Όταν οι ομοφυλόφιλοι γίνονται γονείς

61

Τελευταία έχουν γίνει έτσι τα πράγματα που το σκέφτομαι και δεύτερη φορά πριν κάνω browsing στο διαδίκτυο. Δεν μας έφταναν οι κάθε λογής μπούρδες που κυκλοφορούν, από αεροψεκασμούς και μυστηριώδη τέρατα μέχρι και το συμπαθέστατο πιτσιρίκι με τους καθιερωμένους πλέον σωλήνες στη μύτη το οποίο θα κερδίσει ένα ταξίδι στο φεγγάρι αν κάνω like και share.

Πλέον έχουμε και τους λάτρεις του μίσους, τους ιερείς της κακίας και του δηλητήριου. Δεν υπερβάλλω.

Πρόσφατα έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο που περιέγραφε, με φωτογραφίες, τί έγινε όταν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων πήραν στα χέρια τους το μωράκι τους για πρώτη φορά. Ένα πολύ συγκινητικό άρθρο για δύο ανθρώπους που έχουν τόση αγάπη που θέλουν να τη μοιραστούν με άλλο ένα πλάσμα.

Ξέρω, ξέρω, αρκετοί από εσάς έχετε αρχίσει να στραβομουτσουνιάζετε, αν δεν έχετε ήδη κλείσει το άρθρο ώστε να προχωρήσετε σε κάτι που να ταιριάζει περισσότερο με την κοσμοθεωρία σας.

Δεν κατηγορώ κανέναν για τίποτα, αλλά η άποψή μου είναι πως αν δεν αμφισβητούμε το κατεστημένο και τη γνώση που έχουμε αποκτήσει συνεχώς, δεν έχουμε καμία ελπίδα να βελτιωθούμε. Οπότε το άρθρο από εδώ και πέρα θα είναι δύσκολο. Η πολιτική ορθότητα είναι κατά τη γνώμη μου μια εξαιρετική μέθοδος καλυμμένης λογοκρισίας οπότε δεν θα κάνω το ίδιο και όποιος αντέξει.

Η φωτό λοιπόν που είδα ήταν αυτή.

Όταν οι ομοφυλόφιλοι γίνονται γονείς
Όταν οι ομοφυλόφιλοι γίνονται γονείς

 

Η ιστορία έχει ως εξής: ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ήθελε να αποκτήσει ένα παιδί (δεν ξέρω γιατί, ας ρωτούσαν πρώτα εμένα που έχω δύο). Συμφώνησαν με μια γυναίκα η οποία κυοφόρησε για τους προβλεπόμενους 9 μήνες και έφερε στη ζωή αυτό το μωράκι. Επειδή το νευρικό σύστημα των μωρών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο τις πρώτες μέρες, αν αυτό ακουμπήσει γυμνό δέρμα ηρεμεί ευκολότερα. Για αυτό το λόγο και οι δύο έχουν βγάλει τις μπλούζες τους.

Είναι απίστευτο το τί σχόλια (στο Facebook) διάβασα από κάτω από το άρθρο. Το μίσος και η χολή που έσταζε από άτομα που βάζω στοίχημα πως αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί, δεν περιγράφεται. Πέραν των συνηθισμένων κοσμητικών επιθέτων για τους ομοφυλόφιλους, διάβασα τα απίστευτα σχετικά με την δυνατότητά τους να μεγαλώσουν ένα παιδί. Δεν μπόρεσα να τα διαβάσω όλα και σύντομα το έκλεισα γιατί μου χάλασε το στομάχι.

Όταν ξεπέρασα το σοκ, άρχισα να σκέφτομαι από που προκύπτουν αυτές οι απόψεις οι οποίες ξεχειλίζουν από μίσος για τον συνάνθρωπό μας και κατέληξα σε τρεις λόγους.

 1. Η ομοφυλοφιλία είναι παρά-φύση
 2. Την ομοφυλοφιλία δεν τη θέλει ο θεός
 3. Δεν είναι καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογένειες με ομοφυλόφιλους γονείς.

Ας δούμε κάθε λόγο ξεχωριστά, να τον εξετάσουμε χρησιμοποιώντας την κριτική σκέψη μας και προσπαθώντας να μην χρησιμοποιήσουμε τους “χρωματιστούς φακούς” του μυαλού μας.

1. Η ομοφυλοφιλία είναι παρά-φύση. Εδώ παίζει ρόλο η θεωρία που λέει πως οτιδήποτε φυσικό είναι και καλό. Φυσικό λοιπόν θεωρείται η ένωση ατόμων διαφορετικού φύλλου, άρα οτιδήποτε διαφορετικό είναι αφύσικο.
Εδώ υπάρχουν δύο λάθη. Πρώτων είναι μύθος πως οτιδήποτε φυσικό είναι και καλό. Στη φύση υπάρχουν υπέροχες δημιουργίες που μπορούν να μας βοηθήσουν και άλλες που μπορούν να μας σκοτώσουν με φριχτούς τρόπους. Η λογική πο λέει: Φυσικό=καλό είναι λάθος.
Η θεωρία του “φυσικού” όμως βασίζεται και σε ένα άλλο ποδάρι. Αυτό που λέει πως στη φύση δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία. Κάτι που είναι παντελώς λάθος.
Μέχρι σήμερα, οι βιολόγοι έχουν παρατηρήσει ομοφυλοφιλική συμπεριφορά σε 450 διαφορετικά είδη ζώων. Ούτε ένα ούτε δύο και βάζω στοίχημα πως όσο περισσότερα μαθαίνουμε τόσο περισσότερα θα βρίσκουμε. Ο άνθρωπος λοιπόν δεν είναι ο μόνος που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις.
Εφόσον λοιπόν βλέπουμε εκτεταμένη ομοφυλοφιλική συμπεριφορά στη φύση, θα πρέπει να προσφέρει κάποιο εξελικτικό πλεονέκτημα που ακόμα δεν ξέρουμε ποιό είναι. Οι επιστήμονες έχουν κάποιες υποθέσεις αλλά δεν θα τις αναλύσω γιατί θα βγω εκτός θέματος. Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα ας δει εδώ.
Άρα λοιπόν η ομοφυλοφιλία δεν είναι παρά φύση, αλλά μέρος της, απλά και όμορφα.
Να κλείσω αυτό το κομμάτι λέγοντας πως δεν κρίνω την ηθική αξία της ομοφυλοφιλίας. Η φύση δεν ξέρει από “καλό και κακό”. Η φύση ξέρει μόνο από “βοηθάει στην επιβίωση ή όχι”. Οτιδήποτε βοηθάει στην επιβίωση περνάει και στους απογόνους. Οτιδήποτε δεν βοηθάει απλώς αργά ή γρήγορα πεθαίνει για πάντα. Η φύση δεν είναι καλή ή κακή, απλώς είναι.

2. Την ομοφυλοφιλία δεν την θέλει ο θεός. Εδώ βγαίνει ο άθεος από μέσα μου αλλά θα προσπαθήσω να είμαι κόσμιος. Πράγματι στη Βίβλο διαβάζουμε:

 • Εάν ένας άνδρας κοιμηθεί με έναν άντρα όπως με μια γυναίκα, και οι δύο έχουν διαπράξει βδέλυγμα … (Λευιτικό κ΄ 13)
 • Γι’ αυτό το λόγο (δηλ. για την άρνησή τους να αναγνωρίσουν, να ευχαριστήσουν και να δοξάσουν το Θεό) ο Θεός τους παρέδωσε σε επαίσχυντα πάθη. Οι γυναίκες τους αντάλλαξαν τις φυσικές σχέσεις με τις παρα φύση, και παρομοίως οι άνδρες άφησαν τις φυσικές σχέσεις με τις γυναίκες και κάηκαν με φλόγα ακράτητης επιθυμίας μεταξύ τους, διαπράττοντας άνδρας με άνδρα επαίσχυντες πράξεις και λαμβάνοντας έτσι από τον ίδιο τους τον εαυτό το μισθό που τους άξιζε για την πλάνη τους (Ρωμ. α΄ 26-27).
 • Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. σοδομίτες, αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με την επίκληση του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11).

Ίσως να υπάρχουν και άλλα εδάφια, δεν ξέρω. Είναι λογικό λοιπόν αν είσαι Χριστιανός (ή Μουσουλμάνος, έχουν παρόμοια κείμενα) να πιστεύεις πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι κακό διότι το είπε ο θεός, έτσι;
Το πρόβλημα σε αυτή τη λογική είναι πως όλοι οι χριστιανοί είναι ουσιαστικά A La Carte χριστιανοί. Με άλλα λόγια κρατούν αυτό που τους βολεύει και ξεχνούν αυτό που δεν τους βολεύει. Βλέπουν λοιπόν αποσπάσματα σαν τα παραπάνω αλλά αγνοούν τα παρακάτω:

1. Λευιτικό 19:27  – «Δεν θα κουρεύετε την κόμη του κεφαλιού σας κυκλοειδώς ούτε θα φθείρετε τις άκρες από τα πηγούνια σας.» Τέρμα το κούρεμα. Όλοι με μακριά μαλλιά και μούσια.
2. Λευιτικό 11:08 – «από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους δεν θα το αγγίζετε· είναι σε σας ακάθαρτα.»  Απίστευτη μανία με το χοιρινό κρέας. Οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από γουρούνι θεωρείται βρώμικο.
3. Λευιτικό 19:31 – «Δεν θα ακολουθείτε αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας ούτε θα προσκολληθείτε σε επαοιδούς, ώστε διαμέσου αυτών να μολύνεστε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας.» Μήπως στους μάντεις συμπεριλαμβάνονται και οι χαρτορίχτρες, οι αστρολόγοι και οι πάσης φύσεως μελοντολόγοι;
4. Γένεση 38:9-10 – «Αλλ” ο Αυνάν ήξερε ότι το σπέρμα δεν θα ήταν δικό του· γι” αυτό, όταν έμπαινε μέσα στη γυναίκα τού αδελφού του, ξέχυνε στη γη, για να μη δώσει σπέρμα στον αδελφό του. Κι αυτό που έκανε φάνηκε κακό μπροστά στον Κύριο· γι’ αυτό, θανάτωσε κι αυτόν.» Στα λόγια των αθάνατων Monty Python:

Every sperm is sacred.
Every sperm is great.
If a sperm is wasted,
God gets quite irate.

