Κουκούτσια βερίκοκων, ένας πολύ επικίνδυνος μύθος για τη θεραπεία του καρκίνου.

51

Εχθές, ο φίλος Γιώργος ανέβασε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο του, ΚΡΥΠΤΕΙΑ, που μιλούσε για τα κουκούτσια από βερίκοκα και πικραμύγδαλα και μια υποτιθέμενη αντικαρκινική δράση (θεραπεία). Για απόδειξη ανάρτησε την ανακοίνωση του υπουργείου υγείας που εκτός των κινδύνων για δηλητηρίαση από υδροκυάνιο, σε ένα σημείο μιλούσε για αυτή την υποτιθέμενη αντικαρκινική δράση.

Υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις στο fb, με αρκετούς σχολιαστές να υποστηρίζουν αυτή την υποτιθέμενη (σύμφωνα με το υπουργείο υγείας) αντικαρκινική δράση, άλλους να διαφωνούν και ορισμένους να σχολιάζουν ότι η ανακοίνωση δεν είναι απόδειξη για την κατάρριψη αυτής της εναλλακτικής θεραπείας του καρκίνου, με κουκούτσια από βερίκοκα.

Αυτό με οδήγησε να κάνω μια έρευνα για την αμυγδαλίνη και την ιστορία της ως θεραπεία του καρκίνου. Δεν είναι γιατρός ούτε το παίζω ειδικός αλλά με αυτά που βρήκα μου σηκώθηκε η τρίχα από την ανευθυνότητα ορισμένων που πουλάνε στην κυριολεξία θάνατο για να κονομήσουν.


Δεν το έχω ζητήσει ποτέ να αντιγράψετε ή να κοινοποιήσετε κάποιο άρθρο, αλλά θα το κάνω τώρα, γιατί πραγματικά κινδυνεύουν άνθρωποι υγιείς ή μη. Πιστεύω πως τα παρακάτω θα πρέπει να τα διαβάσουν όσο είναι δυνατό περισσότεροι. Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας.

Αντιγράφω από το ιστολόγιο ΚΡΥΠΤΕΙΑ και συνεχίζω με τη δική μου έρευνα μετά την αντιγραφή.

Υπάρχουν πολλά άρθρα που μας έρχονται από τον αφυπνισμένο κόσμο της εναλλακτικής ιατρικής που θέλουν τα κουκούτσια από τα βερίκοκα ή τα πικραμύγδαλα να είναι φάρμακα εναντίον του καρκίνου..

Ένα δείγμα των αφυπνισμένων άρθρων που κυκλοφορούν δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Πριν λίγο καιρό το Υπ.Υγείας εξέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση….

Με επείγουσα ανακοίνωσή του το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» μας ενημέρωσε ότι κατά το τελευταίο διάστημα των 6 μηνών αυξήθηκε ο αριθμός περιστατικών με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα.Τα παραπάνω διατίθενται ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες.  Η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόληση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο.Λόγω ελλιπούς επισήμανσης για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η κατανάλωση περισσοτέρων από 10 πυρήνων ημερησίως μπορεί να προκαλέσει, ανάλογα με την ποσότητα, από ήπια, οξεία έως και θανατηφόρο δηλητηρίαση με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικότητας: κοιλιακό άλγος, ναυτία έμετοι, διάρροια ως  αρχικά συμπτώματα ήπιας τοξικότητας, έως δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκή αδυναμία, κυάνωση, καταστολή, αρρυθμίες και μεταβολική οξέωση. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για τις περαιτέρω επείγουσες ενέργειες και τα μέτρα αρμοδιότητάς του, που πρέπει να ληφθούν.

Τέλος, εφιστούμε την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, ώστε να αποφύγει κάθε προμήθεια και κατανάλωση καρπών-πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα, έως την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές.

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/2289-deltio-typoy-ths-genikhs-grammateias-dhmosias-ygeias-gia-peristatika-dhlhthriashs-apo-kyanioyxa

Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και όχι τα απανταχού και δήθεν αφυπνισμένα άρθρα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

————————————-

Τι όμως είναι η αμυγδαλίνη η αλλιώς Λεατρίλη (laetrile) ή Βιταμίνη Β17; Έχει πραγματικά αντικαρκινική δράση; Είναι η θεραπεία του καρκίνου που μας κρύβουν; Μπορείς να δηλητηριαστείς από τα κουκούτσια βερίκοκου;

Γιατί είναι επικίνδυνη η κατανάλωση των κουκουτσιών βερίκοκου και πικραμύγδαλου. 
Η αμυγδαλίνη και η λεατρίλη δεν είναι η ίδια ουσία και αποτελούν διαφορετικές χημικές ενώσεις. Οι ενώσεις αυτές είναι τοξικές και περισσότερο θανατηφόρες αν ληφθούν από το στόμα γιατί κάποια ειδικά ένζυμα, οι γλυκοσιδάσες (beta-glucosidase) που υπάρχουν στο έντερο τις μεταβολίζουν, με αποτέλεσμα να παράγεται κυάνιο.


Λίγη ιστορία.
Η αμυγδαλίνη απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1830 από δύο Γάλλους χημικούς, τους Πιερ-Ζαν Ρομπικέ και Αντουάν Μπουτρό-Τσαρλάρ. Είχε χρησιμοποιηθεί ως αντικαρκινικός παράγοντας στη Ρωσία από το 1845, και στην Αμερική το 1920. Στη δεκαετία του 1950, μια δήθεν μη τοξική, συνθετική μορφή κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χρήση ως συντηρητικό κρέατος και αργότερα διατέθηκε στο εμπόριο ως λεατρίλη για τη θεραπεία του καρκίνου. Στη δεκαετία του 1970, η λεατρίλη (laetrile είναι τροποποιημένη ημισυνθετική μορφή της αμυγδαλίνης) κέρδισε τη δημοτικότητα ως αντικαρκινικός παράγοντας.

Αμυγδαλίνη, Λεατρίλη ή Βιταμίνη Β17.
Η αμυγδαλίνη και η λεατρίλη δεν είναι η ίδια ουσία και αποτελούν διαφορετικές χημικές ενώσεις. Η Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17 είναι μια ημισυνθετική μορφή της αμυγδαλίνης και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ όπως θέλουν να μας περάσουν ορισμένοι. Η χρήση του όρου βιταμίνη είναι εσφαλμένη.
Οι βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες που χωρίς αυτές είναι αδύνατη η ζωή. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τις συνθέσει από μόνος του και έτσι τις λαμβάνει, από την τροφή. Μια ανάγνωση οποιασδήποτε λίστας των γνωστών βιταμινών μέχρι σήμερα, θα σας το αποδείξει.

Οι θεωρίες για την εξήγηση της αντικαρκινικής δράσης της λεατρίλης.
Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές θεωρίες προκειμένου να εξηγήσουν την αντικαρκινική δράση της λεατρίλης αλλά καμιά από αυτές δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η πρώτη από αυτές ενσωματώνει στοιχεία της trophoblastic θεωρίας του καρκίνου, μια θεωρία που δεν είναι ευρέως αποδεκτή ως μια εξήγηση για τον σχηματισμό του καρκίνου. Σύμφωνα με την θεωρία trophoblastic, όλοι οι καρκίνοι προκύπτουν από αρχέγονα γενετικά κύτταρα, (κύτταρα που, υπό κανονικές συνθήκες, θα γίνονταν ωάρια ή σπέρμα) μερικά από τα οποία είναι διεσπαρμένα σε όλο το σώμα κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και, ως εκ τούτου, δεν περιορίζονται στην όρχεις ή στις ωοθήκες. Η trophoblastic θεωρία ισχυρίζεται ότι η μετατροπή των αρχέγονων βλαστικών κυττάρων σε μια καρκινική κατάσταση κανονικά εμποδίζεται από ένζυμα του παγκρέατος, και ότι οι καρκινικοί όγκοι μπορούν να καταστραφούν από τα ένζυμα του παγκρέατος, συμπληρώματα διατροφής και λεατρίλη. Το σκεπτικό είναι ότι κακοήθη κύτταρα έχουν υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ενός ενζύμου που ονομάζεται beta-glucuronidase (το οποίο είναι διαφορετικό από το ένζυμο beta-glucosidase αλληλεπιδρά η λεατρίλη) και ότι είναι ελλιπείς σε ένα άλλο ένζυμο που ονομάζεται rhodanese. Έτσι, η θεωρεία υποστηρίζει ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι περισσότερο ευαίσθητα στις τοξικές επιδράσεις της λεατρίλης τα φυσιολογικά κύτταρα, λόγω της ανισορροπίας σε αυτά τα δύο ένζυμα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν πειραματικές αποδείξεις να υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι κανονικά κύτταρα και καρκινικά κύτταρα διαφέρουν σημαντικά στις συγκεντρώσεις τους, σε beta-glucuronidase ή rhodanese

Η δεύτερη θεωρία αναφέρει ότι τα καρκινικά κύτταρα περιέχουν περισσότερο beta-glucosidase από τα φυσιολογικά κύτταρα και όπως στην πρώτη θεωρία, είναι  ελλιπείς σε rhodanese. Στοιχεία από εργαστηριακές μελέτες αποδεικνύει ότι η θεωρία αυτή δεν μπορεί να σταθεί. Όπως σημειώθηκε προηγουμένως, τα φυσιολογικά κύτταρα και καρκινικά κύτταρα περιέχουν παρόμοιες ποσότητες rhodanese. Επιπλέον, οι περισσότεροι τύποι των κυττάρων των θηλαστικών περιέχουν μόνο μικρά ίχνη beta-glucosidase και αυτό το ένζυμο δεν έχει ανιχνευθεί σε δείγματα όγκων ή σε ανθρώπινο αίμα. Χωρίς επαρκή επίπεδα beta-glucosidase, είναι δύσκολο η ενδοφλέβια χορήγηση αμυγδαλίνης να μετατραπεί σε κυάνιο και άλλα προϊόντα.

Η τρίτη θεωρία αναφέρει ότι ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα μιας μεταβολικής διαταραχής που προκαλείται από ανεπάρκεια βιταμίνης και η λεατρίλη ή «βιταμίνη Β17» είναι η βιταμίνη που λείπει και που χρειάζεται ο οργανισμός για την αποκατάσταση της υγείας. Πειραματικά στοιχεία δείχνουν ότι το επίπεδο της πρόσληψης μεμονωμένων βιταμινών μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του καρκίνου, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι απαιτείται η λεατρίλη ή ότι μπορεί να λειτουργεί σαν μια βιταμίνη σε ζώα ή ανθρώπους. Όπως αναφέραμε παραπάνω η λεατρίλη δεν είναι βιταμίνη. 
Η τέταρτη θεωρία αναφέρει ότι το κυάνιο που απελευθερώνεται από τη λεατρίλη έχει τοξική επίδραση και καταστρέφει τα λυσοσώματα (διαμερίσματα μέσα στα κύτταρα που περιέχουν ένζυμα ικανά να διασπούν άλλα κυτταρικά μόρια). Τα λυσοσώματα απελευθερώνουν το περιεχόμενο τους, θανατώνοντας έτσι τα καρκινικά κύτταρα. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, μια άλλη συνέπεια είναι η διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Έρευνες για την αμυγδαλίνη – λεατρίλη και την αντικαρκινική της δράση.
Η αμυγδαλίνη μαζί με την ημισυνθετική μορφή της λεατρίλη (laetrile) ή ψευδός βιταμίνη Β17, έχουν προταθεί ως φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι δεν είναι αποτελεσματικές. Η αμυγδαλίνη και η λεατρίλη δεν είναι η ίδια ουσία και αποτελούν διαφορετικές χημικές ενώσεις. Οι έρευνες έχουν δείξει πολύ μικρή αντικαρκινική δραστικότητα σε μελέτες σε ζώα και καμία αντικαρκινική δράση σε κλινικές δοκιμές με ανθρώπους.
Διαβάστε για τις έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα ΕΔΩ και τις κλινικές δοκιμές με ανθρώπους ΕΔΩ από το National Cancel Institute.

Η ιστορία της αμυγδαλίνης και της λεατρίλης έχει καταγραφεί σαν την μεγαλύτερη αγυρτεία στις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου. 

Οι συμβουλές για την υγεία πρέπει να είναι έγκυρες, ακριβείς, από αξιόπιστες ιατρικές πηγές και για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα να ρωτάτε πάντα τον ιατρό σας και να μην εμπιστεύεστε διάφορες αναρτήσεις.

Εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα από άλλες φορές, γιατί πραγματικά κινδυνεύουν και υγιείς άνθρωποι που καταναλώνουν κουκούτσια, σαν πρόληψη για τον καρκίνο.

