Ποιοι είμαστε
Αρχική Παλιές φωτογραφίες συνοδεύουν άρθρα από την τραγωδία στην Τουρκία.HOAXES FAKE NEWS

Παλιές φωτογραφίες συνοδεύουν άρθρα από την τραγωδία στην Τουρκία.

24 Μαΐ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε δύο φωτογραφίες που συνόδευσαν κάποια άρθρα στο ίντερνετ σχετικά με την τραγωδία με τους ανθρακωρύχους στην Τουρκία.

Η πρώτη φωτογραφία μας έρχεται από το φιλικό ιστολόγιο Κρυπτέια που ασχολήθηκε και κατέρριψε την φωτογραφία του Ερντογάν και το πως φυγαδεύτηκε σε ένα σούπερ μάρκετ.

Η φωτογραφία όντως δείχνει τον Ερντογάν και δεν είναι φωτομοντάζ αλλά δεν αποτελεί και ντοκουμέντο όπως ισχυρίζονται καθώς η φωτογραφία έχει ανακηρυχθεί σαν φωτογραφία της χρονιάς στην Τουρκία το 2011 με θέμα την πολιτική και δείχνει τον Ερντογάν μέσα σε σούπερ μάρκετ να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο…

Δείτε το, στο Κρυπτεία

Τη δεύτερη φωτογραφία την ανάρτησαν με τον ισχυρισμό ότι εργάτες συνοδεύουν τους δολοφονημένους ανθρακωρύχους, στην κηδεία τους. Σίγουρα στην τελευταία πράξη της τραγωδίας με τους εκατοντάδες νεκρούς ανθρακωρύχους στην Τουρκία, που συγκλόνισε ολόκληρη την υφήλιο, θα βρέθηκαν χιλιάδες κόσμος για να πουν το τελευταίο αντίο, αλλά η φωτογραφία αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την κηδεία των ανθρακωρύχων.

Η φωτογραφία είναι από την μεγάλη πορεία των εκατό χιλιάδων εργαζομένων, στις 4 με 8 Ιαν του 1991. Αν παρατηρήσετε λίγο προσεκτικά θα προσέξετε ότι το ντύσιμο τους είναι προηγούμενων δεκαετιών.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.