Τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών σε ταβέρνα στην Ικαρία.

50
Τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών σε ταβέρνα στην Ικαρία.
ΠΗΓΗ

Από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου μια ανάρτηση για ένα ζευγάρι Γερμανών και το τι παράγγειλαν στην ταβέρνα που κάθισαν στην Ικαρία. Η ανάρτηση υπάρχουν και 2 φωτογραφίες που βλέπουμε το δελτίο παραγγελίας και το ζευγάρι των Γερμανών στο τραπέζι που κάθισαν. Τις φωτογραφίες τις ανάρτησε ο τραγουδιστής Ματθαίος Γιαννούλης και από τη πρώτη στιγμή που είδα την ανάρτηση κάτι δε μου άρεσε.

Τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών σε ταβέρνα στην Ικαρία.
Τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών σε ταβέρνα στην Ικαρία.
Τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών σε ταβέρνα στην Ικαρία.
Τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών σε ταβέρνα στην Ικαρία.

1. Στο τραπέζι φαίνονται περισσότερα από ένα πιάτα, δε ξέρω πως το έχουν στην Ικαρία αλλά εγώ αν θα σερβίριζα μισό μπριάμ, ψωμί και 1/4 κρασί θα χρησιμοποιούσα ένα πιάτο. Δε ξέρω…. μπορεί στην Ικαρία το μισό μπριάμ να σερβίρεται σε 3-4 πιάτα!

Τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών σε ταβέρνα στην Ικαρία.
Τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών σε ταβέρνα στην Ικαρία.

2. Στην παραγγελία υπάρχει κρασί αλλά στο τραπέζι όχι. Στο τραπέζι υπάρχει μόνο νερό και τα ποτήρια… αλλά και σε αυτό μπορεί να κάνω λάθος. Να το έχουν πιει το κρασί και γι’ αυτό ο Γερμανός είναι χαμογελαστός.

3. Πόσοι σερβιτόροι όταν παίρνουν παραγγελία γράφουν πάνω στο δελτίο το όνομα της ταβέρνας; Εγώ δεν θα το έγραφα. Δεν υπάρχει λόγος να το γράψω. Αλλά μπορεί στη Ικαρία να το συνηθίζουν. Ή μπορεί να είναι ένας σερβιτόρος για 5-6 ταβέρνες και για να μην μπερδεύεται να γράφει από ποια ταβέρνα είναι η παραγγελία. Ή να υπάρχει μία κουζίνα για όλες τις ταβέρνες και έτσι να χρειάζεται να γραφτεί το όνομα τις κάθε μιας, στα δελτία παραγγελίας για να ξέρουν τι δίνουν και τι χρεώνουν.

4. Το σίγουρο είναι πως αυτός που έγραψε το όνομα τις ταβέρνας έχει γράψει και την παραγγελία. Ο γραφικός χαρακτήρας είναι ξεχωριστός και ολόιδιος στο όνομα τhς ταβέρνας και στα εδέσματα της παραγγελίας. Μπράβο πάντως στο σερβιτόρο για τα γράμματα του. Καθαρογραμμένα για να μην μπερδεύεται η μία και μοναδική κουζίνα που λέγαμε παραπάνω.

5. Οι Γερμανοί κουβαλήθηκαν στην Ικαρία για να πάρουν μισό μπριάμ; Ούτε καν ολόκληρο; Οι Γερμανοί σαν λαός είναι πολύ τυπικοί. Δε θα παραγγέλνανε κάτι που δεν υπάρχει στον κατάλογο και πιστεύω πως στον κατάλογο της ταβέρνας δεν υπάρχει μισό μπριάμ. Αλλά πάλι μπορεί να κάνω λάθος και να υπάρχει στο κατάλογο μισό μπριάμ  και 1/4 ελίτσα.

6. Ψωμί ένα. Σε φούρνο κάθισαν; και γιατί ένα αφού είναι ζευγάρι. Αλλά ίσος να έκαναν και οικονομία στο ψωμί. Εδώ παρήγγειλαν μισό μπριάμ, στο ψωμί θα ντραπούν; «Πού ‘σε παιδί πιάσε και 1/4 ελίτσα και να την χωρίσεις τίμια, θα την ελέγξω».

7. Βρε λες να μην ανέβασε τίποτα ο Κύριος Ματθαίος Γιαννούλης (καλλιτέχνης  – τραγουδιστής) και όλο αυτό να είναι καμιά τρολιά; Οχι οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι ανεβασμένα στο λογαριασμό του απλοχέρη καλλιτέχνη που κερνάει 2 μπαρμπούνια και μια σαλάτα γκρικ για να κάνει φανταστικά άλματα.

8. Δεν πάει άλλο θα σκάσω… η μόνη λογική εξήγηση είναι να την έγραψε μόνος του ο καλλιτέχνης την παραγγελιά. Τι είπα τώρα…. εεεεε; Έψαξα να βρω στις φωτογραφίες του καλλιτέχνη (που είναι πολλές και ελεύθερες) μήπως υπάρχει και κανένα άλλο καλλιτεχνικό σημείωμα, για να συγκρίνω τα γράμματα και βρήκα μια καλλιτεχνία σε ένα πιάτο. Για… να συγκρίνουμε τα γράμματα. Συμπέρασμα, ο καλλιτέχνης βοήθησε το σερβιτόρο και πήρε αυτός την παραγγελία από τους Γερμανούς. Με τα χεράκια του και τα καλλιτεχνικά του δαχτυλάκια.

1
4

Θα κλείσω με μερικές ακόμη καλλιτεχνικές ανησυχίες, από την Ικαρία και θα τρέξω στην τουαλέτα γιατί κάτι μου ήρθε…. και προλαβαίνω δεν προλαβαίνω….

8

9

ΠΗΓΗ

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΟΥ.
Το καταφέρατε κύριε καλλιτέχνη, Ματθαίε  Γιαννούλη, το ίντερνετ θα σας κάνει τζάμπα διαφήμιση. Ελπίζω να βοηθήσω και γω σε αυτό.

Αν έχετε την εντύπωση πως όλα αυτά βοηθάνε τη χώρα μας, τη μεγάλη μας βιομηχανία (τουρισμός) και γενικότερα προβάλουν την πατρίδα μας σαν την χώρα των τεχνών και των γραμμάτων, παρακαλώ να μου το εξηγήσετε, γιατί είμαι 1/2 ντουγάνι, 1/4 χαζούλης και 12 φέτες ηλίθιος… και δε τα πιάνω, τα βαθιά νοήματα.
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Και για να καταλάβω, εμάς τι μας νοιάζει τι έφαγε το «ζευγάρι Γερμανών τουριστών»; Δεν πα’ να ‘φαγαν και όλο το εστιατόριο ή να την έβγαλαν μόνο με ψωμί και ελιές;

  Υπάρχει κάποιος νόμος που επιβάλλει στους τουρίστες να τρώνε συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού και δεν το ξέραμε; Γιατί τόσος κόπος να στήσει κανείς ολόκληρο ψέμα;

  Αλλά ξέχασα, δεν είναι απλοί τουρίστες, είναι Γερμανόι τουρίστες… ναι, αυτά τα τέρατα που καταστρέφουν την Ελλάδα, αρνούμενοι να ξοδέψουν τα λεφτά τους για να ‘χουμε να τρώμε εμείς. Ναι, με αυτά τα μυαλά θα πάμε μπροστά σαν χώρα.

  Κατά τα άλλα, μάλλον φταίει το ότι μας ψεκάζουν.

 • Diabolo

  Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΑΡΧΟΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ΦΡΑΤΣΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ !!!ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΟΙ (ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΓΙΑΙΤΙ Ως ΓΝΩΣΤΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΩΜΙ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΥΣΑΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΠΡΙΑΜ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΠΩς ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΣΩ ΜΠΡΙΑΜ ,ΜΟΥΣΑΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ 1/4 ΚΡΑΣΙ !!ΟΚ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΣΕ ΟΚΑΔΕς

 • αρτέμης γαλαξόπουλός

  Χαζή ερώτηση αλλά θα την κάνω.
  Εσένα ρε μόρτη (σ’αυτόν που ανέβασε τις φωτογραφίες) τι σε νοιάζει τι θα παραγγείλει ο κάθε άγγλος,γάλλος,πορτογάλος,γερμανός και ούτω καθ’εξής;

 • Κάποιος

  Εσυ που εγραψες το «αρθρο»,,, ΒΡΕΣ ΓΚΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!!

  • Daniel Nikolaou

   νοιάζεσαι τόσο πολύ για την ερωτική ζωή του αρθρογράφου;

   • Κάποιος

    Τα… «συμπτώματα στέρησης» είναι εμφανή και τον προτρέπω να τα αντιμετωπίσει έγκαιρα…

   • Κάποιος

    Ναι! είναι ελλιπέστατη και φαίνεται! Κοινώς «τον εχει φαει η μαλακία»!!!!

 • Κουτση Μαρια

  Κακομοιρος εισαι ρε Γιαννουλη και αυτοι που σε ακουνε. Και φυσικα κατι τετοιο τυποι σαν εσενα @@@@σαν την Ελλαδα. Ματθαιος Γιαννουλης, γυφτος ως Ελλην.

 • Noucca Galaktotrofousa

  Ξεχάσατε μάλλον το παραλήρημα του Γιαννούλη στο facebook πριν καιρό, για έναν διάσημο παρουσιαστή που ήταν έμπορος ναρκωτικών αλλά κάποιος του έκανε πλάτες…

  Να ρωτήσω κάτι πολύ πιο απλό; Τι σχέση ακριβώς έχει ο Γιαννούλης με τη σελίδα radio-aigaio.gr; Γιατί τη διαφημίζει αρκετά στο fb και είδα να έχει πολύ ενδιαφέροντα άρθρα όπως αυτό:
  http://www.radio-aigaio.gr/2014/06/blog-post_9184.html

 • aris

  οταν ο ελληνας καταλαβει οτι για ολα δεν του φταινε οι γερμανοι(που κανουν τη δουλεια τους) αλλα οι πολιτικοι μας τα media και ο ιδιος που τους ψηφιζε τοσα χρονια ,τοτε ισως να βαλουμε το κεφαλι μας και να δουλεψουμε σωστα και να γινουμε επαγγελματιες!παψτε να ψαχνετε αποδιοπομπαιους τραγους για οτι μας συμβαινει!τιμη μας ειναι που ερχονται ακομα τουριστες και μας επισκεφτονται…ηλιος θαλασσα και το αγορι μου εχει πια παντου και οχι μονο η ελλαδα!γι αυτο ας υποδεχτουμε τους ανθρωπους που μας τιμουν με την παρουσια τους και ας αφησουμε τα κομπλεξ κατωτεροτητας σπιτια μας!

 • Αλεξανδρούπολη

  Πολύ εύστοχη η ανάλυση σας! Μπράβο! Αλλά οι φωτογραφίες της κυρίας δεν ήταν απαραίτητες. Καλό είναι να δείχνουμε σεβασμό και ευγένεια στη διαφορετικότητα από όπου και αν προέρχεται. Ευχαριστώ.

  • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και αυτός ήταν ο λόγος που τις δείχνω για να καταλάβουν όλοι τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Κυρίου Ματθαίου Γιαννούλη.

   • Μαρθα

    Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τις ανέβασε. Να υποθέσω οτι αυτός θεωρεί οτι οι κοιλιακοί του είναι φέτες (βασικά η μόνη φέτα που ξέρει είναι το τυρί, φέτα κέικ, λουκάνικο σε φέτες κι άλλα υγιεινά) και οτι είναι σωματάρα, κάτι σαν το Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγελου;

 • Βασιλης, Λαρισα

  Ειναι, δεν ειναι τρολια, δεν με νοιαζει! Αλλα τι το κακο εχει, να κατσεις σε μια ταβερνα και να παραγγηλεις μισο μπριαμ κι ενα ποτηρι κρασι δηλαδη; Υπαρχει νομος που σε υποχρεωνει να κανεις ελαχιστη καταναλωση; Τοσο θελω να φαω και να πιω, τοσο θα παρω! Αυτα τα λεφτα εχω, δεν με παιρνει για περισσοτερα ανοιγματα! Ασε που ολοι αυτοι οι τουριστες το πρωινο και το μεσημεριανο το εχουν προπληρωμενο στο ξενοδοχειο.

 • Στράβων

  Μπορεί να είναι ψευδής η φωτογραφία.
  Λέμε όμως: όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
  Έστω λοιπόν ότι είναι ψεύτικη η παραγγελία. Εσείς δηλαδή τι πιστεύετε;
  Ότι παρήγγειλαν οι Γερμανοί 20 σουβλάκια, 3 τηγανιτές πατάτες, 1 χωριάτικη, 1 παντζάρι, 2 καλαμάρια και 1 χτυπητή;

  Και γιατί νομίζετε ότι έγινε πιστε4υτή μία κατασκευασμένη φωτογραφία;
  Επειδή είναι εκτός πραγματικότητος ή επειδή δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;

  Αντιθέτως, η φωτογραφία αναπαριστά μία πραγματικότητα. Όλα τα έσοδα που κερδίζει η Ελλάδα από τον Γερμανικό εν Ελλάδι τουρισμό δεν αντιστοιχούν σε περισσότερο από 10 γερμανικά αυτοκίνητα.
  Τρίχες δηλαδή, έρχονται για να βρέξουν τις ποδάρες τους, να ξοδεύψουν 1000 ευρώ το πολύ, εκ των οποίων τα περισσότερα στα Λίντλ και στα Γερμανικά ξενοδοχεία. Η κακομοιριά σε όλο της το μεγαλείο.

  Τι θέλεις λοιπόν να πεις με την αμφισβήτηση της φωτογραφίας; Ότι περνάει ψεύτικα μηνύματα;
  Κάθε άλλο, περιγράφει μία πραγματικότητα. Γερμανός και χουβαρντάς είναι ασύμβατες έννοιες.
  Ψεύτικη ή αληθινή η φωτογραφία, καυτηριάζει μία υπαρκτή εδώ και αιώνες πραγματικότητα. Ζηλεύαμε τόσα χρόνια λάθος λαό, έναν λαό που ούτε στα όνειρα του δεν θα ζούσε όπως ζούσαμε εμείς…και χωρίς τα δάνεια, αναφέρομαι στον παραδοσιακό τρόπο ζωής και όχι στον φτιαχτό των τελευταίων 10-15 ετών.
  Εκείνοι μάς έβαλαν στο τρυπάκι με τα χρέη και μάς έκαναν σαν τα μούτρα τους, ή καλύτερα προσπαθούν να μάς κάνουν. Δεν θα τα καταφέρουν.

  Χεστήκαμε για τον τουρισμό. Δεν είναι η βαριά μας βιομηχανία διότι από τον τουρισμό είναι ζήτημα εάν μένει στην Ελλάδα το 1/20 του τουριστικού τζίρου. Ζούσαμε πάντοτε καλύτερα από τους Γερμανούς και δεν ψαρώνουμε πλέον στα καθρεφτάκια. Πρέπει να ξαναπάρουμε πίσω την γή μας, και ας μην έρθει ποτέ ούτε μισός τουρίστας. Δεν χάθηκε ο κόσμος.

  • Δηλώνω εντυπωσιασμένος με τη λογική σας και με έχετε αφήσει άφωνο με τα επιχειρήματά σας.

   • Στράβων

    Ωστόσο δεν απαντήσατε: Πιστεύετε ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα αυτό το οποίο καυτηριάζει η ψευδοφώτο;

    Είναι δηλαδή διάσημοι για το χουβαρνταλίκι τους οι Γερμανοί και τους αδίκησε ο εμπνευστής της φωτογραφίας;

    • Δεν απάντησα γιατί ακόμη προσπαθώ να συνέλθω. Αλλά και αν θα τα καταφέρω τελικά, πάλι δε θα απαντήσω, γιατί προσωπικές απόψεις και γούστα προσπαθώ να τα αφήσω έξω από τη σελίδα και να βλέπω τα θέματα ψυχρά και αντικειμενικά. Πραγματικά δεν μπορώ να μπω σε μια λογική, «ωραία… είναι απάτη αλλά εγώ συμφωνώ, μου αρέσει ή θέλω να είναι έτσι» και για μένα αυτό ξεπερνάει τη λογική. Το ψέμα είναι ψέμα ακόμη και όταν μας αρέσει αυτό το ψέμα, και το σαλιώνουμε πριν το καταπιούμε ολόκληρο, σαν τους γλάρους. Όσο για το αν είναι η δεν είναι βαριά βιομηχανία ο τουρισμός, αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες, επαγγελματίες του χώρου, (βάζω μέσα όλους όσους βγάζουν τα προς το ζην, από τον τουρισμό) αλλά αν εσείς έχετε τα στοιχεία που δείχνουν ότι ούτε το 1/20 του τουριστικού τζίρου δεν μένει στην Ελλάδα παρακαλώ να τα επισυνάψετε στο επόμενο σχόλιο σας. Το να θέλετε να καταντήσουμε Βόρεια Κορέα και αν μην μπαίνει στη χώρα ούτε μισός τουρίστας αυτό με αποτελείωσε. Καλή σας ημέρα.

     • Στράβων

      Ψυχρά βλέποντας τα θέματα και τα αντικείμενα, έχεις δει εσύ ποτέ κάποιον Γερμανό «να τα σπάει» και να ξοδεύει στην Ελλάδα;
      Είναι συγκεκριμένο το ερώτημα, όχι ιατρικό, δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου.

     • Διακρίνω μια τάση να πάει αλλού η συζήτηση και αποφεύγετε να σχολιάσετε τα όσα αναφέρω στο προηγούμενο σχόλιο μου ή κάνω λάθος; Θα μου επιτρέψεις να σταθώ στο θέμα της ανάρτησης και να αφήσω έξω από τη σελίδα προσωπικές εμπειρίες, απόψεις και πιστεύω, γιατί αυτό κάνω από την πρώτη μέρα που δημιούργησα τα ellinika hoaxes. Ειδικά τα πολιτικά και κομματικά είναι κόκκινη γραμμή. (όχι ότι πάει η κουβέντα εκεί απλά το αναφέρω) Μη ξεχνάς ότι είμαι ναρκαλιευτής και κάποιες παγίδες μπορώ να τις αποπαγιδευσω. Ας μείνουμε στο θέμα της ανάρτησης και να σκεφτούμε για ποιο λόγο στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό που σας ενόχλησε τόσο πολύ η αποκάλυψή του. Ακόμη σας παρακαλώ να μιλάμε με στοιχεία όπως κάνω εγώ στις ανάρτησης μου, γι’ αυτό περιμένω να μου αποδείξετε ότι μένει στην Ελλάδα μόνο το 1/20 του τουριστικού τζίρου. Πιστεύω πως αν αυτό δεν μπορείτε να το αποδείξετε, τότε προσπαθείτε να στηρίξετε μια αποδεδειγμένα στημένη ανάρτηση. Στο χωριό μου κάτι τέτοιο το ονομάζουν μπούρδες, αλλά είναι απλοί και οι περισσότεροι, αγράμματοι άνθρωποι εκεί και θα πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Οπότε, περιμένω τα στοιχεία σας, για να προχωρήσουμε την συζήτηση.

     • Στράβων

      Εγώ επί τα της αναρτήσεως πήρα θέση, αναφέρθηκα σε ψευδοφώτο.
      Η οποία όμως ψευδοφώτο δεν απέχει από την πραγματικότητα, αυτό είπα.
      Εσύ πιστεύεις ότι απέχει; Αυτή είναι η ερώτηση.
      Συγκεκριμένη και απλή και δεν είναι νάρκη.
      Απλά και λαϊκά, πιστεύεις ότι οι Γερμανοί τουρίστες είναι χουβαρντάδες ή κάνουν τοπ σκατό τους παξιμάδι στην Ελλάδα;

     • Στράβων,παρατηρώ τη κουβέντα σας από την αρχή,τι σημασία έχει τι πιστεύει ο Θοδωρής (ellinika hoaxes).Έχω ένα φίλο Έλληνα που πάει για καφέ,κοστίζει 3,70 ευρώ και δεν αφήνει ούτε τα 30 λεπτά στη σερβιτόρα,τι ακριβώς θες να μας πεις;;

      Δεν μένω ούτε στην ασυναρτησία που έγραψες περί 1/20 του τζίρου από τον τουρισμό.Υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει πόσο πρέπει να τρώει κάποιος σε μια ταβέρνα;Οι Γερμανοί είναι μετρημένος λαός σε όλα τους,δεν κάνουν το κάτι παραπάνω και παίρνουν ή παραγγέλνουν μόνο αυτό που χρειάζονται,γνώμη μου;;Καλά κάνουν…
      Δεν είναι της υπερβολής και της προβολής όπως εμείς ελληναρά μου,άσε δε που η ανάρτηση έχει σκοπό να δείξει το ψέμα που σκηνοθετήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση και τίποτα άλλο..
      Αλλά αν θες να το αναλύσουμε κι άλλο μου,ας δούμε ποιον λαό ειρωνεύεσαι ελληναρά μου.Και όταν λέω λαό μην μπερδευτείς με πολιτική.

      Ειρωνεύεσαι αυτούς που μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους ενώθηκαν και ανοικοδόμησαν τη χώρα τους κάνοντας την νούμερο ένα δύναμη στην Ευρώπη,όταν εδώ στην Ελλάδα ελληναρά μου σφάζονταν τα αδέρφια μεταξύ τους για το ποιος θα την έχει μεγαλύτερη (την εξουσία);; Εμφύλιος λεγόταν η περίοδος αυτή ελληναρά μου.
      Ειρωνεύεσαι έναν λαό που δεν τον νοιάζει η προβολή,η υπερβολή και το life style όπως εμάς εδώ ελληναρά μου;

      Εν κατακλείδι ελληναρά μου,καλά κάνουν και δεν έχουν την υπερβολή στο αίμα τους,το παν μέτρον άριστον το έχουν καταλάβει καλύτερα οι Γερμανοί από εμάς που απλά το διατυμπανίζουμε για να περηφανευτούμε ελληναρά μου…

      Πριν τη πτώση πάντα έρχεται η υπερηφάνεια,να το θυμάσαι αυτό.

      Μπορείς να συνεχίσεις να τρολλάρεις,δεν θα συμμετέχω ξανά στη συζήτηση μαζί σου επειδή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από εσένα για να ασχοληθεί κανείς και χαράς στην υπομονή του Θοδωρή (ellinika hoaxes).

      Η στράβων είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…

     • Στράβων

      Μπορεί ως λαός να έχει όποια χαρακτηριστικά θέλει, εδώ όμως μιλάμε για τουρισμό. Εμείς έχουμε (υποτίθεται) το μαγαζί, και εκείνοι είναι οι πελάτες.
      Ως τουριστική χώρα-μαγαζί λοιπόν τι θα κάνουμε; Δεν θα καυτηριάσουμε την τσιγκουνιά;

      Ως προς το (παν;) «Μέτρον Άριστον», αναφέρεται στο μέτρον, ούτε δηλαδή υπέρμετρον ούτε και υπόμετρον. Οι Γερμανοί είναι κάτω του μέτρου και ως εκ τούτου εκτός μέτρου.

      Καλά έκαναν και επανενώθηκαν μετά τους πολέμους, μαγκιά τους όχι όμως τσάμπα. Άλλοι πλήρωσαν την επανένωση, οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν ήταν χουβαρντάδες ούτε και με τους εαυτούς τους.
      Και εκείνοι όμως έρχονται για τουρισμό σε μία χώρα με πολύ μεγαλύτερες περγαμηνές από την δική τους, όχι μόνον λόγω της αρχαίας ιστορίας (της οποίας τα αριστουργήματα δεν χάνουν ευκαιρία να κλέβουν) αλλά λόγω της νεοτέρας, αφού δεν υπάρχει άλλος λαός στον κόσμο που να επέτυχε περισσότερα, από αυτόν τον λαό που δήθεν υποτιμητικά χαρακτηρίζεις «ελληνάρες», αφού εμείς επεζήσαμε μίας 500ετούς τουρκοκρατίας, μίας μικρασιαστικής καταστροφής (που έβαλαν βαθιά το χέρι τους και οι Γερμαναράδες), ενός Α’ΠΠ στον οποίο μάς ενέπλεξε πάλι η Γερμανία, ενός Β’ΠΠ που δεν τον κάναμε για την πλάκα μας, ενός εμφυλίου στον οποίο πάλι (και) η Γερμανία έβαλε το χεράκι της, και παρόλα αυτά, παρόλες τις φτώχειες, τις καταστροφές, τις κλεψιές (δεν αναφέρομαι μόνον στα μνημόνια), αυτή η χώρα είναι ακόμη όρθια.

      Μην κάνεις τον κόπο να συγκρίνεις Έλληνες με Γερμανούς διότι εμείς είμαστε ο λαός του Μέτρου (μην κοιτάς μόνον στην Αθήνα και τα Βόρεια Προάστια) και εκείνοι του υπερμέτρου, αφού τόσα χρόνια, τόσους αιώνες (κοντά χίλια χρόνια) και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι για αυτοκράτορες δεν κάνουν. Είναι δηλαδή υπερμέτρως αποφασισμένοι να διαδώσουν την τιποτοσύνη τους σε μία Ευρώπη, η οποία τους έχει δηλώσει παντίοις τρόποις και κατ’επανάληψιν ότι δεν γουστάρει να γερμανοποιηθεί. Είναι υπερμέτρως μανιακοί με την ιδεοληψία τους ότι είναι ο λαός του μέτρου, ενώ είναι ο λαός της υπερβολής αλλά και της αντιγραφής (βλέπε ελληνικά αντίγραφα) διότι απουσίᾳ ταυτότητος θέλουν να κλέψουν ταυτότητες άλλων (το έκαναν και πριν από 1000 χρόνια στον Χριστιανισμό). Θα μπορούσαμε ανέτως να τους χαρακτηρίσουμε ως τους Κινέζους της Ευρώπης ως προς την αντιγραφική τους συνήθεια. Μέχρι και η γλώσσα τους αντιγραφή είναι.

      Αν νομίζεις ότι οι Γερμανοί είναι λαός του Μέτρου, μάλλον έχεις εσφαλμένη περί μέτρου αντίληψιν. Εάν πάλι έχεις πέσει στην παγίδα να θεωρείς Σπαρτιατική την γερμανική κουλτούρα, πάλι λάθος κάνεις διότι οι Σπαρτιάτες δέν έκαναν τουρισμό, δεν περιέφεραν την απεριττότητα των στις αγορές των Αθηνών και των άλλων Ελληνίδων πόλεων, δεν τους ενδιέφερε καν να αυτοκρατορίσουν. Ήταν λιτοί για την πάρτι τους, μία μόνον φορά έκαναν το σφάλμα (τους ενέπλεξαν δηλαδή οι Κορίνθιοι) να καταλάβουν τον κόσμο, και μετά αφανίστηκαν, έχασαν και τα αυγά και τα καλάθια, πλήρωσαν την επικράτηση τους με την καταστροφή τους.

      Μην πέφτεις σε παγίδες, οι Γερμανοί είναι γύφτοι και μάλιστα χειρότεροι από τους γύφτους. Οι γύφτοι τουλάχιστον τραγουδάνε και χορεύουν, οι Γερμανοί το μόνον που έχουν είναι την ιδεοληψία ότι πρέπει να περιφέρουν το τίποτα τους και μάλιστα να το καθιερώσουν σε όλον τον κόσμο ως το «δήθεν μέτρον».

      Νομίζω, επί του θέματος, ότι πράγματι η φωτογραφία είναι πλαστή, διότι αποκλείεται ένας Γερμανός τουρίστας να έκανε τόσα έξοδα. Μάλλον θα πήγε σε κάποιο Λίντλ και θα αγόρασε μαλακό αλλαντικό για να αλείψει στο γερμανικό πολύσπορο ψωμί από το ίδιο κατάστημα, μάλλον θα πέρασε τις διακοπές του στο τροχόσπιτο του (δηλαδή δεν θα πλήρωσε ούτε ξενοδοχείο) συνεπώς είναι πολύ απίθανο Γερμανός να έκανε οποιανδήποτε κατανάλωση σε ελληνικό φαγάδικο.

     • Εεεε δε ξέρω που θα πάει η κουβέντα; Για ακόμη μια φορά σας ζητώ και περιμένω τα στοιχεία που δείχνουν πως στην Ελλάδα μένει το 1/20 του τουριστικού τζίρου. Μέχρι να μου το αποδείξετε αυτό, δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα άλλο. Καλή σας μέρα

     • Βασιλης, Λαρισα

      Επειδη δεν προκειται μαλλον να απαντησει ο κυριος, θα σας πω εγω που πανε τα υπολοιπα 19/20 του τουριστικου τζιρου. Τα βγαζουν στις ελβετικες τραπεζες και στις off shore εταιρειες τα αφεντικα των μπουζουκομαγαζων, που μας πουλαν εδω και δεκαετιες το παραμυθι οτι ο ελληνας πρεπει να αφηνει ολα τα λεφτα του σ’ αυτους για να περασει καλα και να το παινευτει και καλα οτι ειναι κουβαρντας. Ε, δεν ειμαστε κουβαρνταδες, μ.λ.κες ειμαστε!

