Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται.Κινητό H.A.A.R.PΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται.Κινητό H.A.A.R.P

29 Μαΐ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Στον κόσμο της συνωμοσιολογίας όλα επιτρέπονται ειδικά όταν οι συνωμοσιολόγοι ανακαλύπτουν το SBX1 όπου σύμφωνα πάντα με την γνώμη τους είναι ένα κινητό σύστημα H.A.A.R.P.

Είναι όμως έτσι;;

Ας δούμε τι είναι το SBX1 (Sea Based X-band radar), είναι ένα πλωτό ραντάρ κατασκευασμένο και σχεδιασμένο ώστε να αντέχει στις πλέον αντίξοες συνθήκες της θάλασσας.Ο αριθμός 1 προδίδει το ότι μάλλον θα ακολουθήσει και η κατασκευή και άλλων παρόμοιων,αν όχι ίδιων πλοίων.

Το ραντάρ είναι τοποθετημένο επάνω στο κήτος ενός ημιυποβρύχιου γεωτρύπανου πέμπτης γενιάς με δυνατότητα να διασχίζει όλο τον Ειρηνικό, έχει επίσης την δυνατότητα ανίχνευσης πολλαπλών βαλλιστικών πυραύλων αν και εφόσον εκτοξευθούν εναντίον των Η.Π.Α.

Ο αριθμός αναγνώρισης του σκάφους είναι ο IMO 8765412 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε κάπου μεταξύ του 2003 έως 2005 και τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το 2006.

Το πλοίο έχει μήκος 116 μέτρα,ύψος 85 μέτρα,βύθισμα εν κινήσει τα 10 μέτρα και 30 μέτρα όταν βρίσκεται σε λιμάνι-σταθμό,το εκτόπισμα του αγγίζει τους 32.690 τόνους και το πλήρωμα του αποτελείται μάξιμουμ από 85 άτομα,μέγιστη ταχύτητα είναι οι 8 κόμβοι.Το εύρος του ραντάρ έχει ακτίνα 2000 χιλιόμετρα.Το κόστος του ανέρχεται στα 900.000.000 $

Το SBX1 αποτελεί μέρος της αντιπυραυλικής άμυνας και κινούμενο στην θάλασσα σε περιοχές που κρίνεται απαραίτητο ενισχύει την άμυνα καθώς τα σταθερά ραντάρ έχουν περιορισμένη ορατότητα λόγο της καμπυλότητας της γης και δίνει περισσότερο χρόνο αντίδρασης.

Κύριος σκοπός του ραντάρ είναι η αναγνώριση και ο ακριβής εντοπισμός των πυρηνικών κεφαλών του εχθρού,γι’αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί μια κεραία  Χ-band  1800 τόνων την οποία την προστατεύει ένας τεράστιος εύκαμπτος θόλος,το πλοίο έχει και μικρότερους άκαμπτους θόλους που χρησιμεύουν στην επικοινωνία.Το ραντάρ κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Boeing από την Raytheon Integraded Defence Systems.

Το πλοίο έχει και βάση στην Αλάσκα από όπου μπορεί και ελέγχει ενδεχόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων από  την Κίνα και την Β.Κορέα.

Στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ μπαίνει από το 2006 και σε τακτά χρονικά διαστήματα,όπως φαίνεται (2007-2008-2009-2010-2011-2012) για εργασίες συντήρησης καθώς περνάει πολλές μέρες στην θάλασσα.

Το Φεβρουάριο του 2012 ο Οργανισμός Πυραυλικής Άμυνας MDA (Misile Defence Agency) ζήτησε ως προυπολογισμό από το 2013 μέχρι και το 2017 9,7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την χρήση του ραντάρ από τα 176 εκατομμύρια δολάρια περίπου του 2012.

Το ποσό κρίνεται ικανοποιητικό στο να χρησιμοποιηθεί το ραντάρ σε μια υποστηρικτική κατάσταση των σταθερών ραντάρ αλλά και να μπορεί να είναι έτοιμο και σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα αν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

http://www.msc.navy.mil/inventory/ships.asp?ship=213
http://wikimapia.org/27296550/Sea-Based-X-Band-Radar-Platform-SBX-1
http://en.wikipedia.org/wiki/Sea-based_X-band_Radar

Οι συνωμοσιολόγοι οργιάζουν,πρόσφατο παράδειγμα οι κινήσεις του πλοίου όπου χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση τυχόν εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου από την Β.Κορέα,τι έλεγαν οι συνωμοσιολόγοι;

Μα τι άλλο, θα χτυπήσουν την Κορέα ή την Ρωσία με το H.A.A.R.P.

Βάλτε και ένα σεισμό που έγινε στην Ινδονησία εκείνη την περίοδο της τάξης των 7.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και κάποιος πείραξε τα κουμπάκια του H.A.A.R.P σύμφωνα με τους φανατικούς των θεωριών συνωμοσίας.

Προφανώς τα μόνα κουμπάκια που πειράχτηκαν είναι στο μυαλό των συνωμοσιολόγων,σεισμός 7,2 R σε μια περιοχή που τέτοιοι σεισμοί δεν αποτελούν είδηση,σε μια από τις πιο σεισμογενές περιοχές του πλανήτη; Πρωτοφανές….

Έχει και συνέχεια όμως το θέμα,έτσι θα σας άφηνα;Παραπονεμένους;

Υπήρχε ένα παρόμοιο σύστημα που εγκαταστάθηκε στην Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α και χρησιμοποιήθηκε την περίοδο του ψυχρού πολέμου με την ονομασία Texas Tower.

Εγκατεστημένο επάνω σε τριγωνικές πλατφόρμες μέσα στην θάλασσα.
Το σχέδιο αρχικά ήταν για 5 τέτοιους πύργους εκ των οποίων οι δύο δεν κατασκευάστηκαν,οι δύο παροπλίστηκαν το 1963 και ο ένας καταστράφηκε από τυφώνα το 1961.

Δεν βρέθηκαν επιζώντες από το πλήρωμα καθώς βυθίστηκαν παγιδευμένοι στα συντρίμμια και τα πλοία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, ούτε όμως ελικόπτερα και αεροπλάνα μπορούσαν να απογειωθούν.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι εκείνη την περίοδο το πλήρωμα έκανε εργασίες αποσυναρμολόγησης του ραντάρ καθώς είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από έναν άλλο τυφώνα το 1960.
http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_Tower

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από το 1958 ως το 1963.

Η χρηματοδότηση του ξεκίνησε το 1954 καθώς θεωρούσαν ότι τέτοιου είδους πλατφόρμες-ραντάρ θα έδιναν μέχρι και μισή ώρα επιπλέον χρόνο αντίδρασης στην αντιπυραυλική άμυνα και αυτό γιατί κάλυπτε περισσότερο εναέριο χώρο από τα σταθερά ραντάρ επεκτείνοντας την ακτίνα ανίχνευσης πολλές εκατοντάδες μίλια από τις ακτές των Η.Π.Α..

Άρα το SBX1 της σημερινής εποχής βασίζεται στο Texas Tower της δεκαετίας του 1950.Σαφώς όμως πιο εξελιγμένο και με πιο δυνατό ραντάρ από τους προκατόχους του.



Αρθρογράφος - Ερευνητής