Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών

29

Καμιά φορά αναρωτιέμαι γιατί ασχολούμαι με μερικά θέματα. Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ θέλει να πιστέψει ο κόσμος την κάθε μια χαζομάρα απλώς και μόνο επειδή τυχαίνει να ταιριάζει με την κοσμοθεωρία του.

Χρόνια πριν, προ κρίσης (ΠΚ), οι Έλληνες περηφανευόμασταν πόσο ανεκτικοί ήμασταν, πόσο ανοικτόμυαλοι και πόσο αντιρατσιστές. Η κρίση στην Ελλάδα έβγαλε όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά που, όπως φαίνεται, κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι. Μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να πάψουμε να είμαστε αντιρατσιστές. Συνήθως είσαι ανεκτικός με τους άλλους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί μαζί σου όταν η παιδεία σου σε έχει οδηγήσει σε αυτό το σημείο. Αν δεν έχεις τη κατάλληλη παιδεία, και όπως φαίνεται οι περισσότεροι Έλληνες δεν την έχουμε, τότε στις καλές και εύκολες εποχές δείχνεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου, αλλά μόλις κάτι πάει στραβά εμφανίζονται όλα τα σκοτεινά τέρατα που έκρυβες τόσο καιρό μέσα στο μυαλό σου. Τελικά όπως φαίνεται είμαστε και ρατσιστές και αντισημιτιστές σε υψηλό βαθμό.

Πρόσφατα διάβασα πως ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία στην Ελλάδα είναι “Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών”. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω πηγή που να το επιβεβαιώνει, αλλά και μόνο το γεγονός πως το βιβλίο αυτό εκδίδεται από 8 διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους είναι ενδεικτικό της δημοφιλίας του.

Το βιβλίο αυτό υποτίθεται πως είναι τα πρακτικά μιας συνάντησης που έγινε περί τα τέλη του 19ου αιώνα μεταξύ κάποιων σοφών Εβραίων, οι οποίοι συζητούν για διάφορα θέματα που, αν τα συγκεντρώσεις, τότε σου δείχνουν με ποιο τρόπο σκοπεύουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο όλο.

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1903 στη Ρωσία. Η εφημερίδα Ζνάμια, μια ακροδεξιά φυλλάδα με ξεκάθαρο αντισημιτικό προσανατολισμό άρχισε να εκδίδει στη σειρά 24 κεφάλαια από αυτό το βιβλίο.

Μέσα στα επόμενα χρόνια το βιβλίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά όπλα προπαγάνδας των Ναζί και του Χίτλερ ειδικά.

Το πρόβλημα με αυτό το βιβλίο δεν είναι μόνο το περιεχόμενό του που είναι τόσο αντισημιτικό που δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σε αυτό οφείλονται αρκετοί θάνατοι Εβραίων, αλλά το γεγονός πως είναι 100% πλαστό.

Πως το ξέρουμε; Δεν είναι  πολύ δύσκολο και μάλιστα αυτό έχει αποδειχθεί από τον Αύγουστο του 1921 όταν οι Times του Λονδίνου, σε ένα άρθρο με τίτλο “Το Τέλος των Πρωτόκολλων” δείχνει πως το βιβλίο είναι κατά το πλείστον αντιγραφή από ένα βιβλίο που λέγονταν “Διάλογοι στην Κόλαση μεταξύ Μακιαβέλι και Μοντεσκιέ”, που είχε γραφτεί το 1864 από τον Μορίς Τζολί. Ο Τζολί είχε γράψει ένα σατιρικό κείμενο για το πως ο Ναπολέων σκόπευε να καταλάβει τον κόσμο. Μάλιστα η αντιγραφή είναι τόσο εμφανής ώστε σε κάποια σημεία ο πλαστογράφος έχει απλώς αντικαταστήσει τη λέξη “Γαλλικό” με “τον κόσμο” και τη λέξη “Ναπολέων ΙΙΙ” με “Εβραίοι”. Μιας και τα δύο βιβλία είναι ακόμα διαθέσιμα σίγουρα μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις αν θέλετε. Αν δεν θέλετε να τα αγοράσετε, δείτε τα link παρακάτω.

Dialogue in Hell Between Machiavelli and Montesquieu The Protocols of the Elders of Zion
How are loans made? By the issue of bonds entailing on the Government the obligation to pay interest proportionate to the capital it has been paid. Thus, if a loan is at 5%, the State, after 20 years, has paid out a sum equal to the borrowed capital. When 40 years have expired it has paid double, after 60 years triple: yet it remains debtor for the entire capital sum.
— Montesquieu,  Dialogues, p. 209
A loan is an issue of Government paper which entails an obligation to pay interest amounting to a percentage of the total sum of the borrowed money. If a loan is at 5%, then in 20 years the Government would have unnecessarily paid out a sum equal to that of the loan in order to cover the percentage. In 40 years it will have paid twice; and in 60 thrice that amount, but the loan will still remain as an unpaid debt.
— Protocols, p. 77
Like the god Vishnu, my press will have a hundred arms, and these arms will give their hands to all the different shades of opinion throughout the country.
— Machiavelli,  Dialogues, p. 141
These newspapers, like the Indian god Vishnu, will be possessed of hundreds of hands, each of which will be feeling the pulse of varying public opinion.
— Protocols, p. 43
Now I understand the figure of the god Vishnu; you have a hundred arms like the Indian idol, and each of your fingers touches a spring.
— Montesquieu,  Dialogues, p. 207
Our Government will resemble the Hindu god Vishnu. Each of our hundred hands will hold one spring of the social machinery of State.
— Protocols, p. 65

zion

Το παραπάνω πινακάκι είναι από τη Wikipedia και φαίνεται πολύ όμορφα σε τί βαθμό έχει γίνει η λογοκλοπή.

Όλα αυτά δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες για τη πλαστότητα των “Πρωτόκολλων” και αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως αυτό το κείμενο αποδεικνύει κάποια τεράστια συνωμοσία των Εβραίων τότε δεν κάνουν απλώς λάθος, αλλά είναι για δέσιμο.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτή τη χώρα είναι η διάθεσή μας να ρίχνουμε τα λάθη μας σε άλλους. Ένας από τους αγαπημένους μας στόχους είναι οι Εβραίοι και το γεγονός πως ένα αποδεδειγμένα πλαστό βιβλίο εξακολουθεί να πουλάει οφείλεται αποκλειστικά στο ότι στοχοποιεί τους Εβραίους.

Δεν με ενδιαφέρει ποιός το έγραψε και τί ήθελε να πετύχει, αν δείτε τα παρακάτω link θα βρείτε και αυτές τις απαντήσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως όσο φταίνε οι άλλοι για όλα, τόσο δεν θα μπορούμε να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα. Ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας είναι να καταλάβουμε πως είναι δικά μας.

Greek Skeptic

Πηγές:

 • Handwerk, B. “Anti-Semitic “Protocols of Zion” Endure, Despite Debunking.” National Geographic News. National Geographic Society, 11 Sep. 2006. Web. 13 Aug. 2011.http://news.nationalgeographic.com/news/2006/09/060911-zion.html
 • Joly, M. Dialogue aux enfers entre Machiavel et Montesquieu. Bruxelles: Impr. de A. Mertens et fils, 1864. http://www.scribd.com/doc/115520213/Dialogue-In-Hell-Between-Machiavelli-and-Montesquieu-by-Maurice-Joly
 • Dunning, B. “The Zionist Conspiracy.” Skeptoid Podcast. Skeptoid Media, Inc., 16 Aug 2011. Web. 26 Jul 2013. http://skeptoid.com/episodes/4271
 • The Protocols of the Meetings of the Learned Elders of Zion, 1903. http://ddickerson.igc.org/The_Protocols_of_the_Learned_Elders_of_Zion.pdf
 • http://en.wikipedia.org/wiki/The_Protocols_of_the_Elders_of_Zion
Θοδωρής Μαγουλάς

Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής at ellinika hoaxes
Θοδωρής Μαγουλάς

Latest posts by Θοδωρής Μαγουλάς (see all)

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ!!!!

  Πρωτόκολλο Εικοστό – Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ
  μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι
  χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των
  Χριστιανών.

  Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με
  μοναδικό σκοπό ν’ αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία. Τεράστια κεφάλαια
  έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν’
  απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα.

  Τα δάνεια αυτά…επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την
  πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα
  χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε
  όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.

  Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν
  έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού
  στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για
  να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών
  διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν
  φόρο υποτέλειας.

  Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη
  μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι
  θα χρειαζόταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους
  από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από
  το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;

  Το απόσπασμα που διαβάσατε είναι από τα κείμενα των Ιουδαίων
  (Illuminati-Πεφωτισμένων) τα οποία αποκαλύφθηκαν το 1902 από τον Ρώσο Σέργιο
  Νείλο. Αμέσως μετά την αποκάλυψή τους οι Εβραίοι αγόραζαν όλα τα αντίτυπα, και
  αφού είδαν ότι δεν πετύχαιναν στο σκοπό τους, άρχισαν να λένε – μέχρι της
  σήμερα – ότι αυτά είναι ψέματα και προέρχονται από τους εχθρούς τους! Όπως όμως
  θα δούμε, σχεδόν όλα τα πρωτόκολλα έχουν επαληθευθεί ή επαληθεύονται στις
  ημέρες μας!

  ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ!!!! ΜΟΝΟ ΤΥΦΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ!!!!!

 • John Smith

  Πάντως, άσχετα από τοαν το κείμενο είναι πλαστό ή όχι, οι Εβραίοι έχουν μια τάση να θεωρούν τους εαυτούς τους δικαιωματικούς κυρίαρχους του πλανήτη και να κάνουν ότι μπορούν για να το κάνουν πραγματικότητα.

  Νομίζω ότι σε αυτό μοιάζουμε σαν λαοί: και οι δύο θεωρούμε ότι επειδή είχαμε στο παρελθόν προτερήματα έναντι των άλλων λαών συνεχίζουμε να τα έχουμε χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτα για να τα διατηρήσουμε. Και οι δύο πιστεύουμε ότι είμαστε ανώτεροι πνευματικά -και σε πιο ακραίες περιπτώσεις και φυσικά- από τους άλλους λαούς. Και οι δύο θεωρούμε ότι ο λόγος που δεν έχει αναγνωριστεί η ανωτερότητά μας είναι ότι οι άλλοι μας μισούν και προσπαθούν να μας εξοντώσουν, άσχετα με το ότι φταίμε και εμείς που απλά δεχόμαστε παθητικά ότι μας ταΐζουν.

  Ίσως η μόνη διαφορά μας στο θέμα αυτό είναι ότι οι Εβραίοι ακούγονται περισσότερο και συνήθως περνάει το δικό τους, ενώ σε ανάλογες δικές μας περιπτώσεις γίνεται το αντίθετο. Τώρα γιατί γίνεται αυτό, και αν οι Εβραίοι ακούγονται περισσότερο γιατί έχουν δικά τους άτομα σε θέσεις-κλειδιά, όσα ξέρεις ξέρω…

 • kaylanos lokj

  δεν ξερετε τι σας γίνετε. όλα γίνονται με το νι και με το σίγμα. και ότι θα κάνουν τον άνθρωπο να πιστεύει ότι κατάγεται απ τον πίθηκο λέγαν και ορίστε σήμερα πόσοι πιστεύουν την εξέλιξη απ το ένα είδος στο άλλο.

 • Αν δούμε το το μίσος που έχει το ‘ταλμούδ’ , το ‘ιερό βιβλίο’ των εβραίων , κατά των χριστιανών
  μπορούμε να πούμε ότι οι σιονιστές , ψάχνοντας , βρήκαν το βιβλίο του Μορίς Τζολί ,

  το αντέγραψαν και το ‘βελτίωσαν’ για να ανταποκρίνεται στα σχέδια τους.

  • Alexander Nikolaidis

   Που να διαβάσεις και τι έχουν γράψει κάποιοι «Χριστιανοί» για τους Εβραίους.

 • GreekSkeptic

  Φιλε ipkara, σε παρακαλώ να μου πεις που βλέπεις «σάρκα και οστά» σε αυτά που γράφονται στο κείμενο.

  • Ipkara

   A loan is an issue of Government paper which entails an obligation to
   pay interest amounting to a percentage of the total sum of the borrowed
   money. If a loan is at 5%, then in 20 years the Government would have
   unnecessarily paid out a sum equal to that of the loan in order to cover
   the percentage. In 40 years it will have paid twice; and in 60 thrice
   that amount, but the loan will still remain as an unpaid debt.

   Είναι ο τρόπος που δουλέυουν σήμερα οι τράπεζες ή κάνω λάθος; ή μάλλον να το θέσω καλύτερα. Είναι ο σκόπος για τον οποίον δουλέύουν έστι η τράπεζες ή όχι;

   • GreekSkeptic

    Έτσι δούλευαν οι τράπεζες από την εποχή των Ιπποτών Ναϊτών. Όχι μόνο τώρα.

    • Ipkara

     Άποψη σου, και την δέχομαι. Μόνο που εκείνες οι τράπεζες ήταν σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας ενώ η σημερινές είναι σε επίπεδο παγκόσμιο με μόνο στόχο τον έλεγχο. Τράπεζες η μεν, τράπεζες και οι δε, αλλά ο σκοπός μάλλον άλλος. Οι τράπεζες στην εποχή που αναφέρεσαι το μόνο σκοπό που είχαν ήταν τα κέρδη. Οι σημερινές τράπεζες θέλουν να ΕΛΕΓΧΟΥΝ τα πάντα. Θα μου πεις από που το εξάγεις το παραπάνω συμπέρασμα από το παραπάνω κείμενο. Άμα ασχοληθείς και λίγο πριν και λίγο μετά από το κείμενο και όχι με το απόσπασμα που είναι αναρτημένο κάτι μπορεί να κατάλάβεις αν θες. Τα αποσπάσματα είναι για να αποδείξουν ότι αποτελούν λογοκλοπή όπως πολύ σωστά αναφέρεις αλλά δεν μπορούν να μας δώσουν ούτε το πριν ούτε το μετά του κειμένου.

     • GreekSkeptic

      Οι τράπεζες, χθες, σήμερα και αύριο, είναι επιχειρήσεις με μετόχους. Ο στόχος τους, όπως και κάθε επιχείρησης είναι το κέρδος και όχι ο «Ελεγχος». Δεν έχει νόημα ο έλεγχος αν δεν αποφέρει κέρδος διότι αν δεν αποφέρει κέρδος αργά ή γρήγορα η επιχείρηση θα χάσει χρήματα και θα αναγκαστεί να κλείσει.
      Έλεγχος μπορεί να υπάρχει σε ότι σου ανήκει και σου ανήκουν αυτά που αφήνουν κέρδος.

     • Ipkara

      Αυτό που περγράφεις είναι οι Τράπεζες έτσι όπως θα έπρεπε να ήταν. Οι σημερινές Τράπεζες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις. Αν ήταν όπως τα αναφέρεις όλες οι τράπεζες θα ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ να έχουν κλείσει ΟΛΕΣ εν μέσω κρίσης. Αντί για αυτό οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ είναι κερδοφόρες και αυτοί που κλείνουν είναι όλοι οι υπόλοιποι.

     • GreekSkeptic

      OK, το θέμα γίνεται λίγο πιο περίπλοκο και ξεφεύγει από το άρθρο αρκετά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και είναι μεγάλο ζήτημα. Αλλά κρατώ την άποψή σου και σε ευχαριστώ για τα σχόλια.
      GS

     • Αλμοδοβαρεμένη Χαιρετά

      Τα πρωτόκολλα της σιών πήραν σάρκα και οστά πριν ακόμη γραφτούν.Μια μελέτη της Ιστορίας από τον 17ο αιώνα μέχρι τον 19ο θα σε πείσει.Σ’αυτό το διάστημα συνέβησαν όλα όσα περιγράφουν: πτώση της φεουδαρχίας,άνοδος του καπιταλισμού,γέννηση σοσιαλιστικών/κομμουνιστικών κινημάτων,οικονομικές κρίσεις και πτωχεύσεις,παλινορθώσεις βασιλιάδων,πόλεμοι,επαναστάσεις και δε συμμαζεύεται.Εμείς νομίζουμε ότι εφαρμόζονται σήμερα αλλά αυτά συνέβαιναν ανέκαθεν!

      Η τράπεζα της Αγγλίας ιδρύθηκε το 17ο αιώνα κι αμέσως άρχισε ν’απλώνει τα πλοκάμια της σε παγκόσμιο επίπεδο.Ναι,από την εποχή του Μοντεσκιέ.

 • leon06010

  Μα δεν νομίζω να υπάρχει λαός που να μην είναι ρατσιστής. Όσοι έχουμε ζήσει στο εξωτερικό, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο έχουμε βιώσει κάποιον ρατσισμό. Εγώ προσωπικά στη Γαλλία.
  Η συγκεκριμένη έρευνα, δεν έχει σωστά δομημένες ερωτήσεις. Κ όπως σημειώνει ο K Lefteris, παιζεί πολύ μεγάλο ρόλο η ερώτηση. Αυτό είναι το δεύτερο πιο σημαντικό (το πρώτο είναι το αντικείμενο της έρευνας κ κάτι μου λέει ότι ούτε αυτό αποσαφηνίστηκε).
  Οι ερωτήσεις της έρευνας δεν εξάγουν ρατσισμό. Θεωρεί κανείς τους Εβραίους κατώτερους; Κακούς ίσως, άπληστους μπορεί, αλλά κατώτερους δε νομίζω. Εκτός αν μιλάμε για στούρνους. Νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε πρώτα τι σημαίνει ρατσισμός.
  Το ότι οι Εβραίοι κυνηγούν κ προστατεύουν τα συμφέροντά τους κ έχουν επιρροή στις ΗΠΑ ή στην Ουγκάντα ή δεν-ξέρω-γω-που, πολύ καλά κάνουν. Ας ήμασταν άξιοι να κάναμε το ίδιο.

 • Antonis Armageddon

  ΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ;
  (ναι τα κεφαλαια ειναι επειδη ΦΩΝΑΖΩ. Οχι η δηθεν αρχαιοελληνική κεφαλαιογραμματη γραφή που υποστηρίζουν καποιοι)

  • GreekSkeptic

   Για τους Έλληνες είναι το άρθρο, όχι για τους Εβραίους. Από την άλλη θα μας επιτρέψεις να ασχολούμαστε με ότι εμείς θέλουμε. Αν δεν σε πειράζει βέβαια.

   • Antonis Armageddon

    Προφανως δε καταλαβες το πνευμα της αναρτησής μου. Δε πειραζει.

 • Θοδωρής Γκότσης

  H πεποίθηση οτι 10.000.000 Έλληνες είναι ρατσιστές, είναι ρατσιστική.
  Η πεποίθηση οτι αυτό οφείλεται στην ακατάλληλη παιδεία, είναι απόλυτα ρατσιστική.
  Η πεποίθηση οτι 10.000.000 Έλληνες «έχουν ψυχή» είναι ρατσιστική.
  Η πεποίθηση οτι 10.000.000 Έλληνες είναι «ραγιάδες», είναι ρατσιστική
  Η πεποίθηση οτι «οι μουσουλμάνοι είναι βρωμεροί δολοφόνοι μισογύνηδες» είναι ρατσιστική
  Η πεποίθηση οτι «οι μετανάστες (όλοι) είναι αδέρφια μας» είναι ρατσιστική.
  Τέτοιες ρατσιστικότατες πεποιθήσεις έχουν μάλλον λίγοι. Ωστόσο, φαίνονται πολλοί διότι φωνάζουν πολύ.

  • GreekSkeptic

   Θοδωρή, δεν ξέρω πλέον τί εννοείς ως «ρατσιστικό». Έχεις ξεχειλώσει τόσο πολύ την έννοια που πλέον ταιριάζει σε ότι πεις.

   Το κατά πόσο οι Ελληνες είναι αντισημιτιστές θα στο δώσει η παρακάτω έρευνα η οποία είναι κατά τη γνώμη μου απογοητευτικότατη. http://global100.adl.org/#country/greece

   Φοβάμαι πάντως πως οποιοδήποτε νούμερο άνω του 60% παύει να θεωρείται μικρό.

   • Lance

    Όντως απογοητευτικό, αλλά ποια είναι η αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος;

    Κι ας πούμε ότι ισχύει το παραπάνω, και 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι μισούν τους Εβραίους.

    Γιατί τους μισούν; Μήπως αντίστοιχα με την Ελληνική νοοτροπία υπάρχει και κάποια εβραϊκή που είναι αντιπαθής στους υπόλοιπους; Αν το 60% ή και λίγο λιγότερο των Εβραίων έχει αυτή τη νοοτροπία (δεν ξέρω ποια, δεν τη συμμερίζομαι), τότε όπως είπαμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν παιδεία και είναι ρατσιστές, μπορούμε να πούμε ότι και οι Εβραίοι είναι έτσι κι είναι αλλιώς;

    Αν πει κάποιος σήμερα ότι οι Μουσουλμάνοι είναι αντιδημοκράτες, ίσως δεν του πει κανείς τίποτε, αφού σε ένα μεγάλο ποσοστό κρατών όπου κυριαρχούν μουσουλμάνοι, υπάρχει θεοκρατικό καθεστώς. Είναι ή δεν είναι αντιδημοκράτες; Γιατί να τους αντιπαθήσουμε; Πρέπει να τους συμπαθήσουμε παρότι πράττουν έτσι; Φταίνε αυτοί ή μήπως έχουμε κι εμείς ευθύνη;

    • GreekSkeptic

     Σωστές ερωτήσεις και όταν δέχομαι τέτοιες δεν μπορώ να τις αγνοήσω.

     Σχετικά με το δείγμα της έρευνας θα πρέπει να δεις την ίδια την έρευνα. Αν δεν κάνω λάθος έχει πληροφορίες για δείγματα, ερωτήσεις, πληθυσμούς και άλλα στατιστικά.
     Πρόκειται για μια έρευνα που τρέχει κάθε χρόνο και είναι διεθνώς αποδεκτή, οπότε εγώ που δεν είμαι στατιστικός ή ερευνητής δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω. Αυτό το κάνουν άλλοι που ξέρουν καλύτερα.

     Γιατί μισούν τους Εβραίους; Η αλήθεια είναι πως επίτηδες απέφυγα στο άρθρο να μπω σε λεπτομέριες μιας και ήθελα να σταθώ σε άλλα σημεία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για ερώτηση σημαντική αν θέλουμε να καταλάβουμε το φαινόμενο.

     Υπάρχουν τρεις υποθέσεις για αυτό το θέμα:
     1. Αρχαίος αντισιμητισμός. Βασίζεται στην ιδέα πως οι Εβραίοι είναι ο στόχος μίσους επειδή ήταν φτωχοί και τους θεωρούσαν κατώτερους. Ο πολιτισμός τους άργησε να αναπτυχθεί και ποτέ δεν έγινε ιδιαίτερα δυνατός.
     2. Μοντέρνος αντισιμητισμός. Βασίζεται στην ιδέα πως οι Εβραίοι ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία και ελέγχουν σχεδόν τα πάντα. Από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ οι Εβραίοι θεωρούνται πως είναι σε θέση δύναμης και ελέγχουν το διεθνές γίγνεσθαι.
     3. Χριστιανικός αντισημιτισμός. Πολύ απλά, οι Εβραίοι σκότωσαν τον Ιησού, ο Ιησούς ήταν θεός, άρα οι Εβραίοι σκότωσαν τον θεό. Κατά συνέπεια όλοι οι Εβραίοι είναι ένοχοι, ακόμα και οι απόγονοί τους. Αυτή η μορφή αντισημιτισμού είναι που οδήγησε τον αντισημιτισμο στην Ευρώπη τα τελευταία 2000 χρόνια.

     Αν θες τη γνώμη μου, από τα παραπάνω, οι Έλληνες έχουμε ένα συνδυασμό των δύο τελευταίων. Δεν ξέρω σε τί ποσοστό το κάθε ένα, αλλά από άθεους ή όχι ιδιαίτερα θρήσκους ακούς τον δεύτερο λόγο, ενώ από την επίσημη εκκλησία ακούς τον τρίτο. Με δεδομένο τη δύναμη που έχει η εκκλησία στην Ελλάδα και το πόσο επηρρεάζει τον λαό, καταλαβαίνεις πως αυτά δεν είναι απλά λόγια.

     Τώρα, για να κλείνω το σχόλιο, τα υπόλοιπα ερωτήματα που θέτεις περί χαρακτηριστικών των Εβραίων που θα τους κάνει αντιπαθείς, δεν ξέρω. Θα πρέπει να βρεις κάποια έρευνα. Η δική μου γνώμη δεν μετράει μιας και είμαι μόνο ένας.

     Ελπίζω να σε κάλυψα και να μην βαρέθηκες.

     • lord

      εμένα πάντως δε με ρώτησε κανείς για τις πεποιθήσεις μου και τις απόψεις μου στο θέμα ούτε και οποιοδήποτε άτομο γνωρίζω..πώς με αποκλείει ή τους γνωστούς μου από το δείγμα των 10.000.000 Ελλήνων..??!μπορεί να ακούγεται παιδιάστικο επιχείρημα αλλά όταν βάζεις όλο τον πληθυσμό μέσα στο δείγμα και βγάζεις συμπέρασμα για τα 6.300.000 Έλληνες υποθέτω θα πρέπει να τους έχεις ρωτήσει όλους με κάποιο τρόπο..γνωρίζω εν μέρει πώς βγαίνουν τα στατιστικά των ερευνών και πώς επιλέγεται το δείγμα,έστω και μέσα από ένα μάθημα που είχα σαν υποχρεωτικό στο πανεπιστήμιο,χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις..ωστόσο τέτοια δείγματα φαντάζομαι θα πρέπει να έχουν μεγάλο περιθώριο λάθους
      για τα πρωτόκολλα θα σου πολύ ωραίο άρθρο και έξυπνη έρευνα,μπράβο αν έγινε από εσένα..

     • GreekSkeptic

      Σχετικά με την το δείγμα της έρευνας: η τεχνική που χρησιμοποιείται λέγεται «στατιστική», το ξέρεις. Έτσι γίνονται όλες οι έρευνες. Η συγκεκριμένη δεν μιλάει για εσένα ειδικά, και αυτό το ξέρεις. Μην την παίρνεις προσωπικά.

      Σχετικά με το άρθρο: αν κάτι δεν είναι δικό μου το αναφέρω. Πηγές βέβαια έχω, δεν ανακαλύπτω τον τροχό κάθε φορά. Αλλά και αυτές αναφέρονται.
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

     • K Lefteris

      1)Jews are more loyal to Israel than to [this country/to the countries they live in]
      Δλδ οι ελληνες της διασπορας δεν αγαπαν την Ελλαδα?Το να πιστευεις οτι ισχυει ειναι ρατσιστικο?

      2) Jews have too much power in the business world
      Jews have too much power in international financial markets
      Jews have too much control over global affairs
      ΕΧΟΥΝ δυναμη.Για μας δεν ειναι κακο.Γι αυτους ειναι καλο.Θα ηθελα να εχει η ελλαδα αυτην την δυναμη.Αρα δεν μπορω να τους μισω γιαυτο.

      3)Jews still talk too much about what happened to them in the Holocaust
      Εδω το 60% των Ελληνων απαντησε ναι.Μου φενεται σχεδον απιστευτο…
      Δλδ αν θα ειχε γινει σε εμας δεν θα το συζητουσαμε?

      4)Jews have too much control over the United States government.
      Εννοειται οτι εχουν.Το ξερουν και οι πετρες.Αλλα και ΠΑΛΙ δεν μπορω να καταλαβω γιατι να τους μισεις.

      Ρε παιδια παιζει ρολο το πως γινονται οι ερωτησεις.
      Τι να πω.

   • ektoras49

    Όταν λές «απογοητευτικό»?
    Και επειδή η άποψη είναι υποκειμενική, θα ήθελες μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό?

 • dimitris

  Ξενερωσαμε ομως, το παραμυθι ειχε πολυ χαβαλέ…

 • Μαίρη

  Για το χρονικό της πλαστογράφησης μπορεί κανείς να διαβάσει «το κοιμητήριο της Πράγας» του Ουμπέρτο Έκο που είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση των πραγματικών γεγονότων.

  • Lampros Lambros

   Αξιόλογο!

 • Σαχλαμαρισταν

  πεστα επιτέλους