Δεν το έχω ζητήσει ποτέ να αντιγράψετε ή να κοινοποιήσετε κάποιο άρθρο, αλλά θα το κάνω τώρα, γιατί πραγματικά κινδυνεύουν άνθρωποι υγιείς ή μη. Πιστεύω πως τα παραπάνω θα πρέπει να τα διαβάσουν όσο είναι δυνατό περισσότεροι.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • nik1976

  Αν δεν ξέρεις καλύτερα να μην ομιλείς. Όντως όσα είχαν διατυπώσει οι αρχαίοι αποδείχτηκαν λάθος. Πλην όμως αυτό δεν αίρει τις καινοτομίες που εισήγαγαν, για την εποχή που τις εισήγαγαν, και την τροφή για σκέψη που έδωσαν στην Αναγέννηση. Άντε στο βαγονάκι σου τώρα

 • Ενώ γενικά το hellenic hoaxes είναι ένα καλό μπλογκ, στην περίπτωση αυτή πρέπει να γραψει ένα αρθρο για το ίδιο του το άρθρο…

 • fotis Zapadiotis

  28-5-2017

  1)Κατ΄αρχήν ΔΕΝ προ΄ετρεψα κανένα να ακολουθήσει την δική μου τακτική την οποία συνεχίζω με μετρήσιμο,ανά τρίμηνο,προστατικό αντιγόνο 0.01.
  2)Εγώ αναφέρομαι σε προσωπικά βιώματα και ο Κος Διαχειριστής με ένα » Δεν ΄ισχύει¨ -ποιό πράγμα- υποθέτω ότι αμφισβητεί την μετεγχειρητική μου εικόνα και την αντίστοιχη μετεγχειρητική μου ανατομοπαθολογική μου εξέταση.Οι γιατροί μου τα είπαν.
  3)ΔΕΝ ισχυρίστηκα ότι ΣΙΓΟΥΡΑ οφειλόταν στούς σπόρους του βερύκοκκου.Εκανα την ίδια διατροφή κατά το διάστημα από την διάγνωση μέχρι την εγχείρηση και την ίδια συνεχίζω από τότε
  . 4)Η μακροζωϊα δεν ειναι ΜΟΝΟ θέμα DNA ,ράτσας,φυλής.Είναι και θέμα περιβάλλοντος .Οχι μόνο εδάφους(υψομέτρου κ.λ.π) ,νερού και υγειινούς διατροφής χωρίς φυτοφάρμακα, ορμόνες,τεχνητές χρωστικές,συντηρητικά κ.λ.π ΑΛΛΑ και από την στιγμή της σύλληψής , τι τρώει η εγκυμονούσα,τι πίνει ,αν καπνίζει,αν ειναι ψυχολογικά ήρεμη(τα τελευταία από το βιβλίου του κ.Ματθ.Ιωσαφάτ-Μεγαλώνοντας μέσα στην Ελληνική Οικογένεια-δεν κάνω διαφήμιση-. Παρακαλώ να μη διαγραφεί.

 • giorgos.argyrou

  Διάβασα με προσοχή τα περισσότερα σχόλια των συνανθρώπων μου .
  Θέλω να προσθέσω και εγώ αυτό που έμαθα από ένα LINK πριν αρκετό καιρό – ότι επιστήμονες επισκέφτηκαν τες φιλές που ζουν στα Ιμαλάια αν δεν απατώμαι και ζούσαν περισσότερα χρόνια από όλους τους συνανθρώπους μας – Διότι έτρωγαν τα κουκούτσια των Βερίκοκων – όπερ και ζούσαν πολύ περισσότερα χρόνια , από εμάς – δεν έλεγαν ότι θεραπεύει τον Καρκίνο η κάποια ανίατη ασθένεια – αυτά έχω να σχολιάσω για τα κουκούτσι του βερίκοκου .

 • giorgos.argyrou

  Διάβασα με προσοχή τα περισσότερα σχόλια των συνανθρώπων μου .
  Θέλω να προσθέσω και εγώ αυτό που έμαθα από ένα LINK πριν αρκετό καιρό – ότι επιστήμονες επισκέφτηκαν τες φιλές που ζουν στα Ιμαλάια αν δεν απατώμαι και ζούσαν περισσότερα χρόνια από όλους τους συνανθρώπους μας – Διότι έτρωγαν τα κουκούτσια των Βερίκοκων – όπερ και ζούσαν πολύ περισσότερα χρόνια , από εμάς – δεν έλεγαν ότι θεραπεύει τον Καρκίνο η κάποια ανίατη ασθένεια – αυτά έχω να σχολιάσω για τα κουκούτσι του βερίκοκου .

 • fotis Zapadiotis

  Σας ξαναγράφω μετά από δύο περίπου μήνες.και βέβαια δεν έχω την απαίτηση να είστε 24 ώρες πάνω από τον υπολογιστή για να εγκρίνετε το σχόλιο μου.Το παρακάτω είναι κατάθεση προσωπικής εμπειρίας.
  Κάθε χρόνο,γιά περισσότερο από δέκα χρόνια ,έκανα δύο φορές το χρόνο εξέταση προστατικού αντιγόνου. οι μετρήσεις έδειχναν 2-2,5 περίπου. Χριστούγεννα του 2014 η εξέταση έδειξε 5,2.Εκανα δακτυλοσκόπηση και δειγματοληψία από τον πρωκτό σε 14 σημεία.Η παθολογοανατομική εξέταση έδειξε καρκίνο προστάτη 3+4=7 κατά Glison(αν το γράφω σωστά).
  Από το φθινόπωρο του 2014 διαβάζοντας γιά τα κουκούτσια του βερίκοκκου και την ,κατά μερικούς ωφέλειά τους,μασούσα ,όχι καθημερινά,μέχρι τρία την ημέρα.
  Αποφάσισα να κάνω προστατεκτομή με τη μέθοδο DA VINCI ,που ‘εκανα σε δύο μήνες από τη βιοψία.Τον πρώτο μήνα μετά τη διάγνωση,σταδιακά την πρώτη εβδομάδα,αύξησα την κατανάλωση σε δέκα την ημέρα.τον δεύτερο μήνα,φοβούμενος δηλητηρίαση του ήπατος, μιά και το 3+4=7 δεν είναι τόσο άσχημο,ως προς την μετάσταση τουλάχιστον, μείωσα τα σποράκια σε 7-8 την ημέρα.
  Δεν χρειάστηκε να αφαιρεθούν οι γειτονικοί λεμφαδένες γιατί όπως μου είπε μετά ο χειρούργος-ουρολόγος ,η οπτική μακροσκοπική εικόνα του προστάτη ήταν πολύ καλύτερη από την εικόνα της βιοψίας.Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την παθολογοανατομική εξέταση του αφαιρεθέντος προστάτη.
  Στον Γιατρό δεν ανέφερα γιά τα σποράκια του βερύκοκκου.Δεν ξέρω αν τα παραδέχεται.
  Σημειωτέον δεν απαιτήθηκε χημειοθεραπεία ,την οποία βέβαια δεν θα έκανα ,αντε το πολύ να έκανα εντοπισμένη ακτινοβολία((Cyber Knife) ,αλλά θα έφθανα την κατανάλωση σε 30 την ημέρα-έτσι και αλλι’ως θα ήμουνα χαμένος,μιά και ο καρκίνος θα είχε κάνει μετάσταση.
  Αυτή είναι το δικό μου βίωμα χωρίς προσθήκες ή αφαιρέσεις.Ο καθένας γιά τον εαυτό του αποφασίζει.
  Παρακαλώ να δημοσιευθεί.

  • Peoples

   Απο που τα προμηθευοσουνα γιατι εχουν ακουστει για καποια τα οποια εχουν εκτεθει στο φως του ηλιου με αποτελεσμα να εχουν χασει τα ενζυμα τους.Ετσι τουλαχιστον ισχυριζεται μια εταιρεια στο εξωτερικο που τα πουλαει συσκευασμενα σε ειδικες συσκευασιες.

  • Peoples

   Απο που τα προμηθευοσουνα γιατι εχουν ακουστει για καποια τα οποια εχουν εκτεθει στο φως του ηλιου με αποτελεσμα να εχουν χασει τα ενζυμα τους.Ετσι τουλαχιστον ισχυριζεται μια εταιρεια στο εξωτερικο που τα πουλαει συσκευασμενα σε ειδικες συσκευασιες.

  • Thodoris Kostopoulos

   πες τα!!συνχαρητηρια φιλε…ζωη να εχεις!!

 • Thodoris Drakopoulos

  Το βασικο και το πιο απλο συμπερασμα που δεν εχετε καταλαβει και απορω γιατι… Ειναι οτι ολα τα προιοντα που λαμβανουμε απο την φυση και συμβαλουν θετικα στον οργανισμο ειναι για να μην προσβληθουμε με διαφορες ασθενειες οπως ο καρκινος οχι για να τις θεραπευσουμε…. Οταν αποκτησει καποιος καρκινο μετα ειναι πολυ πιο δυσκολο να γιατρευτει και εξαρταται το ειδος του καρκινου…. Την αμυγδαλινη δηλαδη την τρωμε για να ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ καρκινο οχι για να τον καταπολεμησουμε!

  • nik1976

   Ούτε αυτό ισχύει φίλε μου. Η φύση όσα υγιεινά αγαθά παρέχει, παρέχει και άλλα τόσα ισχυρότατα δηλητήρια

 • GIANNAKHS IOANNIDES

  1-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4198254/
  2-https://www.spandidos-publications.com/mmr/7/5/1453
  3-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4320388/
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΒΟΗΘΑ-ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-Σιγουρα χρειαζονται περισσοτερες ερευνες-προσοχη σιγουρα να ΜΗΝ παίρνετε απο μόνοι σας υπερβολική ποσότητα γιατι είναι όντως τοξική όπως κάθε φάρμακο σε υπερδοσολογια-Να ακολουθητε οδηγίες

 • Roman Box

  Πως φτασατε απο τους κινδυνους της υπερκαταναλωσης στο οτι ειναι απατη η θετικη επιδραση που εχει το κουκουτσι μονο εσεις ξερετε

 • Smirlis Vasilis

  Το σχόλιό μου αφορά καθαρά στην επιλογή συνδέσμων ως απόδειξη πως η αμυγδαλίνη είναι μόνο επικίνδυνη. Στα link που έβαλες λέει το ακριβώς αντίθετο… http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16880611 Δεν ξέρω τι ισχύει για το θέμα απλά δεν μπορείς να λες η φωτιά δεν καίει και να δείχνεις για απόδειξη ένα καμένο δάσος. Φιλικά

 • JOHN

  Να συμβουλευτώ «γιατρό» ???Απόφοιτος της σημερινής «ιατρικής» που ντροπιάζει το όνομα του Ιπποκράτη??Ευχαριστώ δεν θα πάρω…..

 • mitsos

  edw den mporoun na therapeusoun mia gastritida kai tha therapeusoun to karkino apla sto thema tou karkinou pame poly arga giati i epistimones fobounte na pernoun riska gia pio logo auto giiati sta ergastiria pou kanoun ta piramata sto karkino eine kai kapios anoteros pou tous epivlepi ama kanoun kati alo extos apo auto pou tous leei to ogkologiko ergastirio tous apovaloun apo to panepistimio kai as eine o kaliteros epistimonas

 • Δε χρειάζεται να προσπαθήσατε άλλο τα κατάλαβα όλα και με καλύψατε πλήρως. Τώρα κατάλαβα ότι οι φαρμακοβιομηχανίες που βγάζουν τα εμβόλια, που μας δημιουργούν τον καρκίνο, δε θέλουν να πεθάνουμε. Απλό είναι. Θα πάω και μια βόλτα από ένα νοσοκομείο να δω μερικά παιδάκια με τα ίδια μου τα μάτια και έτσι θα ξεχάσω οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα.

 • Με καλύψατε πλήρως. Τώρα κατάλαβα ότι οι φαρμακοβιομηχανίες που βγάζουν τα εμβόλια, που μας δημιουργούν τον καρκίνο, δε θέλουν να πεθάνουμε. Απλό είναι. Θα πάω και μια βόλτα από ένα νοσοκομείο να δω μερικά παιδάκια με τα ίδια μου τα μάτια και έτσι θα ξεχάσω οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα.

 • ζωη

  η φαρμακοβιομηχανιες έχουν ως βασικο σκοπό το κέρδος δε μιλησε κανεις ότι επιθυμούν να πεθαίνει κόσμος αλλά σαφώς και δεν τους οφελεί μια θεραπεία που θα προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα ταμεία τους! οι τύποι των καρκίκων είναι πολλοί που δημιουργούνται από τα διάφορα φάρμακα και τα εμβόλια που κατα καιρούς κανουμε λογου χάρη η λευχαιμία και ο καρκίνος του μυελού των οστών..Δεν χρειάζεται καμία έρευνα παρά μόνο μία επισκεψη σε κάποιο νοσοκομείο(πχ παιδων) οπου δεκάδες παιδια (καποια 4 και 5 μηνων) υποφέρουν! οι αποδείξεις και οι πολυχρονες ερευνες έχουν βγάλει τα αποτελεσματά τους αλλά δεν είναι αυτά που τους συμφερουν και δεν θα μπω στην διαδικασια να προσπαθησω να σας πεισω δεν με ενδιαφερει οποιος έχει ζήσει την φρικτή αυτή εμπειρία καταλαβαίνει τι κρυβεται πισω απο ολο αυτο τ

 • Ναι, είναι γνωστό ότι τις φαρμακοβιομηχανίες, τις συμφέρει να πεθαίνουμε. Δεν θέλουν με τίποτα να είμαστε ζωντανοί και να καταναλώνουμε τα φάρμακά τους. Αλώστε δε φτάνουν για όλους. Πραγματικά επιθυμώ να ξυπνήσω από το βαθύ ύπνο μου και να πιστέψω. Γι’ αυτό σας ζητώ να με βοηθήσετε και να μου αποδείξετε ότι η θεραπεία του καρκίνου έχει βρεθεί. Ακόμη επιθυμώ να μου αποδείξετε ότι φταίνε τα εμβόλια, που παθαίνει ο κόσμος καρκίνο και για ποιον συγκεκριμένο καρκίνο αναφέρεστε γιατί υπάρχουν πάνω από διακόσιοι διαφορετικοί. Φυσικά και για να τους κάνουμε όλους να σκάσουν από το κακό τους, θα σας ζητήσω οι αποδείξεις και οι πολύχρονες έρευνες να είναι από ογκολόγους ιατρούς επιστήμονες και τους ανάλογους έγκυρους οργανισμούς ή πανεπιστήμια και όχι από κάποιο blog, σα το δικό μου για παράδειγμα ή από κάποια ανάρτηση με κάποια εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου. Έτσι για να μπούμε στο μάτι των άπιστων και να τους κάνουμε να το βουλόσουν πια.
  Και μια που μιλήσαμε για εμβόλια, τι πιστεύεις για το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας; Σας προστατεύει από αυτόν ή σας τον δημιουργεί το εμβόλιο;

  Τόσο τρολάρισμα δεν έχει καμιά άλλη ανάρτηση. Σκέψου να μην υπήρχαν τόσες πολύχρονες έρευνες, ατράνταχτα στοιχεία και η αμυγδαλίνη να ήταν καμιά νέα ανακάλυψη και όχι από το 1830, τι θα γίνονταν.

 • ζωή

  είναι επιλογή του καθενός να πράττει ανάλογα με τα πιστεύω του. Έτσι οποιος επιθυμεί μπορεί να τρώει τροφές που νομίζει ότι θα συμβάλουν στη διατήρηση μίας καλής υγείας. Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να πεθαίνει απο την κατανάλωση υγειινών από τη φύση παραγόμενων προιόντων σε αντίθεση με τις θεραπείες κατά του καρκίνου που αν την γλιτώσεις αφήνουν πολλά σημάδια πάνω σου..Αλλωστε πιστεύω ότι ο βασικός λόγος εμφάνισης καρκίνου είναι τα εμβόλια και τα φάρμακα που εισβάλλουν καθημερινά στο σώμα μας..Πρεπει ναγίνει ααντιληπτό ότι δεν δύναται εν έτη 2014 να μην έχει υπάρξει θεραπεία κατά του καρκίνου..δεν έχει υπάρξει απλά κάποια θεραπεία που να προσφέρει οφέλη και κέρδη στην τεράστια βιομηχανία κατά του καρκίνου γιατί όταν μία μονάχα ένεση στο στάδιο θεραπείας του κοστίζε (όταν ήμουν εγώ σε θεραπεία) 500000 δραχμές ποιός ο λόγος να ανατρέξουν σε νέες θεραπείες πιο φυσικές και λιγότερο δαπανηρές. Όποιος πιστευει ότι δεν έχει βρεθει τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι βαθια νυχτωμένος..

  • Giorgos Zoulis

   Το γεγονός οτι βρισκόμαστε στο 2015 πλέον δεν είναι απόδειξη για την εύρεση θεραπειών για τους διάφορους τύπους καρκίνων. Μπορεί να έχουμε κάνει κάποια άλματα στην τεχνολογία και την Ιατρική αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει λύσεις για τα πάντα. Είδικα στα θέματα Ιατρικής και Βιολογίας τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα καθώς εκτός απο αποτέλεσμα στην θεραπεία χρειάζεται να επιβιώσει και ο οργανισμός. Για να κάνω και εγώ μια γενικευμένη απλούστευση, το υδροχλωρικό οξύ σκοτώνει τους ιούς αλλά δεν το καταπίνουμε ή το παίρνουμε ενδοφλέβια για να γίνουμε καλά. Δεν είναι το αντικείμενο μου η Ιατρική έρευνα αλλά έχω αρκετούς φίλους Βιολόγους και Βιοχημικούς που εξακολουθούν να κάνουν έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Φαντάζομαι αυτοί δεν έχουν ενημερωθεί οτι έχει βρεθεί η λύση και τζάμπα εργάζονται πάνω σ’αυτό το αντικείμενο αντί να ασχοληθούν με άλλες ανίατες αθένειες. Θα συμφωνήσω οτι η παντελλής άγνοια και/ή κατανόηση θεμάτων που απαιτούν ειδικές γνώσεις σε συνδυασμό με την ελλειπή ή επιλεκτική ενημέρωση δείχνει πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι πολλοί στο θέμα της θεραπείας του καρκίνου.

   • Avatar

    Εδώ στέλνουμε μη επανδρωμένα διαστημικα σκάφη στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος κ εσύ λες ότι δεν έχει βρεθεί η θεραπεία σε ανιατες ασθενιες; η μήπως πιστεύεις ότι οι περισσότεροι γιατροί κάνουν ανεξάρτητη ερευνα πέρα των πρωτοκόλλων τις καθοδηγούμενης απο τις φαρμακοβιομηχανίες ιατρικής; δηλαδή όταν βλέπεις ανθρώπους να σου λένε ότι έχουν θεραπευτεί με λάδι κάνναβης κ με ενέσιμη μορφή Β17, εσύ ποιον θα πιστέψεις; καλά κάνεις κ είσαι επιφυλακτικός απλά ότι δε τζιραρει δεν λανσάρεται κιόλας. Η φύση φίλε δε πατεντάρεται οποτε δεν υπάρχουν κέρδη. Οι έρευνες που αναφέρεται στο άρθρο απο ποιον χρηματοδοτούνται ώστε να δείξουν θεραπευτικά αποτελέσματα; απο τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες. Μη περιμένεις να βρεις λύση απο επίσημες έρευνες γιατί δε θα βρεις ποτε. Κ αν βρεις σίγουρα θα είναι κάτι που θα το πληρώνεις.. Χοντρά μάλιστα.

