Ποιοι είμαστε
Αρχική Φωτογραφία από διαδήλωση υπέρ της κυβέρνησης στην Αργεντινή; – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

Φωτογραφία από διαδήλωση υπέρ της κυβέρνησης στην Αργεντινή; – Καταρρίπτεται

4 Αυγ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

10592626_4385773818104_2633089078104788287_nΤον τελευταίο καιρό, και μετά τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Αργεντινή, άρχισε να ξανακυκλοφορεί αυτή η φωτογραφία που δείχνει μια πραγματικά γιγαντιαία διαδήλωση.

Οι διάφορες λεζάντες αναφέρουν πως πρόκειται για διαδήλωση που έγινε πρόσφατα υπέρ της κυβέρνησης και κατά των ΔΝΤ, και άλλων δανειστών της Αργεντινής (οι τελευταίες διαπραγματεύσεις απέτυχαν και η Αργεντινή χρεοκοπεί για άλλη μια φορά).

Την φωτογραφία αυτή την έχουμε δει και πολλές φορές κατά τη διάρκεια του τελευταίου Mundial (ίσως το καλύτερο στην ιστορία, κατά την άποψη του υπογράφοντος), μετά από αγώνες όπου η Αργεντινή κέρδισε τον αντίπαλό της, συνήθως ασθμαίνοντας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για αντικυβερνητική διαδήλωση που έγινε τον Νοέμβριο του 2012 με κύρια θέματα τη μείωση της εγκληματικότητας, τη διαφθορά της κυβέρνησης και του κράτους, καθώς και τη φημολογούμενη διάθεση της Προέδρου Φερνάντες να αλλάξει το σύνταγμα ώστε να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.

Οι διαδηλωτές, εκτός από πολυάριθμοι, είναι και εξαιρετικά φασαριόζοι μιας και στην πλειοψηφία κουβαλούν κατσαρολικά τα οποία χτυπούν με δύναμη (cacerolazo)

Η φωτογραφία είναι τόσο καλή διότι την πήρε μη-επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που πετούσε πάνω από τη πορεία.

Περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέριες μπορείτε να δείτε εδώ.

Το παραπάνω άρθρο δεν είναι πολιτικό σχόλιο.

Greek Skeptic

Αργεντινή covered

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής