Η Αμφισβήτηση της Αποτελεσματικότητας και της Ασφάλειας των Εμβολίων

43

Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής

ps

Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014

Η ενεργητική ανοσοποίηση  αποτελεί  μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.

Δισεκατομμύρια ανθρώπινες ζωές έχουν σωθεί, όταν μετά την εφαρμογή του  εμβολίου της ευλογιάς το 1805 και της φυματίωσης το 1918, άρχισε στη δεκαετία του 1940, η ραγδαία παραγωγή εμβολίων, που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μέχρι σήμερα. Παράλληλα υπάρχει μια συνεχής παρακολούθηση και ποιοτική αναβάθμιση των εμβολίων με τη χρήση της νεότερης τεχνολογίας, ώστε να γίνονται όλο και περισσότερο ασφαλή και συγχρόνως αποτελεσματικότερα.

 

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

ΕΥΛΟΓΙΑ Το 1840, μετά την επιτυχία του εμβολίου της ευλογιάς το οποίο είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από το 1805, ήρθε η πρώτη αμφισβήτηση που ξεκίνησε από γιατρούς που έβλεπαν τις λιγοστές εγκεφαλίτιδες από το εμβόλιο και δεν ελάμβαναν υπ’όψιν τους τις εκατόμβες των θυμάτων από την ευλογιά, πριν από την χρήση του εμβολίου.

ΙΛΑΡΑ: Το 1998, ένας Άγγλος «γιατρός» γαστρεντερολόγος, «irregular physician..» όπως τον χαρακτήρισαν, ο Wakefield. A, δημοσίευσε στο πολύ έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Lancet μια κατά φαντασία μελέτη, όπου αναφέρει ότι 12 παιδιά με αυτισμό είχαν εμβολιασθεί με εμβόλιο MMR, (το 94% των παιδιών στην Αγγλία εκείνη την εποχή είχε εμβολιασθεί με MMR) και για να στηρίξει την υπόθεσή του κατασκεύασε ένα παραμύθι, ότι, δήθεν, με το εμβόλιο αλλάζει η συμπεριφορά του εντέρου και απορροφώνται παθολογικές πρωτεϊνες, οι οποίες δια μέσου της κυκλοφορίας μεταφέρονται στον εγκέφαλο, όπου δρουν βλαπτικά και δημιουργούν αυτισμό. Ο μηχανισμός πρόκλησης του αυτισμού ήταν γέννημα της νοσηρής φαντασίας του, χωρίς καμία επιστημονική απόδειξη. Δύο μεγάλες μελέτες από τους Ray Petal  και τον Smeath L το 1998 και το 2004, αντίστοιχα έδειξαν ότι δεν έχει καμία σχέση ο αυτισμός με το MMR, όμως  τα «παπαγαλάκια» συνέχισαν να αναπαραγάγουν την είδηση, έως και σήμερα!

Ο εμβολιασμός έπεσε για τα επόμενα δύο χρόνια στο 72%, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, παιδιά έμειναν ανάπηρα από εγκεφαλίτιδα, η μελέτη αποσύρθηκε ως αναληθής, το δίπλωμα του «συναδέλφου» αφαιρέθηκε, οι συνεργάτες του στην εργασία ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς των παιδιών και από το περιοδικό, αλλά το κακό είχε γίνει.

ΚΟΚΚΥΤΗΣ: Πάλι γιατρός, πάλι από την Αγγλία, συσχετίζει εγκεφαλίτιδες και γενικότερα βλάβες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος με το ολοκυτταρικό εμβόλιο του κοκκύτη. Πράγματι υπήρξαν επεισόδια σπασμών, κυρίως, μετά από εμβολιασμό. Η συγκέντρωση των περιστατικών και η ανάλυση έδειξε ότι το μεγάλο ποσοστό των παιδιών αυτών ανήκε στις κατηγορίες των παιδιών που ήταν στις αντενδείξεις εμβολιασμού με κοκκύτη. Ήταν παιδιά με πυρετικούς σπασμούς, νευρολογική συνδρομή σε εξέλιξη, επιληψία, κληρονομικά (γονιδιακά) νευρολογικά νοσήματα κ.ά.

Το 1996 αντικαταστάθηκε το ολοκυτταρικό εμβόλιο με ακυτταρικό, που δεν είχε αυτούς τους κινδύνους και τότε το νέο εμβόλιο άρχισε να πλαγιοκοπείται από τους «στρατευμένους» αρνητές των εμβολιασμών με τη δικαιολογία ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το ολοκυτταρικό και ούτε η ανοσία που προκαλεί δεν διαρκεί το ίδιο. Αυτό και μόνο δείχνει τη διάθεσή τους που δεν είναι ειλικρινής, μια και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ξαφνικά οι αρνητές άρχισαν να γίνονται υπέρμαχοι της αποτελεσματικότητας. Αν κανείς ανοίξει τη σελίδα www.mercola.com, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα σύνολο ιδεών που χρήζουν ψυχιατρικής ανάλυσης, για να μην πω εισαγγελικής παρέμβασης.

Πάλι ο Αγγλικός παιδικός πληθυσμός πλήρωσε την άρνηση για εμβολιασμό και η ιστορία επαναλήφθηκε όπως ακριβώς και με την Ιλαρά.

HPV:Επίθεση από την έναρξη της εφαρμογής του.

Μερικά «συνθήματα»

*Οδηγεί τα κορίτσια σε πρόωρη σεξουαλική απελευθέρωση (λες και αυτό περίμεναν ή δεν υπάρχουν άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα)

*Πρόκειται για οικονομική εκμετάλλευση εκ μέρους των εταιρειών  που παράγουν τα εμβόλια

*Όλοι οι Μαιευτήρες- Γυναικολόγοι, δεν συμφωνούν

*Είναι αδοκίμαστο, όταν ήδη είχαν ξεπεράσει οι δόσεις τα 50 εκατομ

*Ένας αιφνίδιος θάνατος από ανακοπή σε έφηβη στην Αγγλία δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό, έκανε και συνεχίζει να κάνει το γύρο του κόσμου. Συνεχίζει, ενώ νεκροτομικά αποδείχθηκε ότι το κορίτσι είχε ένα όγκο στο μεσοθωράκιο και ήδη είχε αρχίσει να παρουσιάζει κλινικές εκδηλώσεις και λιποθυμικά επεισόδια πριν τον εμβολιασμό, που δεν αξιολογήθηκαν.

Αναφέρουν και άλλοι σποραδικά περιστατικά ανακοπών, καθώς και θρομβοεμβολικά επεισόδια , που απέδωσαν στον HPV, όμως αυτό δεν αποδείχθηκε από επιδημιολογικές μελέτες. Η συχνότητα των διαταραχών του ρυθμού και τα θρομβοεμβολικά επεισόδια δεν αυξήθηκαν σε κορίτσια 12-14 ετών μετά την έναρξη του εμβολιασμού.

ΤΕΤΡΑΔΥΝΑΜΟ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΟΥ: Πιθανή συσχέτιση με σύνδρομο Guillain – Barre, κάτι που σε case-control μελέτη δεν αποδείχθηκε, όμως έπρεπε να δεχθεί και αυτό τα πυρά της αμφισβήτησης.

ΓΡΙΠΗΣ Η1ΝΙ (2009-2010): Αυτό ήταν που έβγαλε τη σκόνη πάνω από τις συσσωρευμένες αντιρρήσεις. Τότε έμαθαν όλοι τη thimerosal ως συντηρητικό, τα άλατα αργιλίου ως ανοσοενισχυτικό, την απουσία κλινικών δοκιμών, την ταχεία μαζική παραγωγή , τις χαλαρές παραλύσεις κ.ά. Κάποια   από αυτά ήταν σωστά, όμως διογκώθηκαν σκόπιμα και τα εμβόλια δέχθηκαν ολομέτωπη επίθεση.

Ethylmercury  ουδέποτε υπήρξε στα εμβόλια MMR, VARICELLA, POLIO, PNEYMOCOCCAL, ενώ από το HIB, HEP.B και DTAP, όπου υπήρχε σε ελάχιστα ποσά, μικρότερα των 0,25 μικρογραμ., αφαιρέθηκε τελείως.

Γεγονός είναι ότι η Διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να τρέχει πίσω από τους συκοφάντες για να αποδεικνύει ότι δεν έχουν δίκαιο, αντί να αποδεικνύουν αυτοί με μελέτες την αλήθεια αυτών που διαδίδουν.

 

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Αυτισμός

Αυξήθηκε η συχνότητα εμφάνισης αυτιστικών διαταραχών από το 1980 και μετά, με αποτέλεσμα σήμερα 1/90 παιδιά ηλικίας 9 ετών να εμφανίζει κάποιο αυτιστικό στοιχείο και όπως αποδείχθηκε από πολύ καλά σχεδιασμένες μελέτες (1999 και 2004 case control μελέτες με περίπου 6.500 παιδιά), αυτό οφείλεται στους δύο παρακάτω λόγους:

1. Από το 1980 έχει αλλάξει πολλές φορές ο ορισμός του αυτιστικού συνδρόμου, όπου περιελήφθησαν ακόμη και  πολύ ήπιες μαθησιακές διαταραχές (ήπιο ΔΕΠΥ) και κατά συνέπεια αυξήθηκε πολύ η επίπτωση της διευρυσμένης συνδρομής. Παρατηρείται δε στην αρχική αυτή φάση των αλλαγών υπερδιάγνωση του συνδρόμου.

2. Ο μεγάλος αριθμός ιατρών Αναπτυξιολόγων, Παιδονευρολόγων, Παιδοψυχιάτρων και Παιδοψυχολόγων, που κινούνται επαγγελματικά γύρω από το σύνδρομο.

 

Thimerosal (αιθυλικό παράγωγο του Υδραργύρου)

Η τοξική δράση της ουσίας που υπερβαίνει έως και 50 φορές την ποσότητα που περιείχαν τα εμβόλια, ακόμη και της γρίπης, προκαλεί βλάβες στα περιφερικά νεύρα, τους νεφρούς, τους πνεύμονες και το δέρμα. Οι εκδηλώσεις από τα περιφερικά νεύρα είναι, αιμωδίες, ακροδυνία, περιφερική νευρίτιδα και αισθητικές διαταραχές, όχι όμως συμπεριφορικές διαταραχές από το ΚΝΣ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο αυτισμός. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμη σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ  συλλέγει πληροφορίες  ανά μήνα για τυχόν χαλαρές παραλύσεις , από τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Επιβάρυνση του ανοσοποιητικού συστήματος

Προ του 1980, τα μικρότερα των 2 ετών παιδιά, ελάμβαναν με τα εμβόλια περίπου 3.000 αντιγόνα , ενώ σήμερα λιγότερα από 300.