5. Λευιτικό 19:28  – «Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας για νεκρόν ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ είμαι ο Κύριος» Εδώ την πάτησα με τόσο μελάνι που έχω. Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι που ο συγγραφέας νιώθει την ανάγκη να τελειώσει τη φράση με το Εγώ είμαι ο Κύριος. Όπως είπε και ο μπαμπάς Lanister στον Jofrey, αν πρέπει να λες σε όλους πως είσαι ο βασιλιάς, τότε δεν είσαι.
6. Λευιτικό 19:19 – «Θα τηρείτε τα δικαιώματά μου· δεν θα κάνεις τα κτήνη σου να βατεύονται με ετεροειδή· στον αγρό σου δεν θα σπείρεις ετεροειδή σπέρματα· ούτε θα βάλεις επάνω σου σύμμικτο ένδυμα από ετεροειδή κλωστή»  Το δικαίωμα του θεού λοιπόν είναι να μην ζευγαρώνουν διαφορετικά ζώα μεταξύ τους, να μην σπέρνουμε διαφορετικούς σπόρους στο ίδιο χωράφι και να μην φοράμε ρούχα φτιαγμένα από δύο είδη κλωστής. Εντυπωσιακή λεπτομέρια για έναν θεό που αποδεικνύεται πολύ micromanager, αλλά όχι τόσο ώστε να δώσει και μια εντολή που να απαγορεύει τους βιασμούς των μικρών παιδιών.
7. Κατά Μάρκον 10:11-12 – «Και εκείνος τους είπε· «Οποιος χωρίσει την γυναίκα του και νυμφευθή άλλην, διαπράττει μοιχείαν εις βάρος της νομίμου συζύγου του, Και εάν μία γυναίκα χωρίση τον άνδρα της και υπανδρευθή άλλον, διαπράττει μοιχείαν.» Για πάντα μαζί, ακόμα και αν ο ένας μισεί τ’ άντερα του άλλου και κάθε φορά που τον βλέπει με δυσκολία συγκρατεί το ξερατό. Η σωστή βάση για μια υγιή κοινωνία.
8. Δευτερονόμιο 23:01 – «Εκείνος, που έχει τα κρύφιά του σπασμένα ή αποκομμένα, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου.» Εντάξει, καταλαβαίνω πως ο παντογνώστης θεός θα ξέρει ποιός είναι ο ευνούχος και ποιός όχι, ο παπάς όμως πως θα εξασφαλίσει πως ο νόμος αυτός θα τηρείται; Θα ελέγχει όλους όσους μπαίνουν στην εκκλησία; Θα τους πασπατεύει μέχρι να καταλάβει τί κρέμεται ή θα τους γδύνει; Έλεος!
9. Δευτερονόμιο 23:02 – «Ο νόθος δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου· μέχρι τη δέκατη γενεά του, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου.» Όχι παίζουμε! Είσαι μπάσταρδος; Έξω από την εκκλησία μέχρι και 10 γενιές αργότερα. Μπορεί να επιτρέπουμε τον βιασμό και να χαρίζουμε την βιασμένη στον βιαστή για 30 αργύρια, αλλά μπάσταρδους δεν θέλουμε. Ξεκάθαρα πράγματα!
10. Προς Τιμόθεο Α” 2:09 – «Επίσης, θέλω οι γυναίκες να κοσμούν τους εαυτούς τους με τα κατάλληλα ρούχα, σεμνά και διακριτικά, όχι με πλέγματα στα μαλλιά ή χρυσό ή μαργαριτάρια ή δαπανηρά ενδύματα.» Αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και αν το υλοποιήσει η γυναίκα μου θα εξοικονομήσουμε τρελό χρήμα. Δυστυχώς για εμένα όμως είναι άθεη. Ζηλεύω τους Χριστιανούς που οι γυναίκες τους δεν ντύνονται προκλητικά και δεν φοράνε κοσμήματα.
11. Δευτερονόμιο 25:11-12 – «Αν άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους, και η γυναίκα του ενός πλησιάσει για να ελευθερώσει τον άνδρα της από το χέρι εκείνου που τον χτυπάει, και απλώνοντας το χέρι της, τον πιάσει από τα κρύφια μέρη του,  τότε θα κόψεις το χέρι της· το μάτι σου δεν θα λυπηθεί.» Μη τυχόν και προσπαθήσει η σύζυγος να σε προστατέψει από κάθε λογής νταήδες. Κομμένα αυτά, κυριολεκτικά.

Ξέρω, αρκετοί θα μου πείτε πως τα περισσότερα από αυτά είναι από την Παλαιά Διαθήκη και πως αυτή δεν την πολυμετράμε. Δεν ξέρω που προκύπτει αυτή η λογική. Εγώ έμαθα πως η Παλαιά Διαθήκη είναι ο λόγος του θεού και μάλιστα ο Ιησούς, στην ομιλία στο όρος των ελαιών λέει:

Έως αν παρέλθη ο ουρανός και η γη, ιώτα έν, ή μία κεραία δεν θέλει παρέλθει από του νόμου, εωσού εκπληρωθώσι πάντα.”

Συνεπώς, αν θες να είσαι σωστός Χριστιανός θα πρέπει να ακολουθείς ολες τις οδηγίες που σου έδωσε ο θεός και όχι μόνο αυτές που μιλάνε για ομοφυλόφιλους.

3. Δεν είναι καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογένειες με ομοφυλόφιλους γονείς. Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον επιχείρημα. Είναι ενδιαφέρον διότι σε ένα βαθμό είναι λογικό να σκεφτούμε έτσι. Αλλά κακά τα ψέματα. Όπως σε όλα τα θέματα που είναι επιστημονικά επαληθεύσιμα, έτσι και σε αυτό πρέπει να κοιτάμε τί λένε οι έρευνες και από αυτές υπάρχουν αρκετές.

Βέβαια υπάρχει πάντα το θέμα τί ακριβώς μετράνε αυτές οι έρευνες. Άλλες ψάχνουν να δουν αν τα παιδιά αυτά θα γίνουν ομοφυλόφιλοι, άλλες αν θα είναι πετυχημένα στη ζωή τους, άλλες αν θα είναι ευτυχισμένα και άλλες αν θα μπουν φυλακή ή όχι. Η κάθε μία μπορεί να μετράει κάτι άλλο οπότε η μόνη ομαδοποίηση που θα μπορούσε να γίνει είναι αν τα παιδιά από ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα είναι πολύ διαφορετικά από τα παιδιά των “φυσιολογικών” ζευγαριών.
Προτείνω να διαβάσετε τις έρευνες μόνοι σας. Υπάρχουν πολλές και παραθέτω δείγματα:

Οι παραπάνω έρευνες, αλλά και όλες όσες βρήκα, δείχνουν πως τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών. Όλες οι έρευνες συμφωνούν πως τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν σαν όλα τα υπόλοιπα και τίποτε παραπάνω ή λιγότερο.
Για τους άπιστους, βρήκα και μια έρευνα που λέει το αντίθετο, αλλά έχει κάποια προβλήματα. Το βασικότερο είναι πως την έκανε ένα θρησκευτικό ίδρυμα. Έχει και άλλα προβλήματα όπως το πλήθος που είναι πολύ μικρό, κτλ. Αν ενδιαφέρεστε θα τη βρείτε εδώ.

Οπότε που καταλήγουμε;

Όπου και αν βασίζεται η αντιπάθειά μας για τους ομοφυλόφιλους, είναι λάθος. Πρόκειται για προκαταλήψεις και τίποτε παραπάνω, και ειδικά οι άθεοι θα πρέπει να τσεκάρουν τα κριτήριά τους λίγο πιο προσεκτικά, να καταλάβουν από που προέρχεται η αντιπάθεια.

Κατά τ’ άλλα, θεωρώ πως αυτές οι αντιδράσεις θα ξεπεραστούν. Όταν η επιστήμη είχε πρωτοδώσει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να συλλάβει παιδιά εξωσωματικά, πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν. Πλέον δεν θεωρείται κάτι ιδιαίτερο. Είμαι σίγουρος πως, συν τω χρόνο, οι αντιδράσεις σε ομοφυλοφιλικά ζευγάρια που αποκτούν παιδιά θα μετριαστούν.

Στην τελική ας μου πει κάποιος αν είναι 100% σίγουρος πως οι ετερόφυλοι γονείς είναι η καλύτερη λύση, γιατί εγώ ξέρω αμέτρητες περιπτώσεις που τα παιδιά τους βασανίζονται και οι γονείς είναι, στην καλύτερη, άχρηστοι.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την υιοθεσία. Αν δεν θέλουμε οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν παιδιά, ας μην τα αφήνουμε στα ορφανοτροφεία.

Θοδωρής Μαγουλάς

Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής at ellinika hoaxes
Θοδωρής Μαγουλάς

Latest posts by Θοδωρής Μαγουλάς (see all)

 • Kostas Kapa

  εγω θα συνδιασω το πρωτο με το τριτο. το δευτερο το προσπερναω ως συνειδητοποιημενος αθεος…. στο πρωτο συμφωνω χωρις καμια αντιρρηση και στο τριτο εκφραζω τον σκεπτικισμο μου. οταν ομως συνδιαζω το πρωτο με το τριτο ανακαλυπτω την πληρη αρνηση μου…. το να μη μπορουν τα ομοφυλα ζευγαρια να κανουν παιδια δεν ειναι μια αστοχια της φυσης οπως συχνα συμβαινει με τα εταιροφυλα. ειναι η απολυτη επιλογη της φυσης και σε καμια περιπτωση δεν θελω να παραβιαστει. αν αρχισουμε τις εκπτωσεις εδω με βαση τα κοινωνικα μας κρητηρια τοτε θα αρχισουμε τις εκπτωσεις και σε αλλα πολυ σοβαροτερα οπως η ευθανασια ας πουμε…. αρνουμαι λοιπον να δεχτω την γονεοποιηση των ομοφυλων ζευγαριων ενω υποστηριζω σθεναρα την υπαρξη τους.

 • Nikos

  Ομοφυλοφιλοι γονεις δεν γινεται προφανως να υπαρξουν. πραγματικος γονεας θα ειναι μονο ο ενας απ τον οποιο πηραν το σπερματοζωαριο για να το βαλουν στη μητρα της γυναικας. Ο αλλος δεν θα ειναι τιποτα για το παιδι. Ως εκ τουτου ο τιτλος αυτης της αναρτησης σας ειναι παραπλανητικος…

 • konstas

  Νομίζω ότι το σκεπτικό σας σχετικά με τον συσχετισμό φύσης=καλό είναι λάθος και εξηγούμαι. Βεβαίως και ότι είναι φυσικό είναι «καλό». Δεν είναι απαραίτητα καλό για τον άνθρωπο, αλλά για τον ίδιο τον οργανισμό (υποθέτω ότι μας ενδιαφέρουν τα έμβια όντα ). Π.χ. μια τίγρη που θα σε κατασπαράξει με τα δόντια της είναι για εσένα προφανώς κάτι κακό. Όμως τα δόντια της τίγρης και το ένστικτο του θηρευτή και δολοφόνου είναι καλό για την ίδια την τίγρη. Αν φας ένα δηλητιριασμένο μανιτάρι θα είναι κακό για εσένα. Το μανιτάρι όμως έχει δηλητήριο για κάποιον λόγο.

  Η φύση όπως έχει διαμορφωθεί (και αναφέρομαι ξανά στους έμβιους οργανισμούς) είναι αποτέλεσμα εξελικτικής διαδικασίας εκατομμυρίων χρόνων, διαδικασία που έχει εφοδιάσει κάθε οργανισμό με τα καταλληλότερα ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ μέσα και ιδιοτητες. Αν αλλάξουν τα δεδομένα για τον οργανισμό η ίδια η φύση τον διορθώνει μέσω της εξέλιξης, ώστε ο οργανισμός να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αλλαγή.

  Είναι λάθος να κρίνουμε λοιπόν για τον εάν το φυσικό είναι «καλό» με βάση το τι μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος από εξωγενείς σε σχέση με αυτόν φυσικούς παράγοντες. Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ένας οργανισμός που έχει εξελιχθεί με την φυσική διαδικασία, η οποία έχει φροντίσει να τον εφοδιάσει με όσα χρειάζεται, να τον απαλλάξει από όσα δεν χρειάζεται (π.χ. τρίχωμα, ουρά κλπ) και θα συνεχίσει να τον εξελίσσει αναλόγως.

  Το δεύτερο λάθος που κάνετε είναι να βάζετε ως επίκεντρο του θέματος το εάν είναι «φυσική» η ομοφυλοφιλία (βασίζομαι στα λεγόμενά σας για τα 450 είδη), ενώ στην πραγματικότητα το θέμα δεν είναι εάν είναι φυσική η ομοφυλοφιλία αλλά το εάν είναι φυσικό το να αποκτούν παιδιά ζευγάρια ομοφυλόφυλων.

  Πάμε τώρα στην ουσιά. Η φύση έχει δημιουργήσει ακόμα και ερμαφροδιτισμό. Έχει δώσει για κάποιον λόγο λοιπόν στους ερμαφρόδιτους οργανισμούς την δυνατότητα να αποκτούν παιδιά (π.χ. κάποια είδη σαλιγκαριών αναπαράγονται με ζευγάρι όπου και τα δυο σαλιγκάρια έχουν και ανδρικά και θηλυκά γεννητικά όργανα). Εμείς έχουμε συγκεκριμένο τρόπο απόκτησης παιδιών. Για κάποιον λόγο η φύση μας έδωσε χωριστά φύλα και η τεκνοποίηση γίνεται φυσικά μόνο με την ένωση των γεννητικών κυτάρρων των φύλων αυτών.

