Καταρρίπτεται.Όσμιο το ακριβότερο μέταλλο στο κόσμο.Για αυτό κυνηγάνε την Ελλάδα.

4

Χωρίς πολλά λόγια το άρθρο κυκλοφορεί και αναπαράγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τίτλο..

Για αυτό «κυνηγάνε» την Ελλάδα! Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο! 8 τόνοι χρυσού για 1 κιλό…!

Αντιγράφω μόνο το τμήμα του άρθρου που μας απασχολεί…

Όσμιο: Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο! 8 τόνοι χρυσού για 1 κιλό όσμιο!!! Για αυτό «κυνηγάνε» την Ελλάδα…Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους.


                                ……………………………………………………….

Το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε μόνοι σας αν θέλετε..

Κόκκινος υδράργυρος;Ταινίες τύπου James Bond και Mission Impossible δεν είναι πραγματικότητα..
Δεν υπάρχει κόκκινος υδράργυρος. Τι υπάρχει;Υπάρχουν ενώσεις υδραργύρου..
Φθοριούχος Υδράργυρος
Χλωριούχος Υδράργυρος
Βρωμιούχος Υδράργυρος
Ιωδιούχος Υδράργυρος
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82

Επίσης υπάρχει και ένα ορυκτό του υδράργυρου ο Κινναβαρίτης το οποίο  βγαίνει στα μεταλλεία του Λαυρίου και της Καμάριζας και είναι δηλητηριώδες καθώς δεν πρέπει να καταποθεί ή να βραστεί γιατί αναδίδει δηλητηριώδεις ατμούς υδραργύρου.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82

Αλλά προφανώς δεν εννοεί τον κινναβαρίτη το άρθρο αν κρίνουμε από τους ισχυρισμούς του.

Είναι το όσμιο ακριβότερο μέταλλο στο κόσμο;

Όχι,το ακριβότερο μέταλλο στο κόσμο είναι το Ρόδιο (Rhodium) το οποίο είναι και εξαιρετικά σπάνιο.
Έπεται η πλατίνα και ο χρυσός και στην έκτη θέση έρχεται το όσμιο και το συναντάμε στη Ρωσία και στη Βόρειο καθώς και Νότιο Αμερική.Η Ελλάδα δεν αναφέρεται,ίσως γιατί δεν υπάρχει (;)…
http:/www.911metallurgist.com/blog/the-worlds-10-most-precious-metals
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF

Τα άρθρo με τη κατάταξη είναι λίγο παλαιότερο (Δεκέμβριος 2013) αλλά και το άρθρο με τον ανυπόστατο αυτό ισχυρισμό Ιανουάριο του 2014 πρωτοκυκλοφόρησε όπως φαίνεται (δείτε ΕΔΩ) οπότε οι τιμές δεν απείχαν πολύ

Με τα τωρινά δεδομένα ο χρυσός είναι περίπου στα 1300 δολάρια η ουγγιά και απέχει κατά πολύ από την τιμή του όσμιου η οποία αγγίζει τα 400 δολάρια η ουγγιά .

Ο ισχυρισμός του άρθρου πως το όσμιο είναι το ακριβότερο μέταλλο στο κόσμο και πως μάλιστα 8 τόνοι χρυσού αντιστοιχούν σε ένα κιλό όσμιο…Καταρρίπτεται..Δεν μας βγαίνουν τα νούμερα.

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

 • geoeye

  Να προσθέσω κάποιες πληροφορίες έχοντας γεωλογικές γνώσεις, μη, όμως, έχοντας ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα αυτό. 1) οι τιμές των μετάλλων παίζουν από μέρα σε μέρα, μήνα σε μήνα 2) όταν ανακαλύπτεται ένα κοίτασμα, δεν αξιοποιείται πάντα άμεσα. Ένας λόγος είναι οικονομικός. Περιμένουν να δουν τους συσχετισμούς των τιμών και την κατάλληλη στιγμή «να κάνουν το μπαμ» με την εξόρυξη. Δηλαδή, το αν η Ελλάδα θα γίνει πλούσια από τις εξορύξεις έχει σχέση και με το ΠΟΤΕ θα γίνει η εξόρυξη. 3) οι τιμές των μετάλλων καθορίζονται, εκτός των άλλων, και από τη σπανιότητά τους. Εν προκειμένω, τα πλατινοειδή (PGMs) όπως και οι σπάνιες γαίες (REEs) είναι σπάνια μέταλλα τα οποία 100% υπάρχουν στην Ελλάδα. Αυτό που δεν γνωρίζω, είναι αν αυτά είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα (δηλαδή, αν συμφέρει για xy οικονομικούς λόγους να γίνει η εξόρυξη).

  Να φέρω ένα αντιπαράδειγμα όσον αφορά το «οικονομικά εκμεταλλεύσιμο». Ένας από τους λόγους που θα σταματήσει, κάποια στιγμή σε καμιά 40ετία, η εκμετάλλευση του πετρελαίου -και ενδεχομένως και του ορυκτού άνθρακα- είναι πως θα είναι οικονομικά ασύμφορο να γίνει εξόρυξη. Δεν θα σταματήσει να υπάρχει το πετρέλαιο. Απλά θα βρίσκεται σε τέτοιες περιοχές και βάθη, που δεν θα συμφέρει οικονομοτεχνικά να γίνει η εξόρυξη.

 • Ιβ

  όσμιο μπορεί να υπάρχει και μελετάται να υπάρχει στον πυθμένα ΒΑ της Σαντορίνης… Απλα επειδή θα υπάρχει σε αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα στον τόνο απ’ότι ο χρυσός, κάποιοι ίσως το ανήγαγαν στην αξία.

 • Όσμιο ΔΕΝ υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχουν άλλα εκμεταλλεύσιμα μέταλλα/ορυκτά, αλλά αφενός η πλήρης ανικανότητα ή/και υστεροβουλία (;) των κρατούντων, αφετέρου η αντίδραση των ντόπιων σε κάθε (μα κάθε!) προσπάθεια εκμετάλλευσης, μας έχουν αφήσει πολύ πίσω. Είμαι επαγγελματίας γεωλόγος και έχω δει πολλές επενδύσεις που δεν έχουν γίνει…

 • Alexander Nikolaidis

  Και δεν είναι μόνο η τιμή. Αν όντως έχεις πολύτιμα κοιτάσματα οποιουδήποτε μεταλλεύματος που είναι οικονομικά σύμφορη η εξόριξή τους… τότε πολύ απλά θα έρθουν ξένες εταιρίες και με άμεσουν οι έμμεσους τρόπους θα αγοράσουν τα δικαιώματα εξόριξης-βλέπε μεταλλεία Χαλκιδικής. Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.