Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο απόλυτος βραβευμένος χαρακτηρισμός του Έλληνα-Καταρρίπτεται.HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Ο απόλυτος βραβευμένος χαρακτηρισμός του Έλληνα-Καταρρίπτεται.

12 Αυγ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

images

 

Γυρνάει σε ιστολόγια εδώ και πολύ καιρό,δείτε ΕΔΩ και συχνά πυκνά εμφανίζεται στους τοίχους μας στο fb εκεί που όλοι είμαστε καλοί άνθρωποι και πονάμε για τον πλησίον μας,είμαστε σοφοί και πολλά άλλα καλά..

Στο fb όμως μου το έστειλε και η φίλη μου η Μαρία για να το διερευνήσω και να της πω τη γνώμη μου αν είναι αληθινό ή όχι….

Ας το δούμε…

Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ουάσιγκτον, πριν περίπου 50 χρόνια, προκήρυξε διαγωνισμό με χρηματικές αμοιβές για τον επιτυχέστερο χαρακτηρισμό των διαφόρων λαών και της ψυχολογίας τους. Το βραβείο απέσπασε ο δικαστικός Ν. Κέλλυ, με τον εξής χαρακτηρισμό του Έλληνα…

«Μπροστά στο Δικαστήριο της αδέκαστης Ιστορίας, ο Έλληνας αποδείχτηκε ανέκαθεν κατώτερος από τις περιστάσεις, παρότι από άποψη διανοητική κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και οιηματίας, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και γεμάτος από προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έχτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των ερίδων. Ανέδειξε το Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει. Θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει. Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον κυνηγήσει.

Γέννησε το Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει. Έφερε το ’21 για να το διακυβέψει. δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την κηδέψει.

Τη μια στιγμή κόβεται για την αλήθεια και την άλλη μισεί εκείνον που αρνείται να υπηρετήσει το ψεύδος. Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, ημίκαλο, ημίκακο, με αβέβαιες διαθέσεις, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας.

Οικτίρατέ τον, θαυμάστε τον, αν θέλετε. Ταξινομείστε τον, αν μπορείτε»…


 

Ένα άρθρο από το 2010 το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο Cafebabel

http://www.cafebabel.co.uk/athens/article/greece-that-whole-europe-is-observing.html

What is actually happening in this small country that not even Stalin did not want to add to his ‘trophies’ after 2WW despite Greek leftists efforts to join him and the fact that all Balcans were becoming ‘red’.. The only country that Hitler asked from Greek officers not to surrender their arms after greek defeit as a way to express his respect for their bravery and passion…
I remember once a contest held in Washington (attended by around one million people) for the most appropriate description of a people, who will present the best psychology of a nation. A panel of fifteen scientists chosen unanimously and awarded Judge N. Kelly for the successful characterization of the Greek.

“Confronting the court of impartial history, writes the judge, the Greek was not to the occasion, always “below the circumstances”, but from a mental point of view, always had primacy. The Greek is brilliant and selfish, active and unmethodical, sportsmanlike, but full of superstitions, hot-blooded, impatient and a warrior.

Built the Parthenon and after having drunk from the prestige, left it later to become targets of contention..,

Highlighted Socrates to poison him, admired Themistocles to exile him, he served Aristotle and then hunt him, gave birth to Venizelos in order to murder him. Built the Byzantine Empire in order to enslave to the Turks, brought the ’21 and then compromised it, created 1909 in order to forget it. Tripled Greece but also nearly buried it. One moment is cut for the truth but the same time hates the person who refuses to serve the lie. Greek is a strange creature, wild, weird, and egopathe. Pity him, if you want admire him. And if you can try to classify him.’

Is it ok not to to play by the rules?


 

Ξέρετε θα μπορούσα να μην βάλω στο τίτλο το Καταρρίπτεται αλλά να το περάσω στα άλλα θέματα και να το δώσω ως τροφή για σκέψη (critical thinking) όμως μια σειρά από λογικά συμπεράσματα δεν με αφήνει να το κάνω και εξηγώ..

Ποια εφημερίδα έγραψε;Το να ισχυριστείς πως μια εφημερίδα έγραψε δεν λέει κάτι και εγώ μπορώ πολύ εύκολα να ισχυριστώ πως έγραψε για εμάς μια μεγάλη εφημερίδα της Νέας Υόρκης,μπορώ να το αποδείξω;Όχι,επειδή ακριβώς δεν έγραψε ποτέ.

Αν όμως ισχυριστώ κάτι τέτοιο,δηλαδή ότι μια μεγάλη εφημερίδα έγραψε για εμάς θα πέσετε να με φάτε και θα ζητάτε αποδείξεις,αποδείξεις όμως που δεν ζητάτε ποτέ από όσους κοινοποιούν τέτοια ανυπόστατα άρθρα,είτε φίλους,είτε ιστολόγια που το copy paste είναι σε ημερησία διάταξη.

Πριν περίπου 50 χρόνια;Άλλοι λένε για το 1938,δηλαδή πολύ πάνω από 50 χρόνια,ακόμα και από την αρχική εμφάνιση του το 2010.

http://podarato.blogspot.gr/2011/10/blog-post_9730.html

Για ένα τέτοιο γεγονός που πήραν μέρος 1,000,000 άνθρωποι όπως λέει και το αυθεντικό άρθρο και που τα μέλη της επιτροπής ήταν 15 επιστήμονες,αλήθεια ποιοι;Δεν θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότερα στοιχεία είτε στο διαδίκτυο,είτε να τα παρουσιάσουν στο άρθρο;

Ο δικαστής N.Kelly;Ποιος είναι πάλι αυτός ο βραβευμένος και που δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτόν;

Για ένα τόσο σημαντικό,όπως παρουσιάζεται,και βραβευμένο χαρακτηρισμό δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ακριβή στοιχεία;

Όλοι αυτοί οι λόγοι με κάνουν να είμαι σίγουρος για το ότι όλη η ιστορία είναι μία επινόηση και για αυτό…ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ…και την κατατάσσω στους μύθους.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν κάποιοι ή κάποιες μπορεί να θεωρούν τα γραφόμενα σωστά ασχέτως αν δεν υπάρχουν αποδείξεις για την αυθεντικότητα των ισχυρισμών του άρθρου,δηλαδή τον διαγωνισμό,την βράβευση και την ύπαρξη του N.Kelly,το ξεκαθαρίζω αυτό για να μην απαντώ στο καθένα μεμονωμένα.

Αν σε (σχεδόν απίθανη) περίπτωση που κάποιος προσκομίσει αδιάσειστα στοιχεία για την ύπαρξη και τη βράβευση του  N.Kelly σε διαγωνισμό 1,000,000 συμμετεχόντων με 15μελή επιτροπή από επιστήμονες,θα ζητήσω συγγνώμη..

ΚΡΥΠΤΕΙΑ. 

 

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής