Γιατί το 1 είναι 1; το 2 γιατί είναι 2;;!!

4
image0022
Τι ισχυρίζεται το ψευδοεπιστημονικό δημοσίευμα? Ότι…

Είναι θέμα γωνιών !

Είναι ο αριθμός των γωνιών. Αν κάποιος γράψει το γράμμα (βλέπε παρακάτω) στην παλιά τους μορφή, θα καταλάβει αμέσως γιατί. Έχω σημειώσει τις γωνίες με ‘o’.
No 1 έχει μία γωνία.
No 2 έχει δύο γωνίες.
arithmoi-03
No 3 έχει τρεις γωνίες.
arithmoi-04
.
arithmoi-05
και συνεχίζει…
arithmoi-08
.
arithmoi-09
.arithmoi-10
κτλ.και το’O’ δεν έχει γωνίες

**************

Δυστυχώς το είδαμε να κυκλοφορεί ακόμη και σε φροντιστήρια θετικών επιστημών! ΝΤΡΟΠΗ στους αγράμματους καθηγητές που προωθούν τέτοια αναπόδεικτα…

Πόσες φορές είδατε να γράφεται κάποιος αριθμός μ αυτόν τον τρόπο? Ιδίως το 7, το 8 και το 9!!  

Ποια από τις χιλιάδες γραμματοσειρές υπάρχει που να τους απεικονίζει έτσι? Δείξτε μου μία!

Νοσηρή φαντασία κάποιου που τραβά και ξαναζωγραφίζει τα γράμματα, προσθέτοντάς τους γραμμές, για να ταιριάξουν στον ισχυρισμό του.

image003

Ιδίως εσείς κύριοι εκπαιδευτικοί, καλό θα ήταν να ξαναθυμηθείτε την ιστορία των αριθμών (wikipedia στ αγγλικά μόνο)  εδώ ή εδώ ή (στα ελληνικά)  εδώ , ώστε να μην μεταδίδεται τέτοια ανιστόρητα και ψευδοεπιστημονικά στα παιδιά μας!

Εξάλλου η πραγματική ιστορία των αριθμών είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, εξιστορήστε τη .

١٢٣٤٥٦٧٨٩٠

1234567890
Μια σιδερένια πλάκα που απεικονίζει 6 μαγικά τετράγωνα με ινδοαραβικούς αριθμούς, από την Κίνα. Χρονολογείται στην δυναστεία των Γιουάν (1271-1368).
Μια σιδερένια πλάκα που απεικονίζει 6 μαγικά τετράγωνα με ινδοαραβικούς αριθμούς, από την Κίνα. Χρονολογείται στην δυναστεία των Γιουάν (1271-1368).

Για τους φίλους των μαθηματικών,  ένα πολύ ωραίο απόσπασμα σχετικά με τους αριθμούς, από το εξαιρετικό βιβλίο «Το θεώρημα του παπαγάλου» του Ντένι Γκέτζ  (στα ελληνικά)  εδώ 

Μπορείτε επίσης να βρείτε μία έρευνα για την προέλευση των αριθμών,  που δημοσιεύθηκε το 1911, ΕΔΩ

by antichainletter

 • Το «1» όπως γράφεται εδώ έχει όχι μία αλλά ΔΥΟ γωνίες. Μία οξεία και μία αμβλεία. Το ίδιο συμβαίνει και για αρκετά άλλα από τα σουρεαλιστικά ψηφία του μύθου (πχ το «2» έχει 4 και το «6» έχει 10), αλλά ο αρχικός συγγραφέας (φανερά αγεωγράφητος και μάλλον και ειδικών αναγκών, αν νομίζει ότι έτσι γράφονται τα ψηφία) αναφέρει μόνο όσες συμφέρουν.

  • Γωνιός

   Από ό,τι φαίνεται μετράει μόνο τις κυρτές (<180). Αυτές που αναφέρεις εσύ είναι μη κυρτές και δεν του αρέσουν (αλλά τουλάχιστον είναι συνεπής, παντού δεν τις μετράει – τρομάρα του)! Η πλάκα είναι που στο μηδέν, που με το τετραγωνισμένο σκεπτικό του θα ήταν μια χαρά 4, ξαφνικά θυμηθήκαμε τις καμπύλες και, θαύμα, καμιά γωνία.

   • Όντως μετράει μόνο κυρτές γωνίες, μόλις το τσέκαρα. Και πάλι χαζομάρα επικών διαστάσεων είναι.

    • Βασικά όπου τον συμφέρει μετράει κ τις αμβλείες (3, 7, 8). Κ έχει βάλει κ μια έξτρα γραμή στο 7. Εκτός κ αν εννοεί πως μετράει κ τη γραμμή του τετραδίου (έλεος!), πράγμα που φυσικά δεν έχει κάνει στα 1 κ 4.