ΕΟΦ: Αποσύρετε το βρεφικό γάλα ΝΟΥΝΟΥ / NOULAC

7

 

moro-gala

Η είδηση της απόσυρσης του προϊόντος εμφανίστηκε το Φεβ 2014 μετά από την ανακοίνωση του ΕΟΦ (30/01/2014). Όμως η παρακάτω ανάρτηση είχε εμφανιστεί το Μαρ 2014 και ξανάκανε την εμφάνισή της την τελευταία βδομάδα.

Ας τη διαβάσουμε πρώτα.


Την ανάκληση της παρτίδας Β34706 ΗΗLLΒΝ (πολυσυσκευασίες) του βρεφικού γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ NOULAC, αποφάσισε ο ΕΟΦ, ….ενώ εντύπωση προκαλεί ότι το συγκεκριμένο γάλα υπάρχει ακόμα στα ράφια ορισμένων super markets σύμφωνα με καταγγελίες στο goneis.info.

Σας περιμένουμε στην ομάδα ΓΟΝΕΙΣ στο facebookπατήστε εδώ

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β΄)

2. Tις διατάξεις της ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/29.04.2013
3. Την υπ΄αριθμ. 13170/30.01.2014 ενημέρωση της εταιρείας FrieslandCampina Hellas

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Την ανάκληση της παρτίδας Β34706 ΗΗLLΒΝ (πολυσυσκευασίες) του βρεφικού γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ NOULAC από τον 6ο μήνα, με ημερομηνία λήξης 10/2014, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας πιθανής απόκλισης από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.


Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της Friesland Campina Hellas, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με όλα τα σημεία πώλησης του προϊόντος προκειμένου αυτό να αποσυρθεί από την αγορά.
Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΕΟΦ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΟΦ: 213 2040 000

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ friesland: 80011668668

ΕΟΦ: Αποσύρετε το βρεφικό γάλα ΝΟΥΝΟΥ / NOULAC
ΠΗΓΗ

 


Αναρωτιούνται γιατί το συγκεκριμένο γάλα υπάρχει ακόμα στα ράφια των super markets.
Την απάντηση έχει δώσει ο ίδιος ο ΕΟΦ με το παρακάτω έγγραφο στις 4 Μαρ 2014. Δέκα μέρες πριν την παραπάνω ανάρτηση.

4
ΠΗΓΗ

Τις τελευταίες μέρες το βλέπω να αναπαράγεται συνέχεια, σε διάφορα blogs και στο facebook αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το προϊόν που συνεχίζει να υπάρχει στα ράφια κανονικά.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Noucca Galaktotrofousa

  Κοινοποίηση την κοινοποίηση, περνάει ο καιρός κι ούτε που καταλαβαίνεις ότι έχουν περάσει 4 μήνες από την ανακοίνωση ανάκλησης και την ανάκληση της ανακοίνωσης.
  Θα έπρεπε να τους τραβήξει μια καταγγελία η ΝΟΥΝΟΥ γιατί αποτρέπουν τον κόσμο από το να αγοράζει τα προϊόντα τους και μάλιστα κάποιοι που θα είχαν πάρει είδηση και την αρχική απόσυρση μπορεί να σκεφτούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ΝΟΥΝΟΥ και να την αποφεύγουν γενικά.
  Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον νομοθεσία για τις σελίδες του ίντερνετ χρειαζόμαστε. Να παίρνουν άδεια οι ειδησεογραφικές και οι μη να είναι υποχρεωμένες να γράφουν με μεγάλα γράμματα στην αρχική «Δεν είμαστε έγκυρη πηγή ενημέρωσης, απλά αναδημοσιεύουμε ό,τι βρούμε».

  • leon06010

   Πιστεύεις στα αλήθεια ότι αυτοί που κάνουν τους ο-Θεός-να-τους-κάνει νόμους ξέρουν τί είναι το Ίντερνετ; Ώστε να κάνουν κ σχετική νομοθεσία; (Για την ταλαίπωρη Ελλαδάρα μας μιλάω, έξω δεν κατέχω τί παίζει)

