Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τζέιμς Ράντι (James Randi Educational Foundation)

2

Για περάστε, για περάστε, πλούσια δώρα!

Είσαι μάγος?

Είσαι μέντιουμ?

Μιλάς με πνεύματα, φίδια ή γυάλες με χρυσόψαρα?

Μήπως έχεις άλλες υπερφυσικές δυνάμεις?

Έχεις μήπως το κληρονομικό «χάρισμα»?

Αν ναι…

Τώρα μπορείς να γίνεις και εκατομμυριούχος! 1.000.000 ΔΙΚΑ ΣΟΥ!

Αρκεί μόνο μια επιδειξούλα ! Δηλώσεις συμμετοχής εδώ:

Το 1996 ο μάγος Ράντι ίδρυσε  το εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τζέιμς Ράντι, μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που έχει σκοπό να προωθήσει την κριτική σκέψη και να διαδώσει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις ευρέως διαδεδομένες αντιλήψεις περί παραφυσικών και υπερφυσικών φαινομένων. Απο τότε υπάρχει βραβείο ενός εκατομμυρίου δολαρίων για όποιον καταφέρει να αποδείξει κάτω από επιστημονικά και αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες πως κατέχει κάποια από αυτές τις θρυλούμενες «πνευματικές» ή «ψυχικές» δυνάμεις.

Στην παρακάτω ολιγόλεπτη διάλεξη ο θρυλικός σκεπτικιστής Τζέιμς Ράντι παίρνει μια θανατηφόρο δόση ομοιοπαθητικών υπνωτικών χαπιών στη σκηνή, ξεκινώντας έτσι ένα καυτό 18λεπτο κατηγορητήριο ενάντια στις παράλογες πεποιθήσεις. Πετάει το γάντι στους πνευματιστές όλου του κόσμου: Αποδείξτε ότι αυτό που κάνετε είναι πραγματικό, και θα σας δώσω ένα εκατομμύριο δολάρια. (Κανένας ενδιαφερόμενος ακόμα.)

By antichainletter 

 • Antonis Armageddon

  Καποιος μου εστειλε την παρακατω σελίδα ως συγκεντρωση επιστημονικών αποδείξεων οσον αφορα τη δραση της ομοιοπαθητικής.
  http://www.medicinbio.com/Greek/scihom.htm
  Προσωπικά παρ’ ότι δεν εμπιστευομαι απόλυτα την συγχρονη φαρμακολογία (απο την αποψη οτι δε χρειαζεται να πλακωνεσαι στις αντιβιώσεις με τα πρωτα δεκατα πυρετου), η ομοιοπαθητική και οι τσαρλατανιές οπως ρέικι, κρυσταλλοι, προσευχες, διαλογισμοί και αλλα ανατολίτικες ματζουνομπούρδες (εκτος ισως του βελονισμού και του σιατσου), ειναι πολύ πιο κατω στην εκτιμηση μου διοτι ακομα και να λειτουργούσαν στο σύγχρονο ανθρωπο, εκεινοι που τις εφαρμόζουν στο δυτικό κοσμο ειναι ως επι το πλείστον ημιμαθείς ή/και απατεώνες, και εκεινοι στους οποίους λειτουργούν επισης ως επι το πλείστον, ευπιστοι και αμαθεις.

  Ετσι λοιπόν δεν μπηκα στον κοπο να διαβασω ολο αυτό το σεντόνι-προίκα, αλλα θα το εκτιμούσα αν του εριχνες μια ματιά να μου εξηγησεις κ εμενα τι μπουρδες (ή οχι) λεει.

  Ευχαριστω.

 • Η πρόκληση όπως παρουσιάστηκε από το MoneyTalks 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=y6AaufaSI7A