Σε 1047 παιδιά που εκτέθηκαν μέχρι την ηλικία των 2 ετών σε περισσότερα από 10.000 αντιγόνα, δεν παρατηρήθηκαν νευρομυϊκές διαταραχές, αυτιστική συμπεριφορά, διαταραχές ομιλίας, βάδισης, μάθησης, καθώς και ευαισθησία στις λοιμώξεις.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών μπορεί να επεξεργασθεί περισσότερα από 100 αντιγόνα ταυτόχρονα, για το λόγο αυτό με ήπιες λοιμώξεις και χαμηλό πυρετό, δεν πρέπει να καθυστερεί ο εμβολιασμός.

Τα πολλαπλά εμβόλια σε κοινή συσκευασία αποδίδουν το ίδιο καλά.

Τέλος, εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα παιδιά, αντιδρούν  εξ ίσου καλά  σε λοιμογόνους παράγοντες που δεν περιέχονται στα αντιγόνα του εμβολίου.

 

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Στις επόμενες διαφάνειες απεικονίζεται η μεταβολή των λοιμωδών νοσημάτων που αντιμετωπίζονται με εμβολιασμό. Η κάθετη μπλε ρήγα αντιστοιχεί στο έτος εφαρμογής του εμβολίου. Τα στοιχεία προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Και σήμερα αντί να θριαμβολογούμε  για τα αποτελέσματα των εμβολιασμών και την εξαφάνιση σχεδόν, των σημαντικότερων λοιμωδών νοσημάτων, υπάρχουν κατά καιρούς φωνές διαμαρτυρίας σε βάρος των εμβολίων και δυστυχώς αυτές οι φωνές ξεκινούν πάντοτε από γιατρούς και πυροδοτούν αντιδράσεις.

Παρά ταύτα εμείς θα επιμείνουμε και παρακάτω παραθέτουμε κάποιες πληροφορίες που σκοπό έχουν να δείξουν πως θα ήταν σήμερα ο κόσμος από πλευράς λοιμωδών νοσημάτων, αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια, διότι τα εμβόλια έφεραν την αλλαγή.

Τα στοιχεία αυτά είναι για να ανακαλέσουν μνήμες οι παλαιοί και να μάθουν οι νεώτεροι.

Τι θα συμβεί αν θεωρητικά όλοι οι γονείς αποφασίσουν να μην προχωρήσουν σε εμβολιασμό των παιδιών τους.

Τα στοιχεία που ακολουθούν προέρχονται από τον ΠΟΥ.

Το περίεργο είναι ότι, αντί οι υπονομευτές να αποδείξουν την ακρίβεια των απόψεών τους με τεκμηριωμένες μελέτες, «τρέχει» πίσω τους η Διεθνής Επιστημονική Kοινότητα για να αποδείξει ότι οι απόψεις αυτές δεν στηρίζονται επιστημονικά και ότι είναι σκόπιμα αναληθείς. Το σημαντικότερο δε είναι ότι οι φωνές αυτές βρίσκουν «ευήκοα ώτα» στο ευρύ κοινό.  Ευτυχώς όμως  η απήχηση είναι προς το παρόν περιορισμένη.

Επισημαίνεται, ότι τόσο οι γιατροί που διαδίδουν ανακρίβειες σε βάρος των εμβολίων, όσο και οι γονείς που τις αποδέχονται και τις αναπαράγουν, είναι ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. Ανήκουν δηλαδή στη γενιά των γιατρών και των γονέων που δεν έζησαν επιδημίες λοιμωδών νοσημάτων. Έτσι δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν τι προσέφεραν τα εμβόλια στην ανθρωπότητα και πιθανόν να θεωρούν ότι τα νοσήματα αυτά και οι θάνατοι  εξαφανίστηκαν «μαγικά», από κάποια αόρατη δύναμη.

Η ελλιπής σοβαρή ενημέρωση του κοινού,  η κινδυνολογία που κεντρίζει μυαλά ευαίσθητα και ευάλωτα.

Η χαμηλής ευθύνης κοινωνική δικτύωση με το διαδίκτυο, οι εικόνες στο διαδίκτυο παιδιών με τετραπληγία και νοητική στέρηση που οι γονείς με προσωπική επιλογή απέδωσαν σε κάποιο εμβόλιο.

Οι δημοσιογραφικές αναφορές στα θέματα αυτά όπου συνήθως είναι διάχυτη η άγνοια. Στις αναφορές αυτές υπεισέρχεται και ο παράγοντας χρόνος (TV), χώρος (τύπος). Είναι υποχρεωμένοι να γράψουν δύο φανταχτερές προτάσεις που να εντυπωσιάσουν, για να πουλήσουν φύλλα ή να δείξουν  υπό την μορφή διαφημιστικών spots κάποιες εικόνες, προκειμένου να αυξήσουν  την ακροαματικότητα.

Η ευκολία που ο κάθε αδαής και ανεύθυνος μιλάει για θέματα υγείας κάνοντας χρήση της αναγνωρισιμότητάς του (το είπε και ο τάδε δημοσιογράφος, τραγουδιστής, ηθοποιός, ποδοσφαιριστής και πάει λέγοντας). Είναι οι ίδιοι που λύνουν όλα τα προβλήματα της Κοινωνίας, πολιτικά, οικονομικά, εξωτερικής πολιτικής, παιδείας κ.ο.κ., με την ίδια ανεύθυνη άνεση.

