Η αφίσα σε στάση λεωφορείων του Λονδίνου Νο2

12
Η ωμή αλήθεια για την Ελλάδα σε μια στάση λεωφορείου στο Λονδίνο!
Η ωμή αλήθεια για την Ελλάδα σε μια στάση λεωφορείου στο Λονδίνο!
Η ωμή αλήθεια για την Ελλάδα σε μια στάση λεωφορείου στο Λονδίνο!
Η ωμή αλήθεια για την Ελλάδα σε μια στάση λεωφορείου στο Λονδίνο!

Η πρώτη ανάρτηση θα είχε ικανοποιητικούς αριθμούς επισκεψιμότητας και έτσι περάσαμε στη Νο2 αφίσα σε στάση λεωφορείων του Λονδίνου. Δείτε την ΕΔΩ.

Η ωμή αλήθεια για την Ελλάδα σε μια στάση λεωφορείου στο Λονδίνο!
ΠΗΓΗ

Ας διαβάσουμε και το κείμενο που συνοδεύει την είδηση – φωτογραφία.


Οι εμπνευστές της “διαφήμισης” δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά προφανώς ανήκουν στους ευρωσκεπτικιστές της Βρετανίας!
Το γύρο του κόσμου κάνει νέα φωτογραφία που εμφανίστηκε σε στάση λεωφορείων στο Λονδίνου, που αναφέρει μέσα σε 13 γραμμές αριθμών την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της Ελλάδος.
Οι εμπνευστές της “διαφήμισης” δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά προφανώς ανήκουν στους ευρωσκεπτικιστές της Βρετανίας, οι οποίοι θέλουν να δείξουν τις συμβαίνει σε μία χώρα που συμμετέχει στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, αναφέρεται:

1) 1 εκατ. έχασαν την δουλειά τους

2) 30% των επιχειρήσεων έκλεισαν

3) 38% μείωση μισθών

4) 45% μείωση συντάξεων

5) 25% μείωση του ΑΕΠ

6) 30% μείωση του οικογενειακού εισοδήματος

7) 42,8% αύξηση της παιδικής θνησιμότητας

8) 190,5% αύξηση της ανεργίας

9) 272,7% αύξηση του δείκτη κατάθλιψης

10) 35,5% αύξηση του δημόσιου χρέους

11) 84,3% μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας

12) 98,2% αύξηση του δείκτη φτώχειας

13) 2 αυτοκτονίες κάθε μέρα

Αυτή είναι η Ελλάδα το 2014…


 

Φυσικά όσοι διαβάσατε για την αφίσα Νο1 γνωρίζετε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι φωτομοντάζ. Ας δούμε όμως από πού είναι η πραγματική φωτογραφία.

10
ΠΗΓΗ

Το ότι στην Αγγλία οδηγούν από αριστερά και όχι από δεξιά… ούτε να το σκεφτούν.

Να περιμένουμε και τις υπόλοιπες επεξεργασμένες φωτογραφίες από το  jodigraphics.net; που στο τέλος της ανάρτησης μας ξεκαθαρίζει πως οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ;

15
ΠΗΓΗ

Στην πρώτη ανάρτηση, έκανα λόγο για γκάφα. Λάθος… μόνο γκάφα δεν ήταν και απόδειξη είναι ότι στα σχόλια της πρώτης ανάρτησης του μακελειού, υπάρχουν αναγνώστες που τονίζουν και επισημαίνουν το ψέμα. Αντί λοιπόν να διορθώσουν την πρώτη ανάρτηση, τι έκαναν επαγγελματίες οι δημοσιογράφοι; Προχώρησαν σε δεύτερη ανάρτηση με μια άλλη ψεύτικη φωτογραφία. Δείτε τα σχόλια ΕΔΩ. και χαρίστε τους μερικά κλικ ακόμη… τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

11 12 13

Να τονίσω πως δεν ασχολούμαστε με πολιτικά και κομματικά παιχνίδια και ότι η ανάρτηση αυτή σκοπό έχει να δείξει μέχρι που μπορούν να φτάσουν μερικές σελίδες για την επισκεψιμότητα και όχι αν τα στατιστικά στοιχεία της ψεύτικης αφίσας είναι πραγματικά ή όχι (που ίσως να είναι πραγματικά). Το γράφω αυτό γιατί στην πρώτη ανάρτηση έχω δει σχόλια του στιλ «ε και; αυτά που λέει είναι αλήθεια» και πραγματικά δεν υπάρχει χρόνος να απαντώ στο κάθε σχόλιο ξεχωριστά. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Pavlos Goudas

  Νομίζω ότι βρήκα και άλλη «original» φωτογραφια και είναι αυτή… Φαίνεται όντως ότι αυτή την έφτιαξαν για την Αγγλια, οδηγούν από το αντίθετο για εμάς ρεύμα.

 • Sorry για το άσχετο του σχολίου. Στο κατά τ’άλλα πολύ σωστό άρθρο σας, προτιμάτε να χρησιμοποιείται τη λέξη «ίσως» όπως γράφεται και όχι με όμικρον (όπως επαναλαμβάνετε και στα σχόλια). Merci!

 • Δρ.ΝοΝοΝο!

  Αυτό που όταν δείχνεις σε κάποιον ότι αυτό που μόλις πόσταρε ως ….συγκλονιστική είδηση είναι hoax και σου ανταπαντάει: «ναι αλλά αυτό που λέει είναι σωστό μπλα, μπλα, μπλα»
  τι να του πεις μετά;…όχι, πείτε μου, τι στο καλό να του πεις!

  • Αλλάζεις την κουβέντα και πας στο πόσο επικίνδυνο δηλητήριο είναι το DHMO και πρέπει οπωσδήποτε να το απαγορεύσουν.
   http://www.dhmo.org/

 • επισκέπτης

  Νομίζω οτι το επιχείρημα Το ότι στην Αγγλία οδηγούν από αριστερά και όχι από δεξιά… ούτε να το σκεφτούν. δεν ισχύει. Είτε αριστερά είτε δεξιά δεν μπορείς να το καταλάβεις απο αυτήν την φωτογραφία.

  • Ίσος να οδηγούν με την όπισθεν… πιθανό!

   • επισκέπτης

    δεν εννοούσα αυτό.

 • Εύγε φίλε, μη σταματάς να ξεφτιλίζεις κόσμο!

  • Αυτό δε το κάνω εγώ… μόνοι τους το κάνουν.

 • Μεθαύριο θα γράψουν και για τη στάση λεωφορείου στο Παρίσι…

  • Μην είσαι τόσο σίγουρος… πιθανότατα να ξαναβάλουν Λονδίνο, ποιος κάθετε να πληκτρολογεί νέο όνομα. Έχει και ζέστη χάλασε και ο κλιματισμός στο γραφείο. Άστα να πάνε…

   • Σωστό κι αυτό… 🙂