Ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου, άνοιξε το στόμα. Ψευτοθαύμα

5

Ταξιάρχης Μανταμάδου Λέσβου

Ακόμη ένα ψευτοθαύμα παρουσιάστηκε και διαδόθηκε. Η ανάρτηση ισχυρίζεται ότι ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου στη Λέσβο, άνοιξε το στόμα σα να’ θελε να μιλήσει και το κατέγραψαν σε φωτογραφία.

Πριν αναλύσουμε τη φωτογραφία του «θαύματος» ας δούμε την ανάρτηση και τα όσα ισχυρίζεται.

Είναι η ίδια εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ αυτό που βλέπεται στις φωτογραφίες από το ομώνυμο μοναστήρι στο χωριό Μανταμάδος Λέσβου.Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη διαφορά!!! Στην επάνω φωτό ο Ταξιάρχης είναι με ανοιχτό το στόμα, ενώ στην κάτω με κλειστό, όπως είναι καθημερινά όταν επισκέπτεται κάποιος τον ιερό ναό για να προσκυνήσει.
Τι έχει συμβεί;;;
Η επάνω φωτό είναι τραβηγμένη προ 20ετίας περίπου από προσκυνητή που είχε πάει εκεί για να προσκυνήσει.Καθώς περίμενε στη σειρά,καθ’ ότι πολύς κόσμος συρρέει καθημερινά εκεί, μια γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν με δάκρυα στα μάτια στον άγιο να την βοηθήσει σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.Και τότε όλοι οι παριστάμενοι έμειναν έκθαμβοι, όταν το στόμα του Ταξιάρχη στην εικόνα άνοιξε σαν να της μιλούσε.Ο προσκυνητής που προείπαμε,καθώς είχε φωτογραφική μηχανή μαζί του, απαθανάτισε το φοβερό αυτό στιγμιότυπο.Ήταν ένα φοβερό θαύμα του Ταξιάρχη που συγκλόνισε τότε τους παριστάμενους προσκυνητές και που θα συνεχίζει να συγκλονίζει όσους βλέπουν αυτή τη φωτό και μαθαίνουν για το θαύμα. Η αγία εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ είναι ανάγλυφη, φτιαγμένη από χώμα και το αίμα των μοναχών που κατεσφάγισαν από πειρατές κατά την διάρκεια επιδρομής και λεηλασίας του μοναστηριού.
Την διπλή αυτή φωτογραφία μου την είχε δώσει ο εκλεκτός φίλος και αδελφός εν Χριστώ,Γιάννης Καμπουρόπουλος-Φαρμακοποιός στο επάγγελμα στην Αθήνα και Μυτιληνιός στην καταγωγή.Κατά την μετακόμισή μου στην Βαλύρα το 1994,η φωτογραφία αυτή είχε εξαφανιστεί μέσα σε πακέτα σημειώσεων και βιβλίων.Παρά τις επίμονες κατά καιρούς προσπάθειές μου για τον εντοπισμό της,αδυνατούσα να την βρώ.Ξαφνικά προ ολίγων ημερών,κατά την εορτή των Αγιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ,Γαβριήλ και Ραφαήλ,βρέθηκε, από εκεί που δεν το περίμενα, απροσδόκητα μπροστά μου!!! Τυχαίο;;; Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει.Εκείνο που με ενδιέφερε πάντα ήταν να γίνει γνωστό το θαυμαστό αυτό γεγονός στους πάντες.Σε πιστούς σε απίστους και σε …»ηθοποιούς της» αθεϊας.
Γιάννης Ερρίκου Λινάρδος

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι σε άθλια ανάλυση, για να μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα, και υπάρχουν αναρτήσεις που δεν έχουν καν τη φωτογραφία όπου βλέπουμε το θαύμα αλλά χρησιμοποιούν μια άλλη!!!! Γιατί άραγε και τι αξία έχει να μιλάς για μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα θαύμα και να χρησιμοποιείς μια άλλη;

Ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου, άνοιξε το στόμα.
ΠΗΓΗ

Ψάξαμε να βρούμε την αρχική ανάρτηση και βρήκαμε τη φωτογραφία σε λίγο καλύτερη ανάλυση.

Ταξιάρχης Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου: Ένα ακόμα χειροπιαστό θαύμα!!!
ΠΗΓΗ

Στη φωτογραφία φαίνεται ολοκάθαρα ότι το στόμα, μόνο ανοιχτό δεν είναι. Απλά υπάρχει μια αντανάκλαση στα χείλη, που αποτυπώθηκε στη φωτογραφία. Με λίγο ζοομ φαίνεται ολοκάθαρα.

Ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου, άνοιξε το στόμα.
Ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου, άνοιξε το στόμα.

Αυτό είναι το φοβερό και τρομερό θαύμα, μια απλή αντανάκλαση.
Όπως έχω ξαναγράψει, όλα αυτά τα ψευτοθαύματα μόνο καλό δεν κάνουν στο χριστιανισμό.

 

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Κοίταζα επί πολλή ώρα τις δύο εικόνες και προσπαθούσα να καταλάβω ποιά υποτίθεται ότι είχε ανοιχτό το στόμα. Τελικά παραιτήθηκα και είδα τη λύση.

  Πώς τους ήρθε να γράψουν κάτι τέτοιο δεν μπορώ να το καταλάβω…

 • Isidoros Papageorgiou

  Η συγκεκριμένη εικόνα, έχει πολλές φορές κι εκτός διαδικτύου χαρακτηριστεί σαν θαυματουργή. Δεν πρόκειται περί θαύματος, όμως εντελώς συμπτωματικά, ο αγιογράφος, πέτυχε 3D σχέδιο (προσωπικά, το έχω παρατηρήσει στα μάτια, όπου όταν πας μακρυά σε κοιτάνε κι όταν είσαι κοντά, εξαφανίζονται), γι αυτό και αναμένουμε να δούμε κι άλλα hoax με θεματολογία τη συγκεκριμένη εικόνα. Όσο ισχύει ότι ένας ταχυδακτυλουργός είναι μάγος, άλλο τόσο ισχύει ότι η εικόνα, είναι θαυματουργή.

  • John Smith

   «Δεν πρόκειται περί θαύματος, όμως εντελώς συμπτωματικά, ο αγιογράφος, πέτυχε 3D σχέδιο»… δηλαδή ένας άνθρωπος που εντελώς μόνος του, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τα μέσα που υπάρχουν σήμερα ώστε να του είναι πιο εύκολο, πέτυχε μια τόσο τέλεια απεικόνιση, και το προσπερνάμε ως «συμπτωματικό». Όχι, ακόμα και αν δεν πιστεύει κανείς μια τέτοια αντιμετώπιση είναι υπερβολικά απλοϊκή.

 • Ipkara

  Όντως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η «ανεξέλεκτη έκρηξη» θαυμάτων προς «χάριν και τέρψην» των Ι. Μονών με σκόπο την προσέλκηση «πιστών» για να τα ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ. Δεν κάνει σωστό πράγματι αυτό στον Χριστιανισμό.

  • John Smith

   Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια προσπάθεια «να τα ακουμπήσουν» οι πιστοί, τουλάχιστον όχι απ’ τις Μονές. Οι ιστορίες αυτές συνήθως ξεκινούν από άτομα που πιστεύουν ότι έτσι θα πείσουν τους άλλους για την αλήθεια της πίστης τους ενώ παράλληλα θα προβληθούν και οι ίδιοι. Και φυσικά δεν βοηθάει την Εκκλησία το γεγονός ότι αυτοί είναι οι μόνοι που ακούγονται.