Ποιοι είμαστε
Αρχική Όταν οι ομοφυλόφιλοι γίνονται γονείςΔΙΑΦΟΡΑ

Όταν οι ομοφυλόφιλοι γίνονται γονείς

7 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Τελευταία έχουν γίνει έτσι τα πράγματα που το σκέφτομαι και δεύτερη φορά πριν κάνω browsing στο διαδίκτυο. Δεν μας έφταναν οι κάθε λογής μπούρδες που κυκλοφορούν, από αεροψεκασμούς και μυστηριώδη τέρατα μέχρι και το συμπαθέστατο πιτσιρίκι με τους καθιερωμένους πλέον σωλήνες στη μύτη το οποίο θα κερδίσει ένα ταξίδι στο φεγγάρι αν κάνω like και share.

Πλέον έχουμε και τους λάτρεις του μίσους, τους ιερείς της κακίας και του δηλητήριου. Δεν υπερβάλλω.

Πρόσφατα έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο που περιέγραφε, με φωτογραφίες, τί έγινε όταν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων πήραν στα χέρια τους το μωράκι τους για πρώτη φορά. Ένα πολύ συγκινητικό άρθρο για δύο ανθρώπους που έχουν τόση αγάπη που θέλουν να τη μοιραστούν με άλλο ένα πλάσμα.

Ξέρω, ξέρω, αρκετοί από εσάς έχετε αρχίσει να στραβομουτσουνιάζετε, αν δεν έχετε ήδη κλείσει το άρθρο ώστε να προχωρήσετε σε κάτι που να ταιριάζει περισσότερο με την κοσμοθεωρία σας.

Δεν κατηγορώ κανέναν για τίποτα, αλλά η άποψή μου είναι πως αν δεν αμφισβητούμε το κατεστημένο και τη γνώση που έχουμε αποκτήσει συνεχώς, δεν έχουμε καμία ελπίδα να βελτιωθούμε. Οπότε το άρθρο από εδώ και πέρα θα είναι δύσκολο. Η πολιτική ορθότητα είναι κατά τη γνώμη μου μια εξαιρετική μέθοδος καλυμμένης λογοκρισίας οπότε δεν θα κάνω το ίδιο και όποιος αντέξει.

Η φωτό λοιπόν που είδα ήταν αυτή.

Όταν οι ομοφυλόφιλοι γίνονται γονείς

Όταν οι ομοφυλόφιλοι γίνονται γονείς

 

Η ιστορία έχει ως εξής: ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ήθελε να αποκτήσει ένα παιδί (δεν ξέρω γιατί, ας ρωτούσαν πρώτα εμένα που έχω δύο). Συμφώνησαν με μια γυναίκα η οποία κυοφόρησε για τους προβλεπόμενους 9 μήνες και έφερε στη ζωή αυτό το μωράκι. Επειδή το νευρικό σύστημα των μωρών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο τις πρώτες μέρες, αν αυτό ακουμπήσει γυμνό δέρμα ηρεμεί ευκολότερα. Για αυτό το λόγο και οι δύο έχουν βγάλει τις μπλούζες τους.

Είναι απίστευτο το τί σχόλια (στο Facebook) διάβασα από κάτω από το άρθρο. Το μίσος και η χολή που έσταζε από άτομα που βάζω στοίχημα πως αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί, δεν περιγράφεται. Πέραν των συνηθισμένων κοσμητικών επιθέτων για τους ομοφυλόφιλους, διάβασα τα απίστευτα σχετικά με την δυνατότητά τους να μεγαλώσουν ένα παιδί. Δεν μπόρεσα να τα διαβάσω όλα και σύντομα το έκλεισα γιατί μου χάλασε το στομάχι.

Όταν ξεπέρασα το σοκ, άρχισα να σκέφτομαι από που προκύπτουν αυτές οι απόψεις οι οποίες ξεχειλίζουν από μίσος για τον συνάνθρωπό μας και κατέληξα σε τρεις λόγους.

  1. Η ομοφυλοφιλία είναι παρά-φύση
  2. Την ομοφυλοφιλία δεν τη θέλει ο θεός
  3. Δεν είναι καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογένειες με ομοφυλόφιλους γονείς.

Ας δούμε κάθε λόγο ξεχωριστά, να τον εξετάσουμε χρησιμοποιώντας την κριτική σκέψη μας και προσπαθώντας να μην χρησιμοποιήσουμε τους “χρωματιστούς φακούς” του μυαλού μας.

1. Η ομοφυλοφιλία είναι παρά-φύση. Εδώ παίζει ρόλο η θεωρία που λέει πως οτιδήποτε φυσικό είναι και καλό. Φυσικό λοιπόν θεωρείται η ένωση ατόμων διαφορετικού φύλλου, άρα οτιδήποτε διαφορετικό είναι αφύσικο.
Εδώ υπάρχουν δύο λάθη. Πρώτων είναι μύθος πως οτιδήποτε φυσικό είναι και καλό. Στη φύση υπάρχουν υπέροχες δημιουργίες που μπορούν να μας βοηθήσουν και άλλες που μπορούν να μας σκοτώσουν με φριχτούς τρόπους. Η λογική πο λέει: Φυσικό=καλό είναι λάθος.
Η θεωρία του “φυσικού” όμως βασίζεται και σε ένα άλλο ποδάρι. Αυτό που λέει πως στη φύση δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία. Κάτι που είναι παντελώς λάθος.
Μέχρι σήμερα, οι βιολόγοι έχουν παρατηρήσει ομοφυλοφιλική συμπεριφορά σε 450 διαφορετικά είδη ζώων. Ούτε ένα ούτε δύο και βάζω στοίχημα πως όσο περισσότερα μαθαίνουμε τόσο περισσότερα θα βρίσκουμε. Ο άνθρωπος λοιπόν δεν είναι ο μόνος που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις.
Εφόσον λοιπόν βλέπουμε εκτεταμένη ομοφυλοφιλική συμπεριφορά στη φύση, θα πρέπει να προσφέρει κάποιο εξελικτικό πλεονέκτημα που ακόμα δεν ξέρουμε ποιό είναι. Οι επιστήμονες έχουν κάποιες υποθέσεις αλλά δεν θα τις αναλύσω γιατί θα βγω εκτός θέματος. Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα ας δει εδώ.
Άρα λοιπόν η ομοφυλοφιλία δεν είναι παρά φύση, αλλά μέρος της, απλά και όμορφα.
Να κλείσω αυτό το κομμάτι λέγοντας πως δεν κρίνω την ηθική αξία της ομοφυλοφιλίας. Η φύση δεν ξέρει από “καλό και κακό”. Η φύση ξέρει μόνο από “βοηθάει στην επιβίωση ή όχι”. Οτιδήποτε βοηθάει στην επιβίωση περνάει και στους απογόνους. Οτιδήποτε δεν βοηθάει απλώς αργά ή γρήγορα πεθαίνει για πάντα. Η φύση δεν είναι καλή ή κακή, απλώς είναι.

2. Την ομοφυλοφιλία δεν την θέλει ο θεός. Εδώ βγαίνει ο άθεος από μέσα μου αλλά θα προσπαθήσω να είμαι κόσμιος. Πράγματι στη Βίβλο διαβάζουμε:

  • Εάν ένας άνδρας κοιμηθεί με έναν άντρα όπως με μια γυναίκα, και οι δύο έχουν διαπράξει βδέλυγμα … (Λευιτικό κ΄ 13)
  • Γι’ αυτό το λόγο (δηλ. για την άρνησή τους να αναγνωρίσουν, να ευχαριστήσουν και να δοξάσουν το Θεό) ο Θεός τους παρέδωσε σε επαίσχυντα πάθη. Οι γυναίκες τους αντάλλαξαν τις φυσικές σχέσεις με τις παρα φύση, και παρομοίως οι άνδρες άφησαν τις φυσικές σχέσεις με τις γυναίκες και κάηκαν με φλόγα ακράτητης επιθυμίας μεταξύ τους, διαπράττοντας άνδρας με άνδρα επαίσχυντες πράξεις και λαμβάνοντας έτσι από τον ίδιο τους τον εαυτό το μισθό που τους άξιζε για την πλάνη τους (Ρωμ. α΄ 26-27).
  • Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. σοδομίτες, αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με την επίκληση του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11).


Ίσως να υπάρχουν και άλλα εδάφια, δεν ξέρω. Είναι λογικό λοιπόν αν είσαι Χριστιανός (ή Μουσουλμάνος, έχουν παρόμοια κείμενα) να πιστεύεις πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι κακό διότι το είπε ο θεός, έτσι;
Το πρόβλημα σε αυτή τη λογική είναι πως όλοι οι χριστιανοί είναι ουσιαστικά A La Carte χριστιανοί. Με άλλα λόγια κρατούν αυτό που τους βολεύει και ξεχνούν αυτό που δεν τους βολεύει. Βλέπουν λοιπόν αποσπάσματα σαν τα παραπάνω αλλά αγνοούν τα παρακάτω:

1. Λευιτικό 19:27  – «Δεν θα κουρεύετε την κόμη του κεφαλιού σας κυκλοειδώς ούτε θα φθείρετε τις άκρες από τα πηγούνια σας.» Τέρμα το κούρεμα. Όλοι με μακριά μαλλιά και μούσια.
2. Λευιτικό 11:08 – «από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους δεν θα το αγγίζετε· είναι σε σας ακάθαρτα.»  Απίστευτη μανία με το χοιρινό κρέας. Οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από γουρούνι θεωρείται βρώμικο.
3. Λευιτικό 19:31 – «Δεν θα ακολουθείτε αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας ούτε θα προσκολληθείτε σε επαοιδούς, ώστε διαμέσου αυτών να μολύνεστε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας.» Μήπως στους μάντεις συμπεριλαμβάνονται και οι χαρτορίχτρες, οι αστρολόγοι και οι πάσης φύσεως μελοντολόγοι;
4. Γένεση 38:9-10 – «Αλλ” ο Αυνάν ήξερε ότι το σπέρμα δεν θα ήταν δικό του· γι” αυτό, όταν έμπαινε μέσα στη γυναίκα τού αδελφού του, ξέχυνε στη γη, για να μη δώσει σπέρμα στον αδελφό του. Κι αυτό που έκανε φάνηκε κακό μπροστά στον Κύριο· γι’ αυτό, θανάτωσε κι αυτόν.» Στα λόγια των αθάνατων Monty Python:

Every sperm is sacred.
Every sperm is great.
If a sperm is wasted,
God gets quite irate.

5. Λευιτικό 19:28  – «Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας για νεκρόν ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ είμαι ο Κύριος» Εδώ την πάτησα με τόσο μελάνι που έχω. Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι που ο συγγραφέας νιώθει την ανάγκη να τελειώσει τη φράση με το Εγώ είμαι ο Κύριος. Όπως είπε και ο μπαμπάς Lanister στον Jofrey, αν πρέπει να λες σε όλους πως είσαι ο βασιλιάς, τότε δεν είσαι.
6. Λευιτικό 19:19 – «Θα τηρείτε τα δικαιώματά μου· δεν θα κάνεις τα κτήνη σου να βατεύονται με ετεροειδή· στον αγρό σου δεν θα σπείρεις ετεροειδή σπέρματα· ούτε θα βάλεις επάνω σου σύμμικτο ένδυμα από ετεροειδή κλωστή»  Το δικαίωμα του θεού λοιπόν είναι να μην ζευγαρώνουν διαφορετικά ζώα μεταξύ τους, να μην σπέρνουμε διαφορετικούς σπόρους στο ίδιο χωράφι και να μην φοράμε ρούχα φτιαγμένα από δύο είδη κλωστής. Εντυπωσιακή λεπτομέρια για έναν θεό που αποδεικνύεται πολύ micromanager, αλλά όχι τόσο ώστε να δώσει και μια εντολή που να απαγορεύει τους βιασμούς των μικρών παιδιών.
7. Κατά Μάρκον 10:11-12 – «Και εκείνος τους είπε· «Οποιος χωρίσει την γυναίκα του και νυμφευθή άλλην, διαπράττει μοιχείαν εις βάρος της νομίμου συζύγου του, Και εάν μία γυναίκα χωρίση τον άνδρα της και υπανδρευθή άλλον, διαπράττει μοιχείαν.» Για πάντα μαζί, ακόμα και αν ο ένας μισεί τ’ άντερα του άλλου και κάθε φορά που τον βλέπει με δυσκολία συγκρατεί το ξερατό. Η σωστή βάση για μια υγιή κοινωνία.
8. Δευτερονόμιο 23:01 – «Εκείνος, που έχει τα κρύφιά του σπασμένα ή αποκομμένα, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου.» Εντάξει, καταλαβαίνω πως ο παντογνώστης θεός θα ξέρει ποιός είναι ο ευνούχος και ποιός όχι, ο παπάς όμως πως θα εξασφαλίσει πως ο νόμος αυτός θα τηρείται; Θα ελέγχει όλους όσους μπαίνουν στην εκκλησία; Θα τους πασπατεύει μέχρι να καταλάβει τί κρέμεται ή θα τους γδύνει; Έλεος!
9. Δευτερονόμιο 23:02 – «Ο νόθος δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου· μέχρι τη δέκατη γενεά του, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου.» Όχι παίζουμε! Είσαι μπάσταρδος; Έξω από την εκκλησία μέχρι και 10 γενιές αργότερα. Μπορεί να επιτρέπουμε τον βιασμό και να χαρίζουμε την βιασμένη στον βιαστή για 30 αργύρια, αλλά μπάσταρδους δεν θέλουμε. Ξεκάθαρα πράγματα!
10. Προς Τιμόθεο Α” 2:09 – «Επίσης, θέλω οι γυναίκες να κοσμούν τους εαυτούς τους με τα κατάλληλα ρούχα, σεμνά και διακριτικά, όχι με πλέγματα στα μαλλιά ή χρυσό ή μαργαριτάρια ή δαπανηρά ενδύματα.» Αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και αν το υλοποιήσει η γυναίκα μου θα εξοικονομήσουμε τρελό χρήμα. Δυστυχώς για εμένα όμως είναι άθεη. Ζηλεύω τους Χριστιανούς που οι γυναίκες τους δεν ντύνονται προκλητικά και δεν φοράνε κοσμήματα.
11. Δευτερονόμιο 25:11-12 – «Αν άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους, και η γυναίκα του ενός πλησιάσει για να ελευθερώσει τον άνδρα της από το χέρι εκείνου που τον χτυπάει, και απλώνοντας το χέρι της, τον πιάσει από τα κρύφια μέρη του,  τότε θα κόψεις το χέρι της· το μάτι σου δεν θα λυπηθεί.» Μη τυχόν και προσπαθήσει η σύζυγος να σε προστατέψει από κάθε λογής νταήδες. Κομμένα αυτά, κυριολεκτικά.
Ξέρω, αρκετοί θα μου πείτε πως τα περισσότερα από αυτά είναι από την Παλαιά Διαθήκη και πως αυτή δεν την πολυμετράμε. Δεν ξέρω που προκύπτει αυτή η λογική. Εγώ έμαθα πως η Παλαιά Διαθήκη είναι ο λόγος του θεού και μάλιστα ο Ιησούς, στην ομιλία στο όρος των ελαιών λέει:

Έως αν παρέλθη ο ουρανός και η γη, ιώτα έν, ή μία κεραία δεν θέλει παρέλθει από του νόμου, εωσού εκπληρωθώσι πάντα.”
Συνεπώς, αν θες να είσαι σωστός Χριστιανός θα πρέπει να ακολουθείς ολες τις οδηγίες που σου έδωσε ο θεός και όχι μόνο αυτές που μιλάνε για ομοφυλόφιλους.

3. Δεν είναι καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογένειες με ομοφυλόφιλους γονείς. Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον επιχείρημα. Είναι ενδιαφέρον διότι σε ένα βαθμό είναι λογικό να σκεφτούμε έτσι. Αλλά κακά τα ψέματα. Όπως σε όλα τα θέματα που είναι επιστημονικά επαληθεύσιμα, έτσι και σε αυτό πρέπει να κοιτάμε τί λένε οι έρευνες και από αυτές υπάρχουν αρκετές.

Βέβαια υπάρχει πάντα το θέμα τί ακριβώς μετράνε αυτές οι έρευνες. Άλλες ψάχνουν να δουν αν τα παιδιά αυτά θα γίνουν ομοφυλόφιλοι, άλλες αν θα είναι πετυχημένα στη ζωή τους, άλλες αν θα είναι ευτυχισμένα και άλλες αν θα μπουν φυλακή ή όχι. Η κάθε μία μπορεί να μετράει κάτι άλλο οπότε η μόνη ομαδοποίηση που θα μπορούσε να γίνει είναι αν τα παιδιά από ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα είναι πολύ διαφορετικά από τα παιδιά των “φυσιολογικών” ζευγαριών.
Προτείνω να διαβάσετε τις έρευνες μόνοι σας. Υπάρχουν πολλές και παραθέτω δείγματα:

Οι παραπάνω έρευνες, αλλά και όλες όσες βρήκα, δείχνουν πως τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών. Όλες οι έρευνες συμφωνούν πως τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν σαν όλα τα υπόλοιπα και τίποτε παραπάνω ή λιγότερο.
Για τους άπιστους, βρήκα και μια έρευνα που λέει το αντίθετο, αλλά έχει κάποια προβλήματα. Το βασικότερο είναι πως την έκανε ένα θρησκευτικό ίδρυμα. Έχει και άλλα προβλήματα όπως το πλήθος που είναι πολύ μικρό, κτλ. Αν ενδιαφέρεστε θα τη βρείτε εδώ.

Οπότε που καταλήγουμε;

Όπου και αν βασίζεται η αντιπάθειά μας για τους ομοφυλόφιλους, είναι λάθος. Πρόκειται για προκαταλήψεις και τίποτε παραπάνω, και ειδικά οι άθεοι θα πρέπει να τσεκάρουν τα κριτήριά τους λίγο πιο προσεκτικά, να καταλάβουν από που προέρχεται η αντιπάθεια.

Κατά τ’ άλλα, θεωρώ πως αυτές οι αντιδράσεις θα ξεπεραστούν. Όταν η επιστήμη είχε πρωτοδώσει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να συλλάβει παιδιά εξωσωματικά, πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν. Πλέον δεν θεωρείται κάτι ιδιαίτερο. Είμαι σίγουρος πως, συν τω χρόνο, οι αντιδράσεις σε ομοφυλοφιλικά ζευγάρια που αποκτούν παιδιά θα μετριαστούν.

Στην τελική ας μου πει κάποιος αν είναι 100% σίγουρος πως οι ετερόφυλοι γονείς είναι η καλύτερη λύση, γιατί εγώ ξέρω αμέτρητες περιπτώσεις που τα παιδιά τους βασανίζονται και οι γονείς είναι, στην καλύτερη, άχρηστοι.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την υιοθεσία. Αν δεν θέλουμε οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν παιδιά, ας μην τα αφήνουμε στα ορφανοτροφεία.

Αρθρογράφος - Ερευνητής