάν Facebook Credits. Αυτή η απάτη, στοχεύει στους gamers στο Facebook. Τα credits που χρησιμοποιούνται για να αγοράσουν είδη σε Farmville, Cityville, κλπ. κοστίζουν πραγματικά χρήματα και δεν Θα λάβετε κανένα μεγάλο ποσό από αυτά, δωρεάν. 
  • Έρευνα με δώρο, δωροκάρτες, εισιτήρια κτλ. Αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, ποτέ δεν πρόκειται να πάρετε δωρεάν εισιτήρια, και δωροκάρτες μόνο με τη συμπλήρωση μιας έρευνας.
  • Συγκλονιστικές, τρομερές, σοκαριστικές και αποκλειστικές ειδήσεις. Οτιδήποτε ξεκινάει με φοβερό, τρομερό, απίστευτο, σοκαριστικό κτλ πολλές φορές καταλήγει σε φωτογραφίες ή βίντεο που δεν υπάρχουν και ζητάνε κοινοποίηση για να τα δεις ή σου ζητάνε να κάνεις μια σειρά ενεργειών.
  • Like-farming. Διαβάστε για την απάτη like-farming ΕΔΩ
  • Αγορές προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές. Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί όταν δείτε ένα προϊόν να πωλείτε σε μια πολύ χαμηλή τιμή που κανονικά δεν θα έπρεπε. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες δεν έχουν παραλάβει τίποτα και έχουν χάσει τα χρήματα τους. Προτιμήστε την μέθοδο της αντικαταβολής για να πληρώσετε.

Σίγουρα δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος από τις απάτες που κυκλοφορούν στο facebook αλλά είναι οι πιο συνηθισμένες απάτες και θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα. Αυτές οι απάτες μπορούν να εξαπλωθούν από τοίχο σε τοίχο, μεταξύ των χρηστών με κοινοποιήσεις. Οι απατεώνες θα εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε μέθοδο μπορούν, και τις περισσότερες φορές είναι έξυπνοι και δημιουργικοί.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.