Όλοι οι παραπάνω και αυτά που εκστομίζουν ή γράφουν, κεντρίζουν τις συναισθηματικές χορδές κάποιων  συνανθρώπων μας που είναι φτιαγμένοι από τέτοιο γενετικό υλικό, ώστε να θέλουν να είναι πάντοτε και σε οποιοδήποτε θέμα στην αντίπερα όχθη. Από τη μία πλευρά δηλαδή το 99% του πληθυσμού και από την άλλη το 1% να λοιδορεί τους απέναντι, τους πολλούς δηλαδή, που δεν ξέρουν και ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται να έχουν άποψη. Αυτό το κοινωνικό φαινόμενο που το συναντούμε  σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, δεν αντέχει ούτε στην πιο καλοπροαίρετη λογική και κριτική.

Όμως υπάρχουν – κινούνται μεταξύ μας αυτοί οι άνθρωποι που από τη φύση τους είναι δύσπιστοι, καχύποπτοι, φοβικοί και ευάλωτοι σε κάθε κίνδυνο ακόμα και θεωρητικό.

Οι περισσότερες μελέτες του φαινομένου της άρνησης ή της αντίστασης ή της επιλεκτικής επιλογής εμβολιασμών, έχoυν γίνει στις ΗΠΑ όπου το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η αμφισβήτηση και οι φήμες που ακολούθησαν  το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων Η1Ν1 την περίοδο 2009 – 2010, δημιούργησαν συνθήκες κατάλληλες για ολομέτωπη επίθεση στα εμβόλια. Περισσότερο έντονη, αλλά και μαχητική είναι η αντίδραση που προέρχεται από κλειστές κοινότητες ομαδικής διαβίωσης, θρησκευτικού ή φιλοσοφικού χαρακτήρα. Οι κοινότητες αυτές είναι «αποδεκτές» από την Αμερικάνικη κοινωνία, μια και ο νόμος δεν απαγορεύει την παρουσία τους και αποδέχεται ακόμη και την άρνηση τήρησης βασικών  κανόνων υγείας.

 

Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Στις ΗΠΑ υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των Πολιτειών. Η άρνηση κυμαίνεται μεταξύ 2.5%-6%, ενώ η θέση για μερικό εμβολιασμό ή η αντίσταση και η αναποφασιστικότητα φθάνει και το 13%.

Στην Ευρώπη τα ποσοστά της άρνησης είναι χαμηλότερα, περίπου 0.8-1.2%, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό άρνησης είναι σύμφωνα με μελέτη της Ελένης Μαλτέζου  περίπου 0.65%.

Έχει δειχθεί ότι στην Ευρώπη η άρνηση για φιλοσοφικούς λόγους, είναι συχνότερη από ότι στις ΗΠΑ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι λόγοι που προβάλλονται από τους αρνητές του εμβολιασμού είναι:

 1. Εξαιρέσεις για Ιατρικούς λόγους
 2. Θρησκευτικής φύσεως απαγορεύσεις
 3. Φιλοσοφικού – συναισθηματικού και ηθικού χαρακτήρα εξαιρέσεις.

Στις 20 από 50 πολιτείες των ΗΠΑ γίνονται δεκτοί  μαθητές για εγγραφή με όλες τις παραπάνω εξαιρέσεις και σ’αυτές τις πολιτείες οι επιδημίες Ιλαράς, Κοκκύτη και θανατηφόρα κρούσματα από Αιμόφιλο τύπου Β και Πνευμονιόκοκκο, είναι συχνά φαινόμενα.

Εξετάζεται από το CDC να αντιμετωπισθεί το θέμα νομικά και να υπάρχουν μόνο οι εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους. Η λογική του νόμου θα στηρίζεται στην προστασία παιδιών που ένεκα της μικρής ηλικίας δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί, παιδιών ή ενηλίκων που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και παιδιών που για άλλους ιατρικούς λόγους δεν εμβολιάστηκαν. Όλες οι παραπάνω κατηγορίες συνανθρώπων μας κινδυνεύουν να νοσήσουν από διασπορά λοιμώξεων από ανεμβολίαστα παιδιά. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το φαινόμενο της άρνησης για λόγους μη ιατρικούς, περικλείει σε κάποιο βαθμό και κοινωνική αναλγησία

Δημογραφικά: τα εντελώς ανεμβολίαστα παιδιά ανήκουν στο μεγαλύτερο ποσοστό σε μητέρες παντρεμένες, ηλικίας 35-40 ετών, με ανώτερη μόρφωση, κοινωνικό  επίπεδο άνω του μέσου και με οικονομικό επίπεδο καλό.

Τα ατελώς ή μερικώς εμβολιασμένα παιδιά, ανήκουν συχνά σε ανύπαντρες μητέρες, μητέρες περιορισμένης  μόρφωσης και χαμηλού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

 • Θερμοί υποστηρικτές (33%)
 • Είμαστε μαζί με τους πολλούς για ασφάλεια (26%)
 • Είμαστε θετικοί, αλλά όχι βέβαιοι για την ασφάλεια τους (25%)
 • Λίγο πιστεύουν ότι τα εμβόλια είναι αναγκαία και ασφαλή (13%)
 • Λίγο πιστεύουν ότι χρειάζονται και ισχυρά πιστεύουν ότι δεν είναι ασφαλή (3%)

Οι λόγοι που προβάλλονται για την άρνηση

 • τα εμβόλια δεν είναι προστατευτικά
 • έχουν ιατρικούς λόγους να τα αποφεύγουν
 • αντιεξουσιαστική στάση
 • Πιστεύουν ότι τα λοιμώδη νοσήματα δεν είναι επικίνδυνα (τι έπαθε η γιαγιά μου που πέρασε Ιλαρά, κοκκύτη και ανεμοβλογιά;  Η περίπτωση της γιαγιάς είναι όλη η Παγκόσμια στατιστική!)
 • Προτιμούν τη νόσο στα παιδιά για να έχουν φυσική ανοσία.
 • Αυξάνει ο κίνδυνος για αυτοάνοσα νοσήματα
 • Επιβάρυνση του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Υψηλό το κόστος
 • πιστεύουν ότι το δικό τους παιδί δεν κινδυνεύει από νόσο.

