Το Πάτερ Ημών ανάποδα;

42

Η ιστορία μας έρχεται από την Ελλάδα (περήφανη πατρίδα) και μάλιστα από το Βόλο και μαθαίνουμε πως:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μια παρέα νεαρών κοριτσιών κοροιδεύαν τα Θεία λέγοντας ανάποδα το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ. 

Κάποια στιγμή και εν μέσω γέλωτος, ένα απ΄τα κορίτσια άρχισε να τραυλίζει. Όλοι νομίσαν ότι έκανε πλάκα, πλην όμως στην συνέχεια γύρισαν τα μάτια του και πέφτονας κάτω άρχισε να αφρίζει, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΑ.

Με λύπη πλροφορηθήκαμε το γεγονός, κι ευχόμαστε ο καλός Θεός να απαλάξει την άτυχη κοπέλα από κάθε κακό.

Στεκόμαστε όμως στο γεγονός, και συμβουλεύουμε πάντες ιδιαιτέρως τους νέους, να μην εμπαίζουν τα Θεία αλλά να προσφέρουν ΔΟΞΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ ΜΗ ΟΡΓΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ.

Για κάθε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.” (πηγή) (οι υπογραμμίσεις και τα κεφαλαία είναι του αρχικού συγγραφέα)

ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ!!!
ΠΗΓΗ

Κατ’ αρχήν θεωρώ σημαντικό πως οι πληροφορίες είναι “έγκυρες”. Φαντάσου σε μια τόσο σημαντική ιστορία να μην ήταν έγκυρες. Τί πανικός θα δημιουργούνταν!

Σε αυτή την ιστορία έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη (;) περίπτωση προσβολής των θείων. Τα κορίτσια έλεγαν ανάποδα το Πάτερ Ημών και ένα από αυτά, μια δεκατετράχρονη, δαιμονίστηκε. Μια σωστή τιμωρία γιατί ο θεός είναι γνωστό πως δεν δέχεται τέτοια πράγματα. Μάλιστα είναι εξαιρετικά πιθανό το μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων να οφείλεται στο γεγονός πως οι οδηγοί “κατεβάζουν καντήλια” συνεχώς, ειδικά οι θρήσκοι. Σωστή τιμωρία κατά τη γνώμη μου.

Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το να πεις το Πάτερ Ημών ανάποδα είναι αμαρτία. Θα ήθελα επίσης να ξέρω τί εννοεί ο συγγραφέας με τη λέξη “ανάποδα”. Εννοεί τη σειρά των λέξεων ανάποδα ή τη σειρά των γραμμάτων ανάποδα; Το πρώτο γίνεται, αλλά βάζω ότι στοίχημα θέλετε, πως αν δεν έχετε το Πάτερ Ημών γραμμένο μπροστά σας δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Παράδειγμα: “Αμήν. Πονηρού του από ημάς ρύσαι αλλά, πειρασμόν εις ημάς εισενέγκης μη και, ημών οφειλέταις τοις αφίεμεν ημείς και ως, ημών οφελείματα τα ημίν άφες και…”

Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά το έκανε ένα 14χρονο και τώρα νιώθω λίγο βλάκας που δυσκολεύομαι τόσο. Ούτε καν θα προσπαθήσω να πω το πάτερ ημών αντιστρέφοντας τα γράμματα. Ο εγωισμός μου δεν έχει συνέλθει ακόμα από το προηγούμενο χτύπημα, δεν θα αντέξει και ένα νέο. Αλλά κάτι νεαρά κορίτσια το βρήκαν αυτό διασκεδαστικό; Τέλος πάντων, η νεολαία σήμερα…

Έτσι λοιπόν, μερικά κορίτσια που ήταν λεκτικά προικισμένα, είπαν το πάτερ ημών ανάποδα και αντί ο θεός να τα επιβραβεύσει που κατάφεραν ένα τόσο δύσκολο έργο, τη μία τη δαιμόνισε και τις άλλες τις τρόμαξε, πριν πάνε όλες μαζί στο νοσοκομείο. Και όλα αυτά στο άντρο της ακολασίας, το Βόλο!

Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό σημείο από όλα, θα μας κρατήσει ενήμερους για τις εξελίξεις! Διαβάζοντας αυτό μου ξεφεύγει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και επιτέλους καταλαβαίνω πως το βράδυ θα κοιμηθώ ήσυχα.

Και τώρα έρχεται το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει από αυτή την ιστορία. Δέχομαι πως κάποιος αφιέρωσε χρόνο για να τη φανταστεί, να την κατασκευάσει. Δέχομαι πως κάποιοι την αναπαράγουν σαν να είναι αλήθεια και πως κάποιοι άλλοι την πιστεύουν χωρίς καμία σκέψη. Όλα αυτά τα δέχομαι. Αυτό που θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος είναι, όταν τα έγραφαν αυτά τα παραμύθια, δεν μπορούσαν να δουν πως περισσότερο ζημιά θα έκαναν και λιγότερο θα βοηθούσαν τον έργο του σωτήρος Ιησού Χριστού;

Στην τελική, ο Χριστός τους ζήτησε να λένε ψέματα για να προωθήσουν το έργο του; Έτσι νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι την αγάπη προς τον Κύριο;

Δε μας παρατάνε λέω εγώ!

Greek Skeptic

Θοδωρής Μαγουλάς

Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής at ellinika hoaxes
Θοδωρής Μαγουλάς

Latest posts by Θοδωρής Μαγουλάς (see all)

 • ALEXANDROS

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ!!!!!!

 • THE Bat_Vader

  έχεις πρόβλημα …

 • John Smith

  Μερικές διευκρινήσεις:

  Η προφορά εκκλησιαστικών ευχών από την ανάποδη προέρχεται από τη μαγεία και το σατανισμό. Γίνεται με τη λογική ότι αφού λατρέυουν το διάβολο αντί για το Θεό -το ανάποδο δηλαδή από αυτό που κάνει η Εκκλησία- λένε και τις ευχές της Εκκλησίας ανάποδα.

  Εάν κάποιος πραγματικά κάνει κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον αυτών προς τους οποίους απευθύνεται, έστω και αν το κάνει ασυνείδητα. Δεν πρόκειται βέβαια για «τιμωρία του Θεού», αλλά για επιλογή του ανθρώπου που το κάνει.

  Δεν ξέρω εάν το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αλήθεια ή όχι, πάντως θα μπορούσε να συμβεί. Άρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από το «εγώ δεν τα πιστεύω αυτά» για να το ονομάσει κανείς hoax.

 • Pingback: Οι μαγικές ιδιότητες του αγιασμού | ELLINIKA HOAXES()

 • makhs sesoulas

  Το πάτερ ημών ανάποδα λέγεται πως προέρχεται από την εποχή των Κομνηνών , όταν δημιουργήθηκαν έριδες μεταξύ ομάδων καλογέρων για θεολογικά ζητήματα .Ο αυτοκράτωρ Μανουήλ, αν θυμάμαι σωστά, έκλεισε τους υπαίτιους χριστιανοταλιμπάν που θα λέγαμε σήμερα ως υποκινητές αναταραχών δημοσίας τάξης στην Πόλη. Η τιμωρία τους περιελάμβανε την αδιάλειπτη ανάγνωση ιερών κειμένων κλπ ώστε τα έμαθαν απέξω και ανακατωτά, λέγοντας ακόμη και το πάτερ ημών ανάποδα !Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως .

 • Νικόλαος

  Παιδιά μόλις ειπα το πάτερ ημων ανάποδα! Τιποτα ετσι; Σε μενα γιατι δεν πιάνει; Οταν θα δουλευω στο μπουφέ-μπαρ και πλακωσουν τωρα καλοκαίρι τα φρεντο καπουτσινο , θελω έναν να κάθεται με γάλα στο στόμα απο δίπλα, να λεει ανάποδα το πάτερ ημων απο μεσα του; Και να κανει αφρογαλο! Κατι σε σαντιγί υπαρχει!;

  • greek skeptic

   Τίιι; Το δοκίμασες και δεν πέτυχε; Εννοείς πως η αρχική είδηση ήταν ψεύτικη; Με σοκάρεις!

   GS

 • Το 7άρι

  Αμην.
  Ας βελαξουμε ολοι μαζι τωρα ενα μεγαλο ΜΠΕΕΕΕ προς τον Υψιστο Δημιουργο του αχανους συμπαντος που εκοψε λιγακι απο τον πολυτιμο χρονο για να ασχοληθει με μια παρεα μικρων κοριτσιων, για να τις τρομαξει (που να μιλουσαμε και για τον θεο Πανα ή τον Λοκι δηλαδη), και ας πεσουμε να προσευχηθουμε για αυτην Του τη μεγαλη σοφια που διακατεχει αυτο το απειρο Ον.
  Επομενο περιμενω να πεταει νερομπαλονα απο τον ουρανο λογω ζεστης

  • Demofyttus

   Το σύμπαν είναι ομοιογενές με νόμους και σταθερές, πότε θα ξεκολλήσετε εσείς οι άθεοι απο το 1700;;;

 • leon06010

  Να βγω ελαφρά εκτός θέματος εδώ κ να πω ότι θέλει πολλή προσοχή σχετικά με το τί είναι δαιμονισμός. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα παρατηρούνται συμπεριφορές που κρίνονται δαιμονισμοί, αλλά δεν είναι.
  Αν θυμηθούμε τα περιστατικά στην Αγ. Γραφή θα αναγνωρίσουμε ξεκάθαρα συμπτώματα επιληψίας, ψυχώσεων κλπ. Απλά, μιλάμε για μια εποχή πλήρους άγνοιας κ αμορφωσιάς, που συνεχίζεται μέχρι κ σήμερα κ ό,τι δεν γνωρίζουμε του κολλάμε μια ταμπέλα ό,τι μας κατέβει κ το καταδικάζουμε. Δεν αποκλείονται κ οι όντως δαιμονισμοί, πρόκειται για δύστυχες περιπτώσεις, αλλά όλες οι κουφές συμπεριφορές δεν είναι δαιμονισμοί. Το τί έπαιξε στο περιστατικό που περιγράφει το άρθρο δεν το ξέρω. Αν είναι μούφα ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι οι δαιμονισμένοι δεν κάνουν τα χαζά που τους βάζει να κάνουν το Χόλιγουντ. Άκου να αφρίζουν… Κ γω είδα χθες το ανήψι μου που έσκισε ένα βιβλίο μου κ άφρισα. Τι σημαίνει αυτό;
  Όσο για το αν τιμωρεί ο Θεός ή όχι σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση κ ξεκαθάρισμα όρων. Να πω μόνο το ότι αν τις αναποδιές μας, που κατά 80% οφείλονται στη βλακεία που μας δέρνει συνολικά ως ανθρωπότητα, τις αποδίδουμε σε θεϊκές τιμωρίες, μάτια, φρύδια, ανάποδα πατερημά κ δεν-ξέρω-γω-τί-άλλο, αυτό λέγεται αποποίηση ευθυνών κ καλά να πάθουμε.

  • GreekSkeptic

   Αγαπητέ leon,
   Το σχόλιό σου είναι πολύ εύστοχο. Πράγματι, μιας και δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες, η γνώμη μου είναι πως όλες οι περιπτώσεις δαιμονισμού είναι ή πραγματικά περιστατικά ψυχολογικών προβλημάτων ή άτομα που αυθυποβάλλονται. Και τίποτε άλλο. Οι γραφές είναι για τους πιστούς.

  • Kostas Fnord Dagres

   Σωστος αλλα καποιοι «επιστημονες» του χριστιανισμου θα σου απαντησουν «και γιατι οταν βλεπουν εικονες αγιων,ακουνε μια ευχη – εξορκισμο ,αντιδρουν βιαια και καποιοι γινονται καλυτερα?» . Εκει ακριβως ειναι και η ψυχωση και το μεγαλο μυστηριο-δυνατοτητες του ανθρωπινου εγκεφαλου.Θεωρω πως αιωνες τωρα στη συλλογικη συνειδηση των ανθρωπων ,ακομα και των αθεων, εχει αναπτυχθει ενα ειδος ψυχωσης και υπνωτισμου που εχει σχεση με τις θρησκειες.Ετσι οταν βιωνει συγκεκριμενες καταστασεις αυτες λειτουργουν ως «κλειδια» για να αντιδρασει,μαλιστα η αντιδραση πολλες φορες ειναι μεγαλυτερη σε αθεους .Οπως ακριβως τα πειραματα που υποτιθεται εκαναν με λεξεις κλειδια απο το τηλεφωνο Αμερικανοι και Ρωσοι σε κατασκοπους κατω απο υπνωση.
   Η οργανωμενη θρησκεια λειτουργει εδω και 2000 χρονια σαν ιος που εξαπλωνεται στο υποσυνειδητο και τις βαθυτερες φοβιες του ανθρωπου,ακομα και αν υποθεσουμε οτι αυριο εξαφανιζονται ολοι οι ιερεις αυτο που εχει κανει στους ανθρωπους θα συνεχισει να υπαρχει για πολλους αιωνες ακομα.

   Βεβαιως η ειδηση ειναι μουφα δεν χρειαζεται και μεγαλη αναλυση .

   • leon06010

    Ξέρω τι εννοείς. Κ μάλιστα κυκλοφορούν κ γιουτιουμπικά βίντεα με εξορκισμούς κλπ. Αυτά με τις ευχές, τις εικόνες κ τη βίαιη συμπεριφορά ως απάντηση, τα ακούω βερεσέ. Δεν το λέω σε σένα. Κ μένα μου έχουν πει ιστορίες τέτοιες κ περίμεναν να φρικάρω. Αν δεν δω κ ακούσω, κρατάω πισινή, with a grain of salt.
    Δεν πολυκατάλαβα το μέσο της απάντησής σου.
    Θα σταθώ σ’αυτό που λες στο τέλος: Αν εννοείς τη θρησκεία έτσι όπως την κατάντησαν οι άνθρωποι, με το ιερατείο πρώτο κ καλύτερο, θα συμφωνήσω με χίλια. Αν εννοείς τη θρησκεία ως συναίσθημα κ ανάγκη θα διαφωνήσω. Τουλάχιστον για το Χριστιανισμό, γιατί τις άλλες δεν τις έχω, ο Χριστός είπε πέντε πράγματα κ από κει κ πέρα ήρθαν διάφοροι ανεκδιήγητοι κ κάναν τη διδαχή Του σα τα μούτρα τους. Επ’αυτού δεν φταίει η θρησκεία ως πίστη. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

   • Demofyttus

    Κώστα όλες οι ψυχικές αρρώστιες ξεπερνιούνται με αγάπη και φροντίδα οπότε ο Χριστός ήταν σωστός. Μπορώ να σου φέρω επιστημονικά χαρτιά που λένε ότι η σχιζοφρένεια μπορεί να θεραπευτεί στο μέλλον από τους ψυχιάτρους μόνο δηλαδή με συζήτηση(και έχουμε ήδη περιστατικά τέτοια, δές την ταινία Ένα υπέροχο μυαλό με τον Ρασελ Κρόου) και όχι από κάποια εγχείρηση στο κεφάλι. Τα δαιμόνια τα οποία μιλάει ο Χριστός δεν υπάρχουν με υλική υπόσταση αλλά υπάρχουν ανεκδοτικά στους ψυχικά ασθενείς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, το ίδιο και ο πόνος. Όταν ο Χριστός θεράπευσε τον δαιμονισμένο τα Ευαγγέλια λένε ότι ο δαιμονισμένος ονομαζόταν Λεγεών επειδή όπως έλεγε άκουγε φωνές ολόκληρης λεγεώνας δηλαδή μας λένε πεντακάθαρα ότι ήταν σκιζοφρενής επειδή όποιον σχιζοφρενή και αν ρωτήσεις θα σου πεί ότι ακούει φωνές στο μυαλό του.

    • Kostas Fnord Dagres

     Συμφωνω σε ολα αλλα ο Χριστος,στην περιπτωση που υπηρξε, ελεγε οτι ηταν και υιος του Θεου ,ο Σωτηρας του κοσμου,ο μοναδικος Βασιλιας (αν και οχι με την ανθρωπινη εννοια) κτλ πραγματα που δειχνουν οτι και αυτος δεν ηταν ισορροπημενος.Βεβαια μετα απο 2000 χρονια και τοσες διαφορετικες περιγραφες για τον λογο του θεωρω δεδομενο οτι οσα ξερουμε γιαυτον ειναι παραποιημενα και κατασκευασμενα.
     Υπαρχουν και ψυχικες νοσοι που δεν θεραπευονται και καταστελλονται με φαρμακευτικη αγωγη ,ειμαι σιγουρος ομως και εγω οτι στο μελλον θα υπαρξουν και αλλοι τροποι να καταπολεμηθουν.
     Για να ερθω παλι στον Χριστο περα απο αυτα που υποστηριζε ο λογος του ηταν σωστος ,του Χριστου ομως,οχι του χριστιανισμου οπως τον γνωριζουμε και η αποψη μου ειναι οτι οι ψυχολογικοι μηχανισμοι της συγκεκριμενης θρησκειας μπορουν να μετατρεψουν εναν θεοσεβουμενο,φαινομενικα ηρεμο,πραο,ειρηνικο σε εξαιρετικα οργισμενο,ανισορροπο και επικινδυνο ανθρωπο.Ποιοι μηχανισμοι το κανουν αυτο ειναι μεγαλη συζητηση.

     • Demofyttus

      Είσαι προκατειλημμένος γιατί δεν πιστεύεις στον Θεό όμως συγχρόνως δεν ασπάζεσαι την μηδενιστική φιλοσοφία της Αθεΐας και ελπίζεις στο καλύτερο.
      Ο Χριστός ήταν πράγματι ο Ιός του Θεού αλλά και ο Ιός του ανθρώπου. Εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε στην Αγία Τριάδα δηλαδή στον Πατέρα (τον Θεό) τον Ιο (Δηλαδή τον άνθρωπο) και το Άγιο Πνεύμα (δηλαδή την συνείδηση), ο Χριστός δεν ήρθε να μας το παίξει ανώτερος αλλά ήρθε να μας δείξει πώς πρέπει να ζεί ο άνθρωπος δηλαδή ο Ιός του Θεού μέσα απο τον Πατέρα Του για αυτό και ο Χριστός έχει 2 υποστάσεις γιατί αν ήταν απλά άνθρωπος η γνώμη του θα είχε την ίδια βαρύτητα με την δική σου, αν το καλοσκεφτείς ο Χριστός ήρθε να μας διδάξει πράγματα που δεν έχουν καν υλική υπόσταση, την αγάπη, την συγχώρεση, την φιλανθρωπία, την ειρήνη, την ταπεινότητα, την εγκράτεια, την υπομονή και πολλά άλλα που οδήγησαν στο Κράτος Δικαίου. Ο Χριστός δεν έκανε θαύματα για να εντυπωσιάσει αλλά για να διδάξει, πολλαπλασίασε τα ψωμιά και τα ψάρια για να μας διδάξει την φιλανθρωπία, ανέστησε νεκρούς για να αποδείξει ότι όποιος ζεί με τις διδαχές του δεν θα πεθάνει και αφού πεθάνει το σώμα του, είπε να γυρνάμε το άλλο μάγουλο για να μην συνεχίζουμε η βία, ευλόγησε τον γάμο σαν την απόλυτη ένωση της αγάπης με τον Θεό, γιάτρεψε αρρώστους για να μας δείξει ότι η ιατρική είναι η μέγιστη πράξη αγάπης στον αδύναμο, κατάργησε τους ιερείς, κατάργησε τον Θεό Καίσαρα και άλλα πολλά.
      Πρίν τον Χριστό υπήρχαν πολλοί προφήτες όπως ο προφήτης Θεωνάς που δεν έκαναν θαύματα αλλά απλά δίδαξαν και προετοίμασαν τον δρόμο του Μεσσία, όλοι αυτοί ξεχάστηκαν σε 100 χρόνια, πολλοί Χριστιανοί δεν τους ξέρουν κάν κάτι που αποδεικνύει ότι ο Χριστός ήταν κάτι άλλο, παραπάνω απο απλά ένας σοφός. Διάβασε αυτό.

      http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2076443/Turin-Shroud-created-flash-supernatural-light.html

