Εχθές, ο φίλος Γιώργος ανέβασε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο του, ΚΡΥΠΤΕΙΑ, που μιλούσε για τα κουκούτσια από βερίκοκα και πικραμύγδαλα και μια υποτιθέμενη αντικαρκινική δράση (θεραπεία). Για απόδειξη ανάρτησε την ανακοίνωση του υπουργείου υγείας που εκτός των κινδύνων για δηλητηρίαση από υδροκυάνιο, σε ένα σημείο μιλούσε για αυτή την υποτιθέμενη αντικαρκινική δράση.
Υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις στο fb, με αρκετούς σχολιαστές να υποστηρίζουν αυτή την υποτιθέμενη (σύμφωνα με το υπουργείο υγείας) αντικαρκινική δράση, άλλους να διαφωνούν και ορισμένους να σχολιάζουν ότι η ανακοίνωση δεν είναι απόδειξη για την κατάρριψη αυτής της εναλλακτικής θεραπείας του καρκίνου, με κουκούτσια από βερίκοκα.
Αυτό με οδήγησε να κάνω μια έρευνα για την αμυγδαλίνη και την ιστορία της ως θεραπεία του καρκίνου. Δεν είναι γιατρός ούτε το παίζω ειδικός αλλά με αυτά που βρήκα μου σηκώθηκε η τρίχα από την ανευθυνότητα ορισμένων που πουλάνε στην κυριολεξία θάνατο για να κονομήσουν.
Δεν το έχω ζητήσει ποτέ να αντιγράψετε ή να κοινοποιήσετε κάποιο άρθρο, αλλά θα το κάνω τώρα, γιατί πραγματικά κινδυνεύουν άνθρωποι υγιείς ή μη. Πιστεύω πως τα παρακάτω θα πρέπει να τα διαβάσουν όσο είναι δυνατό περισσότεροι. Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας.
Αντιγράφω από το ιστολόγιο ΚΡΥΠΤΕΙΑ και συνεχίζω με τη δική μου έρευνα μετά την αντιγραφή.
Υπάρχουν πολλά άρθρα που μας έρχονται από τον αφυπνισμένο κόσμο της εναλλακτικής ιατρικής που θέλουν τα κουκούτσια από τα βερίκοκα ή τα πικραμύγδαλα να είναι φάρμακα εναντίον του καρκίνου..
Ένα δείγμα των αφυπνισμένων άρθρων που κυκλοφορούν δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ
Πριν λίγο καιρό το Υπ.Υγείας εξέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση….
Με επείγουσα ανακοίνωσή του το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» μας ενημέρωσε ότι κατά το τελευταίο διάστημα των 6 μηνών αυξήθηκε ο αριθμός περιστατικών με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα.Τα παραπάνω διατίθενται ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες. Η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόληση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο.Λόγω ελλιπούς επισήμανσης για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η κατανάλωση περισσοτέρων από 10 πυρήνων ημερησίως μπορεί να προκαλέσει, ανάλογα με την ποσότητα, από ήπια, οξεία έως και θανατηφόρο δηλητηρίαση με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικότητας: κοιλιακό άλγος, ναυτία έμετοι, διάρροια ως αρχικά συμπτώματα ήπιας τοξικότητας, έως δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκή αδυναμία, κυάνωση, καταστολή, αρρυθμίες και μεταβολική οξέωση. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για τις περαιτέρω επείγουσες ενέργειες και τα μέτρα αρμοδιότητάς του, που πρέπει να ληφθούν.
Τέλος, εφιστούμε την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, ώστε να αποφύγει κάθε προμήθεια και κατανάλωση καρπών-πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα, έως την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές.
http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/2289-deltio-typoy-ths-genikhs-grammateias-dhmosias-ygeias-gia-peristatika-dhlhthriashs-apo-kyanioyxa
Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και όχι τα απανταχού και δήθεν αφυπνισμένα άρθρα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.
Τι όμως είναι η αμυγδαλίνη η αλλιώς Λεατρίλη (laetrile) ή Βιταμίνη Β17; Έχει πραγματικά αντικαρκινική δράση; Είναι η θεραπεία του καρκίνου που μας κρύβουν; Μπορείς να δηλητηριαστείς από τα κουκούτσια βερίκοκου;
Η αμυγδαλίνη απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1830 από δύο Γάλλους χημικούς, τους Πιερ-Ζαν Ρομπικέ και Αντουάν Μπουτρό-Τσαρλάρ. Είχε χρησιμοποιηθεί ως αντικαρκινικός παράγοντας στη Ρωσία από το 1845, και στην Αμερική το 1920. Στη δεκαετία του 1950, μια δήθεν μη τοξική, συνθετική μορφή κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χρήση ως συντηρητικό κρέατος και αργότερα διατέθηκε στο εμπόριο ως λεατρίλη για τη θεραπεία του καρκίνου. Στη δεκαετία του 1970, η λεατρίλη (laetrile είναι τροποποιημένη ημισυνθετική μορφή της αμυγδαλίνης) κέρδισε τη δημοτικότητα ως αντικαρκινικός παράγοντας.
Αμυγδαλίνη, Λεατρίλη ή Βιταμίνη Β17.
Η αμυγδαλίνη και η λεατρίλη δεν είναι η ίδια ουσία και αποτελούν διαφορετικές χημικές ενώσεις. Η Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17 είναι μια ημισυνθετική μορφή της αμυγδαλίνης και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ όπως θέλουν να μας περάσουν ορισμένοι. Η χρήση του όρου βιταμίνη είναι εσφαλμένη.
Οι βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες που χωρίς αυτές είναι αδύνατη η ζωή. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τις συνθέσει από μόνος του και έτσι τις λαμβάνει, από την τροφή. Μια ανάγνωση οποιασδήποτε λίστας των γνωστών βιταμινών μέχρι σήμερα, θα σας το αποδείξει.
Η πρώτη από αυτές ενσωματώνει στοιχεία της trophoblastic θεωρίας του καρκίνου, μια θεωρία που δεν είναι ευρέως αποδεκτή ως μια εξήγηση για τον σχηματισμό του καρκίνου. Σύμφωνα με την θεωρία trophoblastic, όλοι οι καρκίνοι προκύπτουν από αρχέγονα γενετικά κύτταρα, (κύτταρα που, υπό κανονικές συνθήκες, θα γίνονταν ωάρια ή σπέρμα) μερικά από τα οποία είναι διεσπαρμένα σε όλο το σώμα κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και, ως εκ τούτου, δεν περιορίζονται στην όρχεις ή στις ωοθήκες. Η trophoblastic θεωρία ισχυρίζεται ότι η μετατροπή των αρχέγονων βλαστικών κυττάρων σε μια καρκινική κατάσταση κανονικά εμποδίζεται από ένζυμα του παγκρέατος, και ότι οι καρκινικοί όγκοι μπορούν να καταστραφούν από τα ένζυμα του παγκρέατος, συμπληρώματα διατροφής και λεατρίλη. Το σκεπτικό είναι ότι κακοήθη κύτταρα έχουν υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ενός ενζύμου που ονομάζεται beta-glucuronidase (το οποίο είναι διαφορετικό από το ένζυμο beta-glucosidase αλληλεπιδρά η λεατρίλη) και ότι είναι ελλιπείς σε ένα άλλο ένζυμο που ονομάζεται rhodanese. Έτσι, η θεωρεία υποστηρίζει ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι περισσότερο ευαίσθητα στις τοξικές επιδράσεις της λεατρίλης τα φυσιολογικά κύτταρα, λόγω της ανισορροπίας σε αυτά τα δύο ένζυμα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν πειραματικές αποδείξεις να υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι κανονικά κύτταρα και καρκινικά κύτταρα διαφέρουν σημαντικά στις συγκεντρώσεις τους, σε beta-glucuronidase ή rhodanese
Η δεύτερη θεωρία αναφέρει ότι τα καρκινικά κύτταρα περιέχουν περισσότερο beta-glucosidase από τα φυσιολογικά κύτταρα και όπως στην πρώτη θεωρία, είναι ελλιπείς σε rhodanese. Στοιχεία από εργαστηριακές μελέτες αποδεικνύει ότι η θεωρία αυτή δεν μπορεί να σταθεί. Όπως σημειώθηκε προηγουμένως, τα φυσιολογικά κύτταρα και καρκινικά κύτταρα περιέχουν παρόμοιες ποσότητες rhodanese. Επιπλέον, οι περισσότεροι τύποι των κυττάρων των θηλαστικών περιέχουν μόνο μικρά ίχνη beta-glucosidase και αυτό το ένζυμο δεν έχει ανιχνευθεί σε δείγματα όγκων ή σε ανθρώπινο αίμα. Χωρίς επαρκή επίπεδα beta-glucosidase, είναι δύσκολο η ενδοφλέβια χορήγηση αμυγδαλίνης να μετατραπεί σε κυάνιο και άλλα προϊόντα.
Η αμυγδαλίνη μαζί με την ημισυνθετική μορφή της λεατρίλη (laetrile) ή ψευδός βιταμίνη Β17, έχουν προταθεί ως φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι δεν είναι αποτελεσματικές. Η αμυγδαλίνη και η λεατρίλη δεν είναι η ίδια ουσία και αποτελούν διαφορετικές χημικές ενώσεις. Οι έρευνες έχουν δείξει πολύ μικρή αντικαρκινική δραστικότητα σε μελέτες σε ζώα και καμία αντικαρκινική δράση σε κλινικές δοκιμές με ανθρώπους.
Διαβάστε για τις έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα ΕΔΩ και τις κλινικές δοκιμές με ανθρώπους ΕΔΩ από το National Cancel Institute.
Η ιστορία της αμυγδαλίνης και της λεατρίλης έχει καταγραφεί σαν την μεγαλύτερη αγυρτεία στις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου.
Εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα από άλλες φορές, γιατί πραγματικά κινδυνεύουν και υγιείς άνθρωποι που καταναλώνουν κουκούτσια, σαν πρόληψη για τον καρκίνο.