    • Giorgos Zoulis

     Το οτι στέλνουμε μη επανδρωμένα σκάφη στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος, ένα για την ακρίβεια και απο τη δεκαετία του 70, έχει πολύ μεγάλη διαφορά με την ιατρική έρευνα και τις βιολογικές διεργασίες. Άλλο πρόβλημα το ένα και άλλο το άλλο. Επίσης ανίατες ασθένειες δεν υπάρχουν απλά δεν έχουμε βρει αποτελεσματική θεραπεία γι’αυτές ακόμα. Δε διαφωνώ καθόλου οτι η έρευνα χρηματοδοτείται γενικά για να αποφέρει ωφέλη κυρίως χρηματικά και για την ιατρική έρευνα οτι δεν είναι κάτι που δε θα πληρωθεί ακριβά πολλές φορές. Επειδή όμως τα συγκεκριμένα προβλήματα είναι αρκετά περίπλοκα και ακόμα και αν υπάρχει μια πιο απλή λύση πάλι θέλει να ερευνηθεί για να δούμε ποιά είναι τα αίτια τα οποία δίνουν το θετικό αυτό αποτέλεσμα, ποιός ο μηχανισμός και πως αυτός μπορεί να βελτιωθεί για καλύτερα αποτελέσματα. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς ιστούς και κυρίως ανθρώπους δεν υπάρχει η ίδια ευχέρεια πειραματισμού όπως σε ένα θέμα μηχανολογικό, ηλεκτρονικό, υλικών, νανοτεχνολογίας κτλ κτλ. Και πάλι συμφωνώ οτι υπάρχουν κατευθυνόμενες έρευνες και οτι φυσικά, αλλά όχι σωστά ή ηθικά, η φαρμακοβιομηχανία θα προσπαθήσει να κάνει απόσβεση από την επένδυση της. Εκεί έρχονται τα επιστημονικά συνέδρια, τα επιστημονικά περιοδικά, οι τοπικοί και παγκόσμιοι οργανισμοί υγείας και οι διάφοροι κυβερνητικοί φορείς θεωρητικά να επιβλέψουν και να αντικρούσουν και να ελέγξουν αποτελέσματα απο έρευνες, επιστημονικά ευρήματα και θεραπείες. Υπάρχουν και περιπτώσεις διαφθοράς όπου κυκλοφορούν φάρμακα που περισσότερο παρνέργειες παρά θετικά αποτελέσματα έχουν αλλά όταν τα εντοπίσουν ανακαλλούνται. Οπότε θα προτιμήσω τις επίσημες έρευνες που γίνονται με μεθοδικότητα και με ελεγχόμενες πειραματικές μεθόδους. Όταν κάτι φαίνεται παράλογο μια συζήτηση με έναν ειδικό είναι καλή για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα καθώς και μια δεύτερη γνώμη. Απο εκεί και πέρα αν κάποιες διαφορετικές θεραπείες έχουν αποτέλεσμα, όπως αυτή που αναφέρεις, και αποδειχτεί αυτό πειραματικά τότε ναι συμφωνώ κακώς δε γίνεται αποδεκτή. Τώρα η συγκεκριμένη θεραπεία δε γνωρίζω ποιά νόσο γιατρεύει αλλά θα ρίξω μια ματιά όταν έχω λίγο χρόνο.

 • Μάνος Καζακόπουλος

  Δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ επιλεκτικότητα. Αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ λέει το «Abstract». Και ούτε μαθηματικό λάθος είδα. Και όταν βλέπω μια διαφωνία ψάχνω να δω ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να επιμένει.

 • Μάνος Καζακόπουλος

  Αποδεδειγμένα.;..

 • Fortis

  Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον εμπνευστή του blog να είναι γενικά πιο διαλλακτικός και να φιλτράρει τα άρθρα που παρουσιάζει ως hoax.Η προειδοποίηση του Υπ.Υγειας αφορά στην ποσότητα και ο όρος »υποτιθέμενος» δεν παραπέμπει σε κάτι ψευδές αλλά πιθανώς σε κάτι που δεν έχει αποδειχθεί. Η »εναλλακτική» ιατρική σαφώς και αποδεδειγμένα έχει κάνει θαύματα σε σχέση με την φαρμακευτική ιατρική η οποία συνοδεύεται (επίσης) με πάμπολες παρενέργειες.Π.χ. αλλεργικών αντιδράσεων, καρδιακών προβλημάτων,εγκεφαλικών επεισοδίων κλπ. Μήπως αν τρώω 25 πορτοκάλια ημερησίως και το κάνω μέρα παρά μέρα θα αποφύγω να κρυολογήσω όλο το χειμώνα; (ρητορικό το ερώτημα , για προβληματισμό).

  • Giorgos Zoulis

   Δυστυχώς το αντίθετο ισχύει, οτι η ενναλακτική «ιατρική» δεν έχει καθόλου αποδεδειγμένα κάνει θαύματα στην ίαση ασθενειών. Μπορεί αυτό να ισχυρίζονται οι πωλητές και πλασιέ αυτων των σκευασμάτων, σε συνδυασμό με προσωπικές μαρτυρίες, αλλά όσες κλινικές έρευνες έχουν γίνει ουσιαστικά μόνο στο φαινόμενο πλασέμπο δίνουν εξήγηση για όποιο θετικό αποτέλεσμα.

 • Όταν ισχυρίζεστε κάτι θα πρέπει να μπορείτε να το αποδείξετε. Ξαναζητάω φωτογραφία με τη συσκευασία των κουκουτσιών όπου να φαίνονται αυτά που ζητάω στο πρώτο σχόλιο και ξαναζητώ να μου εξηγήσετε με πως καταφέρνουν τα κουκούτσια να προλαμβάνουν τον καρκίνο.
  Το Αmerican cancer society, το National cancer institute, το κέντρο δηλητηριάσεων και έρευνες επιστημόνων δεν είναι απλά link στο internet.

 • Vampiress

  Πρώτον, συγνώμη για την παρανόηση, νόμιζα ότι το σχόλιο μου κόπηκε. Δεύτερον, μπορείς να βρεις κάποιον που πέθανε από κατανάλωση κουκουτσιών και να το δημοσιοποιήσεις; Γιατί άρθρα από το ιντερνετ σου βρίσκω κι εγώ όσα θέλεις. Ή να μας πει κάποιος αυτοί που πήγαν με δηλητηρίαση πόσοι είναι, πόσους καρπούς κατανάλωσαν, τι ηλικία είχαν και τι σωματικό βάρος. Τι πάει να πει «αυξήθηκαν τα περιστατικά» που λέει η ανακοίνωση; Πόσο αυξήθηκαν; Από 2 σε 4, δηλαδή 100%;;; Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ρητά τη δοσολογία των 10 πυρήνων, γιατί συστήνεις να μην καταναλώνονται καθόλου και να προειδοποίησουμε και τους γνωστούς μας. Ψάξτο λίγο περισσότερο εφόσον αυτή είναι και η αποστολή του blog σου.

  • Πολίτης

   Εγώ καταναλώνω κουκούτσια σε μεγάλες ποσότητες από μικρό παιδί. Μάλιστα, ανέβαινα στα δέντρα και έτρωγα τα φρούτα όταν ήταν εντελώς άγουρα που τα κουκούτσια τους δεν ξεχώριζαν από το φρούτο και μπορούσες να τα μασήσεις ολόκληρα. Σπάω τα κουκούτσια από δύο κιλά καίσια (βερίκοκα) και τα τρώω σε μια ώρα και δεν καταλαβαίνω να συμβαίνει κανένα πρόβλημα στον οργανισμό μου. Μόνο μια πικρή γεύση που αφήνουν ή οποία είναι ευχάριστη αν την συνηθίσεις.
   Μπορεί πράγματι να είναι επικίνδυνα για αυτούς που έχουν σκάρτους οργανισμούς άλλα όχι για εμάς τους υγιείς.

 • Όσο για τον ισχυρισμό σας, ότι καταναλώνετε 4 την ημέρα και δεν έχετε πάθει ποτέ τίποτα, θα σας προτείνω να κάνετε μερικές ιατρικές εξετάσεις για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα όργανα σας.

 • Τα σχόλια δέχονται και φωτογραφίες. Παρακαλώ να μου ανεβάσετε μία φωτογραφία με τη συσκευασία που να φαίνονται οι οδηγίες χρήσεως, η αναφορά ότι μεταβολίζονται στο έντερο σε κυάνιο και οι δοσολογίες για να έχουμε σωστή πρόληψη. Ακόμη να μου εξηγήσετε πως καταφέρνουν τα κουκούτσια να προλαμβάνουν τον καρκίνο.

  • Μ. Ταβ.

   Αυξάνοντας την τοξικότητα του αίματος σε κάποια σημεία πάνω από το
   -αφύσικο- μηδέν, στο οποίο βρισκόμαστε συνήθως εξαιτίας της κατανάλωσης
   τυποποιημένης και επεξεργασμένης τροφής, είναι πολύ πιθανό να
   σκοτώνονται καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης.
   (Έτσι δεν σκοτώνει η χημειοθεραπεία τα καρκινικα κύτταρα εξάλλου;)

 • Πολύ ωραία, έγραψες ένα σχόλιο μισή ώρα πριν και έχεις την απαίτηση να είμαι 24 ώρες πάνω από τον υπολογιστή για να εγκρίνω το σχόλιο σου. Κοίτα να δεις που με ένα blog γίνεσαι και δούλος.

 • Vampiress

  Γιατί μου κόβεις το σχόλιο μου; Άμα θέλεις να έχεις blog για να βλογάς τα γένια σου να το χαίρεσαι μόνος σου μαζί με τους 5-6 φίλους σου! Θα γράψω αυτό που θέλω με Link στο άρθρο σου στο facebook, μην ανησυχείς.

 • Vampiress

  Όλα αυτά τα προϊόντα αναγράφουν πάνω ευδιάκριτα ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Αν ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν προσέχει τι καταναλώνει δεν φταίει ο καρπός. Εγώ τρώω 4 καρπούς την ημέρα και δεν έχω πάθει ποτέ τίποτα. Ο καρπός από μόνος του δεν είναι θανατηφόρος, απλά πρέπει να προσέχει κανείς τη δοσολογία. Εμένα μου φαίνεται εντελώς στημένο που ξαφνικά πάθανε όλοι δηλητηρίαση από το συγκεκριμένο καρπό, είναι σκευωρία για να αποσυρθεί το προϊόν από την αγορά. Και δεν αναφέρεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο αλλά ότι συμβάλλει στην πρόληψη του, όπως και άλλες τροφές. Μάλλον, ελπίζω με αγνά κίνητρα, συμμετέχετε άθελα σας στην προσπάθεια εξαφάνισης από την αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων. Δηλαδή ένα σωρό προϊόντα με τόσα χημικά, Ε, ζάχαρη και αλάτι σε τρελές δόσεις είναι καλύτερα και επιτρέπονται στα ράφια και για τα κουκούτσια βερίκοκου ξεσηκώθηκαν όλοι???

 • Vampiress

  Όλα αυτά τα προϊόντα αναγράφουν πάνω ευδιάκριτα ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Αν ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν προσέχει τι καταναλώνει δεν φταίει ο καρπός. Εγώ τρώω 4 καρπούς την ημέρα και δεν έχω πάθει ποτέ τίποτα. Ο καρπός από μόνος του δεν είναι θανατηφόρος, απλά πρέπει να προσέχει κανείς τη δοσολογία. Εμένα μου φαίνεται εντελώς στημένο που ξαφνικά πάθανε όλοι δηλητηρίαση από το συγκεκριμένο καρπό, είναι σκευωρία για να αποσυρθεί το προϊόν από την αγορά. Και δεν αναφέρεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο αλλά ότι συμβάλλει στην πρόληψη του, όπως και πολλές άλλες τροφές και superfoods. Μάλλον, ελπίζω με αγνά κίνητρα, συμμετέχετε άθελα σας στην προσπάθεια εξαφάνισης από την αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων. Δηλαδή ένα σωρό προϊόντα με τόσα χημικά, συντηρητικά, Ε, ζάχαρη και αλάτι σε τρελές δόσεις είναι καλύτερα και επιτρέπονται στα ράφια και για τα κουκούτσια βερίκοκου ξεσηκώθηκαν όλοι?

 • nikos serpanakhs

  Πρώτον δεν είναι θεραπείες είναι αγωγές. Μάθε την διαφορά φίλε μου πριν μιλήσεις.
  Δεύτερον αν είχες κάποιον συγγενή ή φίλο που σώθηκε απο χημειοθεραπείες φαντάζομαι θα έλεγες άλλα πράγματα. Προφανώς και δεν κάνουν καλό τα χημικά και οι ακτινοβολίες όμως έχουν την δυνατότητα να σε κάνουν καλά και να ζήσεις πολλά χρόνια ακόμη.
  Τρίτον γιατί δεν δοκιμάζεις να τρως 5-10 κουκούτσια την ημέρα και έλα μετά απο 6 μήνες να δούμε σε τι κατασταση θα είναι τα ζωτικά σου όργανα.

  Και πέρα από όλα αυτά ακόμη και αν δεν είναι βλαβερά τα κουκούτσια (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ) δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι είναι θεραπευτικά, πράγμα που σημαίνει οτι εδώ γίνεται εμπόριο ψύτικης ελπίδας σε αρρψστα άτομα….

 • nikos serpanakhs

  Επίσης ο Αριστοτέλης έλεγε ότι τα στοιχεία του σύμπαντος είναι 4, φωτιά, αέρας, γη και ύδωρ.
  Επειδή λέγαν κάτι οι αρχαίοι δεν σημαίνει οτι είναι και σωστό.
  Μπορεί
  να ήταν πρωτοποριακοί, μέγιστοι πανεπιστήμονες και χωρις αυτούς να
  είμασταν ακόμη πρωτόγονοι αλλά δεν τα λέγαν και όλα σωστά.
  Τέλος
  επειδή είναι κάτι φυσικό δεν σημαίνει οτι είναι και καλό. Και το
  δηλητήριο της Οχιάς φυσικό είναι, δεν βλέπω κάποιον να το πινει για να
  έχει «ισορροπία στης γεύσεις».
  Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα έχουν αποδεδειγμένα τοξική δράση και δεν θα έπρεπε να το συζητάμε καν.

