Απάντηση της Greenpeace για τους αεροψεκασμούς και την κλιματική αλλαγή

3

Greenpeace

Στο κόσμο των αεροψεκασμών πιστεύουν πως και η κλιματική αλλαγή είναι μια φάρσα,παραποιούν μελέτες και έρευνες για να προσπαθήσουν να πείσουν.

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση της GREENPEACE η οποία προφανώς στο κόσμο των συνωμοσιολόγων είναι και αυτή μέρος του συστήματος και δικιά τους..

Ποιων;;Μην το ρωτάτε καλύτερα..Των άλλων είναι η απάντηση,των επικυρίαρχων,τι δεν καταλαβαίνετε;

Και αν εμείς δεν είμαστε εμείς και είμαστε οι άλλοι;Μπέρδεμα,μεγάλο μπέρδεμα….

Εδώ έρχεται όμως και άλλο ένα παράδοξο.

Από την μια οι συνωμοσιολόγοι κατηγορούν την GREENPEACE σαν πιόνι των άλλων και του συστήματος για την στάση της στο θέμα των αεροψεκασμών και της κλιματικής αλλαγής και από την άλλη την εκθειάζουν για την στάση της στα μεταλλαγμένα.

Πάλι μπερδεύτηκα,είναι ή δεν είναι η GREENPEACE μέρος του συστήματος και των άλλων;Η είναι και την κατηγορείς σε όλη την κλίμακα ή δεν είναι και την αφήνεις να κάνει την δουλειά της.

Αυτή η τάση τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας θα πρέπει να ξεπεραστεί…

Ας δούμε όμως εν συντομία τι απαντάει η GREENPEACE σε μέιλ που δέχτηκε από κάποιον προφανώς κατά φαντασίαν ακτιβιστή των αεροψεκασμών.

Πέραν των τυπικών της ευγένειας του απαντάνε πως δεν μπορούν να ασχοληθούν με θεωρίες συνωμοσίας,οι φωτογραφίες των αεροπλάνων με τα contrails δεν αποτελούν απόδειξη και ότι αυτό που πρέπει να κάνει για να πείσει την GREENPEACE και τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή είναι να αποδείξει το γιατί η επιστήμη της κλιματικής αλλαγής είναι λάθος.

Μια επιστήμη που ξεκίνησε το 1824 από τον Joseph Fourrier,συνεχίστηκε από τον John Tyndall και το 1896 από τον νομπελίστα χημικό Svante Arrhenius ο οποίος προέβλεψε με ακρίβεια το τι θα συμβεί στον πλανήτη στις μέρες μας.

Αυτή ήταν η απάντηση της GREENPEACE και του έτριψαν στην μούρη την μελέτη του Arrhenius την οποία μπορείτε να την δείτε.
http://www.rsc.org/images/Arrhenius1896_tcm18-173546.pdf

Αν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες για την ερώτηση του ακτιβιστή δείτε την στο παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.metabunk.org/threads/what-does-greenpeace-think-about-chemtrails.1437/

Άρα λοιπόν το μόνο που πρέπει να κάνουν για να μας πείσουν οι φίλοι μας οι συνωμοσιολόγοι και ακτιβιστές είναι να αποδείξουν πως η επιστήμη της κλιματικής αλλαγής είναι λάθος.

Τόσο απλά τόσο κατανοητά…..

 • lord

  καλό το brand name greenpeace,πιασάρικο,και όχι δεν είναι συστημική,καθόλου..τώρα αν έχουν συνωμοτήσει αμφιβάλλω,αν προσπαθούν να βολευτούν στο σύστημα είμαι σίγουρος..αν έτσι είναι ο ακτιβισμός,να τον βράσω..

 • Sotiris Oikonomou

  Δεν είναι τυχαίο που από τον όρο ΄΄υπερθέρμανση΄΄ περάσαμε στον όρο ΄΄κλιματική αλλαγή΄΄. Ο πλανήτης έχει σταματήσει να υπερθερμαίνεται με τους ρυθμούς που ξέραμε ενώ το διοξείδιο του άνθρακα συνεχίζει να αυξάνεται επομένως μάλλον δεν συνδέονται τόσο πολύ όσο νομίζαμε. Αυτό που αγνοούν πολλοί είναι οτι κλίμα στη γη ποτέ δεν μένει σταθερό αλλά διαρκώς αλλάζει. Επομένως η κλιματική αλλαγή είναι μια φυσική διαδικασία και δεν ξεκίνησε ξαφνικά όταν ο άνθρωπος ανέπτυξε βιομηχανική δραστηριότητα. Η ραγδαία άνοδος της μέσης θερμοκρασίας μετά τα τέλη του 19ου αιώνα έως πριν μια δεκαετία οφειλόταν κατα κύριο λόγο σε μια φυσική θέρμανση του πλανήτη που είχε περάσει μια μίνι παγετώνια περίοδο κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Πριν την μίνι παγετώνια περίοδο ο πλανήτης είχε φτάσει σε θερμοκρασίες παρόμοιες ή και υψηλότερες από τις σημερινές κατά την εποχή που είναι γνωστή στους κλιματολόγους ως Medieval Warming. Βλέπουμε λοιπόν οτι το κλίμα αλλάζει και σε μικρότερους κύκλους πέρα από τον γνωστό παγετώνια περίοδος-μεσοπαγετώνια περίοδος. Κλιματική αλλαγή υπάρχει αλλά όχι με τον τρόπο που παρουσιάζεται και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Ο άνθρωπος προφανώς και οφείλει να σέβεται τον πλανήτη που κατοικεί, να μην μολύνει και να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους.

