Ποιοι είμαστε
Αρχική Γυναίκα έπεσε μέσα σε τάφο την ώρα κηδείαςHOAXES FAKE NEWS

Γυναίκα έπεσε μέσα σε τάφο την ώρα κηδείας

25 Μαΐ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Μια περσινή μπούρδα που αναπαράγεται τακτικά θα είναι  το σημερινό μας θέμα.

Στις 27 Ιουλίου, 2013 το flashnews.gr ανάρτησε την παρακάτω “είδηση”

Κρήτη: Γυναίκα έπεσε μέσα σε τάφο την ώρα κηδείας
“Ράγισαν” και οι… τάφοι σε κηδεία στο Ηράκλειο όπου σημειώθηκε ένα πραγματικό πρωτοφανές περιστατικό που προκάλεσε μούδιασμα σε όσους ήταν παρόντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, την Πέμπτη το πρωί σε χωριό του Δήμου Μονοφατσίου μια γυναίκα 35 ετών περίπου κήδεψε τον αγαπημένο της πατέρα.

Δεν φαντάζονταν όμως το μακάβριο παιχνίδι που της ετοίμαζε η μοίρα.

Την ώρα  που είδε τον σώμα του αγαπημένου της πατέρα να κατεβαίνει στον τάφο, μέσα σε βαθιά οδύνη και έντονο μοιρολόι, προσπάθησε να πλησιάσει για να τον αποχαιρετίσει και να του δώσει το στερνό αντίο.

Πάτησε όμως πάνω σε ένα διπλανό τάφο, ο οποίος ήταν εγκαταλελειμμένος για πάνω από 15 χρόνια με συνέπεια αυτός να υποχωρήσει και η άτυχη γυναίκα να βρεθεί πέσει μέσα στον τάφο, σε βάθος 1,5 μέτρου.

Όσοι ήταν παρόντες αναστατώθηκαν από το ατύχημα της 35χρονης ενώ η ίδια υπέστη ισχυρό κλονισμό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στο πόδι και θα καθηλωθεί για 40 ημέρες στο κρεβάτι.

Αυτό όπως έγραψα παραπάνω το δημοσίευσαν στις 27 Ιουλίου, 2013. Έχω μεγάλες αμφιβολίες για το περιστατικό, γιατί πρώτο, οι τάφοι που είναι παρατημένοι 15, 25, 35 και παραπάνω χρόνια, ακόμη και να υποχωρήσουν τα μάρμαρα, δεν είναι κούφιοι για να πέσεις μέσα και σε βάθος 1,5 μέτρου και δεύτερο δεν υπάρχει Δήμος Μονοφατσίου. Υπήρχε επαρχία Μονοφατσίου αλλά αυτό ήταν πολλά χρόνια πίσω, 1997 αν θυμάμαι καλά, όταν ακόμη υπήρχαν Επαρχίες στην Ελλάδα.

Αν κρίνουμε από τα παραπάνω, και με την αναφορά για τις πληροφορίες που έλαβαν, πιθανότατα με κάποιο email, καταλαβαίνετε πόση αξιοπιστία υπάρχει στην “είδηση”. Αλλά ας πούμε ότι η “είδηση” είναι πραγματική, ο Δήμος Μονοφατσίου γράφτηκε από λάθος και ο τάφος που έπεσε μέσα η άτυχη γυναίκα δεν ήταν αυτός που υποχώρησε αλλά ο ανοιχτός τάφος της κηδείας και γενικά να δεχτούμε ότι η “είδηση” έχει μερικές ανακρίβειες αλλά είναι πραγματική.
Ως πότε θα πρέπει να διαβάζουμε αυτή την μπούρδα; Η είδηση ξαναζεστάθηκε και σερβιρίστηκε ξανά πριν από ένα μήνα από πολλές σελίδες.

Καλά όλοι εμείς, θα το δούμε, θα το ξαναδούμε και θα το μάθουμε απ’ έξω και ανακατωτά, αλλά η άτυχη γυναίκα που της συνέβει (στην περίπτωση που όπως έγραψα παραπάνω είναι πραγματικό περιστατικό), ως πότε θα πρέπει να το βλέπει και να το θυμάται; Αθλιότητες για 50, 100 κλικ που μεταφράζονται σε έσοδα. Άντε και το χρόνου.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.