Οι αριθμοί πίσω από τους αεροψεκασμούς

6

Έχω γράψει αρκετές φορές για τη συνωμοσία των αεροψεκασμών. Μια θεωρία που, εν συντομία, λέει πως οι “κακοί” προσπαθούν να μας σκοτώσουν ψεκάζοντας βαρέα μέταλλα στην ατμόσφαιρα. Το παρακάτω κείμενο είναι από ένα site μιας ομάδας “ακτιβιστών” που διαμαρτύρονται για αυτούς τους αεροψεκασμούς.

Ψεκάζουν βαρέα μέταλλα (αλουμίνιο, βάριο και στρόντιο)!

Καταστρέφουν την πανίδα και την χλωρίδα! Το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε! Καταστρέφουν την υγεία μας άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα! Καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας!

Δεν θέλω να σταθώ στα προβλήματα που έχει η θεωρία. Τα έχω αναλύσει σε αρκετά άλλα άρθρα, όπου έχω αναφερθεί στα θέματα φυσικής που προκύπτουν, στο γεγονός πως δεν έχουν ούτε μία απόδειξη πως οι άσπρες γραμμές είναι χημικές, ή στην έλλειψη κάθε λογικής πίσω απο τη θεωρία καθώς και την παντελή αδυναμία/επιθυμία να δούνε τα επιστημονικά στοιχεία τα οποία την διαψεύδουν.

Σήμερα έχω καλή διάθεση. Τόσο καλή που αντί να πάρω τον αρνητικό δρόμο και να προσπαθήσω να δείξω πως δεν συμβαίνουν αεροψεκασμοί, θα δεχθώ πως συμβαίνουν! Ναι, συμβαίνουν, μας ψεκάζουν αεροπλάνα για να μας σκοτώσουν ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο θέλετε, δεν έχει σημασία.

Αυτό που θα κάνουμε σε αυτό το άρθρο θα είναι να δούμε τους αριθμούς αυτής τη συνωμοσίας. Δηλαδή, τί χρειάζεται να γίνει για να είναι αληθινή.

Ξεκινάμε.

Αν θέλει ένας αγρότης να ψεκάσει το χωράφι του θα προσλάβει ένα ψεκαστικό αεροπλάνο το οποίο χρησιμοποιεί ένα διάλυμα που περιέχει περίπου 5 γραμμάρια ζιζανιοκτόνο σε κάθε 26 λίτρα.

Ένα απλό ψεκαστικό για χωράφια, μπορεί να ψεκάσει 4 στρέμματα με αυτά τα 26 λίτρα, δηλαδή για 1 στρέμμα (1000 τερτ. μέτρα), χρειαζόμαστε περίπου 6,5 λίτρα.

Συνεπώς για να ψεκαστεί μια χώρα με την επιφάνεια της Ελλάδας με 131.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θα χρειαζόμασταν περίπου 851.000 τόνους ψεκαστικού υγρού. Ένα τεράστιο νούμερο όταν σαν χώρα εισάγουμε περίπου 22 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου το χρόνο.

Αφού υπολογίσαμε τη συνολική ανάγκη μας σε ψεκαστικό υγρό, πρέπει να δούμε πόσα αεροπλάνα χρειαζόμαστε για να ψεκάσουμε αυτή τη ποσότητα.

Ένα αεροπλάνο τύπου Boeing 747 μπορεί να κουβαλήσει περίπου 110.000 κιλά βάρους. Αυτό σημαίνει πως για να ψεκαστούν οι 851 χιλιάδες τόνοι υγρού χρειαζόμαστε 7.740 και κάτι ψιλά αεροπλάνα, μόνο για την Ελλάδα και μόνο για αεροψεκασμούς! Δηλαδή 7.740 πτήσεις περισσότερες από όσες έχουμε σήμερα.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω πόσες πτήσεις έχουμε την ημέρα στην Ελλάδα, αλλά κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο πετάνε περίπου 93.000 αεροπλάνα.

Για τη μεταφορά των 581.000 τόνων ψεκαστικού υγρού από τα εργοστάσια παραγωγής, αν υποθέσουμε πως αυτά τα εργοστάσια είναι στην Ελλάδα, προς τα αεροδρόμια, θα χρειαζόμασταν περίπου 3 φορές περισσότερα βυτιοφόρα από όσα χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεταφορά πετρελαίου σε όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για χιλιάδες βυτιοφόρα τα οποία θα μποτιλιάρονταν με τις ώρες στις εισόδους και εξόδους των αεροδρόμιων της χώρας, μιας και αυτός θα ήταν ο μοναδικός τους προορισμός, χωρίς να τα προσέξει κανένας.

Αν πραγματικά είχαμε τόσες πτήσεις όσες χρειάζονται για να ψεκαστεί όλη η χώρα επαρκώς, τότε ο ουρανός θα ήταν κάπως έτσι.

Coruscant_apartment_view

Αυτή η κίνηση αεροπλάνων βέβαια θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη, όπως απαρατήρητο θα έπρεπε να περάσει και το μποτιλιάρισμα τους στους διάδρομους απογείωσης, καθώς ο χρόνος αναμονής ενός απλού επιβατικού αεροσκάφους για απογείωση θα αυξανόταν τραγικά προκειμένου να βολευτεί ο γιγαντιαίος αριθμός αεροπλάνων που θα πετάνε.

Η αύξηση των πτήσεων θα ήταν τέτοια που οι περιοχές γύρω από τα αεροδρόμια θα είχαν τόση πολύ και συνεχόμενη φασαρία, 24 ώρες το 24ωρο, που θα γίνονταν ουσιαστικά μια κόλαση θορύβου. Οι αξίες των ακινήτων θα έπεφταν κατακόρυφα και θα έπρεπε να περάσει και αυτό απαρατήρητο.

Το πλήθος των ανθρώπων που θα έπρεπε να εργάζεται για όλα τα παραπάνω είναι τόσο μεγάλος που λογικά δεν θα είχαμε πλέον ανεργία και όλοι θα είχαμε στην οικογένειά μας τουλάχιστον ένα άτομο που να εμπλέκεται.

Όλοι αυτοί οι εκατομμύρια υπάλληλοι που θα εμπλέκονται σε όλη τη διαδικασία των ψεκασμών, από την παραγωγή τους, τη μεταφορά τους, τον έλεγχο, τη φόρτωση, τις πτήσεις, τη συντήρηση των αεροσκαφών και όχι μόνο, χημικοί, πιλότοι, πλήρωμα εδάφους, πλήρωμα βυτιοφόρων, εργάτες εργοστασίων, λογιστές, συντηρητές αεροσκαφών, όλοι αυτοί θα έπρεπε να διατηρήσουν τη σιωπή τους. Κανείς δεν θα έπρεπε να μιλήσει, όλα αυτά τα χρόνια που το έγκλημα συμβαίνει, ούτε και στο νεκροκρέβατό του.

Από τους 581 χιλιάδες τόνους ψεκαστικού υγρού που θα χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα μόνο, δεν θα έπρεπε να πέσει σε λάθος χέρια ούτε ένα λίτρο, διότι αυτό θα ήταν ισχυρή απόδειξη πως η συνωμοσιολόγοι έχουν δίκαιο. Ενώ κάθε χρόνο έχουμε ατυχήματα στη διαδικασία μεταφοράς των 22 εκατομμύρια τόννων πετρελαίου, με τους 851.000 τόνους ψεκαστικού υγρού δεν θα πρέπει να ανοίξει ρουθούνι.

Νομίζω πως φτάνουν οι αριθμοί.

Όλοι οι παραπάνω αριθμοί είναι μόνο για την Ελλάδα, μια μικρή χώρα. Η Γαλλία είναι 6 φορές μεγαλύτερη από εμάς και ας μην αναφερθώ στις ΗΠΑ, ή στη Ρωσία.

Πείτε μου τώρα, τί είναι πιο πιθανό να συμβαίνει, τα αεροπλάνα να αφήνουν παγωμένους υδρατμούς στο πέρασμά τους, μια διαδικασία που η επιστήμη έχει εξηγήσει σε μεγάλη λεπτομέρια, είναι κατανοητή και μπορεί να επαναληφθεί σε πείραμα, ή να έχει υφανθεί μια συνωμοσία του μεγέθους που ανέφερα παραπάνω και να μην έχει σκάσει στα μούτρα των υπευθύνων;

Greek Skeptic

Θοδωρής Μαγουλάς

Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής at ellinika hoaxes
Θοδωρής Μαγουλάς

Latest posts by Θοδωρής Μαγουλάς (see all)

 • Ιωάννης Β

  Ωραια μας τα ειπες. Οταν ομως ξεκινας με λαθος προυπόθεση, οσα «νουμερα» και αν δωσεις, αχρηστα ειναι.
  Και η λαθος προϋπόθεση ειναι οτι οι «ψεκασμοι» προοριζονται για να επικαθησουν στα «ανθρωπόμορφα ζιζάνια» ή στις τροφες τους και να ψοφησουν… Λάθος προφανως και απέδειξες το προφανες.
  Και τι ειναι αραγε αν οχι DDT για «ανθρωπομορφα κουνούπια»;;
  Δεν γνωριζω.
  Επισημα δηλωνεται ως «κλιματολογοκή διαχειρηση» : προκληση βροχης, καταστολη χαλαζιου ή μείωση της «υπερθερμανσης» της Γης… δυσπιστω για διαφορους λογους.
  Ενα γνωριζω καλα…. ποτε στην 60χρονη ζωή μου δεν ειχα δει «υδρατμους αεροπλανου» να παγωνουν τοσο πολυ…. να διατηρουνται και να φαρδαίνουν τόσο πολυ και να σχηματίζουν ενα «αχνο νέφος» για το υπολοιπο της ημέρας… ισως και των επομένων… και μάλιστα οταν ΠΑΡΆΛΛΗΛΆ ΤΟΥ πετα ενα αλλο αεροπλανο που και αυτο αφηνει μια ΝΟΡΜΑΛ ΓΡΑΜΜΗ ΥΔΡΑΤΜΟΥ,στενη και κοντη….
  Οταν δεν καταλαβαινουμε «τι» είναι κατι δεν ειναι λογικο να υιοθετουμε «αθώα συμπερασματα εφυσηχασμου»
  Καλη μερα…

  • Το παρακάτω θα σας λύσει πολλές από τις απορίες σας, ή θα δημιουργήσει νέες.
   Καλημέρα.
   http://ellinikahoaxes.gr/2014/07/03/%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%88%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF/

   • γιαννος

    Εντυπωσιακότατη δουλεια, φιλε μου. Εκτενέστατη -και αρα κουραστικη- και με πολλες ισχυρές ενδειξεις.
    Προτιμω να παραμένω φιλυποπτος, αλλα το θεμα των «ψεκασμων» το «παγωνω».
    Ευχαριστώ, θα σε παρακολουθώ και άρα… οψομεθα.

  • GreekSkeptic

   Κύριε Γιάννη,

   Χαίρομαι που σχολιάσατε. Νομιζω πως ο φίλος συν-συγραφέας σας έδωσε ένα link που περιγράφει αναλυτικά πως δημιουργούνται τα ίχνη των αεροπλάνων και γιατί πολλές φορές απλώνουν, διατηρούνται, κτλ. Αν το διαβάσετε θα καταλάβετε πως η θεωρία που λέει πως τα ίχνη που σβήνουν γρήγορα είναι οκ ενώ αυτά που διατηρούνται δεν είναι, καταρρίπτεται.

   Αλλά εγώ δεν θέλω να μιλήσω για αυτό, το άρθρο τα λέει καλύτερα.

   Λέτε πως στο άρθρο μου ξεκινάω με λάθος υπόθεση για τους ψεκασμούς.
   Μα έπρεπε να ξεκινήσω με κάποια υπόθεση! Από που να ξεκινήσω; Αυτοί που πιστεύουν σε αυτή τη συνωμοσία δεν μας δίνουν αριθμούς. Θα περίμενα μετά από 20 χρόνια που κυκλοφορεί αυτή η θεωρία πως θα έχουν καταλήξει σε κάτι πιο συγκεκριμένο, αλλά όχι.
   Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μπορεί να μου πει τί ψεκάζεται (αναλυτικά, όχι αερολογίες περί βάριου), σε τί ποσότητα, πόση χρειάζεται για να καλυφθεί μια περιοχή σαν την Αθήνα πχ, πόσες ώρες διαρκεί κτλ.

   Αφού λοιπόν από «επίσημες» πηγές δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για τα μεγέθη της συνωμοσίας, εκτός από αφορισμούς και φωτογραφίες συννέφων, κάπου έπρεπε να ξεκινήσω. Η θέση μου, όπως λέτε και εσείς, είναι αυθαίρετη, εντελώς και είμαι ο πρώτος που το παραδέχεται. Αλλά τί άλλο να κάνω;
   Αν έχετε καμία πρόταση είμαι ανοικτός, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω δει να έρχεται από την «άλλη πλευρά» έστω και ένα νούμερο που να είναι επιστημονικά επαληθεύσιμο. Ούτε ένα!
   Οπότε;

   Greek Skeptic

   • γιαννος

    Φιλε σκεπτικε, σε χαιρομαι !!
    Να σκεπτεσαι και να ερευνας !! Απο εκει και πέρα, νομιζω οτι, ανθρωποι τετοιοι θα παραδεχθουν το -όποιο- λάθος τους και θα το κοινοποιησουν επισης. Ετσι λέει η λογικη μαζι με ηθικη και δικαιο.
    Μονο το ΣΥΜΦΕΡΟΝ επισυρει υποψίες !!

    Ανταπαντω στα λεγόμενά σου…
    Οι νομοι της διαχυσης αερίων (και μαλιστα στην ελευθερη ατμόσφαιρα) ειναι τετοιοι, και ο ανθρώπινος οργανισμός επισης, που η «υποθεση ΨΕΚΑΣΜΟΥ», με την στενη εννοια, ειναι χλωμοτατη.
    Η εξήγηση «γιατι παλια δεν ειχαμε τετοια φαινομενα» (ΟΥΤΕ ΕΝΑ !! ) ειναι βασιμη αλλα όχι αποκλειουσα την παντελή εκδήλωση τετοιου «φαινομένου» στο παρελθόν.
    Ουτε την τοπικη συσσωρευση εκδήλωσης, βεβαια εξηγεί. .

    Παρένθεση
    (Εχω τελειωσει Πολυτεχνείο, εργαζομαι υπερ-12ωρα καθε μερα, και τις ελαχιστες -ελευθερες;;;- ωρες μου τις αφιερώνω στην ενημερωση μου και επεξεργασια της Ελληνικης και Παγκόσμιας κρίσης. Το αρθρο που μου εστειλες, ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΟ και συχνα ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ, προσπάθησα να το «τρέξω». Ομολογω δεν μπόρεσα !! )
    Κλεινω παρενθεση.

    Πραγματι οι «φιλοι» των ψεκασμων δεν δινουν / εχουν στοιχεία επιστημονικα παρα μόνον βιντεάκια, εικόνες κλπ, που επιδέχονται φωτοσοπαρισμα (αν αξίζει καποιος να ασχοληθει για να δημιουργησει εναν μυθο… και με ποιο οφελος;;)
    Ομως και οι «πολεμιοι», που τυχαίνει να ΜΠΟΡΟΥΝ να εχουν επισημα στοιχεία και επιστημονικες αποδειξεις, υπεκφεύγουν, τα μασανε κλπ (όπως και εσυ υπογραμμιζεις) με αποτελεσμα να «ανεβαινει η ακροαματικοτητα και υποψια» του θέματος…. στα υψη, παγκοσμίως.
    Εισαι ο μόνος -ισως παγκοσμίως- που συνελεξε ολο αυτο πληθος στοιχειων και προσπαθησε να τα επεξεργαστει λογικα.
    Σε συγχαίρω, απο καρδιάς, για την προσπαθεια, βεβαια.

    Προσοχη τωρα…
    Μεσα σε μια πλημυριδα «παραμέτρων», και με απουσια ελέγχων της – αξιόπιστης;;;- Εξουσίας (ή απόκρυψής των), τόσον οι «φιλοι» όσο και οι «πολεμιοι» θα βρισκουν επιχειρηματα και «αποδειξεις» υπέρ των θέσεών τους.
    Ο «συνδιασμός HAARP» στους «ψεκασμους» ειναι αλλη μια υποψία.
    Μετρησε κανένας;; …οχι
    Η εξουσια οφεληται με αυτο το -λαϊκο- αλλαλουμ !!
    Τα «προβατα» εχουν ενα επιπλέον -απο τα πολλά- «θέμα» να αποπροσανατολιζονται, να αναλωνουν τον ελεύθερο (;;) χρόνο τους, να συγχέονται και να συγχυζονται!!!

    Διαβασα και για την «ζέα»… ό,τι αυτη εκπροσωπεί… δηλαδη ενα «παλιο» ειδος σιτηρου… ενα «παλιο» ειδος ψωμιου, ενδεχομένως.
    Μετα από καποιες «ιστορικές αφηγήσεις» αναγορεύτηκε, λοιπόν, η «ζέα» σε πεδίο αντιπαράθεσης εθνικιστών / πατριωτών / διεθνιστών / εθνομηδενιστών !! …ΚΑΙ σε αυτο !!
    Παράκρουση ευρυτάτης κλίμακας !!! Η καλλιεργια «σχιζοφρένιας» εχει βρει γονιμότερο έδαφος απο την «ζέα» !!
    Βγάλε συμπέρασμα … :-((

    Νασαι καλα σκεπτικε…
    Εγω δεν θα ξανασχολιασω περι «ψεκασμων». Αν προκυψει κατι αξιόπιστο, προς όποια κατεύθυνση, ελπιζω να μάθεις και να το διαδοσεις
    Δεν θα ξανασχολιασω περι «ζέας». Θα παω να αγοράσω ενα καρβέλι να δω τι ειναι αυτο. Στα τοσα δηλητηρια που τρώμε, πινουμε και αναπνέουμε, η «ζέα» ισως βοηθησει σε κατι… χειρότερο δεν ειναι !!

    Οπως σου ειπα, ασχολουμαι με την Ελληνικη -μεσα στην παγκόσμια- Κριση. Αν θελεις με ρωτάς και σου στέλνω ο,τι συλλεγω.
    Ειμαι λογικα ενας «συνομοσιολογος» και μπορω, πολυ απλα και λακωνικά, να αποδείξω οτι αυτή ειναι η σωστη «θεαση πραγμάτων».
    Της θερμοτατες ευχές μου για καλη δυναμη.

 • Manolo

  Ρεστα εδωσες αυτη τη φορα.Μπραβο!