Ποιοι είμαστε
Αρχική Βραζιλία 2014. “Εντείνονται οι ετοιμασίες για το Mundial”HOAXES FAKE NEWS

Βραζιλία 2014. “Εντείνονται οι ετοιμασίες για το Mundial”

28 Απρ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Η συνταγή είναι γνωστή. Παίρνουμε μια άσχετη αλλά εντυπωσιακή φωτογραφία που θα κινήσει την περιέργεια όσων θα την δουν και πλάθουμε μια ιστορία που ταιριάζει με τη φώτο. Μετά καθόμαστε και μετράμε τις αναδημοσιεύσεις.

Διαβάζουμε στη δημοσίευση.
Μην σε σοκάρει η εικόνα.
Σκέψου την θετική της πλευρά:
– Μπαλίτσα
– Παρέα με φιλαράκια μπροστά σε Plasma τηλεόραση
– Παγωμένη μπύρα
– Πίτσα από delivery
– Λαδιά στο φανελάκι 
– Καραγκούνης και τ’ άλλα τα παιδιά
– Εθνική Ελλάδος, Εθνικός Ύμνος, Υπερηφάνεια
– Πανηγυρισμοί, αληθινή χαρά
– Κανά στοιχηματάκι με απόδοση 1,80
– “Κωλογερμαναρά” στον γερμανό που θα βάλει goal, ενώ σκέφτεσαι την Μέρκελ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΕΣΤΑ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΜΑΛΑΚΑ

Πόλεμο εναντίον των αστέγων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων έχει εξαπολύσει το κράτος της Βραζιλίας εν όψει του παγκόσμιου κυπέλλου που θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου 2014 σε 12 πόλεις. Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, πριν από τόσο μεγάλες διοργανώσεις, οι εκάστοτε κυβερνήσεις λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ωραιοποίησης και “ξεβρωμίσματος” των πόλεων. 

Αλλά τι σου λέω κι εγώ τώρα;;;

Το φλέγον ζήτημα των ημερών είναι το σλόγκαν που θα αναγράφεται στο πούλμαν της ελληνικής αποστολής. Μέχρι στιγμής τα επικρατέστερα είναι:

1) Οι ήρωες παίζουν όπως οι Έλληνες (Heroes play like Greeks)
2) Αυτή είναι η Ελλάδα (This is Greece)
3) Μια ομάδα ένα όνειρο (One team one dream)

….

ΜΑΛΑΚΑ !!!
Τόση μπάλα και τόση μούγκα είχαμε να δούμε από τη χούντα…

————————————

Οι φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση με όσα περιγράφει η ανάρτηση, για πόλεμο εναντίων των αστέγων εν όψει του παγκοσμίου κυπέλλου. Είναι από μία επιχείρηση της στρατιωτικής αστυνομίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 4 Φεβ. 2014, που έγινε, για να βρεθούν οι εγκληματίες που δολοφόνησαν την αστυνομικό Alda Rafael Castilho. Στην επιχείρηση αυτή και στην ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν 6 άτομα που σχετίζονται με τη δολοφονία της αστυνομικού και το εμπόριο ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 4 πολεμικά τυφέκια, 2 περίστροφα, χειροβομβίδες, γεμιστήρες και ναρκωτικά.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο fb με σχόλιο ότι είναι η απάντηση στη δολοφονία της Alda Rafael Castilho και από εκεί τις πήραν για να τις συνδέσουν με το μουντιάλ.

Καμιά σχέση με την εκκαθάριση και το ξεβρόμισμα των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων εν όψει του μουντιάλ… και συμφωνούμε με το σχόλιο του φίλου, που μας έστειλε το θέμα αυτό…

“Διαβάστε και μάθετε να φτιάχνετε κλαψομούνικες δηθενευαίσθητες χιπστεριές για πολλά shares: αρχικά παίρνουμε σαν βάση μια εντελώς άσχετη/σοκαριστική φωτογραφία (όσο πιο πολύ αίμα τόσο πιο πολλά shares) και χτίζουμε πάνω της όλη την παραμύθα. Προσθέτουμε υπεροπτικές σαχλίτσες, μια γερή δόση τεχνητής ενοχοποίησης των αφελών, αρκετή χολή για κάθετι εθνικό και όλο αυτό το κλείνουμε με “ΜΑΛΑΚΑ” και “ΧΟΥΝΤΑ” (είναι must). Έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.”

http://g1.globo.com/rio-de-janeiro/noticia/2014/02/pm-da-upp-morre-apos-tiroteio-em-comunidade-da-vila-cruzeiro-no-rio.html
http://oglobo.globo.com/rio/legista-forense-diz-ha-indicios-de-que-houve-execucao-em-acao-da-pm-no-juramento-11506084

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.