Ποιοι είμαστε
Αρχική Το Πάτερ Ημών ανάποδα;HOAXES

Το Πάτερ Ημών ανάποδα;

1 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Η ιστορία μας έρχεται από την Ελλάδα (περήφανη πατρίδα) και μάλιστα από το Βόλο και μαθαίνουμε πως:
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μια παρέα νεαρών κοριτσιών κοροιδεύαν τα Θεία λέγοντας ανάποδα το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ. 

Κάποια στιγμή και εν μέσω γέλωτος, ένα απ΄τα κορίτσια άρχισε να τραυλίζει. Όλοι νομίσαν ότι έκανε πλάκα, πλην όμως στην συνέχεια γύρισαν τα μάτια του και πέφτονας κάτω άρχισε να αφρίζει, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΑ.

Με λύπη πλροφορηθήκαμε το γεγονός, κι ευχόμαστε ο καλός Θεός να απαλάξει την άτυχη κοπέλα από κάθε κακό.

Στεκόμαστε όμως στο γεγονός, και συμβουλεύουμε πάντες ιδιαιτέρως τους νέους, να μην εμπαίζουν τα Θεία αλλά να προσφέρουν ΔΟΞΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ ΜΗ ΟΡΓΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ.

Για κάθε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.” (πηγή) (οι υπογραμμίσεις και τα κεφαλαία είναι του αρχικού συγγραφέα)

Κατ’ αρχήν θεωρώ σημαντικό πως οι πληροφορίες είναι “έγκυρες”. Φαντάσου σε μια τόσο σημαντική ιστορία να μην ήταν έγκυρες. Τί πανικός θα δημιουργούνταν!

Σε αυτή την ιστορία έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη (;) περίπτωση προσβολής των θείων. Τα κορίτσια έλεγαν ανάποδα το Πάτερ Ημών και ένα από αυτά, μια δεκατετράχρονη, δαιμονίστηκε. Μια σωστή τιμωρία γιατί ο θεός είναι γνωστό πως δεν δέχεται τέτοια πράγματα. Μάλιστα είναι εξαιρετικά πιθανό το μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων να οφείλεται στο γεγονός πως οι οδηγοί “κατεβάζουν καντήλια” συνεχώς, ειδικά οι θρήσκοι. Σωστή τιμωρία κατά τη γνώμη μου.

Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το να πεις το Πάτερ Ημών ανάποδα είναι αμαρτία. Θα ήθελα επίσης να ξέρω τί εννοεί ο συγγραφέας με τη λέξη “ανάποδα”. Εννοεί τη σειρά των λέξεων ανάποδα ή τη σειρά των γραμμάτων ανάποδα; Το πρώτο γίνεται, αλλά βάζω ότι στοίχημα θέλετε, πως αν δεν έχετε το Πάτερ Ημών γραμμένο μπροστά σας δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Παράδειγμα: “Αμήν. Πονηρού του από ημάς ρύσαι αλλά, πειρασμόν εις ημάς εισενέγκης μη και, ημών οφειλέταις τοις αφίεμεν ημείς και ως, ημών οφελείματα τα ημίν άφες και…”

Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά το έκανε ένα 14χρονο και τώρα νιώθω λίγο βλάκας που δυσκολεύομαι τόσο. Ούτε καν θα προσπαθήσω να πω το πάτερ ημών αντιστρέφοντας τα γράμματα. Ο εγωισμός μου δεν έχει συνέλθει ακόμα από το προηγούμενο χτύπημα, δεν θα αντέξει και ένα νέο. Αλλά κάτι νεαρά κορίτσια το βρήκαν αυτό διασκεδαστικό; Τέλος πάντων, η νεολαία σήμερα…

Έτσι λοιπόν, μερικά κορίτσια που ήταν λεκτικά προικισμένα, είπαν το πάτερ ημών ανάποδα και αντί ο θεός να τα επιβραβεύσει που κατάφεραν ένα τόσο δύσκολο έργο, τη μία τη δαιμόνισε και τις άλλες τις τρόμαξε, πριν πάνε όλες μαζί στο νοσοκομείο. Και όλα αυτά στο άντρο της ακολασίας, το Βόλο!

Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό σημείο από όλα, θα μας κρατήσει ενήμερους για τις εξελίξεις! Διαβάζοντας αυτό μου ξεφεύγει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και επιτέλους καταλαβαίνω πως το βράδυ θα κοιμηθώ ήσυχα.

Και τώρα έρχεται το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει από αυτή την ιστορία. Δέχομαι πως κάποιος αφιέρωσε χρόνο για να τη φανταστεί, να την κατασκευάσει. Δέχομαι πως κάποιοι την αναπαράγουν σαν να είναι αλήθεια και πως κάποιοι άλλοι την πιστεύουν χωρίς καμία σκέψη. Όλα αυτά τα δέχομαι. Αυτό που θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος είναι, όταν τα έγραφαν αυτά τα παραμύθια, δεν μπορούσαν να δουν πως περισσότερο ζημιά θα έκαναν και λιγότερο θα βοηθούσαν τον έργο του σωτήρος Ιησού Χριστού;

Στην τελική, ο Χριστός τους ζήτησε να λένε ψέματα για να προωθήσουν το έργο του; Έτσι νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι την αγάπη προς τον Κύριο;

Δε μας παρατάνε λέω εγώ!

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής