Ποιοι είμαστε
Αρχική Σούπερ αρουραίοι καταλαμβάνουν τον πλανήτη.Καταρρίπτεται.HOAXES FAKE NEWS ΔΙΑΦΟΡΑ

Σούπερ αρουραίοι καταλαμβάνουν τον πλανήτη.Καταρρίπτεται.

30 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Ένα άρθρο που μιλάει για μεταλλαγμένους γιγαντιαίους αρουραίους στην Αγγλία έχει κάνει την εμφάνιση του στο διαδίκτυο με τίτλο…

Σούπερ αρουραίοι καταλαμβάνουν τον πλανήτη

souper-arouraioi-katalambanoun-ton-planhth

Ας δούμε τι ισχυρίζεται….

Λονδίνο
Βρετανοί ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια άγνωστη μέχρι σήμερα αλλά ταχέως εξελισσόμενη απειλή για τον άνθρωπο, τις καλλιέργειες και τα τοπικά οικοσυστήματα του πλανήτη. Όπως υποστηρίζουν γεννιούνται με τρελούς ρυθμούς μεγάλου μεγέθους αρουραίοι οι οποίοι έχουν μεταλλαχθεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτικοί στα δηλητήρια που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος εναντίον τους.

Άμεσος κίνδυνος

Ειδικοί του Πανεπιστημίου Χάντερσφιλντ έκαναν έρευνες σε 17 κομητείες της Βρετανίας και ανακάλυψαν ότι έχει αυξηθεί πολύ ο πληθυσμός μιας νέας γενιάς αρουραίων. Είναι αρουραίοι το μήκος των οποίων ξεπερνάει το μισό μέτρο και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στα συμβατικά δηλητήρια που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος εναντίον τους. Τα δηλητήρια εναντίον των αρουραίων έχουν παραμείνει τα ίδια από την δεκαετία του 1950. Αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές επέτρεψε στους αρουραίους να αναπτύξουν μια γονιδιακή μετάλλαξη που τους προστατεύει από αυτά τα δηλητήρια.

Επιπλέον αυτή η νέα σούπερ γενιά αρουραίων αναπαράγεται σύμφωνα με τους ερευνητές με πραγματικά φρενήρη ρυθμό. Οπως εκτιμούν το 2015 ο αριθμός των σούπερ αρουραίων στη Βρετανία θα είναι διπλάσιος από εκείνον των κατοίκων της! Οι ειδικοί κάνουν έκκληση στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές για να εγκρίνουν τη χρήση νέων ισχυρών δηλητηρίων που να εξοντώνουν τους σούπερ αρουραίους πριν το πρόβλημα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.


Αυτά ισχυρίζεται το άρθρο και τρέμω από φόβο για την νέα γενιά των σούπερ αρουραίων..

Είναι όμως αρουραίοι;;;

Ένα άρθρο στο Independent μιλάει για σούπερ αρουραίους (τραβάει το μάτι του αναγνώστη άλλωστε) αλλά μέσα στο άρθρο φιλοξενεί και μια δήλωση (η οποία περνάει στα ψιλά) ενός ειδικού σε θέματα ζώων εν ονόματι Ben Jonston ο οποίος λέει πως δεν πρόκειται για αρουραίους αλλά για ένα είδος κάστορα με την ονομασία Coypu.Τη παραπάνω φωτογραφία θα την βρείτε μαζί με άλλες  και στο δημοσίευμα το οποίο είναι από τις 16 Απριλίου 2014.

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/giant-rats-more-pictures-of-huge-rodents-emerge-9264451.html

Το συγκεκριμένο είδος το συναντάμε στην Αμερική,στην Ευρώπη,στην Ασία και στην Αφρική και ξεπερνάει σε μήκος τους 50 πόντους,φτάνοντας ακόμα και τους 60 πόντους και δεν είναι μεταλλαγμένοι,ούτε καταλαμβάνουν τον πλανήτη.

http://en.wikipedia.org/wiki/Coypu

Nutria_(Myocastor_coypus)

Ποιος θα καθόταν να ασχοληθεί και να διαβάσει ένα άρθρο που μιλάει για ένα είδος κάστορα που έτυχε κάποιοι να βρουν στις αυλές των σπιτιών τους σε επαρχίες της Βρετανίας;Οι σούπερ μεταλλαγμένοι αρουραίοι που καταλαμβάνουν τον πλανήτη μας κάθονται καλύτερα…

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

Αρθρογράφος - Ερευνητής