      H εικόνα που άφησε ο Χριστός πάνω στο ύφασμα γίνεται μόνο να δημιουργηθεί με λειζερ γιατί είναι ομοιογενές και είναι στο μέγεθος μιας τρίχας, αν πάρεις ένα ξυράφι είναι τόσο λεπτή που θα την ξύσεις. Τα θαύματα θεωρούνται υπερφυσικά αλλά έχουν φυσική υπόσταση όπως το παραπάνω, υπερφυσικό δεν σημαίνει μαγικό αλλά κάτι που δεν έπρεπε να είναι εκει απο την πρώτη στιγμή. Αν πάω εγώ ας πούμε και προγραμματίσω την δομή μιας πέτρας και την μετατρέψω μέσα απο την κβαντική μηχανική σε ένα λουλούδι ο παρατηρητής θα το θεωρήσει θαύμα αλλά αν πάει και το μελετήσει σε βάθος με ένα υπερ μικροσκόπιο θα δεί ότι κάποιος προγραμμάτισε το αντικείμενο (< το σενάριο είναι υποθετικό).

     • lilipouas

      φίλε μου, και γω πιστεύω σε θαύματα αλλά δεν πιστεύω στον Χριστιανισμό, και δη τον Ορθόδοξο…. πάντως θέλω να σου παρατηρήσω ότι το κράτος δικαίου που λες δεν είναι απόρροια του Χριστιανισμού, καθώς προϋπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα. Κράτος δικαίου αποτελούσε το πολίτευμα τόσο της Αρχαίας Αθήνας όσο και της Αρχαίας Σπάρτης… (τα δύο δηλαδή πολιτεύματα που επιρρέαζαν, σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, τα υπόλοιπα.) Μάλλον θέλεις να πεις το φιλάνθρωπο κράτος, αλλά δυστυχώς τα πρώτα 1900 περίπου χρόνια του χριστιανισμού κανένα φιλάνθρωπο κράτος δεν υπήρχε (η γαλλική επανάσταση απέκδυσε τις χριστιανικές επιρροές.) Τέλος, να σου θυμίσω (για τα καθ υμάς ορθόδοξα) την Πατερική Διδασκαλία, που ως φιλάνθρωπο και κράτος δικαίου θεωρούσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, διδάσκοντας μάλιστα τους υπόδουλους να μην παρασυρθούν από το ολέθριο τούτο κατασκεύασμα του Σατανά, το θρυλούμενο της ελευθερίας σύστημα (επί λέξη). Βέβαια, ο θεός επέτρεξε με το θαύμα του να ξαναγιάννει ο επίσκοπος Ιεροσολύμων που του την φορτώσει (ήταν ημιθανής) ώστε να την αποκυρήξει, αλλά είπαμε, θαύματα γίνονται (αλλά ενίοτε αντίθετα στις επιδιώξεις των εκκλησιαστικών 😉

     • Demofyttus

      Κράτος Δικαίου στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε γιατί πολύ απλά υπήρχε δουλεία, πώς μπορεί να έχεις Κράτος Δικαίου με δούλους;;; Ακόμα και στην ψήφο δεν ψήφιζαν όλοι οι ελεύθεροι άντρες αλλά μόνο όσοι είχαν μεγάλα κτήματα. Όσο για την Σπάρτη άστο, μιλάμε τώρα για εντελώς διαφορετικά πράγματα, η Σπάρτη ήταν ένα Σκληροπυρηνικό Μιλιταριστικό καθεστώς.
      Μάθε τώρα την Βυζαντινή Ιστορία σου και άσε τους Φραγκολεβαδίδες που απλά μας αντέγραψαν 1000 χρόνια μετά, Κράτος Δικαίου όπως το εννοούμε σήμερα δημιουργήθηκε επι εποχής Ιουστινιανού, ο Ιουστινιανός άλλαξε το Ρωμαικό Δίκαιο και το ξαναέγραψε βασιζόμενος στην Χριστιανική Ισότητα, έτσι για πρώτη φορά υπήρχαν Δημόσια Νοσοκομεία, Δημόσια Σχολεία, Δημόσιες Βιβλιοθήκες, Δημόσια Κτήρια, Φιλόπτωχα Ταμεία, Απέλαση της Δουλείας και Νόμοι υπέρ της γυναίκας στο διαζύγιο και στην περιουσία! Η Εκκλησία επίσης προσέφερε χρήματα και έκανε για πρώτη φορά έρανους. Φυσικά τα δικαιώματα των ανθρώπων είχαν αλλάξει απο την εποχή που ο Χριστιανισμός έγινε νόμιμη θρησκεία, ένας απο τους λόγους που κυνήγαγαν τους Χριστιανούς οι Ρωμαίοι ήταν επειδή ξεσήκωναν τους σκλάβους και τους έλεγαν ότι είναι ίσοι με τον Καίσαρα, όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος νομιμοποίησε τον Χριστιανισμό οι σκλάβοι μπορούσαν να γίνουν ιερείς ή καλόγεροι και να γλυτώσουν.

