Καταρρίπτεται. Η Ελβετίδα που γράφει βιβλίο και μας αποκαλεί Σκυλάνθρωπους

9

Το είδα να κυκλοφορεί από πολλούς φίλους μου στο Facebook οι οποίοι προφανώς ακούνε αυτά που θέλουν να ακούσουν από μια ….Ελβετίδα η οποία εξηγεί γιατί μισεί τους Έλληνες και γράφει βιβλίο που μας αποκαλεί Σκυλανθρώπους...(Αυτός είναι και ο τίτλος του άρθρου που κυκλοφορεί)

Ας δούμε αποσπάσματα του άρθρου..

Σε ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.
«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τα απομακρύνει από τη φύση τους. Και όποτε δίνεται η ευκαιρία, το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:
«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει με εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες. Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες.» Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί «οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες. Κι αν κάποτε ανέφεραν κανέναν άλλο συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένες επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλοσόφου.
Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων.”»
Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό». Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής και αυτές προέλευσης!»

«Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό. Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε, όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία, χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμασταν ζώα με όλη τη σημασία της λέξης και είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα.
 Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης. Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε.
Η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός, γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρεί Σεβασμό και Κύρος.

Για αυτό, παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας.»

                                               ………………………………………………

Αυτά ισχυρίζεται η Ελβετίδα της οποίας το όνομα δεν αναφέρεται και δεν αναφέρεται για ποιο λόγο;Επειδή τα παραπάνω γραφόμενα δεν ισχύουν,δεν υπάρχει κανένα βιβλίο με το όνομα Σκυλάνθρωποι κάποιας Ελβετίδας.

Και η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο;

Γνωρίστε την Ιταλίδα πολιτικό ΕΜΜΑ BONINO.
http://www.ilpost.it/2012/09/24/emma-bonino-lazio-fiorito/
http://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Bonino

Κάποιοι μετά την γκάφα ότι πρόκειται περί Ελβετίδας είπαν να το σώσουν,αναφέρουν ότι πρόκειται για Ιταλίδα πολιτικό αλλά δεν αναφέρουν το όνομα..Δείτε ΕΔΩ

Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει βιβλίο της με το όνομα Σκυλάνθρωποι..
http://www.comparisonmagic.co.uk/search-Author/1-/266239/EMMA+BONINO.html

Σκυλάνθρωποι είναι ο τίτλος του βιβλίου του Κυριάκου Διακογιάννη από το 1973.
http://www.politeianet.gr/books/9789602397398-diakogiannis-kuriakos-malliaris-skulanthropoi-167312

Το απόσπασμα αυτό χρησιμοποιήθηκε ως μία παραβολή μιας επίθεσης ενός σκύλου σε δύο ανθρώπους.Απίστευτο;Και όμως αληθινό,δείτε την περιγραφή στο παρακάτω σύνδεσμο,όπου εκ παραδρομής αναφέρεται άλλος συγγραφέας (Δημ.Μοσχόπουλος),το βιβλίο είναι του Κυριάκου Διακογιάννη.
http://www.hontos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=197:skilanthropi&catid=83:perissotera&Itemid=138&lang=en

Καλώς σας βρήκα στα Ελληνικά Hoaxes

ΚΡΥΠΤΕΙΑ.

 • Στέλιος Τσακός

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=457731&h1=true#commentForm

  Προφανώς ειναι μια πλαστη ιστορία με βάση αυτά που είχε γράψει ο Νιτσε.
  Αυτός που ήθελε να «πουλήσει» την ιστορία δεν αρκούσε να επαναλάβει ενας γνωστός Γερμανός φιλόσοφος, ήθελε να το παρουσιάσει ως νεα είδηση με μια συχρονη Ελβετίδα την οποία πιθανόν επιννόησε.

 • John Smith

  Άσχετα με την αλήθεια ή όχι του κειμένου, το όλο απόσπασμα αποκαλεί ζώα και κατώτερους όχι τους Έλληνες αλλά όλους τους άλλους (άσχετα με το μίσος κατά των Ελλήνων που εκφράζει). Η μόνη αναφορά σε «σκυλανθρώπους» είναι στον τίτλο του βιβλίου, και το απόσπασμα δεν διευκρινίζει σε ποιούς αποδίδεται ο χαρακτηρισμός.