     • Στράβων

      Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Από τον ΦΠΑ το 80% ΔΕΝ πάει στο κράτος, επιστρέφει στην Ε.Ε.
      Τα ξενοδοχεία δεν είναι όλα Ελληνικά.
      Τα προϊόντα που πωλούνται στα ξενοδοχεία, όπου κυρίως μαντρώνουν τους πελάτες των, είναι εισαγωγής.
      Συνεπώς ίσως να είπα και πολλά με το 1/20.

     • Και ποιος είσαι εσύ που θα ορίσεις το μέτρο του καθενός περήφανε ελληναρά μου;

      Ποιος είσαι εσύ που θα του πεις πόσα θα ξοδέψει ελληναρά μου;
      Τι έκανες εσύ για να νιώθεις περήφανος ελληναρά μου;

      Το ότι γεννήθηκες στην Ελλάδα είναι ένα τυχαίο βιολογικό γεγονός και θα πρέπει να σε κάνει χαρούμενο που απέχει πολύ από την υπερηφάνεια ελληναρά μου.

      Όταν δεν έχεις λόγο να υπερηφανευτείς για τον εαυτό σου θυμάσαι και περηφανεύεσαι για το παρελθόν ελληναρά μου,παρελθόν του οποίου εσύ δεν είσαι μέρος.

      Πριν τη πτώση πάντα έρχεται η υπερηφάνεια ελληναρά μου.

      Συνέχισε το παραλήρημα ελεύθερα…..

     • Στράβων

      Και επειδή «είναι ένα τυχαίο γεγονός» πρέπει να πάψει να είναι τυχαίο, να φύγω εγώ ο τυχαίος και να έρθει ο Γερμανός ο μη τυχαίος!

      Ήθελες να πεις κάτι, δεν σου έκανα το χατήρι να σου δώσω αφορμή, παρόλα αυτά όμως το είπες διότι αυτό ήθελες να πεις εξ αρχής.
      Εάν πρόσεξες δεν αναφέρθηκα στην αρχαιότητα αλλά στην νεοτέρα ιστορία. Δεν υπερεφανεύτηκα για τον Σωκράτη (αν και μπορώ αλλά θα πάει αλλού το πράγμα) αλλά για την νεοτέρα Ελλάδα, η οποία παρόλα τα δεινά εξακολουθεί να στέκεται όρθια, παρόλες τις εδώ και 1000 χρόνια δολιότητες, υπονομεύσεις, επιθέσεις των Γερμανών απέναντι στο γένος μου, στο οποίο δεν δείχνεις να ανήκεις.

      Όχι, δεν θα του ορίσω του Γερμανού το πόσα θα ξοδέψει, εξάλλου: Έξεστι Γερμανίοις φιλαργυρείν.
      Αν θέλει μπορεί να ξοδεψει και μηδέν (ούτως ή άλλως κάπου εκεί είναι ο τζίρος του), αυτό όμως δεν θα μου απαγορέψει να επισημαίνω την φύσει γυφτιά του.

      Πτώση; πού την είδες;
      Προφανώς δεν την είδες, την προσμένεις όμως.
      Η αναφορά στην αλήθεια δεν είναι υπερηφάνεια, είναι απλώς αλήθεια. Είναι φύσει γύφτοι, φύσει κλέπτες, φύσει αντιγραφείς, φύσει καπηλευτές και ως προς το μερίδιο μου, το 1/10.000.000 δηλαδή που μου αντιστοιχεί στο μαγαζί που λέγεται Ελλάδα, δεν τους θέλω για τουρίστες.

     • Βασιλης, Λαρισα

      Με συγχωρειτε που επεμβαινω στη συζητηση σας απροσκλητος, θελω να πω κι εγω δυο πραγματα. Αυτους που εσυ Στραβων ονομαζεις » γυφτους», εγω τους λεω συνειδητοποιημενους καταναλωτες. Ξερουν τι θελουν και που θα το βρουν στις καλυτερες γι’ αυτους συνθηκες. Μαγκια τους! Οχι σαν εμας τα «γιδια», που μας πουλαει ο καθενας οτι γουσταρει, στην τιμη που γουσταρει αυτος και εμεις του λεμε κι ευχαριστω απο πανω, ετσι για να δειξουμε το κουβαρνταλικι μας. Στον ιδιο εκεινη την ωρα, η πρωτη σκεψη που του περναει απ’ το μυαλο δεν ειναι » μπραβο τι κουβαρντας» αλλα » καλα που βρηκα το μ.λ.κα». Οσο για την τελευταια παραγραφο με αναφορα σε γυφτους, κλεφτες κτλ., θα μπορουσε να περιγραψει τουλαχιστον το 80% οσων ασχολουνται με τον τουρισμο, οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και παγκοσμιως. Οποτε » ο κλεψας, του κλεψαντος», θα ‘λεγα εγω.

     • Quid pro Quo

      Είναι φύσει γύφτοι, φύσει κλέπτες, φύσει αντιγραφείς, φύσει καπηλευτές

      Το συνειδητοποιείτε ότι μόλις περιγράψατε τους νεο-Έλληνες;

     • μαρία

      Oι Γερμανοί (όχι όλοι, αλλα οι περισσότεροι και σίγουρα αυτοί που περιγραφεις) θα σκεφτούν τι θέλουν απο σένα, θα το ζητήσουν ξεκάθαρα, θα σε πληρώσουν το ποσό που συμφωνήσατε. Τέλος.

      Ο Έλληνας έτσι όπως μας τον παρουσιάζει ο Σταβων, χρωσταει σε τράπεζες, εφορία, συνεργάτες, δεν πληρώνει το ΙΚΑ των υπαλλήλων του, αλλα θα πάει στην ταβερνα θα παραγγείλει το διπλάσιο απ όσο χρειάζεται, θα φαει μεχρι σκασμού και θα δώσει και το παράδειγμα στο ήδη παχύσαρκο παιδι του (δες ποσοστά παχυσαρκιας στην Ελλάδα). Και αυτό για κάποιους ειναι πρότυπο .
      Δεν υπάρχει σωτηρία….

 • Μιχάλης Πουλτσίδης Μέλι Όσπρια

  Γεια σας . Καλά τι σας κάνει να πιστέψετε τα όσα διηγείται αυτός ο κύριος ; Δεν κοιτάτε το ότι καταντήσαμε στην επιστροφή τις εποχής των συσσιτίων ; Όταν ο αφηγητής με σαρκασμό αναφέρετε σε αλλοδαπούς τουρίστες δεν ξέρει ότι παιδιά Ελληνόπουλα όχι μόνον δεν πάνε για ξεκαλοκαιριό αλλά οι γονείς τους αγωνιούν να μην πεινάσουν; Αυτήν η περίσσια ψώρα είναι η κατάντια ενός άλλοτε περήφανου Λαού , τα χάλια μας …

 • noIMspartacus

  Πω πω!!! Αυτό το ζευγάρι θα είναι η καταστροφή του φετινού τουρισμό!!! ευτυχώς που για όλα «φταίνε» οι Γερμανοί και το ευρώ…. σε λίγο θα μας ξανά πιάσει και η «αγανάκτηση»… Η μήπως όταν έχουμε τόσα σοβαρά προβλήματα υποδομής, προγραμματισμού, συντονισμού και έλλειψη από σωστές υπηρεσίες, είναι μάλλον άσκοπο να ασχολούμαστε με τετοιου είδος ανούσιες ανοησίες -πάλι- για τους «κακούς Γερμανούς»…

 • Kentri Kentraki

  Το άρθρο κάνει
  μια πολύ καλή ανάλυση για το τι μάλλον έχει συμβεί. Θα συμπληρώσω ότι
  στο δελτίο παραγγελίας, εκτός του προφανέστατου (για ποιο λόγο έγραψε το
  γκαρσόνι το όνομα της τραβέρνας οέο…) δεν αναφέρει καν τον αριθμό του
  τραπεζιού. Για να μην μακρυγορούμε, τυχαίνει να κατάγωμαι από το ίδιο
  νησί με τον «Κύριο» Γιαννούλη και μάλιστα από το ίδιο χωριό, το χωριό
  του Μανώλη του Γλέζου. Γνωστό λαμόγιο, μας ξεφτύλιζει συνεχώς με τα
  καμώματά του, όσο ταλέντο (μερικοί τον ακούν φανατικά) και αν έχει. Ο
  βίος και η πολιτεία του, δεν του δίνουν το δικαίωμα να σχολιάζει (που
  φαίνεται ότι είναι στημένο το όλο σκηνικό αλλά τέσπα), όταν ο ίδιος και
  κάτι παρόμοιοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην πολιτισμική και όχι μόνο
  παρακμή του ΝεοΈλληνα. Κάτι τέτοιοι τύποι έκαναν τον Έλληνα «κάθε μέρα
  να τρώει τ’αγγούρι και το Σάββατο να το παίζει μούρη». Υ.Γ. : Προς
  «Κο» Γιαννούλη, όταν έρχεσαι στο νησί μας με εκείνο το Rover που θες να
  το κάνεις να μοιάζει με BMW, μη το παίζεις Έλληνας κροίσος και
  μεγιστάνας και αφ’υψηλού και να τ’αφήνεις μες στη μέση της πλατείας
  πρωτοδικείου και μες στη μέση του παραλιακού δρόμου….

  • Ομιλίτης-4

   Και τι είναι σε παρακαλώ ο Ματθαίος Γιαννούλης; Κανένας κακόμοιρος Γερμανός, Άγγλος, Αυστραλός να παρκάρει εκεί που επιτρέπεται;

 • Savage Opress

  Ενας αθλιος να χαμε να λεγαμε τραγουδιστης!

 • Spyros Lampropoulos

  Μια από τις μεγαλύτερες τρολιές…!!!!! Μετά από μια μικρή έρευνα, κατεληξα στο συμπέρασμα ότι, το παραλήρημα του ελληνάρα Ματθαίου στην κάμερα, το πήραν διάφορες σελίδες και το «στόλισαν» με δελτία παραγγελιών και φωτογραφίες… «γερμανών» (ενώ ο Ματθαίος λέει και για γάλλους, άγγλους, αυστραλούς, αμερικάνους κλπ! Θα μπορούσαν και να συλληφθούν για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και άλλα πολλά!
  Ο εν λόγω… «καλλιτέχνης» με το γνωστό ήθος έχει περίπου 5(!!!) προφίλ στο fb και δεν βρήκα κάτι..
  Μην ξεχνάμε και τις καλοκαιρινές εμφανίσεις… του… «καλλιτέχνη» με το γνωστό ήθος! Πρέπει να φροντίσει να μαζέψει κοινό!
  Όσο για το «Κοράλλι» δεν μου φαίνεται να έχει τέτοια έντυπα παραγγελιών…

  • Τις φωτογραφίες τις κατέβασε σήμερα το πρωί μετά από αυτή την ανάρτηση. Εγώ προσωπικά τις πήρα σε αποκόμματα και φαίνονται και τα like, από το παρακάτω προφίλ. Από το ίδιο άλμπουμ πήρα και τις φωτογραφίες τη εύσωμης κυρίας και το πιάτο με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα.
   Δεν μπορείς να τις βρεις γιατί τις διέγραψε. Οι φωτογραφίες ήταν εδώ.
   https://www.facebook.com/matthaiosgiannoulis.gr?sk=photos

   Αν μπεις στο σύνδεσμο τις πρώτης φωτογραφίας (κόντρα) θα δεις τα αποκόμματα με διαφορετική φώτο στο προφίλ του. Τα δικά μου αποκόμματα έχουν άλλη φώτο στο προφίλ του. Το ξαναλέω ότι τις διέγραψε μετά από αυτή την ανάρτηση.
   Ορίστε και το πιάτο με τα γράμματα του και οι φωτογραφίες τις κυρίας.

   • Tzesoualnta Christina Basi

    στη σελίδα του ο «καλλιτέχνης» διαμαρτύρεται γιατί μάλλον του κατέβασαν τις φωτό [γι’αυτο και δεν τις είδες μάλλον]

    Matthaios Giannoulis

    FollowFollowing · 1 hr

    Γιά κάποιο λόγο έσβησαν οι φωτό μου με το ζευγάρι Γερμανών στην Ικαρία πού παρήγγειλαν 1/2 μερίδα μπριάμ 1/4 κιλού κρασί και μιά φρατζόλα ολόκληρη…σύνολο 6 ευρώ! Καί όλα αυτά μέσα στην παραλία σε ένα τραπεζάκι πάνω στή θάλασσα! Μακαρόνια μέ κέτσαπ πρέπει να σάς σερβίρουνε έτσι όπως τα τρώτε εσείς και να σάς φέρνουν τα μαρούλια για σαλάτα άκοπα έτσι χωρίς γνήσιο ελαιόλαδο αλλά με σος όπως τα τρώτε στίς χώρες σας! 3 ευρω εχετε εσείς το μπουκαλάκι το νερό και εμείς στήν παραλία το έχουμε 50 σεντς! αλήθεια εσεις με 6 ευρω τι προσφέρετε για φαγητό? ερχεστε κι ειναι όλα τσαμπα και κουνιέστε κιόλας!! Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΑΡΧΟΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    αλλά μην μου φοβάσαι!!! την ξανανέβασε

   • Spyros Lampropoulos

    Άργησα!!!!! Τώρα είδα την απάντηση!!!

 • Ζωρζ Τσαπέλας

  Δε μας έδειξε και την απόδειξη που έκοψε η ταβέρνα στους πελάτες της. Απόδειξη νόμιμη, όχι λογαριασμός στο δελτίο παραγγελίας.

  • Argeas

   Πολύ σωστό !!!

 • αλεκα

  τι είναι το Ματθαίο Γιαννούλη?

  • Σπύρος

   1/2 άνθρωπος και 1/4 τραγουδιστής…

   • Spyros Lampropoulos

    …νομίζω, όμως, πως είναι 100% λάθος προφίλ! Το ψάχνω…

    • Κωστης

     Συγχαρητήρια για την ανάλυση και την αποκάλυψη της απάτης!!! Μας σώσατε απο το να παρεξηγήσουμε ένα άγνωστο ζευγάρι τουριστών (ποιος ξερει αν ειναι κάν τουρίστες) και φυσικά από το να σχηματίσουμε κακή εντύπωση για τους Γερμανούς που όλοι ξέρουν τι γαλαντόμοι είναι και πόσο ανοιχτοχέρηδες και εξω καρδιά παιδιά είναι.

     Βέβαια, αν καταναλώνατε την μισή από τη φαιά ουσιά και το χρόνο σας με τίποτα σημαντικότερο θα προσφέρατε έργο, αλλά…
     Που να μπλέξεις τώρα με με σοβαρές απάτες που στήνουν μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες και πολιτικοί, με τρομακτικές συνέπειες για τα χιλιάδες θύματά τους και να βρεις κανένα μπελά;
     Ενώ με τον ημιδιάσημο τραγουδιστή, όσο να ναι, και ανώδυνο είναι και σχετικά ακίνδυνο.
     Μπράβο λοιπον για την τόλμη σας!!! Συνεχίστε. Περιμένουμε με αγωνία να αποκαλύψετε και την απάτη σχετικά με τα extentions γνωστής μοντέλας που ισχυρίζεται ότι ειναι το φυσικό της μαλλί!

     • Πιστεύω πως δεν σας πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι το ίντερνετ δεν είναι μια περιφραγμένη αυλή ενός ψυχιατρείου με την ανάλογη φύλαξη, για να μη το σκάσουν οι έγκλειστοι και δημιουργήσουν πρόβλημα. Πιστεύω ακόμη, ότι καλλιτέχνες πληρώνονται από καταστηματάρχες που αυτοί με τη σειρά τους σίγουρα τα οικονομάνε και από τον τουρισμό. Αναρωτιέμαι αν τη γνώμη σας την ασπάζονται, οι επαγγελματίες τους τουρισμού. Άλλα αυτά είναι δικά μου προσωπικά πιστεύω και ρηχές ανησυχίες επιπέδου extentios (το έγραψα σωστά;) και η λιγοστή φαιά ουσία που μου έχει απομείνει δεν επαρκεί για να βγάλουμε σωστό συμπέρασμα.
      Λόγω αυτής της έλλειψης της φαιάς ουσίας, αδύνατό να πιάσω τόσο σημαντικά θέματα, σαν αυτά που αναφέρετε στο σχόλιο σας. Παρακαλώ πολύ να με βοηθήσετε με τις δικέ σας καναπεδάτες έρευνες, φυσικά με τα ανάλογα στοιχεία και για να μην σας καπηλευτώ τη δόξα της αποκάλυψης σας, με το ονοματεπώνυμο σας από κάτω, φαρδύ πλατύ.
      Σας αφήνω τώρα για να πιάσω ένα πολύ σημαντικό θέμα (αν οι κλανιές σκοτώνουν τα βακτηρίδια που ζουν στα μαξιλάρια του καναπέ). Μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω, με την λιγοστή μου φαιά ουσία. Το κακό είναι πως δεν μπορώ να βρω και να αγοράσω μερικά κιλά φαιάς ουσίας. Αν θέλετε βοηθήστε με και σε αυτό το πρόβλημα. Εσείς από πού αγοράζετε φαιά ουσία;

   • norad73

    Και 4/1 κρέας