      Η Γαλλική Επανάσταση ήταν καθοδηγούμενη απο την Μασονία για αυτό και ήταν εξαιρετικά βίαιη και κόστισε σχεδόν 120 χιλιάδες νεκρούς, οι 17.000 σκοτώθηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο στην γκιλοτίνα, μέσα στους νεκρούς ήταν και χιλιάδες ιερείς και μοναχοί που απλά τους έσφαξαν επειδή ήταν Χριστιανοί, έκαψαν επίσης Εκκλησίες, διάσημα έργα ζωγράφων με θρησκευτικό περιεχόμενο, κατέστρεψαν κόκκαλα αγίων και λεηλάτησαν ολοσχερώς παλάτια που ήταν πολιτιστική κληρονομιά των Γάλλων. Η Γαλλική Επανάσταση είναι η απόδειξη ότι η Μασονία δημιούργησε τους στρατευμένους άθεους αντιχριστιανούς που μέρος τους ασπάζεσαι και εσύ και για αυτό και θα πάς στην Κόλαση, επειδή τους υποστηρίζεις. Η Γαλλική Επανάσταση δεν πρόσφερε τίποτα απολύτως στην ανθρωπότητα ίσα ίσα που τροφοδότησε τον Εθνικισμό και έφτιαξε Δικτατορία! Ξέρω Ξέρω η Γαλλική Επανάσταση έβαλε τα θεμέλια για την Δημοκρατία σωστα; ΛΑΘΟΣ! Η ιδέα ανήκει στους Levellers το 1640 στην Αγγλία που φυσικά είχαν αντιγράψει την ιδέα απο την Αρχαία Ελλάδα καθώς τότε ήταν που έγινε μια δεύτερη αναγένηση της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας!

     • John Smith

      Θα διαφωνήσω μαζί σου σε μερικά σημεία.

      Το κράτος δικαίου στην αρχαία Ελλάδα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που εννούμε σήμερα κράτος δικαίου. Εκεί δικαιώματα είχε μόνο μια μικρή μερίδα ανθρώπων, ενώ άλλες ομάδες -πχ γυναίκες, δούλοι κλπ- δεν είχαν κανένα δικαίωμα. Σίγουρα ήταν δικαιότερο από άλλα πολιτεύματα της εποχής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν δίκαιο για όλους.

      Οι «χριστιανικές» επιρροές της Δύσης δεν είχαν καμία σχέση με γνήσιο χριστιανισμό. Ήταν επομένως απόλυτα λογικό οι άνθρωποι να εξεγερθούν κατά της αυθαιρεσίας του Πάπα. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την Εκκλησία, καθώς δεν προέρχεται από αυτήν.

      Τα όσα συνέβησαν επί οθομανικής κυριαρχίας δεν είχαν να κάνουν με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, αλλά με τις προσωπικές θέσεις των πατριαρχών, οι οποίοι ανεβοκαταίβεναν ανάλογα με το αν ήταν συμπαθείς στο σουλτάνο ή όχι, και οι οποίοι θα εκτελούντο έτσι και δεν υπάκουαν. Δεν νομίζω ότι οι συνθήκες αυτές θα ήταν οι καταλληλότερες για να κρίνει κανείς τις θέσεις όχι της Εκκλησίας -διότι αυτές δεν αλλάζουν- αλλά των εκπροσώπων της.

     • THE Bat_Vader

      ιός = παθογόνος μικροοργανισμός , μάλλον υιός ήθελες να γράψεις ή είσαι τέρμα βλάσφημος !

   • John Smith

    Αυτό θα μπορούσε να έχει λογική εάν τα άτομα αυτά ήταν πιστοί της ίδιας πίστης, και άρα η πίστη αυτή είχε αξία γι’ αυτούς. Όμως συνήθως συμβαίνει το αντίθετο: πρόκειται για άτομα που δεν πιστεύουν ή πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό, και όμως έχουν όλοι παρόμοιες αντιδράσεις. Τη στιγμή που η πίστη τους είναι διαφορετική -ή και ανύπαρκτη-, δεν θα μπορούσαν να αναπτύξουν τους μηχανισμούς που περιγράφεις ώστε να αντιδρούν στα ίδια ερεθίσματα με τον ίδιο τρόπο.

 • Αγγελινα

  Καταρχήν αν υπάρχει Θεός,λέγεται,πως δεν τιμωρεί!κατα δεύτερον και να τιμορουσε δεν θα διάλεγε το δαιμονισμο!αυτό είναι ερεργο του Λουσιφερ που είναι στην αντίθετη πλευρά!επομένως εκτος του οτι λες βλακείες,δεν ξέρεις καν πως να τις στηρίξεις!επομένως αν θες να πιστεύεις σ αυτό το οποίο πιστεύεις,μάθε γι αυτό πρώτα!ειλικρινά τόση άγνοια πια;

  • GreekSkeptic

   Αγγελίνα,

   Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
   Να το πάρω από την αρχή. Δεν πιστεύω στο θεό. Είμαι φωνακλάς άθεος, αν και εδώ δεν φωνάζω διότι το site αυτό έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Στο δικό μου όμως blog θα με βρεις να χρησιμοποιώ ντουντούκα.
   Στα υπόλοιπα.
   Μοιάζεις να ξεχνάς πως ο ρόλος αυτου του site είναι να ξεσκαπάζουμε ψέματα. Κάπως έτσι αντιμετωπίζω όλη την «είδηση» του δαιμονισμού και όχι σαν γεγονός. Άλλωστε δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει πως είναι αληθινή.
   Συνεπώς το σχόλιό σου είναι ελαφρώς εκτός θέματος μιας και δεν ασχολούμαι με το αν τιμωρεί ο θεός ή όχι (αν και θα μπορούσα να μιλάω για αυτό το θέμα με τις ώρες, το κάνω στο blog), αλλά με το αν αυτό που περιγράφεται συνέβηκε. Η γνώμη μου είναι πως όχι. Απλά πράγματα.