  Αυτό δεν το είδε κανείς πριν ανεβάσει άρθρο με τίτλο «…μας αποκαλεί Σκυλανθρώπους»;

 • lord

  έλα κοπελιά που κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις?!υπάρχει σαν παραβολή μέσα στο βιβλίο ή όχι?απάντησε σε αυτό και θα δεις ότι δεν έδωσες σημασία στο σχόλιο μου λόγω της εμμονής σου με την «αλήθεια»..
  1.αποδεικνύεται κάπου ότι είναι ψέματα η παραβολή?
  2.ο δημιουργός του σαιτ σκοπό έχει να πει αυτό που νομίζει αλήθεια παρουσιάζοντας στοιχεία..η παραβολή υπάρχει,η ερμηνεία όμως του μπλόγκερ έχει την ισοπεδώνει παρουσιάζοντας την σαν ψευδή ανύπαρκτη.
  3.δεν διάβασα το βιβλίο διάβασα όμως το απόσπασμα που έπρεπε..
  το πώς θα ερμηνεύσει ο καθένας την παραβολή έχει να κάνει με το τι σκοπό έχει..οι εθνικιστές θα έλεγαν τι απίστευτος λαός είμαστε και μας ζηλεύουν ενώ κάποιος μηδενιστής θα μπορούσε να πει ότι αυτά είναι μαλακίες και δεν αξίζει να δίνουμε σημασία..όπως καταλαβαίνεις δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα αλλά υπάρχει και το γκρι..κάτι που δεν δίνει σημασία ο δημιουργός του μπλογκ με αποτέλεσμα να τα ισοπεδώνει όλα..
  πιστεύω τώρα να έγινα πιο κατανοητός ε?

 • μαρια

  «δεν είμαι και υπέρ της ισοπέδωσης των πάντων…αυτό κάνεις σε κάποια άρθρα..έχεις σκοπό?»

  Κατάλαβα πολύ καλά τι λες. Οταν διαπιστώνει κάποιος ψέματα, τα ονομάζει ψέματα. Εσυ την αποκάλυψη του ψεύδους τη λες «ισοπέδωση». Δικαίωμά σου.

  1. Εγω οταν κάτι αποδεικνύεται ψεμα το ονομάζω ψέμα. Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

  2. ο δημιουργός του σαιτ μοναδικο σκοπο εχει να αποκαλύπτει τα ψεματα του διαδικτύου.

  3. Το βιβλιο αν δεν το διαβάσεις τουλάχιστον το συγκεκριμενο κεφαλαιο δεν μπορεις να ξερεις καν τι λεει, ποσο μάλλον να φαντασιώνεσαι οτι έχει και κάποιο «λόγο».

 • lord

  μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα και απάντησες ορμώμενη από την δική σου «αλήθεια»..ξαναδιάβασε και απάντησε μου..δεν είναι μεγάλο το σχόλιο μου μπορείς εύκολα να καταλάβεις τι λέω..

 • μαρια

  Εχει σκοπο να δειξει ποιες ειδησεις ειναι ψευτικες και ποιες οχι.
  Οσο κι αν δεν γουστάρεις, η αλήθεια ειναι αλήθεια και το ψέμα ψέμα. Δεν υπάρχουν πρόσημα και δεν υπάρχει σκοπιμότητα οταν αποκαλύπτεις τις ψευτικες ειδήσεις.

 • lord

  επομένως η παραβολή υπάρχει στο βιβλίο δεν είναι της φαντασίας αυτών που το διάβασαν,και εφόσον έστω και σαν παραβολή χρησιμοποιεί τους Έλληνες ε μάλλον έχει τους λόγους του..δεν είμαι υπέρ της εθνικής υπερηφάνειας και του ένδοξου γένους αλλά δεν είμαι και υπέρ της ισοπέδωσης των πάντων…αυτό κάνεις σε κάποια άρθρα..έχεις σκοπό?

 • Μάνος

  σωστή η «Ταμπέλα» του hoax σε αυτή την περίπτωση αλλά λάθος η φράση «Το απόσπασμα αυτό χρησιμοποιήθηκε ως μία παραβολή μιας επίθεσης ενός σκύλου σε δύο ανθρώπους…». Εχοντας διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο παλιά αλλά και από το απόσπασμα που αναφέρετε σε link προκύπτει φυσικά πως η παραβολή του σκύλου χρησιμοποιήθηκε για να εξηγηθεί η αντιπάθεια της ΕΛβετίδας που αναφέρεται στο βιβλίο εναντίον των Ελλήνων (και όχι το αντίθετο).

 • instaqus

  προφανεστατο