  Συνοψίζοντας : 1) Ναι ότι είναι φυσικό είναι καλό για τον ίδιο τον οργανισμό -εμάς τους ίδιους δηλαδή- ως αποτέλεσμα εξελικτικής διαδικασίας . Αν κάποια στιγμή εξελιχθούμε φυσικά -και όχι τεχνητά όπως τώρα- σε ερμαφρόδιτους τότε αλλάζει το πράγμα, για κάποιον λόγο θα είναι ωφέλιμο για εμάς και
  2) Όχι το να αποκτούν παιδιά ΑΝΘΡΩΠΟΙ του ίδιου φύλου δεν είναι φυσικό. Αν είμασταν σαλιγκάρια άλλαζε το πράγμα.

  Επικεντρώθηκα κυρίως στο θέμα «φυσικό» γιατί θεωρώ τον συλλογισμό σας λάθος. Πέραν αυτού και στην ουσία του θέματος, θεωρώ ότι ακόμα και αν η υιοθεσία από ομοφυλόφυλους δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί σοβαρά/μετρήσιμα προβλήματα στα παιδιά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η πλέον ωφέλιμη για αυτά.

  1) Εξ ορισμού στερούνται την μάνα (ή τον πατέρα). Το επιχείρημά σας ότι και στις μονογονικές οικογένειες συμβαίνει το ίδιο δεν με βρίσκει σύμφωνο. Και εκεί συμβαίνει το ίδιο αλλά αναγκαστικά. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να το επιδιώξουμε κιόλας. Όταν δεν γίνεται αναγκαστικά αλλά από επιλογή πάλι είναι προβληματικό το θέμα. Εκεί φοβάμαι ότι μπαίνει στην θέση ο εγωισμός του «θέλω να κάνω ένα παιδί» χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το εάν είναι δίκαιο για ένα παιδί να γεννηθεί χωρίς μάνα ή χωρίς πατέρα.

  2) Τίθεται το θέμα που έθιξαν και άλλοι αναγνώστες, του κοινωνικού ρατσισμού και του bullying. Καλώς ή κακώς πολλοί δεν θεωρούν την ομοφυλοφυλία φυσιολογική και (κακώς) πολλοί αντιμετωπίζουν με προσβλητικό τρόπο τους ομοφυλόφυλους. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όταν μιλάμε για παιδιά ομοφοβικών οικογενειών που είναι πιο σκληρά (όλα τα παιδιά, όχι μόνο τα ομοφοβικά). Τα παιδιά ομοφυλοφύλων, αναλόγως και την χώρα στην οποία ζουν, είναι πιθανότατο να πέσουν θύματα ρατσισμού. Δεν έχει νόημα να καταφεύγουμε σε ευχολόγια τύπου «μακάρι να σταματήσουν όλοι να έχουν πρόβλημα με τους ομοφυλόφυλους», γιατί αυτό δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να γίνει με το ζόρι. Αν γίνει ποτέ από μόνο του, σε βάθος χρόνου, τότε θα έχει αλλάξει και η κοινωνική άποψη για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλοφύλων και συζητήσεις σαν αυτές δεν θα έχουν νόημα.

  Φυσικά από την άλλη τίθεται το ζήτημα αν είναι καλύτερο για ένα ορφανό παιδί να μένει σε ένα ίδρυμα από το να υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι ομοφυλοφύλων (για εμένα είναι προφανές ότι δεν είναι καλύτερο το ίδρυμα). Και σε αυτό υπάρχει διαφοροποίηση. Άλλο ένα ζευγάρι να υιοθετήσει ένα παιδί που βρίσκεται σε ένα ίδρυμα και άλλο, όπως στην περίπτωση που αναφερόμαστε παραπάνω, να γεννηθεί ένα παιδί με σκοπό να υιοθετηθεί στη συνέχεια.

 • spyrosm

  Διαβάζοντας αυτό το άρθρο αρκετές σκέψεις μου ήρθαν στο
  μυαλό. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ούτε ομοφυλόφιλος
  είμαι ούτε και ομοφοβικός. Οτιδήποτε κάνει κανείς στο κρεβάτι του είναι
  αποδεκτό (ακόμα και εάν μας προκαλεί τάση για εμετό) αρκεί να συμμετέχουν σε αυτό συναινούντες
  ενήλικοι άνθρωποι. Με δύο λόγια πέρα από την παιδεραστία, την κτηνοβασία και
  τον βιασμό ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει χωρίς να
  υποστεί οποιοδήποτε είδους διάκριση τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο
  κοινωνικό περιβάλλον του.

  Όμως δεν μου αρέσει η τάση να θεωρούνται οι ομοφυλόφιλοι cool και
  να προβάλλονται σαν παράδειγμα από διάφορα media. Ούτε φυσικά δέχομαι να αναλαμβάνουν την διαπαιδαγώγηση ενός
  παιδιού. Φυσικά και υπάρχουν «γονείς» που είναι πολύ χειρότεροι, άλλοι
  παραμελούν τα παιδιά τους, άλλοι ακόμα χειρότερα τα χτυπάνε ή στο έσχατο τα
  κακοποιούν σεξουαλικά. Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία για να δοθεί το δικαίωμα
  σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να αποκτήσει παιδί.

  Στο άρθρο υπάρχουν 3 ενότητες και βάση με αυτές θα απαντήσω.
  Πρώτον ο αρθογράφος υποστηρίζει ότι είναι φυσικό δεν είναι απαραίτητα και καλό.
  Συμφωνώ απόλυτα. Για να δώσω και παραδείγματα το όπιο φυσικό πράγμα είναι αλλά
  ο οπιομανής μόνο καλό δεν κάνει. Στην συνέχεια όμως ο αρθογράφος πάει να μας πείσει
  ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το φυσικό. Με την πρώτη απόδειξη όμως βλέπουμε ότι
  ακόμα και έτσι δεν είναι απαραίτητα κάτι καλό.

  Όσο για την ίδια την απόδειξη, εκεί είναι που μπάζει από
  παντού. Γράφει:

  «Μέχρι σήμερα, οι βιολόγοι έχουν παρατηρήσει ομοφυλοφιλική
  συμπεριφορά σε 450 διαφορετικά είδη ζώων. Ούτε ένα ούτε δύο και βάζω στοίχημα
  πως όσο περισσότερα μαθαίνουμε τόσο περισσότερα θα βρίσκουμε. Ο άνθρωπος λοιπόν
  δεν είναι ο μόνος που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις.»

  Ο άνθρωπος είναι
  βιολογικά ίδιος με τα περισσότερα ζώα αλλά έχει εξελιχθεί αρκετά περισσότερο ώστε
  να βάλει στην άκρη πολλές από τις συνήθειες τους. Το γεγονός ότι 450 είδη ζώων
  έχουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά δεν αποτελεί δικαιολογία για την αντίστοιχη
  ανθρώπινη συμπεριφορά. Αλλιώς θα έπρεπε να δεχτούμε συμπεριφορές όπως τον
  κανιβαλισμό και να τρώμε τα παιδιά μας (οι
  χελώνες το κάνουν αυτό), το νόμου του σωματικά ισχυρού (στις αγέλες συνήθως
  επικρατεί το πιο δυνατό σωματικά αρσενικό αφού εξοντώσει τους όποιους δελφίνους
  υπάρχουν) και πολλά άλλα. Φυσικά θα έπρεπε να καταργηθεί και η μαγειρική καθώς
  όλα τα ζώα τρώνε το φαί τους ωμό.

  Όσο για το ίδιο το
  σεξ, μόνο ο άνθρωπος και τα δελφίνια το
  κάνουν για ευχαρίστηση. Εάν ακολουθούσαμε την λογική που λέει ότι κάνουν τα
  περισσότερα ζώα είναι θεμιτό τότε θα έπρεπε να κάνουμε σεξ μόνο για
  τεκνοποίηση. Όμως ο εξελιγμένος άνθρωπος όχι μόνο κάνει σεξ για διασκέδαση αλλά
  έχει επινοήσει τρόπους αντισύλληψης για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης,
  μια ακόμα διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα.

  Στο κάτω κάτω της γραφής για να έρθει ένα παιδί στον κόσμο απαιτείται
  ένας άνδρας και μια γυναίκα που θα έρθουν σε επαφή είτε φυσιολογικά (σεξ) είτε
  τεχνικά (εξωσωματική). Ακόμα και το ζευγάρι του παραδείγματος χρειάστηκε μια
  γυναίκα, καθώς μόνοι τους ούτε στην αιωνιότητα δεν θα έκαναν παιδί. Όταν λοιπόν μιλάμε για παιδί δεν γίνετε να
  θεωρούμε φυσιολογικό την ομοφυλοφιλία.

  Για το δεύτερο κομμάτι δεν έχω να πω και πολλά. Το τι υποτίθεται
  διατάζει ένας φανταστικός θεός προσωπικά δεν με αφορά καθόλου. Ειδικά αφού οι
  άμεσοι υπάλληλοι του έχουν πιαστεί ουκ ολίγες φορές να διαπράττουν
  ομοφυλοφιλικές σχέσεις είτε μεταξύ τους (αδιάφορο μιας και όπως είπα στην αρχή
  σέβομαι την σεξουαλική ελευθερία) είτε με παιδιά (κατακριτέο σε οποιαδήποτε
  κουλτούρα). Άλλωστε εάν μας ενδιαφέρει η γνώμη των θεών ας δεχτούμε τον Δία που
  εκτός από τις εκατοντάδες ερωμένες είχε και τον Γανυμήδη.

  Όσον αφορά το τελευταίο κομμάτι μας παραθέτεις τρεις
  έρευνες. Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι
  δεν κατέχω το επιστημονικό υπόβαθρό σε
  θέματα βιολογίας και κοινωνιολογίας για να τις κρίνω, άνοιξα και τις τρεις.
  Στην πρώτη από το American Academy of Pediatrics απλά αναφέρει για «Extensive data available from more than 30 years of research» και συμπεράσματα όποτε
  δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη. Η δεύτερη αναφέρει 315 γονείς που το 80% είναι
  γυναίκες. Καλό θα ήταν κάποιος γνώστης να μας αναλύσει τα ευρήματα, έχω όμως την
  εντύπωση ότι πρόκειται για μια στημένη ακόμα έρευνα. Για την τρίτη είναι όπως τα
  είπες, μικρό δείγμα και κατευθυνόμενη. Δεν βλέπω τον λόγο όμως να βοηθηθούμε
  για να βγάλουμε συμπέρασμα από τέτοιου είδους έρευνες.

  Ανεξάρτητα από έρευνες πάντως, με δικιά μου μη-επιστημονική
  παρατήρηση, θα πω το εξής. Το ιδανικό περιβάλλον
  για να μεγαλώσει ένα παιδί είναι να έχει μια μητέρα και έναν πατέρα που
  αγαπιούνται και το στηρίζουν. Κάποιες φορές δυστυχώς αυτό δεν είναι
  εφικτό, είτε εξ’ αιτίας θανάτου είτε
  γιατί το ζευγάρι δεν μπορεί να συνεχίσει πλέων να ζει μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση είτε η μητέρα (πιο συνηθισμένο)
  είτε ο πατέρας αναλαμβάνουν μόνοι τους την ανατροφή των παιδιών. Την απόκλιση
  από το ιδανικό να την δεχτώ όταν δεν γίνεται αλλιώς, δεν βλέπω τον λόγο όμως να
  επιδιώξω μια τέτοια απόκλιση.

  Τελειώνοντας λες στην αρχή:

  «Ένα πολύ συγκινητικό άρθρο για δύο ανθρώπους που έχουν τόση
  αγάπη που θέλουν να τη μοιραστούν με άλλο ένα πλάσμα.»

  και λίγο πιο κάτω:

  «Συμφώνησαν με μια γυναίκα η οποία κυοφόρησε για τους
  προβλεπόμενους 9 μήνες και έφερε στη ζωή αυτό το μωράκι»

  Να δεχτώ ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί και όντως θα
  αγαπήσουν αυτό το μωράκι. Μήπως όμως σκέφτηκαν πιο πολύ εγωιστικά; Νοίκιασαν
  μια γυναίκα (που παρόλο κουβαλούσε ένα παιδί για εννιά μήνες δεν θα έχει κανένα
  δικαίωμα επάνω του) σαν να είναι σκεύος. Στερούν από ένα μωρό την φυσική του
  μητέρα. Δεχτό αυτό που λες με την επαφή δέρμα με δέρμα, άλλωστε στα μαιευτήρια
  σήμερα από το πρώτο λεπτό δίνουν το μωρό στην μητέρα να το αγκαλιάσει. Το μωρό όμως
  χρειάζεται και μια μάνα να το θηλάσει (γάλα δεν πρόκειται να κατεβάσουν όπως έβγαλαν
  τις μπλούζες τους) και μια γυναικεία
  φωνή να το ηρεμεί. Τι σόι αγάπη είναι αυτή λοιπόν; Πιο πολύ μου μοιάζει ότι ήθελαν
  να κάνουν το κομμάτι τους αδιαφορώντας (ή τουλάχιστον δεν σκέφτηκαν) για τις συνέπειες.

  Φιλικά, ελπίζω σε δημοσίευση και απάντηση.

  Σπύρος

  • GreekSkeptic

   Φίλε Σπύρο, εδώ δημοσιεύουμε τα πάντα και απαντούμε στους λογικούς και ευγενικούς σαν εσένα, οπότε δεν θα σε αγνοήσω όπως έκανα και με άλλους.

   Σχετικά με το πρώτο, περί φυσικότητας. Δεν λέω πως ότι είναι φυσικό είναι καλό. Απλώς προσπαθώ να δείξω πως ο τρόπος που χρησιμοποιούν το επιχείρημα οι «πολέμιοι» είναι ακριβώς το ανάποδο. Λένε: είναι αφύσικο να είσαι ομοφυλόφιλος και πολλές φορές δείχνουν τη φύση και τα ζώα ως παράδειγμα. Έτσι λοιπόν δεν λέω πως ότι φυσικό είναι και καλό. Αυτό είναι λάθος. Απλώς λέω πως είναι φυσικό και το βλέπουμε και στη φύση. Το αν είναι κακό, θα συμφωνήσω μαζί σου πως εφόσων γίνεται από συνενούντες ενήλικες, είναι ΟΚ.

   Σχετικά με το τρίτο, σεβαστή η άποψή σου, αλλά δεν βασιζόμαστε σε αυτή. Μη το πάρεις προσωπικά, ούτε η δική μου έχει σημασία, ούτε και κανενώς. Αν η επιστήμη μετρούσε απόψεις ποιός ξέρει που θα ήμασταν σήμερα.
   Για αυτό το λόγο μετράνε οι έρευνες οι οποίες δείχνουν πως τα παιδιά ομόφυλων δεν έχουν τα προβλήματα που η πλειοψηφία περιμένει να έχουν. Αν δεν σου κάνουν αυτές οι έρευνες μπορείς να βρεις και άλλες, αν και οι δύο που έβαλα είναι ξεκάθαρες. Κατ’ αρχήν δεν βρίσκουν προβλήματα στα παιδιά λόγω του ίδιου φύλου των γονιών. Και δεύτερον τα βρίσκουν αρκετά πιο προσαρμοσμένα στην κατάστασή τους από άλλα παιδιά.

   Τέλος αναφέρεις κάποια πράγματα για την μητέρα που έδωσε το παιδί της. Η ίδια συμφώνησε και τέτοιες συμφωνίες γίνονται και με ετερόφυλα ζευγάρια. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η θετή μητέρα δεν μπορεί να θηλάσει. Αυτό είναι πρόβλημα όπως και στην περίπτωση που εξετάζουμε; Το μητρικό γάλα είναι σημαντικό, αλλά΄υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο. Εκατομμύρια παιδιά έχουν μεγαλώσει με τεχνητό γάλα χωρίς πρόβλημα. Σίγουρα λοιπόν δεν είναι το γάλα.
   Σχετικά με την εγγυμοσύνη και αφαίρεση του παιδιού από τη μάνα. Αν η ίδια έχει συμφωνήσει σε αυτό, δεν τίθεται θέμα μητέρας που αδικείται. Αν δέχεσαι πως οι έρευνες είναι σωστές τότε δεν τίθεται θέμα πως το παιδί πρέπει να μεγαλώσει με μητέρα. Αν δεν δέχεσαι τις έρευνες τότε πρέπει να μου δείξεις άλλες που να δείχνουν πως τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να μεγαλώσουν παιδιά. Τότε το ξανασυζητάμε.
   Αν οι συνέπειες που φοβάσαι δεν υπάρχουν, όπως δείχνουν οι έρευνες, τότε δεν υπάρχει θέμα συζήτησης.
   Αυτά τα ολίγα.

   • John Smith

    Δεν είναι θέμα του αν μπορούν να μεγαλώσουν παιδιά -άλλωστε το ίδιο θα μπορούσαν πιθανώς και δύο άντρες που απλά συγκατοικούν, χωρίς να έχουν σχέσεις- αλλά το γιατί θέλουν να έχουν παιδιά. Και εάν βλέπουν το θέμα εγωϊστικά -και σε περιπτώσεις σαν αυτή έτσι το βλέπουν- αυτό θα δημιουργήσει αργότερα προβλήματα και στους ίδιους και στο παιδί.

    Από τη στιγμή που διαλέγουν να έχουν μια σχέση που φυσιολογικά δεν θα τους επέτρεπε να έχουν παιδιά δεν μπορεί στη συνέχεια να ζητούν κάτι που η φύση δεν τους επιτρέπει να έχουν. Εάν κάποιος έχει μια σχέση με την οποία δεν μπορεί να γίνει πατέρας και μετά αποφασίσει ότι θέλει να γίνει, τότε ας αποφασίσει τι είναι πιο σημαντικό γι’ αυτόν.

  • george sa

   πολύ σωστα spyrosm νομίζω κάλυψες πολύ κόσμο με την απάντηση σου. Ελεος αν ο αρθρογράφος που έχει και 2 παιδιά πάει να περάσει το μηνυμα ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος νείναι και φυσιολογικό. Κάντε ότι θέλετε στα σπίτια σας μέσα όμως

 • Περικλής

  Η πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

  • GreekSkeptic

   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν άκουσα και πολλά για αυτό το θέμα.
   GS

 • eko13

  Παμε παλι εστω και σε αυτο το σαητ αν και ασχετο με την θεματολογια του… Το τι κανει ο καθενας στην προσωπικη του ζωη δεν αφορα κανεναν μας μονον τον ιδιο… Εγω δεν βλεπω κανεναν απολυτως λογο στο να βγαινει καποιος και να φωναζει ειμαι γκεη και θελω δικαιωματα!! Η ομοφυλια ειναι τροπος διασκεδασης, οχι τροπος ζωης, αυτο συμβαινει τουλαχιστον στο ζωικο βασιλειο που φερνουν ως παραδειγμα ολοι… Αν θελουν τα σκυλακια να αναπαραχθουν θα παει ενα αρσενικο με ενα θηλυκο και θα γινει, δυο αρσενικα οσο ερωτα και να εχουν, οσο και να προσπαθουν δεν θα γινει… Οσοι αναφερεται για ομοφοβικους κτλ, σκεφτειτε μονο πως θα μεγαλωσει ενα παιδι, με δυο μπαμπαδες και εχοντας απουσια μητερας… εκτος και αν εχουμε τριο οποτε παω πασο… Εισαι ομοφυλοφιλος και θες ρε ανθρωπε ενα μωρο? Βρες μια φιλη σου που να σε κατανοει, αναπαραχθητε και μεγαλωστε το και οι τρεις μαζι,.. Ειμαι πολυ περιεργος για την σταση των «προοδευτικων» οταν οι εταιροφυλοφιλοι γινουν μειοψηφεια (γιατι εκει παει το πραγμα…) θα ειναι το ιδιο μαχητικοι για την ελευθερια των λιγων??

  • Δρ.ΝοΝοΝο!

   @eko13:disqus
   Προφανώς το 13 στο νικ σου αναφέρεται στην ηλικία σου, έτσι;
   (αλλιώς φοβάμαι ότι είναι πολύ αργά για σένα για να ασχοληθεί κανείς να απαντήσει στα τόσα άκυρα που γράφεις)

   • eko13

    Στους αιωνες που ειμαι πισω αναφερεται… Παλι καλα που ειστε εσεις οι προοδευτικοι και εξισσοροπειται το συμπαν…

 • GreekSkeptic

  Κοίτα, μπαίνουμε σε άσχετο θέμα με το άρθρο, αλλά θα σου πω τη γνώμη μου. Το θέμα της λογοκρισίας είναι αρκετά δύσκολο. Αν εγώ σε πω «μαλάκα» είναι αρκετά ξεκάθαρο πως σε βρίζω και σε αρκετές περιπτώσεις είναι. Αυτές δεν περνάνε.
  Από την άλλη μπορώ να πω «οι γνώσεις σου είναι στο επίπεδο μιας αμοιβάδας» που είναι προσβλητικό αν το καταλάβεις. Και υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποιο, πιο εμφανείς και πιο καλλυμένοι.
  Δεν πέφτουν όλοι στην ίδια κατηγορία.
  Προσωπικά δεν μου αρέσει να κόβω σχόλια ώστε κανείς να μην μπορεί να πει αργότερα πως φοβήθηκα αυτό που έχει να πει ή οτιδήποτε. Εκτός και αν κάποιος μιλήσει πολύ χυδαία χωρίς ίχνος επιχειρήματος και μοιάζει να βρίζει απλώς για να βρίσει. Τότε μόνο κόβω.
  Πιστεύω πως οι περισσότεροι εκτίθενται μόνοι τους. Αν εγώ απαντούσα σε όλους ειρωνικά εκτίθεμαι.

  • Georgios Tsalikogloy

   Οπως και να εχει πιστευω οτι καλα τα ειπαμε,ανταλλαξαμε ιδεες,κοντραριστηκαμε και βγαλαμε ο καθενας τα συμπερασματα του!Καλημερα και αν εθιξα καποιους δεν ηταν εσκεμενο!

   • GreekSkeptic

    Όλα καλά. έλα ξανά όποτε θες.

 • GreekSkeptic

  Η ομοφυλοφιλία είναι γενετική, λέει η επιστήμη, αλλά δεν λέει πως είναι πρόβλημα. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα.
  Για τη μετάδοση του AIDS δεν φταίνε οι ομοφυλόφιλοι. Αν ήξερες περισσότερα για την περίπτωση δεν θα έκανες τέτοια λάθη.
  Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν πως τα παιδιά ομόφυλων γονιών δεν έχουν πρόβλημα. Αν όπως λες έχουν ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείς τις περιπτώσεις όπου πεθαίνει ο ένας γονιός ή το διαζύγιο οδηγεί σε γεωγραφικό χωρισμό.

  • Demofyttus

   Πώς δεν είναι πρόβλημα καλέ μου άνθρωπε;;; Η Επιστήμη δεν λέει γενετικό πρόβλημα για να μην ξεσηκώσει αντιδράσεις, είπαμε ζούμε σε μια εποχή που ΠΡΕΠΕΙ να περάσουν οι ομοφυλόφιλοι σαν φυσιολογικοί για να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν σαν την αδικημένη μειονότητα! Αν νομίζεις ότι η Επιστήμη δεν έχει σχέση με την Πολιτική ζείς σε ένα ροζ σύννεφο και τρώς ουράνια τόξα.. Όσο για το AIDS μεταδώθηκε απο τους ομοφυλόφιλους, όσοι κανονικοί κόλλησαν το κόλλησαν εξαιτίας των ομοφυλόφιλων.

   http://www.cdc.gov/hiv/risk/gender/msm/

   http://www.natap.org/2003/oct/100903_5.htm

   http://en.wikipedia.org/wiki/HIV_and_men_who_have_sex_with_men

   Τέλος αν το παιδί μεγαλώσει με 2 άντρες ή 2 γυναίκες θα είναι σαν να μεγαλώνει με έναν, η ποσότητα δεν κάνει την διαφορά, το πρόβλημα είναι ότι το πρότυπό του θα φιλάει άντρες στο στόμα και θα κάνει πράγματα που μας προκαλλούν αηδία. Ο Dawkins τον οποίο έχεις σαν πρότυπο φαντάζομαι πήγε σε έναν ψυχολόγο όπου του έδειξε 2 εικόνες αντρών να κάνουν σεξ μεταξύ τους και τον έποιασε αηδία και (μάλλον) άθελά του είπε ότι είναι έμφυτο να απομακρυνόμαστε απο τέτοιες σιχαμερές εικόνες γιατί είναι έμφυτο πράξεις σαν αυτές να απειλούν την επιβίωση μας!!!!! Δηλαδή ένας άθεος βιολόγος πολέμιος της θρησκείας με επικυρώνει!

   Στο 29:16

   https://www.youtube.com/watch?v=mHhSYyvI-5k

   • GreekSkeptic

    Η διαφορά του Dawkins με εσένα είναι πως ενώ αυτός αηδίασε από τις φωτογραφίες δεν του περνά από το μυαλό να επιβάλει τις δικές του ηθικές αρχές στους άλλους. Εσύ αντιθέτως πιστεύεις πως όλοι πρέπει να γίνουμε σαν εσένα.
    Αυτό είναι το λάθος σου.

    • Demofyttus

     χαχαχαχχαχαχα άστο, δεν το χεις. Πήγαινε καλύτερα ασχολήσου με την θεωρία του Χάους και σταμάτα να αντιγράφεις ξένα άρθρα σαν δικά σου «debunk» ίσως εκεί βρείς και το νόημα της ύπαρξής σου.

   • μαρία

    Πόση διαστρέβλωση!!!!!
    Αυτο λέει ο Ντόκινς καλό μου; Εκνευρίζομαι με άτομα που ή ειναι τόσο ηλίθια που δεν καταλαβαίνουν τίποτα ή μας περνάνε για πάρα πολύ ηλίθιους πιστεύοντας οτι δεν θα καταλάβουμε το πόσο διαστρεβλώνουν αποψεις.
    Και έχεις και το θράσος να βάζεις και το βιντεάκι που δείχνει πόσο διαστρεβλώνεις τα λεγομενα του ντοκινς;;;;; Ντροπή σου!

    • Demofyttus

     O Δάσκαλός σας ο Ντόκινς λέει ξεκάθαρα ότι νιώθουμε αηδία στην θέα 2 ομοφυλόφιλων δηλαδή δεν υπάρχει ομοφοβία αλλά είναι έμφυτο να νιώθεις απαίχθεια. Πόσο πιο καθαρά έπρεπε να το πεί;;;;

 • Demofyttus

  Δεν πιστεύουμε στον Μωσαικό ανόητε Συντάκτη που κάνεις και τον έξυπνο. Ρε παιδάκι μου δεν έχω δεί κανέναν άθεο να είναι σκεπτικιστής με αυτό που πιστεύει δηλαδή την τυχαιότητα, το τίποτα, την τύχη, το αιώνιο Σύμπαν, το junk Dna και άλλα μεταφυσικά!

 • Νίκος

  Αφού λοιπόν το θέμα μας »πλάτιασε» και αρχίσαμε τις απόψεις, παραθέτω και τη δικιά μου!

  Ισχυρίζονται οι ομοφυλόφιλοι ότι »ελκύονται» από το ίδιο φύλο (σεξουαλικό προσανατολισμό, το λένε) .

  Τι σημαίνει όμως ελκύομαι, τι σημαίνει σεξουαλικός προσανατολισμός;

  Σημαίνει ποθώ, αισθάνομαι λαγνεία και θέλω να ικανοποιήσω αυτή τη λαγνεία (φτάνοντας σε οργασμό ή ίσως όχι, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μένω στον λεγόμενο πλατωνικό ανικανοποίητο πόθο για σαρκική επαφή). Ωφείλω εδώ να διευκρινήσω ότι αναφέρομαι περισσότερο σε άνδρες. Οι γυναίκες δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι, Ο συναισθηματισμός έχει πρωτεύουσα σημασία και προηγείται της λαγνείας.

  Οκ μέχρι εδώ;

  Αυτό που λένε »αγάπη» προς στο ίδιο φύλο (δικαίωμα στην αγάπη, πάνω απ’ όλα η αγάπη κλπ), δεν είναι προνόμιο των ομοφυλόφιλων, είναι κοινό δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Και ‘γω αγαπάω και μάλιστα πάρα πολλούς από το ανδρικό φύλλο !

  Δεν ελκύομαι όμως από αυτούς σαρκικά, δεν αισθάνομαι κάποιου είδους λαγνεία, πόθο σεξουαλικό που πρέπει να ικανοποιήσω. Άλλο πράμα η αγάπη, άλλο πράμα η λαγνεία.

  Η λαγνεία δεν προϋποθέτει γνωριμία του άλλου, γνώση του άλλου, σχέση με τον άλλο. Με ελκύει σαρκικά ο ομόφυλος, ο οποιοσδήποτε ομόφυλος.
  Όχι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που σχετίζομαι μόνο.

  Όπως ακριβώς εγώ ως άντρας ελκύομαι σεξουαλικώς από τις γυναίκες (φυσικά και τις άγνωστες σε μένα που φυσικά δεν τις »αγαπώ»).

  Ελκύομαι απ’ όλες, αρκεί να καλύπτουν τα συνήθη κοινωνικά στάνταρντς περί ομορφιάς και τις ορέξεις μου (περίεργες ή μη). Και φυσικά θα ήθελα να ικανοποιήσω αυτή μου τη λαγνεία με αυτήν τέλος πάντων που θα συναινούσε. Ειδάλλως η λαγνεία μου θα έμενε απλώς ανικανοποίητη ή θα έβρισκε άλλο τρόπο εκτόνωσης, (αυτοσχέδια ίσως)!

  Επίσης η συγκατάθεση του αντικειμένου της λαγνείας μου (των γυναικών), δεν έχει σχέση με το δικό μου προσανατολισμό ως »στρέιτ». Δηλαδή εγώ τις ποθώ, θέλουν δε θέλουν αυτές.

  Ξεκαθαρίσαμε λοιπόν ότι, άλλο πράμα ελκύομαι από αγάπη και άλλο από λαγνεία (αγαπάω το παιδί μου, το φίλο μου, τη σύζυγο μου με την οποία ίσως επειδή είμαστε και οι δύο 80 χρονών δεν έχουμε πια σαρκικές σχέσεις αλλά ούτε και λαγνεία, κλπ).

  Αν συμφωνούμε μέχρι εδώ να πάμε παρακάτω.

  Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι εγώ αντί να ελκύομαι σαρκικώς (λαγνεία) από ομόφυλους ή ετερόφυλους, ελκύομαι από νήπια, γιαγιάδες, παππούδες, ζώα κλπ. Δεν έχει σημασία αν ικανοποιώ την λαγνεία μου αυτή ή όχι, ούτε έχει σημασία η συγκατάβαση ή ανταπόκριση των αντικειμένων αυτών στη δικιά μου λαγνεία.

  Αν λοιπόν συμβαίνει αυτό, πως κατατάσσoμαι σε διαφορετική κατηγορία, αντιμετωπίζομαι δηλαδή διαφορετικά, από τους ομοφυλόφιλους (αυτών δηλαδή που ελκύονται από το ίδιο φύλο), αλλά και των ετερόφυλων που κάνουν χρήση του σώματος του άλλου για εκτόνωση της λαγνείας τους;

  Αν με κατατάσσει στην ίδια κατηγορία, δηλαδή αυτών που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε αντικείμενο εκτόνωσης απ’ το οποίο ελκύονται σεξουαλικώς τότε δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στην συλλογιστική μου (και το θέμα δεν έχει να κάνει με αγάπες και λουλούδια
  οπότε ούτε με οικογένειες, παιδιά και τα τοιαύτα).

  Ας ζήσουν 2 άνδρες (ετερόφυλοι) μαζί κι ας μεγαλώσουν και όσα παιδιά θέλουν. Ίσως ναναι καλύτερα από μια »νορμαλ΄΄ οικογένεια όπου για παράδειγμα η γυναίκα είναι το αντικείμενο εκτόνωσης του άντρα (απλά χωρίς αγάπες κλπ).

  Γιατί το πρότυπο της εκτόνωσης της λαγνείας στο ίδιο φύλο πρέπει να αναγνωριστεί και να αποτελέσει πρότυπο για τα παιδιά; Γιατί η λαγνεία προς το ίδιο φύλο διαφέρει από τη λαγνεία και τον πόθο για τα παιδιά ή για τα ζώα; Η για να γίνω πιο τολμηρός γιατί διαφέρει από τη λαγνεία για ετερόφυλη εκτόνωση – ικανοποίηση;

  Μην αρχίσουμε τώρα με τα γνωστά …… άλλο αυτό και άλλο με παιδιά …. , άλλο άνθρωπος με άνθρωπο και άλλο άνθρωπος με ζώα, συναίνεση και τα τοιαύτα, νομίζω εξήγησα παραπάνω.

  Παρακαλώ, τυχούσα απάντηση να στοιχειοθετηθεί επαρκώς με επιχειρήματα
  και όχι με συνθήματα νομικίστικου, κοινωνικού, ευσεβιστικού τύπου και
  πουριτανισμούς και αφού διαβαστεί και κατανοηθεί η άποψη και ταυτοχρόνως
  ερώτημά μου!

  • GreekSkeptic

   Όχι φίλε Νίκο, δεν εξήγησες παραπάνω. Απλώς εξίσωσες όλες τις λαγνείες ανεξαρτήτως αντικειμένου. Οι ψυχολόγοι δεν το κάνουν αυτό.
   Η πιο σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ τους είναι πως οι ομοφυλόφιλοι είναι ενήλικες και συνεπώς συναινούν. Τα παιδιά και τα ζώα δεν μπορούν να συνεναίσουν σε κάτι που δεν καταλαβαίνουν.
   Νομίςω πως η διαφορά είναι ξεκάθαρη και καταλυτική.

   • Νίκος

    Δεν διάβασες καλά τη σκέψη μου, μάλλον καθόλου ….. αυτά τα περι συναινέσεως κτλ πόσο αυθαίρετη ερμηνία είναι και ΑΣΧΕΤΗ με το θέμα μας.
    Ο ομοφυλόφυλος ισχυρίζεται ότι είναι ομοφυλόφυλος άσχετα με το αν συναινεί κάποιος στον πλανήτη γη με τις ορέξεις του. Τέλος!

 • GreekSkeptic

  Γνωστοί από το στρατό;

 • Παναγιώτης Πανταζής

  Συγχαρητήρια για το άρθρο. Εδώ υπάρχει κάτι που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Μια επιστημονικοκεντρική (ή επιστημονοκεντρική;) άποψη για την οικογένεια και την αγάπη. Ελπίζω να το εκτιμήσετε.
  http://anthrwpos-apanthrwpos.blogspot.gr/2011/12/blog-post_29.html

 • ΠέτροςΖ

  Μέχρι στιγμής διάβαζα μπούρδες στο διαδίκτυο τις οποίες ξεσκέπαζες, αλλά φαίνετε ότι ζήλεψες την δόξα τους και τους ξεπέρασες!! Το άρθρο σου πέρα απο εμετικό είναι και εμπαθές! Κατηγορείς όλους όσους αντιδράνε στην υιοθέτηση παιδιών απο ομοφιλόφιλους ότι έχουν μίσος, και τελικά με το άρθρο σου φαίνετε ότι εσύ έχεις ακόμα μεγαλύτερο μίσος προς όλους εμάς. Γράφεις «Ένα πολύ συγκινητικό άρθρο για δύο ανθρώπους που έχουν τόση αγάπη που θέλουν να τη μοιραστούν με άλλο ένα πλάσμα.» αλλά φυσικά δεν σε ενδιαφέρει καθόλου για την τύχη αυτού του μωρού! Ένα παιδί που θα μεγαλώνει χωρίς μητέρα αλλά με 2 μπαμπάδες!!! Τι ψυχολογικά και άλλα προβλήματα θα έχει αυτό το παιδί το σκέφτηκε κανείς; Και η μάνα του αυτή η γυναίκα που το γέννησε τι ρόλο θα παίζει; μήπως θα είναι 3 γονείς;! Και φτάνεις σε σημείο να συγκρίνεις μια τέτοιά «οικογένεια»- έκτρωμα με οικογένειες που έχουν προβλήματα για να βγάλεις το ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν θα είναι χειρότερη! Είναι περιττό να εξηγήσω το προφανές και τό πόσο λάθος είναι η άποψη σου! Το μπλογκ αυτό υποτίθεται εξυπηρετεί έναν σκοπό. Το να ξεσκεπάζει τις απάτες του διαδικτύου! Εαν είναι απλά να ξεσκεπάζει τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του συγγραφέα, ε τότε δεν το χρειάζομαστε. Προσωπικά (και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος) σταματάω να μαπίνω εδω αφου η όποια «αξιοπιστια» του μπολγκ έχει χαθεί.

  • GreekSkeptic

   Ναι…Πέτρο…μου αρέσει η θέση σου (ελπίζω να το διαβάσεις και να μην έχεις φύγει).
   Ας εξηγήσω αν και δεν νομίζω πως έχει νόημα. Δεν είπα πως αυτοί που είναι εναντίων της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια αξίζουν το μίσος. Αυτό που έκανα ήταν πως περιέγραψα τα αισθήματα που έβγαζαν τα σχόλια που διάβασα στο άρθρο. Αν εσύ είχες κάνει παρόμοιο σχόλιο εκεί τότε σε παίρνει η μπάλα, λυπάμαι. Αν δεν είχες κάνει τότε δεν αναφέρομαι σε εσένα. Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο.

   Προσωπικά όταν κάνω δηλώσεις του στυλ «το πρέπει χ είναι μαύρο» είμαι έτοιμος να δείξω γιατί το χ πρέπει να είναι μαύρο. Όταν είπα πως τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών δεν έχουν προβλήματα, το είπα βασισμένος σε έρευνες που έγιναν και δεν σήκωσα το σαλιωμένο δάχτυλο ψηλά για να νιώσω τον αέρα. Συνεπώς, όταν εσύ μου λες πως το παιδί θα έχει ψυχολογικά προβλήματα θα ήθελα να μου δώσεις έρευνες που να υποστηρίζουν τη θέση σου. HINT: σου έδωσα μια τέτοια έρευνα μέσα στο άρθρο, το διάβασες;

   Όταν επίσης λές πως κάτι είναι προφανές καλό είναι να μην είσαι τόσο σίγουρος. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις επιχειρήματα για να το δείξεις.
   Το να με αποκαλείς κρυπτο-ομοφυλόφιλο, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, δεν αποτελεί βρισιά. Στο δικό σου όμως…και με αυτό επιστρέφω στο πρώτο σημείο του σχόλιού μου και σου εύχομαι καληνύχτα.

   GS

 • Dr.NoNoNo!

  Εξαιρετικό άρθρο. Γιατί εκτός από τα hoaxes, υπάρχουν και οι μύθοι, οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα.
  Μου άρεσαν πολύ οι εξωφρενικές ομοφοβικές παραπομπές από την Αγία Γραφή. Αν αυτό δεν είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι …ιερές γραφές γράφτηκαν από ανθρώπους (και τι ανθρώπους! μπρρρρ) δεν ξέρω άλλο τι. (πως λένε έγινα άθεος μόλις διάβασα τη βίβλο 🙂
  Τεσπα, πάντα τέτοια, και να και ένα ωραίο βιντεάκι με κινούμενα σχέδια για όσους (ακόμα) δε καταλαβαίνουν!
  http://www.youtube.com/watch?v=m1QAZMhKBbI

 • Νίκος

  Άλλο καταρίπτω μύθους και άλλο εκφράζω προσωπικές απόψεις (που θεωρώ ότι τις τεκμηριώνω κιόλας – από επιχειρήματα άλλο τίποτα απ’όλες τις πλευρές). Το site πολλές φορές ξεφέυγει από το θεματολόγιό του και γίνεται ιστοσελίδα δημοσιοποίησης προσωπικών απόψεων. Προσοχή στους διαχειριστές.

  • GreekSkeptic

   Φίλε Νίκο, αν κατάλαβα καλά μου λες πως δεν τεκμηρίωσα τίποτα διότι και οι δύο πλευρές έχουν επιχειρήματα; Σωστά κατάλαβα;

   Όσο για τους διαχειριστές, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οι διαχειριστές είναι η λαίλαπα του διαδίκτυου. Ποιοί είναι αυτοί που νομίζουν πως μπορούν να ανεβάζουν ότι θέλουν; Ποιοί νομίζουν πως είναι που γράφουν ότι τους κατέβει και μετά έχουν την απαίτηση να ασχοληθούμε μαζί τους.
   Νομίζω πως τους αξίζει η αδιαφορία και η χλεύη μας.
   Σα δεν ντρέπονται!

   • Νίκος

    Όταν λέω προσοχή στους διαχειριστές, εννοώ να προσέξουν οι διαχειριστές του site τετοιου είδους ατοπήματα. Δεν έγινα κατανοητός και φταίω εγώ διότι δεν εκφράστηκα σωστά. Απ’ την άλλη πάλι, πως θα μπορούσα όμως να εννοώ αυτό που ερμηνεύσατε εσείς, θα πρέπει να ήμουν πολύ ηλίθιος. Ίσως η παρερμηνεία σας και η ειρωνεία σας να ήταν σκόπιμη ακριβώς γι αυτό το λόγο. Για να θεωρηθώ ηλίθιος και να ξεμπερδέψετε μαζί μου.

 • Αλμπέρτο

  Μια συμπλήρωση για το «είναι αφύσικη» η ομοφυλοφιλία. ΟΚ υπάρχει ομοφυλοφιλία στα ζώα, άρα δεν είναι αφύσικη. Μοναστήρια όπου τα ζώα ειναι όλα του ίδιου φύλου και υπόσχονται αποχή απο το σεξ έχουν παρατηρηθεί στη φύση; Αμφιβάλλω. Κατι μου λέει πως κάποιοι χριστιανοί γουστάρουν το αφύσικο.

  • Βασίλης

   μήπως υπάρχουν και gay bar για ζώα;
   ωραία λογική Αλμπέρτο

   όσο για το «κάποιοι χριστιανοί γουστάρουν το αφύσικο» δεν απέχει και πολύ απ’την πραγματικότητα, παρ’ότι (υποθέτω πως) το είπες ειρωνικά

   • Daniel Nikolaou

    ακυρη η αναλογια με τα gay bar για ζωα…τα ζωα δεν εχουν ουτε γκέι ούτε στρέιτ μπαρ…οπότε αν θελεις να θεωρησεις αφυσικα τα γκέι μπαρ (αφου δεν υπαρχουν στη φυση και ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα) τοτε το ιδιο αφυσικα ειναι και τα καθε ειδους μπαρ, νυχτερινα κεντρα, ιατρικα κεντρα και οτι θεωρειται πως δεν υπαρχει στη φυση

  • John Smith

   Ατυχής ο παραλληλισμός, για τον εξής λόγο: δεν γίνεται κανείς μοναχός γιατί «έτσι είναι η φύση του», αλλά επειδή το επιλέγει ο ίδιος. Εάν λοιπόν οι ομοφυλόφιλοι θέλουν να παραδεχτούν ότι αυτό που κάνουν είναι η επιλογή τους και όχι η φύση τους, ας κάνουν ότι θέλουν. Μη ζητάνε όμως μετά δικαιώματα που δεν έχουν, αυτοί επέλεξαν από μόνοι τους μια σχέση στην οποία δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.

 • Vangelis

  Πολύ καλό άρθρο

 • Konstantinos

  Αυτό το άρθρο πού κολλάει στο concept του blog?

  Χώρια που εκτός του ότι είναι εκτός θεματολογίας, το κείμενό του είναι επιπέδου γυμνασίου ως προς την έκφραση, επιχειρεί λογικά άλματα και δε λέει κάτι καινούργιο από αυτά που μπορεί να βρει κανείς σε χιλιάδες άλλα sites αυτές τις μέρες που το θέμα αυτό είναι viral.
  Γενικά πολύ κακή εντύπωση αν ενδιαφέρει η γνώμη μου.

  • GreekSkeptic

   Σχετικά με το που κολλάει στη θεματολογία του site, ίσως διαβάζοντας το «Σχετικά με εμάς» να σου λυθεί η απορρία. Σε γενικές γραμμές έχουμε φτιάξει μια παρέα με διαφορετικό στυλ ο κάθε ένας και διαφορετική θεματολογία, κρατώντας όμως το αρχικό όνομα του site. Αυτός είναι και ο λόγος που το άρθρο αυτό είναι στο «‘Αλλα θέματα».

   Αναφορικά με το επίπεδο του κειμένου, δεν είμαι συγγραφέας και είναι εμφανές. Τόσο καλά γράφω, καλύτερα δεν γίνεται. Δεν είναι περίεργο που κανείς δεν με πληρώνει να γράψω.

   Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να προσφέρω κάτι διαφορετικό από τα άλλα site, αλλά χαίρομαι που υπάρχουν μερικές χιλιάδες που λένε το ίδιο. Υπάρχει ελπίδα τελικά.

   • Konstantinos

    Όντως δεν είχα παρατηρήσει τη συνένωση των sites, αν και διαβάζοντας το υπόλοιπο «σχετικά με εμάς» συνεχίζω να μην κατανοώ πού εντάσσεται το συγκεκριμένο άρθρο. Πάντως ανακουφίστηκα που δεν προέρχεται από τον ίδιο συγγραφέα με το προηγούμενο ellinikahoaxes.

    Προτείνω όμως να παραμείνετε σε αυτά που αναφέρετε εκεί και κάνετε καλύτερα, για τα οποία δε χρειάζονται ιδιαίτερα συγγραφικά προσόντα, αλλά απλά κριτική σκέψη, αντικειμενικότητα και τεκμηρίωση. Το συγκεκριμένο blog κάνει εξαιρετική δουλειά, προσπαθήστε να τη διατηρήσετε και να την εξαργυρώσετε με το σωστό τρόπο.

    Συγνώμη για τις υποδείξεις, ο μοναδικός λόγος είναι η εκτίμηση που έχω για το site.

   • Konstantinos

    Όντως δεν είχα παρατηρήσει τη συνένωση των sites, αν και διαβάζοντας το υπόλοιπο «σχετικά με εμάς» συνεχίζω να μην κατανοώ πού εντάσσεται το συγκεκριμένο άρθρο. Πάντως ανακουφίστηκα που δεν προέρχεται από τον ίδιο συγγραφέα με το προηγούμενο ellinikahoaxes.

    Προτείνω όμως να παραμείνετε σε αυτά που αναφέρετε εκεί και κάνετε καλύτερα, για τα οποία δε χρειάζονται ιδιαίτερα συγγραφικά προσόντα, αλλά απλά κριτική σκέψη, αντικειμενικότητα και τεκμηρίωση. Το συγκεκριμένο blog κάνει εξαιρετική δουλειά, προσπαθήστε να τη διατηρήσετε και να την εξαργυρώσετε με το σωστό τρόπο.

    Συγνώμη για τις υποδείξεις, ο μοναδικός λόγος είναι η εκτίμηση που έχω για το site.

 • dionysis

  συμφωνω απολυτα με το άρθρo να προσθέσω ότι τα μεγαλυτερα τερατα ,βιαστες ,δολοφονοι, δοσιλογοι προήλθαν από «κανονικές» ετεροφυλες οικογένειες .πρεπει να υιοθετουν για να φυγουν τα παιδιά απο τις φυλακες των ιδρυμάτων.το αλλο παραλογο η υιοθεσία τους απαγορευεται η χρησιμοποιηση της παρενθετης μητερας επιτρεπεται.http://tvxs.gr/news/kosmos/dekades-xiliades-paidia-thymata-tis-ollandikis-katholikis-ekklisias http://tvxs.gr/news/kosmos/omadikos-tafos-gia-ta-brefi-agamon-se-monastiri-stin-irlandia

 • Tzesoualnta Christina Basi

  προτείνω όλοι να δούν το video https://www.youtube.com/watch?v=KguQPLOzF5o το οποίο μιλάει για τις αξίες της οικογένειας. τι είναι οικογένεια? μαμά+μπαμπάς+παιδιά=οικογένεια [?] και τι γίνεται με τις μονογονεϊκες οικογένεις, είναι μύθος? τι γίνεται με τα ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά, δεν τους αξίζει να λέγονται οικογένεια? τα ζευγάρια που θιοθετούν παιδία, δεν είναι οικογένεια γιατί δεν τα γέννησαν? οι γονείς που γεννούν παιδιά και αδιαφορούν για την ύπαρξη τους, είναι αυτοί οικογένεια? η οικογένεια δεν είναι δεσμοί αίματος, είναι δεσμοί συναισθημάτων. μία οικογένεια μπορεί να είναι ολιγομελής, πολυμελής με ίδια ή διαφορετικά φύλα. η ομοφυλοφιλία δεν είναι κολλητική αρρώστια. ένα αγόρι που μεγαλώνει με τη μαμά του δεν θα γίνει ομοφυλόφιλο γιατί δεν έχει αρσενικό πρότυπο, όπως και ένα κορίτσι που μεγαλώνει με τον μπαμπά δεν θα πάθει το ίδιο πράγμα. είναι κρίμα να υπάρχουν παιδάκια στα ορφανοτροφεία και να απαγορεύεται σε ανθρώπους να τους δείξουν αγάπη και στοργή γιατί είναι 2 μαμάδες ή 2 μπαμπάδες. η αγάπη είναι αγάπη. στην αγάπη δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία…μόνο αγάπη

 • Μιχάλης Πουλτσίδης Μέλι Όσπρια

  Καλημέρα Άλλο η ομοφυλοφιλία που πρέπει να μην την κριτικάρουμε διότι είναι σε προσωπικές στιγμές επιλογή όσων τους ευχαριστεί και άλλο η διαστροφή των πούστηδων . Τόσο οι διάφοροι μασκαρεμένοι με τις απομιμήσεις των γυναικείων βυζιών ή όσοι και όσες εγχειρίστηκαν είναι διαστροφή κοινωνική (εκτός κάποιων σπάνιων βιολογικών περιπτόσεων που έχουμε προβλήματα ) . Στην προκειμένει περίπτωση φτάσαμε στο συμπέρασμα να λέτε δύο άντρες φυσικοί γονείς ; ποιος είναι μπαμπάς και ποια μαμά ; ποιος το γέννησε , ποιανού ΩΑΡΙΟ έχει το μωρό ; Δηλαδή ο αρθρογράφος του HOAXES επιμένει ότι από δύο αρσενικά θα έχουμε τεκνοποίηση ; Αυτό δεν υπάρχει σε κανένα ζώο ή φυτό ( άλλο πράγμα τα ερμαφρόδιτα ) . Έχετε όπως αναφέρεστε στο άρθρο δύο παιδιά , να ζήσουν και να τα χαίρεστε αλλά δεν φαντάζομαι να υπάρχει πατέρας η μητέρα που ένα αγοράκι να το οραματίζεται ομοφυλόφιλο και ιδιαίτερα τραβεστί ή το κοριτσάκι να το οραματίζεται λεσβία . Αυτήν η κατάσταση είναι διαστροφή κατάπτυστη ………. ΥΓ Μην εμπλέκεται το μεγαλείο της επιστήμης των εξωσωματικών συλλήψεων γιατί εάν το κάνετε από λάθος , είναι λάθος αλλά εάν το κάνετε ενσυνείδητα για παραπλάνηση είναι κατάπτυστο.

  • Κώστας

   Με την ίδια «λογική σου» φίλε μου, και ένα ανδρόγυνο το οποίο υοθετέι δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλούνται γονείς. Σκέψου λίγο εάν μπορέις και θα σου κάνει καλό να διώξεις όλες αυτές τις αντιλήψεις που έχουν γαλουχηθεί για τα καλά από τα παιδικά μας χρόνια, χωρίς πώς και γιατί.

   • Μιχάλης Πουλτσίδης Μέλι Όσπρια

    Αναφέρομε για τους γονείς που είναι δύο άντρες ή δύο γυναίκες και μόνον σε αυτούς και όχι για τις υιοθεσίες ή τις μονογονικές οικογένειες , νόμιζα ότι ήμουν σαφέστατος . Το δικό σου …. «Σκέψου λίγο εάν μπορέις» …

    • Tzesoualnta Christina Basi

     οι «πούστηδες» και οι «λεσβίες» που κάνουν αλλαγή φύλου το κάνουν γιατί το σώμα που έχουν είναι λάθος, γιατί είναι άντρες/γυναίκες παγιδευμένοι σε λάθος σώμα. δεν παίζει ρόλο ποιανού είναι το ωάριο και ποιανού το σπερματοζωάριο, παίζει ρόλο πόσο συνειδητα μπαίνει ένα παιδί σε ένα σπίτι, πόσο επιθυμητό είναι και πόση αγάπη και φροντίδα σκοπεύουν οι άνθρωποι που το μεγαλώνουν να του δώσουν. αυτά τα παιδία δεν θα προκύψουν πότε από λάθος/τύχη/γιατί έχει ο θεός. είναι παιδιά που ένα ζευγάρι επιλέγει να τα βάλει στη ζωή του και να τους προσφέρει. επίσης…έχει διαφορά να οραματιζόμαστε τα παιδία μας ομοφυλόφιλα, όπως αναφέρετε, από το να είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε όπως είναι. δεν είναι «πούστηδες και λεσβίες», είναι τα παιδιά κάποιου. χαρακτηρισμοί του είδους δημιουργούν την ομοφοβία

    • ρε μιχάλη

     Μιχάλη, εαν για τις υιοθεσίες εφαρμόσουμε την ίδια λογική που παραθέτεις για τους ομοφυλόφυλους γονείς, τότε καταλήγουμε: »Στην προκειμένη περίπτωση φτάσαμε στο συμπέρασμα να λέμε έναν άντρα και μια γυναίκα
     φυσικούς γονείς ; ποιος είναι μπαμπάς και ποια μαμά ; ποιος το γέννησε ,
     ποιανού ΩΑΡΙΟ έχει το μωρό ; πού είναι οι γονείς του; Δηλαδή ο αρθρογράφος του HOAXES επιμένει
     ότι από δύο τεχνιτούς γονείς θα έχουμε φυσικό παιδί;»

     Bλέπεις ότι εφαρμόζει μια χαρά και εδώ. Άρα να καταργηθούν οι υιοθεσίες.

     Επίσης:

     »αλλά δεν φαντάζομαι να υπάρχει πατέρας η μητέρα που ένα αγοράκι να το
     οραματίζεται ομοφυλόφιλο και ιδιαίτερα τραβεστί ή το κοριτσάκι να το
     οραματίζεται λεσβία . Αυτήν η κατάσταση είναι διαστροφή κατάπτυστη
     …..»

     Φαντάζεσαι λάθος Μιχάλη. Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει, η μόνη επιρροή που ασκεί η εκλλησία είναι σε ανθρώπους άνω των 65, Πασοκ και ΝΔ έχουν μαζί 30%, ο δημόσιος υπάλληλος δεν είναι πια dream job, τα καρότα δεν πουλάνε πια όπως το γατάκι της Μιμής και γενικά οι άνθρωποι σκέφτονται λίγο περισσότερο από ό,τι συνήθιζαν. Υπάρχουν πια πολλοί άνθρωποι που βλέπουν το παιδί τους σαν μια ολοκληρωμένη υπόσταση με προσωπικότητα, δεν περιμένουν να βρούν τον κατάλληλο γαμπρό/νύφη για το συνοικέσιο και δεν προβληματίζονται τι θα βάζει στον κώλο του, στον πούτσο του και στο μουνί του.

     🙂

     • Georgios Tsalikogloy

      Το παιδακι που θα υιοθετηθει απο ενα ζευγαρι αντα γυναικας δεν εχει τον κινδυνο στο σχολειο να το δουλευουν η να το χλευαζουν για το ποιος απο τους 2 πατεραδες του παιζει τον ρολο της γυναικας!Και τουλαχιστον ολοι πηγαμε σχολειο νομιζω και ξερουμε καλα το τι συμβαινει στα σχολεια και το τι πειραγμα καλο η κακο τις περισσοτερες φορες συμβαινει!Ολοι καποτε ειμασταν θυτες η θυματα bullying!Το θεμα ειναι οτι σε ενα ομοφυλοφιλικο ζυγαρι το παιδι βρισκετε σε μεγαλυτερο βαθμο επικινδυνοτητας σε τετοιες καταστασεις και ολοι ξερουμε απο πλευρας ψυχολογιας πιστευω οτι τα περισσοτερα ψυχικα τραυματα παραμενουν απο τα σχολικα χρονια βαση ερευνων!Αρα το να κοιταμε την χαρα 2 ομοφυλοφιλων που γινονται γονεις ειναι το λιγοτερο εγωιστικο γιατι δεν κοιταμε τις αυξημενες πιθανοτητες κακοποιησης ψυχης του παιδιου λογο των μη αποδεκτων στην κοινωνια γωνιων του!

      Και για να γινω λιγο πιο σαφης τουλαχιστον τωρα σε αυτα τα χρονια που ζουμε η σεξουαλικη απελευθερωση με τα γκευ παρτυ και τις παρελασεις μας εδειξαν οτι αυτοι οι ανθρωποι βγαζουν τοσα μαζεμενα αποθημενα(βλεπε στην αθηνα που με στενς γραψανε βρισιες σε οτι αγαλμα υπηρχε και ασπρο τοιχο) και ηταν τοσο προκλητικα εκδηλοι που αν αυτα που κανανε τα εβλεπες απο στρειτ ανθρωπους ολοι εσεις που τους υπερασπιζεστε τοσο πολυ θα κατακρινατε με τον χειροτερο τροπο!
      Βλεπε οπαδους ομαδων που τρωτε τα λυσσακα σας και τους ονομαζετε πρεζακια και αληταραδες οταν γραφουν τους τοιχους ενω οι γκευ δεν σας πειραξανε γιατι πουθενα δεν ειδα κανεναν να βγει να διαμαρτυρηθει!
      Και βλεπε κατι «αναμενα ζευγαρακια» που δεν εχουν μερος να βρεθουν και ψαχνουν ερημιες και αν τους δει κανενα ματι τους βριζει και τους λεει ανωμαλους και επιδειξιες αλλα τα οργια που κανανε στα γκευ παρτυ ολους εσας δεν σας ενοχλησανε καθολου!Αντιθετα πολλοι το ονομασατε και πολιτισμο!

      Τελικα ολοι εσεις που εχετε την δυναμη της πενας τα κανετε τα πραγματα οπως σας βολευουν!
      Και ολοι σας πρεπει να εχετε ενα ονομα!Να σας λενε Ριζο απο το οπως θελω τα γυριζω!

      Γνωμη μου μεινετε αν σας ενδιαφερει το ευρυ κοινο σε αυτο που πρωτοξεκινησατε γιατι καποιοι απο εμας ασχετος θρησκειας ειμαστε αντιθετοι απο πολλα που συμβαινουν στις νεες γεννιες και μας ενοχλουνε!
      Αλλιως πειτε μας οτι εισαστε ανθρωποι που γουσταρετε την νεα ταξη πραγματων τα νεα δεδομενα στην σεξουαλικοτητα που ολοι πανε με ολους και γενικα ολα τα κακα που φερνει η παγκοσμιοποιηση και να παρουμε και εμεις τα μετρα μας να σας διαγραψουμε απο τοςυ υπολογιστες μας και να τελειωνει εκει το θεμα!

      Ο καθενας να παρει οτι του αξιζει και τον δρομο που θελει και να εχουμε ολοι μας το κεφαλι μας ησυχο!

      Απλα πειτε μας τι ειναι τελικα το site με το ονομα ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAX γιατι αλλιως το γνωρισαμε και τελευταια αλλιως το βλεπουμε!

     • GreekSkeptic

      φίλε Georgios, αν και το σχόλιό σου απευθύνεται σε άλλο σχολιαστή, κάποια από αυτά που αναφέρεις είναι δική μου δουλειά να εξηγήσω, οπότε επέτρεψέ μου 😉

      Το bullying είναι ένα θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί. Είναι τραγική αλήθεια. Επίσης bullying μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί με γυαλιά με χοντρούς φακούς. Σωστά; Νομίζω πως ναι. Ή ένα χοντρό παιδί. Ή ένα άλλο με μια αναπηρία. Με τη λογική σου και προκειμένου να προστατέψουμε τα παιδιά, θα μπορούσαμε να απαγορεύσουμε τα γυαλιά ή να κυκλοφορούν οι χοντροί στο δρόμο, ή να πηγαίνουν σε κοινά σχολεία τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Παίζει;
      Δεν νομίζω.
      Το λάθος τη λογικής σου είναι πως ενώ έχεις την καλή διάθεση να προστατέψεις τα παιδιά από άλλα παιδιά, αντί να λύσεις το πρόβλημα που είναι το bullying, επιλέγεις να αφαιρέσεις τοn στόχο του bullying αφαιρόντας με αυτό τον τρόπο ελευθερίες από άλλους. Δεν νομίζω πως παίζει τελικά.

      Τα περί προκλητικών ομοφυλόφιλων δεν θα τα σχολιάσω. Δεν αφορούν αυτό το άρθρο. Υποθέτω πως όπως όλοι, έτσι και οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι και κάνουν και αυτοί λάθη. Αλλά τί ξέρω;

      Σχετικά με τους οπαδούς των ομάδων, είναι όλοι απαράδεκτοι εκτός από αυτούς του Ολυμπιακού, για τους οποίους θα έπρεπε να έχουμε φτιάξει ειδικούς νόμους καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λάθος 😉

      Τέλος, να σε ευχαριστήσω που είπες πως έχω τη δύναμη της πένας! Θα εκπλαγείς με το τί σχόλια έχω δεχθεί για τα κείμενά μου. Υποθέτω και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ έτσι θα ένιωθε αν έγραφε σε Ελληνικό site. Έτσι και εγώ, σαν εκκολαπτόμενος Μαρκέζ, θα παίρνω δύναμη από τα σχόλια σαν το δικ………….
      σόρυ, μόλις έφαγα σφαλιάρα από τη Σύζυγο για αυτά που είπα περί Μαρκέζ. Ένα από τα πλεονεκτήματα του να παντρευτείς μια έξυπνη γυναίκα είναι πως σε επαναφέρει στην πραγματικότητα εύκολα. Τα άλλα όλα είναι στα μειονεκτήματα… αλλά τί σου λέω τώρα…
      Καλή σου μέρα.
      GS

     • Georgios Tsalikogloy

      Οχι ειρωνα φιλε μου δεν εχει καμια σχεση το bullying για πραγματα που δεν μπορεις να αποφυγεις με καποια αλλα που τα αποφευγεις!
      Τα σωματικα προβληματα καποια στιγμη μπορεις να τα αποβαλεις οπως να αδυνατισεις η να κανεις επεμβαση λειζερ και ουκ το καθεξης!
      Τους 2 μπαμπαδες η τις 2 μαμαδες δεν μπορεις!
      Και σε ρωτω τι απαντηση θα δωσεις στο παιδακια που θα του φωναζουν οι συμμαθητες του οτι εχει οχι γκευ η ομοφυλοφυλο αλλα πουστηδες πατερες???Αυτο το εχεις σκεφτει????και δεν ειναι το μονο αλλα μεχρι να κατσω να στα αναφερω ολα μπορει να βραδυαστουμε και να χρειαστους ενα καρο σελιδες να σου γραψω για τι ψυχικο εξαναγκασμο θα εχει το παιδι!
      Τωρα για ολυμπιακους και μη το σχολιο σου δειχνει το ποσο ελαφρα μας βλεπεις ολους εδω που ειμαστε αντιθετοι στα λεγομενα σου αν και ειμαι σιγουρος οτι θα προταξεις την ασπιδα του χιουμορ μπροστα για να με καλυψεις πραγμα που προσωπικα θα το περασω στα αρνητικα για το ατομο σου!Οχι οτι θα στεναχωρεθεις γιατι οπως προειπα τους περισσοτερους εδω μας εχετε γραμμενους καπου αλλου και οχι εκει που γραφετε με την πενα σας!

      Και για να τελειωνουμε επειδη σπαταλω ωρα και δεν θελω να το κανω σε site που δεν με εκφραζουν αν ειναι στο χερι σου απαντησε στο τελευταιο ερωτημα που ειχα για το τι ειναι τελικα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAX?Ειναι αυτο που γνωρισαμε και που βγαζει ακυρα τα ψευτικα ποστ η ειναι ενα site τυπου ρομπεν των δασων για τους αδικημενους ομοφυλοφυλους και γενικα για τους αδυναμους της Ελλαδιτσας μας?
      Ερωτηση που πολυ εξυπνα αποφυγες πριν!
      Ειναι καλο να γνωριζουμε οι αναγνωστες που μπαινουμε και τι θα μας σερβιρει ο εκασθωτε συγκραφεας δημοσιογραφος η ακομα και ενας εκκολαπτωμενος νομπελιστας σαν εσενα με εινδαλμα τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκεζ και οχι μαρκεζ με τον τονο στο ε

     • GreekSkeptic

      Μα δεν ειρωνεύτικα κανέναν…τέλος πάντων, όντως το χιούμορ μου είναι πολλές φορές δύσκολο.

      Εξακολουθώ να πιστεύω πως η θέση στου στο θέμα του bullying είναι λάθος. Δεν προστατεύεις κανένα αν αφαιρείς ελευθερίες. Αυτή είναι η θέση μου, αλλά αν κρίνω από την επιλογή σου των λέξεων, η θέση σου είναι ξεκάθαρη.

      Το Ελληνικά Hoaxes έχει αλλάξει λίγο. Εξακολουθεί να ασχολείται μα την κατάρριψη διάφορων μπουρδών που κυκλοφορούν, αλλά το περιεχόμενό του έχει εμπλουτιστεί (έτσι το λέω εγώ, αλλοι λένε «χαλάσει») με άλλα 4 άτομα που γράφουν παρόμοια θέματα εδώ και πολλά χρόνια στο Internet σε άλλες σελίδες. Ένας από αυτούς είναι και ο υπογράφων που δεν είναι ο Ρομπέν των Δασών κανενός. Απλώς μου αρέσει να τσιγκλάω τα κατεστημένα και να προκαλώ αντιδράσεις, χωρίς όμως να βρίζω, μένοντας πάντα σε κόσμια επίπεδα, και χρησιμοποιόντας επιχειρήματα και όχι αφορισμούς. Αυτό που εσύ και αρκετοί άλλοι «χάσατε» (το ότι δεν το πιάσατε είναι δικό μου λάθος, όχι δικό σας) στο άρθρο αυτό, είναι πως προσπαθώ να προκαλέσω σκέψεις σχετικά με την άποψη που έχουμε για το θέμα. Αν δεν γίνει συζήτηση να βγουν στην επιφάνεια οι λόγοι που μας εμποδίζουν να δούμε τη θέση του άλλου, τότε δεν βελτιωνόμαστε ως κοινωνία.
      Με άλλα λόγια και σε αυτό το άρθρο χτυπάω ένα hoax απλώς δεν είναι τόσο κραυγαλέο όπως τα άλλα.
      Εσύ αν θες μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις τα άρθρα του site και να αποφεύγεις τα δικά μου, κάτι εύκολο μιας και όλα φέρουν την υπογραφή «Greek Skeptic». Έτσι και εσύ θα έχεις αυτό που θες και δεν θα χρειάζεται να θυμώνεις την επόμενη φορά που θα αναφερθώ σε κάτι για το οποίο έχεις αποκρυσταλλωμένες απόψεις.

     • Georgios Tsalikogloy

      Για το θεμα του bullying εχεις καθε δικαιωμα να εχεις την αποψη σου οπως και εγω την δικη μου!Γιατι εκει που τελειωνει η ελευθερια καποιου αρχιζει η ελευθερια καποιου αλλου!Δλδ για παραδειγμα το να προστατευσω το παιδι μου απο ενα παιδι με ψυχολογικα προβληματα καταγκελωντας το οτι χτυπαει χωρις λογο παιδια και αφεροντας την ελευθερια του δεν προστατευω τα υπολοιπα παιδια?Νομιζω οτι το κανω!Και οτι καθε κατηγορια πρεπει να εξαιταζεται ξεχωριστα!

      Θα δεχομουν ολα τα παραπανω που λες και που ετσι οπως τα λες θα μπορουσαν καλιστα να μας βαλουν σε σκεψεις αν επερνες θεση και «εκραζες» ευγενικα οπως «εκραξες» εμας που ημαστε αντιθετοι στο ποστ και καποιους αλλους καυστικους με αρκετα σκληρους ορους απεναντι στα δικα μας πιστευω!Και ολα αυτα βεβαια με καλη θεληση και αντικειμενικοτητα!
      Αλλα απο την αλλη και δικαιος θα μου πεις κανεις δεν ειναι τελειος και «ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω » χρεισιμοποιωντας αλλο ενα στιχο που μιας και οπως ειπες δηλωνεις σε αλλο blog με ντουντουκα αθεος να σατιρισεις τα πιστευω καποιων εστω παραπληροφορημενων συμφωνα με τα δικα σου δεδομενα(ελπιζω να το ειπα κοσμια)
      Ισως και να εχεις και δικιο!

     • GreekSkeptic

      Προφανώς πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά από το bullying, απλώς δεν γίνεται αν αφαιρέσουμε τα θύματα από την εξίσωση αλλά αλλάζοντας τη νοοτροπία των θυτών. Δύσκολο.

      Κράζω πολλούς και διάφορους, πάρτε σειρά, έχει για όλους, ακόμα και τους άθεους. Δεν έχω πρόβλημα. Διάβασε ότι θες περι θρησκείας στο greeksceptic.com, θα δεις θυμό και νεύρα, αλλά δεν βρίζω κανένα πιστό. Αντιθέτως μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι πιστοί και δεν προσπαθώ να τους αλλάξω, αλλά αν συνεχίσουν να αντιστέκονται θα έρθει μια μέρα που θα τους κάψω στην πυρά.
      Προφανώς έχω δίκιο! Έτσι λέω πάντα και στη Σύζυγο, αλλά γελάει φεύγοντας…δεν ξέρω γιατί…

     • Georgios Tsalikogloy

      Παντως οφειλω να ομολογησω οτι εχεις ταλεντο στο να αποφευγεις με τακτ απαντησεις που δεν σε βολευουν τοσο οσο καποιες αλλες!
      Κραξε αλλα κραξε ολους οσους ξεφευγουν για να εισαι αντικειμενικος ουτως ωστε να μην κανεις κακο και στο site!Για παραδειγμα εκραξες τους κατακριτες το ποστ αλλα οχι τους ειρωνες και τους επικριτες!Βλεπε παρακατω τον Γιωρς και τον ραμους πως μιλανε και ειρωνευονται τον Μιχαλη!Αυτο ενοω με το παραπανω!

     • GreekSkeptic

      Κάποιοι άνθρωποι εκτίθενται από μόνοι τους. δεν χρειάζομαι εγώ.

  • Mila

   Νομίζω πως δεν διάβασες καν το άρθρο.

  • Γιώρς

   Έμαθες σήμερα τη λέξη κατάπτυστος κ είπες να βρεις κανένα άρθρο που κάνει τους χριστιανούς να παθαίνουν τριπλά εγκεφαλικά για να την χρησιμοποιήσεις; Έλα, πες την αλήθεια

  • RasmusGR

   ‘Εχεις απόλυτο δίκιο. Τόσο καιρό το λέω και εγώ και κανένας δεν μου δίνει σημασία.
   «Αυτήν η κατάσταση είναι διαστροφή κατάπτυστη»

   Αν είναι δυνατόν να μεγαλώνουν τα παιδιά χωρίς το πρώτυπο της μητέρας και του πατέρα.
   Γι’αυτό και πρέπει να αφαιρείται η κηδεμονία σε χωρισμένους γονείς. Δεν προάγουν μια «υγιή» οικογένεια.
   Επίσης τα παιδιά που μεγάλωσαν ορφανά και αν είναι πρόβλημα. Είναι «κοινωνική διαστροφή» να μεγαλώνει μόνο με έναν γονιό. ΠΡΕΠΕΙ να έχει μητέρα και πατέρα.
   Στα τρένα…..
   ΥΓ: Να υποθέσω τακτικός αναγνώστης του έγκριτου, αξιόπιστου και «πατριωτικού» DefenceNet;

 • Michelos

  Πάρα πολύ καλό άρθρο.Boomark για να είναι εύκολα προσβάσιμο όταν έρθει εκείνη η ώρα… (ξέρετε ποια..!)