  Ας θυμηθούν όσοι πηγαίνανε σχολείο στα 90ς τι διαβάζαμε στα σχολικά βιβλία. Για την ερημοποίηση της Κρήτης και για το γεγονός της έλλειψης βροχών στην Αττική που οφειλόταν στην ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι απλά σε κύκλους του καιρού όπως εν τέλει αποδείχθηκε στη συνέχεια. Από την έλλειψη νερού στις αρχές του 90 φτάσαμε το 2006 να έχει ο Μαραθώνας το υψηλότερο σημείο στάθμης και η Αττική για αρκετές χρονιές τα τελευταία χρόνια να έχει ποσά βροχής πάνω από τις κλιματικές τιμές. Και η Κρήτη φυσικά που όντας ανοιχτή στους υετοφόρους ανέμους του Αιγαίου είτε από βορρά είτε από νότο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε υετό σύμφωνα με τους σταθμούς της Εμυ και του Αστεροσκοπείου.

  Ο άνθρωπος θα πρέπει συνεχώς να μελετά το κλίμα και να ανησυχεί για αυτό αλλά δεν χρειάζεται να παίρνει ως πανάκεια κάθε έρευνα. Για κάθε Greenpeace, υπάρχει και ένας Αλ Γκορ.

  Αυτά τα λίγα χωρίς καμία διάθεση συνωμοσιολογίας.

  • nikos serpanakhs

   Αρχικά να τονίσω ότι συμφωνώ σε αρκετά σημεία μαζί σου και σκοπός του σχολιου μου δεν είναι η αντιπαραθεση αλλά ο διάλογος.
   Ο λόγος για τον οποίο περάσαμε στον όρο «κλιματικές αλλαγές» είναι διότι το φαινόμενο την υπερθέρμανσης αποδείχθηκε πιο πολύπλοκο απο ότι αρχικά πίστευαν οι επιστήμονες και επομένως οι ανθρώπινες εκπομπές και επεμβάσεις στον πλανήτη φαινεται πως δεν έχουν μόνο θερμοκρασιακές επιπτώσεις αλλα κλιματικες συνολικά.
   Χονδρικά μπορεί να πει κάποιος πως το μοντέλο τις υπερθέρμανσης έπεσε εν μέρει έξω, όχι επειδή δεν ισχύει, αλλά επειδή είναι χαοτικό και έχει άπειρες παραμέτρους που το επηρεάζουν.
   Αρχιζει όμως να ξεκαθαρίζει το τοπίο και φαίνεται πως ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ενέργειας που εγκλωβίζεται στην ατμοσφαιρα λόγω των ανθρωπογενων εκπομπών μετατρέπεται σε λανθάνουσα ενέργεια μέσα στον κύκλο του νερού. Επομένως έχουμε πιο έντονα καιρικά φαινόμενα όπως τυφώνες, καταιγίδες κλπ με μεγαλύτερη ένταση και δυναμική από ότι στο παρελθόν.
   Άρα λοιπόν μπορεί να έπεσαν ως ένα βαθμο έξω οι επιστημονικές προβλέψεις σε ότι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει αλλα ότι είναι πιο πολύπλοκο και πρόκειται να μας επηρεάσει σε περισσότερες πτυχές απο ότι υπολογίζαμε.

   Πέρα απο όλα αυτα όμως χρειάζεται προσοχή διότι η κοινή γνώμη παρερμηνέυει κάποια δεδομένα και όταν ακούει πως τα μοντέλα τις κλιματικής αλλαγής πέσαν έξω λένε «είναι όλα μια συνωμοσία, τι με νοιάζει εμένα, ας ρυπαίνω όσο θέλω, δεν πρόκειται να έχει κάποιο ουσιαστικο αντικτυπο άλλωστε»

   Τώρα σε ότι αφορά τα αποθέματα νερού, η ερημοποίηση δεν έχει καμία σχέση με την στάθμη των λιμνων (τεχνητων ή φυσικών). Αντιθέτως η άυξηση της ετήσια στάθμης βροχόπτωσης μπορει να βοηθά το φαινόμενο της ερημοποίησης αν η βροχές είναι απότομες ( και άρα παρασέρνουν το επιφανειακό έδαφος). Αλλωστε η στάθμη της λίμνης του Μαραθώνα εξερτάται περισσότερο από την τροφοδοσία της από της λίμνες του Μόρνου και της Υλίκης παρά από τις βροχοπτώσεις.