Σε ότι αφορά τον επιλεκτικό εμβολιασμό προτιμούν να εμβολιασθούν με τα εμβόλια που άμεσα κινδυνεύουν (Hemoph.Type B, Pneumoniococcous) και όχι αυτά που δεν έχουν άμεσο κίνδυνο. Πρόκειται για τη φιλοσοφία: «Γιατί να εμβολιασθώ όταν ακούω ότι το νόσημα δεν υπάρχει»; Η απάντηση: «Δεν υπάρχει το νόσημα, όμως το μικρόβιο ή ο ιός που το προκαλεί καιροφυλακτεί και ψάχνει να βρει άτομο που δεν έχει εμβολιασθεί, για να πολλαπλασιασθεί»

Τα εμβόλια που κυρίως αποφεύγουν οι γονείς

 • Εμβόλιο Ιλαράς. Δικαιολογία: αυτιστική συνδρομή που οφείλεται στην παρουσία thimerosal και όχι μόνο.
 • HPV. Δικαιολογία: Σεξουαλική απελευθέρωση και ασυδοσία των θηλέων εφήβων, εκμετάλλευση από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ένας αιφνίδιος θάνατος σε έφηβη στη Μ.Βρετανία δύο ώρες μετά το εμβόλιο. Ενώ η νεκροψία έδειξε ευμεγέθη όγκο του μεσοθωρακίου, το γεγονός διαδόθηκε με τα ΜΜΕ και συνεχίζεται η δυσφήμηση.
 • Μηνιγγιτιδόκοκκος: Σύνδεση του τετραδύναμου με πολυριζονευρίτιδα (Guillain Barre) που ποτέ δεν αποδείχθηκε, διότι το σύνδρομο G.B εμφανίζεται με συχνότητα 1-2 περιπτώσεις /105 πληθυσμού το χρόνο και η σχέση αυτή  δεν μεταβλήθηκε με τη χρήση του Menactra ή του Menveo.
 • Influenza. Δικαιολογία: ασαφής σύνδεση με Guillain – Barre, παρουσία Τhimerosal(συντήρηση), παρουσία αλάτων αργιλίου(ανοσοενίσχυση), όχι πλήρης έλεγχος της ασφάλειας της ετήσιας παραγωγής και τέλος, χορηγείται για μία ήπια νόσο για τη οποία υπάρχουν και φάρμακα.
 • Κοκκύτη: είχε συνδεθεί το ολοκυτταρικό με εγκεφαλίτιδα στην Μ. Βρετανία. Ο Βρετανικός λαός πλήρωσε με ανθρώπινες ζωές αυτή την άρνηση. Όταν το εμβόλιο αντικαταστάθηκε από ακυτταρικό, τότε οι αντιδράσεις άρχισαν να αναφέρονται στην μικρότερη χρονική διάρκεια προστασίας, καθώς  και στην μικρότερη αντιγονική ισχύ. Το παραπάνω παράδειγμα αποδεικνύει ότι αυτοί που αντιδρούν, δεν θα πάψουν να αντιδρούν ότι στοιχεία και να παρουσιάσει ο επιστημονικός κόσμος.

www.paidiatriki.gr

Ευχαριστούμε πολύ τον καθηγητή παιδιατρικής κύριο Παναγιώτη Σπυρίδη που μας επέτρεψε να αναπαράγουμε το άρθρο του.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Evangelos Vlachakis
 • Alexander Nikolaidis

  Ολη η αλήθεια

 • Peris

  80 γιατροί του Διεθνούς Ιατρικού Συμβουλίου Εμβολιασμών υπογράφουν, ότι
  τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο βλάβης για την υγεία των παιδιών

  Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τα «απαραίτητα» εμβόλια;
  Οι υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν ένα φάσμα που περιλαμβάνει παιδιάτρους,
  νευροχειρουργούς, καθώς και καθηγητές της παθολογίας, της χημείας, της
  βιολογίας και της ανοσολογίας, από 13 χώρες. Όλοι έχουν πραγματοποιήσει
  ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες και έχουν καταλήξει στα συμπεράσματα
  που θα διαβάσετε στην παρακάτω παρουσίαση.
  Τα αρχικά MD, DO, MB, MBBCH σημαίνουν ειδικότητες της ιατρικής.

  Τα αρχικά ND σημαίνουν γιατρούς εκπαιδευμένους, που έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος σε ορισμένες μόνο Πολιτείες των ΗΠΑ.

  Αναρωτηθήκατε
  ποτέ γιατί οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν την αιτία πολλών ασθενειών;
  Είναι επειδή έχουν μάθει να αγνοούν την σχέση των εμβολίων με αυτές τις
  ασθένειες. Έχει τεκμηριωθεί ότι οι παρακάτω ασθένειες έχουν άμεση σχέση
  με τα εμβόλια….