  • Thodoris Kostopoulos

   ωραια για πες εσυ μια μεθοδο κατα του καρκινου ? χημηοθεραπεια?…..6-7 ατομα που γνωρισα και μεσα σε αυτα η μητερα μου δεν ζησαν !οποτε τι σας χαλαει μια μεθοδος που σε σωστες δοσεις και ακινδυνη ειναι και εχει δοσει καποια αποτελεσματα …

   • nik1976

    Μας χαλάει γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΕΧΕΙ αποτελέσματα. Και επιπλέον θέτουν υπό στείρα αμφισβήτηση μεθόδους που αποδεδειγμένα έχουν σώσει κόσμο. Ειδικά όσοι πρόλαβαν την ασθένεια στην αρχή σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποκαταστάθηκαν πλήρως.
    Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβόληση σίγουρα καταστρέφουν και υγιή κύτταρα ως «παράπλευρες απώλειες» του πλήγματος που δέχονται τα καρκινικά. Η κύρια διαφορά είναι πως αν η ασθένεια είναι στις αρχές τα υγιή κύτταρα αναγεννιόνται ενώ τα καρκινικά όχι

 • konstas

  Παιδιά μην μαλώνετε… ειρήνη υμίν. Η λύση είναι απλή. Αν θεωρεί ο κος Δημήτρης ότι η κατανάλωση κουκουτσιών είναι ασφαλής τότε ας φάει καμιά 25αριά να δούμε τι θα γίνει. Αν έχει δίκιο, δεν θα γίνει τίποτε (αφού ο άνθρωπος δεν έχει την επάρατο νόσο, δεν θα υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα). Αν δεν έχει δίκιο θα πεθάνει. Υπάρχει όμως πιο ωραίος θάνατος από αυτόν για τα πιστεύω σου;

 • Κύριε Δημήτρη Καδάκη θέλω να ακολουθήσω την συμβουλή σας και να ψαχτώ με τις εναλλακτικές θεραπείες που προτείνετε. Για αυτό το λόγο, επιθυμώ να μάθω αν τα κουκούτσια που πουλάτε στο κατάστημά σας στη Βέροια με τα ινδικά χαϊμαλιά, είναι χύμα ή συσκευασμένα και αν έχετε άδεια να πουλάτε αυτά τα «προϊόντα» ως θεραπεία του καρκίνου. Αν είναι συσκευασμένα, σας παρακαλώ να μου στείλετε μια φωτογραφία για να δω αν υπάρχει αναφορά για κίνδυνο δηλητηρίασης και δοσολογίες. Ακόμη θέλω να μάθω την τιμή τους και να σας ρωτήσω τι ακριβός έχετε σπουδάσει για να τα προτείνετε ως θεραπεία για τον καρκίνο. Ακόμη θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί αν ένα παιδί καταναλώσει αυτά τα κουκούτσια που μοιάζουν με αμύγδαλα. Ελπίζω να μην συμβεί ποτέ κάτι, όχι για να μην βρείτε εσείς κάποιο μπελά αλλά για τους πελάτες σας.

  http://ethnicarts.blogspot.gr/2013/11/17-aprikot-kernels-to-fight-cancer.html

  https://www.facebook.com/pages/Atma-Ethnic-Arts/392493270785372

 • Γιώργος Μαυρουδής

  Καλά όλα αυτά. Αν τρώς όμως ΜΟΝΟ 1 κουκούτσι κάθε μέρα και μόνο όταν υπάρχουν βερύκοκα; Πάλι είναι επικίνδυνο; Το ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των γεύσεων στη διατροφή μας (Ιπποκράτειος θεωρία), το παραβλέπουμε, τη στιγμή που επικρατεί το γλυκό με δεύτερο το αλμυρό και μετά λίγο ξυνό και ΚΑΘΟΛΟΥ πικρό; Ξέρετε τι λέγανε οι παλιοί; Να τρώς παιδί μου πικρόχορτα. Κάνουν καλό στο αίμα.

 • Η επιλεκτική σας ανάγνωση σε συνδυασμό με τα μαθηματικά σας είναι πολύ εντυπωσιακή.

 • Δημητρης

  «Απο το 4ο απο το τελος λινκ» It is estimated that eating approximately 50 to 60 apricot kernels, or 50g of laetrile, can cause death…το ιδιο μπορει να συμβει και αν φας 20 χοιρινες μπριζολες…πουθενα δεν αναφερεται δοσολογια για τοσους πολλους πυρηνες ημερησιως….

  Εν παση περιπτωση οποιος νομιζει πως θα βρει την θεραπεια του καρκινου στις χημειοθεραπειες και τις ακτινοβολιες…και τις λυσεις που προσφερουν οι φαρμακευτικες εταιρεις….καλα κανει …οι υπολοιποι ας ψαχτουν σε αλλες λυσεις ,κανεις δεν ειπε πως ολοι θα σωθουν με τις ενναλακτικες θεραπειες..αλλα μην ξεχνατε επισεις πως εκκατομυρια εχουν πεθανει μετα απο τις «θεραπειες » με ακτινοβολιες και χημειοθεραπειες..

  • nik1976

   Πρώτον, δεν έχουν πεθάνει από τις θεραπείες αλλά από την ασθένεια. Οι θεραπείες απλά δεν ήταν αρκετές για να βοηθήσουν.
   Δεύτερον, οι θεραπείες αυτές έχουν σώσει πολύ κόσμο. Ειδικά όσους είχαν την τύχη να «τσιμπήσουν» από νωρίς την ασθένειά τους οι θεραπείες τους αποκατέστησαν πλήρως και ζουν μια φυσιολογική ζωή. Με αυτό όμως όοοοοοχι δεν ασχολούμαστε. Μόνο το ότι βρέθηκε το φάρμακο του καρκίνου ξέρουμε να αναπαράγουμε.
   Τρίτον, αυτή η παπαρολογία έχει δυστυχώς πολύ μέλλον ακόμα. Είμαι χημικός, και πολλοί συνάδελφοί μου, που υποτίθεται έχουν μερικές γνώσεις παραπάνω επί του θέματος, έχουν μπει στο τρυπάκι για το φάρμακο του καρκίνου που το έχουν βρει οι φαρμακευτικές αλλά δεν το δίνουν

 • Δημητρης

  «απο το τελευταιο λινκ» …..A 41-year-old woman ingested apricot kernels purchased at a health food store and became weak and dyspneic within 20 minutes. The patient was comatose and hypothermic on presentation but responded promptly to antidotal therapy for cyanide poisoning. She was later treated with a continuous thiosulfate infusion for persistent metabolic acidosis. This is the first reported case of cyanide toxicity from apricot kernel ingestion in the United States since 1979 H πρωτη καταγεγγραμενη δηλητηριαση απο το 1979..τι λεει ρε παιδι μου!!! 1 ατομο τα τελευταια 35 χρονια!!!! πραγματικη επιδημια!!!