Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι αριθμοί πίσω από τους αεροψεκασμούςΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Οι αριθμοί πίσω από τους αεροψεκασμούς

29 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Έχω γράψει αρκετές φορές για τη συνωμοσία των αεροψεκασμών. Μια θεωρία που, εν συντομία, λέει πως οι “κακοί” προσπαθούν να μας σκοτώσουν ψεκάζοντας βαρέα μέταλλα στην ατμόσφαιρα. Το παρακάτω κείμενο είναι από ένα site μιας ομάδας “ακτιβιστών” που διαμαρτύρονται για αυτούς τους αεροψεκασμούς.

Ψεκάζουν βαρέα μέταλλα (αλουμίνιο, βάριο και στρόντιο)!

Καταστρέφουν την πανίδα και την χλωρίδα! Το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε! Καταστρέφουν την υγεία μας άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα! Καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας!

Δεν θέλω να σταθώ στα προβλήματα που έχει η θεωρία. Τα έχω αναλύσει σε αρκετά άλλα άρθρα, όπου έχω αναφερθεί στα θέματα φυσικής που προκύπτουν, στο γεγονός πως δεν έχουν ούτε μία απόδειξη πως οι άσπρες γραμμές είναι χημικές, ή στην έλλειψη κάθε λογικής πίσω απο τη θεωρία καθώς και την παντελή αδυναμία/επιθυμία να δούνε τα επιστημονικά στοιχεία τα οποία την διαψεύδουν.

Σήμερα έχω καλή διάθεση. Τόσο καλή που αντί να πάρω τον αρνητικό δρόμο και να προσπαθήσω να δείξω πως δεν συμβαίνουν αεροψεκασμοί, θα δεχθώ πως συμβαίνουν! Ναι, συμβαίνουν, μας ψεκάζουν αεροπλάνα για να μας σκοτώσουν ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο θέλετε, δεν έχει σημασία.

Αυτό που θα κάνουμε σε αυτό το άρθρο θα είναι να δούμε τους αριθμούς αυτής τη συνωμοσίας. Δηλαδή, τί χρειάζεται να γίνει για να είναι αληθινή.

Ξεκινάμε.

Αν θέλει ένας αγρότης να ψεκάσει το χωράφι του θα προσλάβει ένα ψεκαστικό αεροπλάνο το οποίο χρησιμοποιεί ένα διάλυμα που περιέχει περίπου 5 γραμμάρια ζιζανιοκτόνο σε κάθε 26 λίτρα.

Ένα απλό ψεκαστικό για χωράφια, μπορεί να ψεκάσει 4 στρέμματα με αυτά τα 26 λίτρα, δηλαδή για 1 στρέμμα (1000 τερτ. μέτρα), χρειαζόμαστε περίπου 6,5 λίτρα.

Συνεπώς για να ψεκαστεί μια χώρα με την επιφάνεια της Ελλάδας με 131.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θα χρειαζόμασταν περίπου 851.000 τόνους ψεκαστικού υγρού. Ένα τεράστιο νούμερο όταν σαν χώρα εισάγουμε περίπου 22 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου το χρόνο.

Αφού υπολογίσαμε τη συνολική ανάγκη μας σε ψεκαστικό υγρό, πρέπει να δούμε πόσα αεροπλάνα χρειαζόμαστε για να ψεκάσουμε αυτή τη ποσότητα.

Ένα αεροπλάνο τύπου Boeing 747 μπορεί να κουβαλήσει περίπου 110.000 κιλά βάρους. Αυτό σημαίνει πως για να ψεκαστούν οι 851 χιλιάδες τόνοι υγρού χρειαζόμαστε 7.740 και κάτι ψιλά αεροπλάνα, μόνο για την Ελλάδα και μόνο για αεροψεκασμούς! Δηλαδή 7.740 πτήσεις περισσότερες από όσες έχουμε σήμερα.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω πόσες πτήσεις έχουμε την ημέρα στην Ελλάδα, αλλά κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο πετάνε περίπου 93.000 αεροπλάνα.

Για τη μεταφορά των 581.000 τόνων ψεκαστικού υγρού από τα εργοστάσια παραγωγής, αν υποθέσουμε πως αυτά τα εργοστάσια είναι στην Ελλάδα, προς τα αεροδρόμια, θα χρειαζόμασταν περίπου 3 φορές περισσότερα βυτιοφόρα από όσα χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεταφορά πετρελαίου σε όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για χιλιάδες βυτιοφόρα τα οποία θα μποτιλιάρονταν με τις ώρες στις εισόδους και εξόδους των αεροδρόμιων της χώρας, μιας και αυτός θα ήταν ο μοναδικός τους προορισμός, χωρίς να τα προσέξει κανένας.

Αν πραγματικά είχαμε τόσες πτήσεις όσες χρειάζονται για να ψεκαστεί όλη η χώρα επαρκώς, τότε ο ουρανός θα ήταν κάπως έτσι.

Coruscant_apartment_view

Αυτή η κίνηση αεροπλάνων βέβαια θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη, όπως απαρατήρητο θα έπρεπε να περάσει και το μποτιλιάρισμα τους στους διάδρομους απογείωσης, καθώς ο χρόνος αναμονής ενός απλού επιβατικού αεροσκάφους για απογείωση θα αυξανόταν τραγικά προκειμένου να βολευτεί ο γιγαντιαίος αριθμός αεροπλάνων που θα πετάνε.

Η αύξηση των πτήσεων θα ήταν τέτοια που οι περιοχές γύρω από τα αεροδρόμια θα είχαν τόση πολύ και συνεχόμενη φασαρία, 24 ώρες το 24ωρο, που θα γίνονταν ουσιαστικά μια κόλαση θορύβου. Οι αξίες των ακινήτων θα έπεφταν κατακόρυφα και θα έπρεπε να περάσει και αυτό απαρατήρητο.

Το πλήθος των ανθρώπων που θα έπρεπε να εργάζεται για όλα τα παραπάνω είναι τόσο μεγάλος που λογικά δεν θα είχαμε πλέον ανεργία και όλοι θα είχαμε στην οικογένειά μας τουλάχιστον ένα άτομο που να εμπλέκεται.

Όλοι αυτοί οι εκατομμύρια υπάλληλοι που θα εμπλέκονται σε όλη τη διαδικασία των ψεκασμών, από την παραγωγή τους, τη μεταφορά τους, τον έλεγχο, τη φόρτωση, τις πτήσεις, τη συντήρηση των αεροσκαφών και όχι μόνο, χημικοί, πιλότοι, πλήρωμα εδάφους, πλήρωμα βυτιοφόρων, εργάτες εργοστασίων, λογιστές, συντηρητές αεροσκαφών, όλοι αυτοί θα έπρεπε να διατηρήσουν τη σιωπή τους. Κανείς δεν θα έπρεπε να μιλήσει, όλα αυτά τα χρόνια που το έγκλημα συμβαίνει, ούτε και στο νεκροκρέβατό του.

Από τους 581 χιλιάδες τόνους ψεκαστικού υγρού που θα χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα μόνο, δεν θα έπρεπε να πέσει σε λάθος χέρια ούτε ένα λίτρο, διότι αυτό θα ήταν ισχυρή απόδειξη πως η συνωμοσιολόγοι έχουν δίκαιο. Ενώ κάθε χρόνο έχουμε ατυχήματα στη διαδικασία μεταφοράς των 22 εκατομμύρια τόννων πετρελαίου, με τους 851.000 τόνους ψεκαστικού υγρού δεν θα πρέπει να ανοίξει ρουθούνι.

Νομίζω πως φτάνουν οι αριθμοί.

Όλοι οι παραπάνω αριθμοί είναι μόνο για την Ελλάδα, μια μικρή χώρα. Η Γαλλία είναι 6 φορές μεγαλύτερη από εμάς και ας μην αναφερθώ στις ΗΠΑ, ή στη Ρωσία.

Πείτε μου τώρα, τί είναι πιο πιθανό να συμβαίνει, τα αεροπλάνα να αφήνουν παγωμένους υδρατμούς στο πέρασμά τους, μια διαδικασία που η επιστήμη έχει εξηγήσει σε μεγάλη λεπτομέρια, είναι κατανοητή και μπορεί να επαναληφθεί σε πείραμα, ή να έχει υφανθεί μια συνωμοσία του μεγέθους που ανέφερα παραπάνω και να μην έχει σκάσει στα μούτρα των υπευθύνων;

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής