Ποιοι είμαστε
Αρχική Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 7HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 7

10 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Το παρακάτω άρθρο μας έρχεται, από το τεχνικό τμήμα του ellinika hoaxes. Θέμα; σχετικό με την δουλειά τους.
Τους ευχαριστούμε πολύ τόσο για την πολύτιμη βοήθεια τους, και τις γνώσεις τους.

 

Το «ιντερνέτι», ως γνωστό, βρίθει από περιπτώσεις παραπληροφόρησης, της μιας ή της άλλης μορφής.

Παρακάτω θα δούμε άλλη μια τέτοια περίπτωση από τον δικτυακό τόπο iGuru.gr

Για να δούμε λοιπόν…

«Ενώ ο εφιάλτης για το τέλος της υποστήριξης των WindowsXP είναι ακόμα «νωπός», η Microsoft εξέδωσε σήμερα μια προειδοποίηση που θα φέρει αναστάτωση στους πελάτες της….»

Εφιάλτης! (όχι ο Freddy Krueger ελπίζω!)

Τέλος υποστήριξης Windows XP! (ναι, ναι. Ξέρετε. Εκείνο το αρχαίο λειτουργικό που πλέον είχε καταντήσει η παιδική χαρά για κάθε script kiddie)

Προειδοποίηση που θα φέρει αναστάτωση! (ωχ,ωχ! Ευτυχώς που μας ειδοποίησαν για το τι θα διαβάσουμε παρακάτω, να προλάβω να πάρω τα χάπια για την πίεση μου!)

Ανακοίνωσε το τέλος υποστήριξης για μια σειρά προϊόντων, που συμπεριλαμβάνουν τα Windows 7! (Όοοοοοοοοοχιιι!!!)

3

Και… μετά από μια γαμάτη φωτογραφία (που κάνει και για backgroundγια την επιφάνεια εργασίας σας) των Windows 7, συνεχίζει να μας ενημερώνει για το τι θέλει το Redmond – ναι, καλά καταλάβατε, το Redmond μας «συμβουλεύει» να αναβαθμίσουμε το «συντομότερο δυνατό»…. (notreally!)

Βέβαια, αργότερα σε μια μικρότερη παράγραφο, μας λένε και για εκείνη, την απομακρυσμένη, πιθανότητα για τα Windows7 να πάρουν ένα… δάνειο ζωής, για άλλα 5 χρόνια – νταξ, τι θέλετε; Τουλάχιστον δεν το έβαλαν σε ψιλά γράμματα στο τέλος του άρθρου τους, ωσάν τις τράπεζες 😉 Πείτε «ευχαριστώ» γαϊδούρια!

 

2

 

Και, τελειώνοντας, μας λένε «Μην τρέμεις φιλαράκι. Διάβασε και αυτό το άρθρο που γράψαμε ειδικά για σένα (γιατί ενδιαφερόμαστε για το καλό σου) και θα δεις… «γιατί δεν πρέπει να σε νοιάζει το τέλος υποστήριξης των Windows7».

 

Να σας πω, σε σχέση με άλλα άρθρα που πέτυχα στο διαδίκτυο (ελληνικό και ξένο) το συγκεκριμένο απλά μου ανέβασε λίγο την πίεση, τα άλλα μου την ανέβασαν περισσότερο – ευτυχώς, ξαναλέω, που με προειδοποίησε και είχα τα χάπια μου κοντά.

Γράφω για αυτό, γιατί ήταν το μόνο που παρείχε τουλάχιστον μια εικόνα από την πραγματικότητα (ναι ξεφτέρια μου, πάλι καλά το πιάσατε, μιλάω για την τελευταία εικόνα που έβαλαν)

Τι ισχύει όμως; Στα σοβαρά τώρα.

Ναι, τα Windows7 φτάνουν στο τέλος της υποστήριξής τους τον Ιανουάριο του 2015, αλλά το σημαντικό κομμάτι που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι λήγει η «Τυπική» υποστήριξη και μπαίνει σε ισχύ η «Εκτεταμένη» υποστήριξη. Και η οποία θα διαρκεί για πέντε (5) ολόκληρα (ναι! Ολόκληρα, όχι μισά!) έτη.
Χωρίς «μάλλον», χωρίς «ίσως», χωρίς «κοίτα και αυτό το άρθρο για να δεις ότι σε νοιάζομαι» (και να μαζέψω μερικά ακόμα κλικ, έτσι για τη ψυχή της μάνας μου).

«Μα, καλά…», θα μου πεις, έξυπνε αναγνώστη, «…εσύ πώς το ξέρεις αυτό;». Πάρα, πάρα πολύ απλή ερώτηση αγαπητέ: Επισκέφτηκα την πηγή που μας έδωσε το παραπάνω άρθρο (και η οποία, προφανώς, ουδεμία σχέση έχει με αυτό) – μπορείτε να μου πείτε στα σχόλια πόσο εύκολα την βρήκατε και αν θα την επισκεπτόσασταν δίχως να διαβάσετε το δικό μου άρθρο.

Πίσω στο θέμα μας, όμως.
Η λήξη, που λέτε, της τυπικής υποστήριξης, δεν έχει καμία σχέση με τη λήξη της υποστήριξης των WindowsXP.
Τα Windows 7 απλά «μεταφέρονται» στην εκτεταμένη υποστήριξη, μιας και μιλάμε ήδη για ένα λειτουργικό που υπάρχει από το 2009! Αυτό σημαίνει ότι, ναι μεν δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις για νέα χαρακτηριστικά και βελτιστοποιήσεις, αλλά θα συνεχίσουν κανονικά να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, οι οποίες μας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Το καλύτερο όμως από όλα αυτά, είναι ότι το θέμα με τη λήξη υποστήριξης των Windows 7 (αλλά και WindowsXP, WindowsVista, Windows 8) δεν είναι κάτι νέο. Κάθε Λειτουργικό Σύστημα της Microsoft ( και όχι μόνο), βγαίνει με έναν συγκεκριμένο κύκλο ζωής ο οποίος είναι γνωστός από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.
Αυτό που έκανε η Microsoft, ήταν απλά να ενημερώσει, να ξαναθυμίσει είναι το πιο σωστό πιστεύω, για το ποιες αλλαγές θα υπάρξουν στα προϊόντα της, στους επόμενους μήνες. Ούτε «νέα προειδοποίηση» είναι λοιπόν, όπως αφήνει ο αρθρογράφος μας να εννοηθεί, ούτε κάτι μυστικό. Μια απλή υπενθύμιση είναι, και την δικαιολογώ απόλυτα μιας και δε θέλει να επαναληφθεί το φιάσκο που είχε με τα WindowsXP και τα 50 χρόνια ζωής τους (νταξ επιτρέψτε μου μια μικρή υπερβολή – τόσες και τόσες διαβάζετε! ).

Έτσι λοιπόν, hold your horses! Η εκτεταμένη υποστήριξη για τα Windows 7 θα ισχύει μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020, δίνοντας σας παραπάνω από αρκετό χρόνο να επιλέξετε το επόμενο λειτουργικό σύστημα για τον υπολογιστή σας (οπότε, μπορείτε να επιτέλους να κάνετε φορμάτ στο νέο σας pc/laptop με τα Windows8 και να βάλετε τα άριστα 7αρια J  – πλακίτσα προφανώς).

That’s all folks! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να τη γράψετε στα σχόλια. Θα χαρούμε πάρα πολύ να σας βοηθήσει κάποιος…. Κάποιος άλλος… προφανώς. Όχι εγώ!

Η πηγή του άρθρου από το iGuru (και το δικό μας σημείο αναφοράς) (στα ελληνικά επειδή σας αγαπάμε – καλά, όχι ότι έκανα εγώ τη μετάφραση! 😛 ):
http://support.microsoft.com/gp/support-reaching-end-2nd

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη πολιτική του κύκλου ζωής – υποστήριξης των προϊόντων της Microsoft (πάλι στα ελληνικά – ξέρετε εσείς, επειδή σας αγαπάμε, μπλα μπλα μπλα 😀 ) :

http://support.microsoft.com/gp/lifepolicy

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.