Ποιοι είμαστε
Αρχική Τετράχρονο αγοράκι πυροβολήθηκε ξανά 6 φορές από τον πατριό του.HOAXES ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τετράχρονο αγοράκι πυροβολήθηκε ξανά 6 φορές από τον πατριό του.

19 Μαΐ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Με αυτό το hoax είχα ασχοληθεί, την πρώτη μέρα που δημιούργησα το blog, πέρυσι στις 17/Μαι/2013. Ένα χρόνο μετά, το hoax επιστρέφει με τρελές αναπαραγωγές στο facebook. Σίγουρα θα το έχετε δει σε κάποιο φίλο ή γνωστό σας.

Το hoax με το τετράχρονο αγόρι αναφέρει ότι:
4 ΧΡΟΝΩΝ ΑΓΟΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΟ ΤΟΥ,ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ 2 ΧΡΟΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΒΙΑΣΜΟΥ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ,ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΓΟΡΙ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΡΙΣΟΥΝ 45 ΣΕΝΤΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΕ 2 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΑΣ…ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕI.!

Από την περσινή του έκδοση αφαίρεσαν την πρώτη πρόταση που προέτρεπε φίλους και γνωστούς να διαθέσουν λίγα δευτερόλεπτα και να το αντιγράψουν στον τοίχο τους.

Για να δούμε τα “δυνατά” του σημεία.
1. Πόσο πολύ φοβήθηκε ο πατριός από το 4χρονο που μπήκε στη μέση για να πυροβολήσει 6 φορές;
2. Πόσο αντοχή έχει το κορμάκι ενός 4χρονου στις σφαίρες;
3. Δεν υπάρχει ελπίδα χωρίς την επέμβαση, αλλά οι γιατροί περιμένουν εσάς, να κάνετε copy – paste το μήνυμα.
4. Το Facebook και άλλες πολλές εταιρίες, θέλουν να βοηθήσουν αλλά περιμένουν εσάς να κοινοποιήσετε. Δεν τους νοιάζει η κατακραυγή, αν τελικά δεν αντέξει το 4χρονο. Το βάλανε στο ψυγείο να περιμένει. Γρήγορα όλοι κοινοποιήστε.
5. Το μήνυμα ξεκίνησε το 2010, και μάλλον καταψύξαν το 4χρονο σουπερμποι μέχρι να μαζευτούν τα χρήματα.
6. Έχετε ακούσει πολλές φορές το facebook να έδωσε χρήματα; Είδατε ποτέ κάποια τέτοια ανακοίνωση; Αντίθετα το facebook δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά πως δεν δίνει χρήματα για κοινοποιήσεις ή likes.
7. Έχετε αναρωτηθεί πως θα μετρήσουν τα copy-paste; Αν στο copy-paste γίνει ένα μικρό λαθάκι (χαθεί ένα γράμμα,) αυτό το μήνυμα μετράει; Έχει σημασία αυτό γιατί έχει χαθεί ένα γράμμα από τις πολλές αντιγραφές.
8. Το παιδάκι που αναφέρει το hoax δεν είναι 4χρονο…. Ναι, ναι… είναι 14χρονο… στην αρχική αγγλική έκδοση του μηνύματος. Απλά από τις πολλές αντιγραφές χάθηκε το «1» όπως χάθηκε το «Π» στο μήνυμα του παρακάτω αποκόμματος που είναι το περσινό. Μιλάμε για τρελή αξιοπιστία στο μήνυμα… άαααα και η αδελφούλα του δεν είναι 2 χρονών, αλλά 6χρονη.
9. Φυσικά δεν υπάρχει ημερομηνία, ονόματα, τόπος κτλ.

Δείτε την αρχική μορφή του hoax από το 2010 και μερικές παραλλαγές και παρατηρήστε πως ο 14χρονος έγινε 4χρονος.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.