Ποιοι είμαστε
Αρχική Χρονοταξιδιώτης σε φωτογραφία του 1940 ;HOAXES

Χρονοταξιδιώτης σε φωτογραφία του 1940 ;

15 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Τα ταξίδια στο χρόνο ήταν πάντα ελκυστικά στη φαντασία των ανθρώπων & ενέπνευσαν από μύθους μέχρι κινηματογραφικές ταινίες. Μια τέτοια “ανακάλυψη” αποτελεί η παρακάτω φωτογραφία 

Η ιστορία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το 2010 και ήρθε στην Ελλάδα μ ένα χρόνο καθυστέρηση:

Χρονοταξιδιώτης σε φωτογραφία του 1940

Το μουσείο «VMC» (Virtual Museum of Canada) κατέχει μία πολύ παράξενη φωτογραφία  στη συλλογή του…

Σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε την παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται για αναμνηστική φωτογραφία από την επαναλειτουργία της γέφυρας South Fork το 1940 στον Καναδά.

Αν προσέξετε, όμως, πιο προσεχτικά την φωτογραφία, θα παρατηρήσετε έναν άνθρωπο στα δεξιά της φωτογραφίας που φοράει μοντέρνα γυαλιά ηλίου, έχει νεανικό και πιο μοντέρνο χτένισμα μαλλιών, ένα t-shirt που σίγουρα δεν είναι της εποχής εκείνης ενώ κρατάει, επίσης, μία φωτογραφική μηχανή που δεν υπήρχε καν το 1940!

======================================================

Φυσικά και δεν είναι αληθινή, πρόκειται για ένα ακόμη hoax, μια κατασκευασμένη είδηση. Ας δούμε γιατί.

Γιατί απλά όλα τα αντικείμενα-αξεσουάρ υπήρχαν εκείνη την εποχή!

Η φωτογραφική μηχανή.

Θαυμάστε ένα μοντέλο του 1932

Leica-II του 1932

Leica-II του 1932

Περισσότερο όμως μου μοιάζει μ αυτή του 1940:

1940s_Agifold_camera

(Διαβάζοντας το λήμμα της wikipedia  για την ιστορία της φωτογραφίας,  θα διαπιστώσετε ότι υπήρχαν αρκετά τέτοια “compact” μοντέλα )

Τα γυαλιά ηλίου

Το συγκεκριμένο στυλ γυαλιών ηλίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920 και δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστα το 1940.

stanwyk2

 

20_motoring-goggles-glasses-vintage-1940s2

Το t-shirt

Με μια πιο προσεκτική ματιά θα διαπιστώσετε ότι ο εν λόγω κύριος δεν φοράει ένα t-shirt με στάμπα, αλλά ένα πουλόβερ που έχει πάνω του ραμμένο κάποιο σήμα (είδος που το φορούσαν συχνά οι αθλητικές ομάδες της εποχής). Δεν είναι καθόλου απίθανο μάλιστα ναι είναι και η παρακάτω, μια μπολούζα που φοριόταν από μια ομάδα χόκεϊ της εποχής- τους “Μόντρεαλ Maroons” .

maroons

Τα υπόλοιπα ρούχα του δεν φαίνεται να έχουν κάτι το εξεζητημένο, μάλλον θεωρούνταν κοινότυπα εκείνη την εποχή. Ίσως μάλιστα να τα χαρακτηρίζαμε κι απλά αν τα συγκρίνουμε με το τι φορούσαν οι άλλοι στην συγκεκριμένη φωτογραφία

by Antichainletter