   • John Smith

    Να σου το χαλάσω λίγο.

    Σωστά λες ότι ο ρόλος αυτου του site είναι να ξεσκεπάζει ψέματα. Όμως το τι είναι ψέμα το δείχνουν τα στοιχεία, και όχι η προσωπική γνώμη του καθενός. Εάν πχ εγώ δεν πιστεύω στη βαρύτητα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να πετάξω. Άρα περιμένω να δω στοιχεία που αποδεικνύουν το ψευδές της συγκεκριμένης ανάρτησης.

  • Θρησκεία,αγαπημένο θέμα μιας και έχω γαλουχηθεί με αυτήν,να κάνω λίγο το δικηγόρο του Lucifer μιας και αναφερθήκατε σε αυτόν…Ύμνος από τη καθολική εκκλησία.Πρώτα σε λατινικά τα οποία και προφανώς αγνοείτε…

   Flammas eius lucifer matutinus inveniat: ille, inquam, lucifer, qui nescit occasum, Christus Filius tuus qui, regressus ab inferis, humano generi serenus illuxit, et vivit et regnat in saecula saeculorum………..

   http://en.wikipedia.org/wiki/Exsultet

   Ναι αναφέρει το Lucifer..μόνο που Lucifer σημαίνει το πρωινό άστρο http://www.newadvent.org/cathen/09410a.htm….

   Ας δούμε την ελληνική μετάφραση….

   Είθε το πρωινό άστρο που ποτέ δεν δύει να βρει τη φλόγα που καίει ακόμα: Ο Χριστός,το πρωινό άστρο,γύρισε από τους νεκρούς και έριξε το ειρηνικό του φως σε όλη την ανθρωπότητα,ο Υιός σου,που ζει και βασιλεύει εις τους αιώνας των αιώνων.

   Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο μέσα από της Γραφές,είναι ο Ιησούς το Πρωινό άστρο δηλαδή το Lucifer;;;

   Ας δούμε τι λέει η αποκάλυψη…

   “Εγώ, ο Ιησούς, έστειλα τον άγγελό μου, για να δώσει σε σας μαρτυρία γι’ αυτά, στις εκκλησίες· Εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ, το αστέρι, το λαμπερό και πρωινό. Και το Πνεύμα και η νύφη λένε: Έλα, και όποιος ακούει, ας πει: Έλα· και: Όποιος διψάει, ας έρθει· και όποιος θέλει, ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής” (Αποκάλυψη 22:16,17). …..

   http://www.revelationofjesus.net/apokalipsi-tou-ioanni/kefalaio-22.php?p=06_22-16-21-ela

   Όπως βλέπουμε στην Αποκάλυψη φαίνεται πως ο ίδιος ο Ιησούς λέει πως είναι το άστρο το λαμπερό και το πρωινό,δηλαδή το Lucifer (λατινικά),τολμάτε να αμφισβητείτε την Αποκάλυψη;;;;

   • Demofyttus

    Φτάνει πια με αυτή την παπαριά εσείς οι ψευτοάθεοι, πίστη στον Χριστιανικό Θεό δεν σημαίνει πίστη όπως οι Παγανιστές σε ένα είδωλο, πίστη στον Θεό σημαίνει αγάπη, ταπεινότητα, φιλανθρωπία, εγκράτεια, υπομονή συγχώρεση, αν δεν τα ακολουθάς ως εκ τούτο θα είσαι παλιάνθρωπος και θα πάς στην Κόλαση που δεν είναι ακριβώς ένα μέρος με καζάνια αλλά στην ουσία είναι η ανυπαρξία καθώς ο Χριστός μιλάει ξεκάθαρα για καμίνι των ψυχών δηλαδή ολοσχερής καταστροφή «Αν δεν αγαπάτε θα καείτε σαν το φύλο στη φωτιά».

    • GreekSkeptic

     Σε αυτό το σχόλιο διακρίνω τεράστια ταπεινότητα, εγκράτεια και αγάπη.

     • Demofyttus

      Και εγώ διακρίνω τεράστια άγνοια και πλύση εγκεφάλου απο αμερικάνικα ψευτοσκεπτικ σαιτ του εξωτερικού!

     • GreekSkeptic

      Ένοχος.

     • Demofyttus

      Ενοχος με τα Χριστιανικά Στάνταρ;;;; Δηλαδή χρησιμοποιείς τον Χριστιανισμό για να με κρίνεις;;; Είσαι UTTER FAIL αγόρι μου.

     • GreekSkeptic

      Δικά σου συμπεράσματα αυτά και όλα από μία λέξη. Δείχνει πως είναι στημένο το μυαλό σου.

     • Demofyttus

      Είσαι η ζωντανή απόδειξη ότι το τίποτα μόνο τίποτα βγάζει!

     • GreekSkeptic

      Έχεις κάποιο επιχείρημα που να βασίζεται στη λογική ή έχεις εκπαιδευτεί να πετάς αοριστίες και αερολογίες και να τις θεωρείς βαρύνουσας σημασίας; Από περιέργεια ρωτάω.

     • Demofyttus

      Τα επιχειρήματά μου τα κατέθεσα στην Κρυπτεία, με εσένα μόνο για τον Χάρρυ Πόττερ μπορώ να μιλήσω και πώς το ξόρκι βγήκε από το απόλυτο τίποτα.

     • GreekSkeptic

      Σου αρέσει η Κρυπτεία, ε; Ωραίο κορίτσι, δεν λέω αλλά δεν είναι των κυβικών σου. Άσε που σου πέφτει και λίγο νέα. Θα πρέπει να περιμένεις μερικά χρόνάκια ακόμα! Αλλά με λίγη υπομονή και σωστή διαχείριση, ποτέ δεν ξέρεις. Άσε που είναι κορίτσι της εκκλησίας 😉

     • Είμαι ταμένη στον Άγιο (Πρεβέζης),τα εγκόσμια δεν με απασχολούν….

     • Demofyttus

      Βρε Βρε τι έχουμε εδώ;; Μια Άθεη με εμμονές με τους παπάδες;;; Το μέλλον σου διαγράφεται λαμπρό. Εκεί κάπου στα 60 θα σε χτυπήσει η θρησκοληψία και εσένα και θα είσαι από τις πρώτες που θα στέκεται στην γραμμή με τις υπόλοιπες γριές να φιλάνε το χέρι του παπά!

    • Να το διορθώσω τότε.Ο Θεός δεν τιμωρεί,σε καταστρέφει ολοσχερώς επειδή σε αγαπάει..Ακόμα χειρότερα δηλαδή εκτός αν κάτι μου διαφεύγει..

     • Demofyttus

      Δεν σε τιμωρεί κανένας Θεός, αν δεν αγαπάς θα καείς μόνος σου, όπως όταν δεν γυμνάζεσαι θα παχύνεις μόνος σου, δεν νομίζω ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος αθεοπαγανιστοσκεπτικ να σωθεί γιατί είστε αλλαζόνες.

      Όσο για τα υπόλοιπα είσαι στρατευμένη άθεη ως εκ τούτου δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τι είπε ο Χριστός για να μου την πείς γιατί πολύ απλά δεν Τον δέχεσαι και πρεσβεύεις άλλη ηθική που βασίζεται στον υλισμό και στη φύση, οι Άθεοι Επικούρειοι Φιλόσοφοι οι προπάτορές σας υποστήριζαν ότι τη γνώμη σου πρέπει να την λές με δύναμη και να την επιβάλλεις γιατί και στην φύση τα θηρία έτσι επιβάλλονται. Είσαι υποκρίτρια λοιπόν που θές να σου μιλάω σαν Χριστιανός ενώ είσαι άθεη και δεν δέχεσαι ούτε τον τρόπο Του ούτε την διδασκαλία Του!

    • lilipouas

     δηλαδή αν τα έχω όλα αυτά, αλλά δεν πιστεύω στο Χριστό, τι γίνεται; (στο κάτω – κάτω, όλοι οι φιλόσοφοι που άξιζαν το όνομά τους τα ίδια έλεγαν)

     • Demofyttus

      Τα ακολουθάς όλα αυτά γιατί μεγάλωσες σε Χριστιανικό περιβάλλον και επηρεάστηκες απο αυτό, λέμε ότι οι άλλες θρησκείες είναι ψεύτικες γιατί ενώ οι άνθρωποι μπορεί να τα ακολουθάνε όλα αυτά απο μόνοι τους, η θρησκεία τους μπορεί να τους οδηγήσει στην αμαρτία, παράδειγμα οι μουσουλμάνοι που καταπιέζουν τις γυναίκες του κ.ο.κ.

   • John Smith

    Αφήνοντας στην άκρη το τι λένε οι παπικοι- δεδομένου ότι δεν έχουν σχέση με την πίστη μου-, να διορθώσω μερικά λάθη που κάνεις ως προς τη διδασκαλία της Εκκλησίας:

    1) Η λέξη εωσφώρος σημαίνει κατά κυριολεξία «αυτός που φέρνει το φως». Πρόκειται για χαρακτηρισμό -όπως άλλωστε και όλα τα ονόματα- και ως τέτοιος μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς, για διαφορετικούς λόγους στον καθένα. Στην περίπτωση του διαβόλου αυτό γίνεται ως υπογράμμιση της δόξας που είχε ως άγγελος προτού εκπέσει. Δεν έχει λοιπόν σχέση με τις περιπτώσεις που αναφέρεις.

    2) Για την Εκκλησία ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι τόποι, αλλά τρόποι αντιμετώπισης της αγάπης του Θεού. Όσοι αγαπούν το Θεό χαίρονται, ενώ όσοι δεν Τον αγαπούν υποφέρουν. Αυτό όμως έχει να κάνει με τη δική τους εσωτερική κατάσταση, και όχι με την αγάπη του Θεού η οποία είναι ίδια προς όλους.