   • Noucca Galaktotrofousa

    Με έχεις για αιθεροβάμων;
    Αν και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μία μη ευκαταφρόνητη δράση και θα μπορούσε να κάνει και μια καμπάνια για τις μπαρούφες που πασάρονται ως ειδήσεις. Όχι τόσο για τον Έλληνα που έδειρε Τούρκους, αλλά θέματα όπως τα διάφορα γιατροσόφια, τα καρκινογόνα αντιηλιακά και ο πόλεμος κατά των εμβολίων κάνουν κακό στον κόσμο και πρέπει να ενημερωθούν σε πρώτη φάση και ίσως να ζητήσουν να ληφθούν και κάποια μέτρα σε δεύτερη. Αν όχι νομοθεσία περί δημοσιεύσεων (γιατί θα γίνει χαμός με την ελευθερία του λόγου), τουλάχιστον ποινές για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    • leon06010

     Νομίζω ότι αυτό με τις ποινές για διασπορά ψευδών ειδήσεων ισχύει, δεν ξέρω κατά βέβαια κατά πόσον εφαρμόζεται. Όσο για την Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος ξέρω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά, αν κ νομίζω ότι ασχολούνται περισσότερο με εγκλήματα, όπως απάτες, ανώμαλους κλπ. Δεν ξέρω αν οι κουλαμάρες περί εμβολίων για παράδειγμα είναι ακριβώς έγκλημα. Βέβαια, ωθούν σε εγκλήματα, γιατί το να αφήσεις το παιδί ανεμβολίαστο, για μένα, συνιστά εγκληματική ενέργεια. Κ μάλλον όχι μόνο για μένα. Ούτε φταίει ο κάθε πανηλίθιος που άλλοι χίλιοι τρισηλίθιοι τον ακούν κ ακολουθούν τις μπαρούφες που λέει. Χωρίς φυσικά να είναι άμοιρος ευθυνών. Ίσα-ίσα, πρέπει να πέσουν πολλές μπάτσες. Νομίζω με εννοείς τι εννοώ. Εν τέλει, οι ηγέτες μας πάντα ήταν ηλίθιοι κ ανίκανοι κ έχοντας άγνοια, σχεδόν τρόμο της τεχνολογίας, τους είναι αδύνατο όχι να την ελέγξουν, αλλά απλά να ασχοληθούν.
     Αιθεροβάμωνα δε σε θεωρώ. Αν κ κάπου σε προηγούμενα σχόλιά σου διέκρινα την ειρωνία του ανώτερου ανθρώπου. Απλά εμείς που μείναμε να χρησιμοποιούμε ακόμα τον εγκέφαλό μας είμαστε λίγο ρομαντικοί.

     • Noucca Galaktotrofousa

      Για κάθε επιχείρημα υπέρ της προστασίας του κάθε συνδρομητή του ίντερνετ, υπάρχει άλλο ένα αντεπιχείρημα υπέρ της ελευθερίας του λόγου. Και προφανώς δεν είναι δυνατόν ο Νόμος να ζητάει από τον καθένα να αποδείξει πέραν κάθε αμφιβολίας αυτά που λέει. Μάλλον σε εμάς πέφτει το βάρος να φιλτράρουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε και να βρούμε την αλήθεια ανάμεσά τους. Κι εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα, με την ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης. Έχω ανάγκη τον ειδικό να μου αποσαφηνίσει την αλήθεια, έναν ειδικό που δεν είμαι πάντα σε θέση να αξιολογήσω ή δεν έχω το χρόνο και τη δυνατότητα να το ψάξω…

      Αυτό το τελευταίο περί ανώτερου ανθρώπου να το εκλάβω ως κομπλιμάν; Γιατί με μπέρδεψες λίγο. 🙂

     • leon06010

      Συμφωνώ με σένα. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι το Ίντερνετ, όπως κ η τεχνολογία γενικότερα είναι εργαλείο, όπως το πηρούνι, το μολύβι κλπ. Άρα ναι, πρέπει να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Κ αυτοί που γράφουν, κ αυτοί που τα διαβάζουν.Το πρώτο εργαλείο που πρέπει όμως να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά είναι το μυαλό μας. Κ αυτό προσπαθώ να διδάσκω στους μαθητές μου. Να διαβάζουμε, να ψάχνουμε, να διασταυρώνουμε, να αμφισβητούμε, να φιλτράρουμε κλπ. Όσο για την ελευθερία του λόγου, νομίζω θέτεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ζήτημα: Τί είναι ελευεθρία; Πού ξεκινάει; Πού τελειώνει; Πότε σε προσβάλλω κ πότε με φιμώνεις;

      Ναι, κομπλιμάν ήταν.

  • dimi

   Προφητικό το κείμενο σου .Διαβαζω ότι δημιουργείται μητρώο ιστοσελίδων στο υπουργείο για να μπει κάποια τάξη στο διαδίκτυο.