  · Αλλεργίες και έκζεμα
  · Αρθρίτιδα
  · Άσθμα
  · Αυτισμό
  · Όξινη παλινδρόμηση σε βρέφη, που η αντιμετώπισή της με αντιόξινα δημιουργεί πολλές παρενέργειες
  · Καρκίνος
  · Διαβήτης (βρεφική και παιδική ηλικία)
  · Νεφρική νόσος
  · Αποβολές
  · Μακρά λίστα νευρολογικών και αυτοάνοσων νοσημάτων
  · Αιφνίδιος βρεφικός θάνατος (SIDS)
  · Και πολλά, πολλά άλλα

  Αυτές
  είναι μερικές από τις παρενέργειες των εμβολίων, οι οποίες
  τεκμηριώνονται στην ιατρική βιβλιογραφία και σε έντυπα στις συσκευασίες
  τους:

  • Αρθρίτιδα, αιμορραγικές διαταραχές, θρόμβους αίματος, καρδιακή προσβολή, σήψη
  • μολύνσεις αυτιών
  • Λιποθυμία (με αναφορές για σπασμένα οστά)
  • Νεφρική ανεπάρκεια που χρειάζεται αιμοκάθαρση
  • Κρίσεις / επιληψία
  • Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως κνίδωση και αναφυλαξία
  • Αιφνίδιος θάνατος
  • Πολλές από τις πιο συχνές διαγνώσεις που δίνονται για εισαγωγές στο νοσοκομείο.
  •Το
  National Vaccine Injury Compensation Program, (NVICP) (Εθνικό πρόγραμμα
  αποζημιώσεων για βλάβες από τα εμβόλια) έχει δώσει πάνω από 1,2 δις
  δολάρια σε αποζημιώσεις σε παιδιά και ενήλικες για βλάβες στην υγεία
  τους από εμβολιασμούς.

  Ο αυτισμός σχετίζεται με εμβόλια.
  • Ο
  αυτισμός ήταν σπάνιος, μέχρις ότου τα προγράμματα εμβολιασμού εντάθηκαν
  το 1991, με την εισαγωγή του εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Β και του
  εμβολίου Hib (μηνιγγίτιδα). Δεκάδες χιλιάδες γονείς θα βεβαιώσουν ότι ο
  αυτισμός εμφανίστηκε πολύ σύντομα μετά τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

  Μελετήστε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.fourteenstudies.org. Θα
  διαπιστώσετε ότι οι μελέτες που αντικρούουν τη σχέση μεταξύ του αυτισμού
  και των εμβολίων είναι εξαιρετικά αμφίβολες.

  Οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και το ιατρικό σύστημα πλουτίζουν όταν αρρωσταίνετε.
  • Τα εμβόλια δεν παρέχουν τη δια βίου ανοσία, πράγμα που σημαίνει ότι συνιστώνται επαναληπτικά εμβόλια.
  • Κάθε επαναληπτικό εμβόλιο αυξάνει τον κίνδυνο για περισσότερες παρενέργειες.
  • Οι παρενέργειες των εμβολίων μπορεί να σας αρρωστήσουν για το υπόλοιπο της ζωής σας.
  Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πολλά φάρμακα για τη θεραπεία των παρενεργειών των εμβολίων.

  Στις ΗΠΑ, δεν μπορείτε να μηνύσετε την εταιρεία φαρμάκων ή το γιατρό
  σας, εάν κάτι προκύψει από έναν εμβολιασμό. Και οι δύο προστατεύονται
  από το 1986, με τον Νόμο National Child Vaccine Injury Act.

  Ο
  νόμος αυτός, που υπογράφηκε από τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν
  ξεκάθαρα λέει:»Κανένας παρασκευαστήs εμβολίου δεν μπορεί να διωχθεί με
  αστική αγωγή με σκοπό την αποζημίωση για βλάβες, τραυματισμό ή θάνατο
  που προέκυψαν από εμβολιασμό.» (Public Law 99 ‐ 660)

  Πολλοί
  γιατροί και άλλοι εκπαιδευμένοι σε παραϊατρικά επαγγέλματα δεν κάνουν οι
  ίδιοι εμβόλια και δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

  • Γνωρίζουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλή ή αποτελεσματικά.
  • Γνωρίζουν ότι τα εμβόλια περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.
  • Γνωρίζουν ότι τα εμβόλια προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • Έχουν αντιμετωπίσει ασθενείς που παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια.

  Τα μόνα πρόσωπα που έχουν όφελος από την καλή σας υγεία είστε εσείς οι ίδιοι και οι δικοί σας.

  Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν διεισδύσει και καταλάβει τον έλεγχο
  ολόκληρου του συστήματος υγείας και περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των
  ιατρικών σχολών, ιατρικά περιοδικά, νοσοκομεία, κλινικές και τα τοπικά
  φαρμακεία. Η ίδια η επαγγελματική ζωή του γιατρού εξαρτάται, από την
  τυφλή εμπιστοσύνη, χωρίς καμμία αμφισβήτηση για οποιαδήποτε πτυχή του
  εμβολιασμού. Ακόμα και όταν παρουσιάζονται οφθαλμοφανείς παρενέργειες
  στον ασθενή, οι γιατροί συνήθως είναι απρόθυμοι έστω και να θεωρήσουν τα
  εμβόλια ως την πιθανή αιτία. Αν και η μη διεφθαρμένη επιστήμη και
  ιατρική υποστηρίζουν την απόρριψη των εμβολίων, το να το εφαρμόσει
  ανοιχτά ένας γιατρός, θεωρείται επαγγελματική αυτοκτονία. Οι
  υπογράφοντες το παρόν έγγραφο ρισκάρουν με τόλμη για την ασφάλεια την
  δική σας και του παιδιού σας.
  • Νοσοκομεία επωφελούνται οικονομικά από νοσηλεία και εξετάσεις.
  • Οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια από εμβόλια.

  Οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από
  φάρμακα για τη θεραπεία ανεπιθύμητων παρενεργειών από εμβόλια σε
  ασθενείς.
  • Τα εμβόλια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος
  υγείας. Χωρίς εμβόλια, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης θα
  μειωνόταν, διότι θα είχαμε μια πιο υγιή συνολικά κοινωνία.
  Έχουμε
  αντικαταστήσει την ανεμοβλογιά με τον αυτισμό, τη γρίπη με το άσθμα,
  λοιμώξεις του αυτιού με τον διαβήτη. Και η λίστα συνεχίζεται. Από ζήλο
  για την εξάλειψη σχετικά ήπιων μικροβίων, έχουμε ανταλλάξει προσωρινές
  ασθένειες για επίμονες, ισόβιες ασθένειες, διαταραχές, δυσλειτουργίες
  και αναπηρίες.

  Πόσα εμβόλια υπάρχουν;
  • Εάν τα παιδιά της
  Αμερικής λάβουν όλες τις δόσεις όλων των εμβολίων, λαμβάνουν μέχρι 35
  εμβολιασμούς και τους εγχέονται με ένεση 113 διαφορετικά είδη σωματιδίων
  ασθενειών, 59 διαφορετικά χημικά, 4 διαφορετικοί τύποι κυττάρων και DNA
  ζώων και ανθρώπινο DNA από ιστούς εμβρύων και ανθρώπινο λεύκωμα.

  Αν νομίζετε ότι δεν έχετε να ανησυχείτε για τα εμβόλια, διότι τα παιδιά
  σας είναι μεγάλα, να το ξανασκεφτείτε. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 ακόμα
  εμβόλια στο στάδιο της έρευνας, που θα κυκλοφορήσουν στα προσεχή έτη, με
  στόχο κυρίως τους εφήβους και ενήλικες.

  Μερικά από τα Συστατικά των Εμβολίων: Πώς είναι δυνατόν τα εμβόλια να μην είναι επιβλαβή για την υγεία σας;
  • Αδέσποτοι ιοί και βακτηρίδια από τις καλλιέργειες, όπου παρασκευάζονται τα εμβόλια.

  Ο υδράργυρος, ένα πολύ γνωστό δηλητήριο, βρίσκεται ακόμη σε φιαλίδια
  πολλαπλών δόσεων εμβολίων κατά της γρίπης. Ίχνη υπάρχουν και σε εμβόλια
  κατά άλλων ασθενειών.
  • Το Αλουμίνιο, ένα δηλητήριο που μπορεί να προκαλέσει εκφυλισμό στα οστά, στον μυελό των οστών και στον εγκέφαλο.
  • Ζωικά κύτταρα από πιθήκους, νεφρά σκύλου, κοτόπουλου, αγελάδας, και ανθρώπου.
  • Η φορμαλδεΰδη (υγρό ταρίχευσης), ένα γνωστό καρκινογόνο.
  • Πολυσορβικό 80, το οποίο προκαλεί στειρότητα σε ποντίκια.

  Ζελατίνη από γουρούνια και αγελάδες, που μπορεί να προκαλέσει
  αναφυλαξία, βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα εμβόλια για MMR και
  ανεμοβλογιά.
  •Μονογλουταμινικό νάτριο (MSG) στο εισπνεόμενο εμβόλιο
  της γρίπης, που μπορεί να προκαλέσει μεταβολικές διαταραχές (π.χ.
  διαβήτης), και άλλες νευρολογικές διαταραχές.

  Σύγκρουση συμφερόντων

  Οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν τους κανόνες και τις συστάσεις για τον
  εμβολιασμό κερδίζουν από την πώληση των εμβολίων. Για παράδειγμα, ο Δρ
  Julie Gerberding, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων
  (CDC) για οκτώ χρόνια, είναι τώρα Πρόεδρος της Merck Vaccines. Ο Δρ Paul
  Offit, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Εφαρμογή της Ανοσίας
  (Advisory Committee on Immunization Practice ‐ ACIP), δημιούργησε και
  πατεντάρισε τα δικά του εμβόλια.
  • Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου
  Νοσημάτων (CDC) μια συνήθης ομάδα 10 παιδιάτρων των ΗΠΑ έχει απόθεμα
  εμβολίων αξίας πάνω από $ 100.000 στο ιατρείο τους. Οι ίδιοι αυτοί
  γιατροί κερδίζουν χρήματα από τις επισκέψεις, δίνοντας στα παιδιά σας
  εμβόλια.
  • Οι παιδίατροι στις ΗΠΑ δέχονται κάθε τρίμηνο μπόνους από
  τις ασφάλειες (HMOs) για τις οποίες εργάζονται, για να διατηρούν υψηλά
  ποσοστά εμβολιασμών. Τους επιπλήττουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, όταν
  υπάρχει πτώση αυτών των ποσοστών.

  Υπάρχει κάποια έρευνα που δείχνει κάποια διαφορά μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων παιδιών;
  Το
  έργο Cal‐Oregon, που επιχορηγείται από την οργάνωση Generation Rescue,
  έκανε έρευνα σε γονείς εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων παιδιών των
  ΗΠΑ. Από τα 17.674 παιδιά που περιλαμβάνονται στην έρευνα, τα
  αποτελέσματα έδειξαν:

  • τα εμβολιασμένα παιδιά είχαν 120% περισσότερο άσθμα.
  • τα εμβολιασμένα αγόρια είχαν 317% περισσότερο ADHD.
  • τα αγόρια εμβολιασμένα είχαν 185% περισσότερες νευρολογικές διαταραχές.
  • τα αγόρια εμβολιασμένα είχαν 146% περισσότερο αυτισμό.

  Τα
  κορίτσια αντιπροσώπευαν μόνο το 20% του συνολικού αριθμού των παιδιών
  που συμμετείχαν στην έρευνα. Για να διαβάσετε την πλήρη αυτή μελέτη
  μόνοι σας, πηγαίνετε στοwww.generationrescue.org/pdf /survey.pdf.

  Για
  να διαβάσετε μια έκθεση σχετικά με τη χαμηλή συχνότητα του αυτισμού
  μεταξύ των ανεμβολίαστων Amish τα παιδιά πηγαίνετε στο
  http://www.imcv.info/quick‐compare.html .

  Οι περισσότερες μελέτες σχετικά με τον αυτισμό βρίσκονται εδώ

  http://childhealthsafety.wordpress.com/2009/06/03/japvaxautism/ και εδώ

  http://childhealthsafety.wordpress.com/2010/02/08/britvaxautism/

  Εξαιρέσεις Εμβολίων στις ΗΠΑ
  • Έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε τον εμβολιασμό. Χρησιμοποιείστε αυτό σας το δικαίωμα.
  • Το παιδί σας δεν είναι υποχρεωμένο να εμβολιαστεί για να φοιτά σε δημόσια σχολεία.

  Κάθε πολιτεία έχει εξαιρέσεις και έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε
  οποιαδήποτε ανεπιθύμητα εμβόλια. http://exemptmychild.com/10752/

  Βρείτε έναν γιατρό που συμφωνεί με την επιλογή σας να μην εμβολιάζεστε
  και να σας σέβεται στο http://www.vaccinationcouncil.org/providers.pdf

  Πολλοί επιλέγουν την υγεία και την ασφάλεια, λέγοντας όχι στα εμβόλια.

  Ομάδες που γενικά δεν εφαρμόζουν τον εμβολιασμό συμπεριλαμβάνουν
  γιατρούς και επαγγελματίες υγείας εναλλακτικής ιατρικής, χειροπράκτες,
  γονείς που διδάσκουν στο σπίτι, καθώς και εκείνους που ανήκουν σε
  ιδιαίτερες θρησκείες.
  • Χιλιάδες μαρτυρίες που γράφτηκαν από τους
  γονείς των μη εμβολιασμένων παιδιών σχετικά με τη αρκετά καλή κατάσταση
  της υγείας των παιδιών τους είναι διαθέσιμα στο internet.
  • Η απόφαση
  για εμβολιασμό ή όχι αφορά μόνο εσάς και τον/την σύζυγός σας. Δεν
  χρειάζεται κανείς άλλος να ξέρει. Δεν αφορά κανέναν άλλον.

  Για να έχετε καλή υγεία, θα πρέπει να αναλάβετε την πρωτοβουλία να ενημερωθείτε για κάποια νέα θέματα.


  Η ασφαλής επιλογή είναι να πείτε όχι στα εμβόλια. Έχετε τον έλεγχο για
  την επιλογή σας στα θέματα υγείας για τον εαυτό σας και τα παιδιά σας.
  Δεν έχετε κανέναν έλεγχο για το αποτέλεσμα ενός εμβολιασμού.
  • Δεν
  χρειάζεστε ένα παιδίατρο απλά και μόνο για να ζυγίσει και να μετρήσει το
  παιδί σας και να δώσει ενέσεις. Προτιμείστε έναν Φυσιοπαθητικό
  (naturopathic) γιατρό (στις ΗΠΑ και τον Καναδά, επισκεφθείτε
  http://www.naturopathic.org), έναν παιδίατρο ‐ χειροπράκτη ή έναν ομοιοπαθητικό
  γιατρό. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι οι Οστεοπαθητικοί οικογενειακοί
  γιατροί είναι πιο ανοιχτόμυαλοι για την ελεύθερη επιλογή εμβολίων.

  Τα μωρά γεννιούνται με φυσικά ισχυρό αμυντικό σύστημα. Εάν δεν συνέβαινε
  αυτό, όλα θα πέθαιναν λίγο μετά τη γέννηση. Τεράστιες πολύπλοκες
  διεργασίες του ανοσοποιητικού ξεκινάνε με την πρώτη κραυγή. Αυτό πρέπει
  να συμβεί φυσικά, χωρίς τη διακοπή που προκαλείται από την έγχυση
  τοξικών ουσιών.
  • Ενημερωθείτε για τις ασθένειες που «αποτρέπονται»
  από τα εμβόλια. Τα παιδιά σας δεν θα έρθουν ποτέ σε επαφή με τις
  περισσότερες από αυτές και αν συμβεί, σχεδόν όλα τα υγιή και
  ανεμβολίαστα παιδιά τις ξεπερνούν χωρίς πρόβλημα.
  • Μάθετε για τη
  σημασία του πυρετού, πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι και πότε είναι η
  ώρα να καλέσετε τον γιατρό. Οι περισσότεροι πυρετοί επιλύονται μόνοι
  τους, με φροντίδα και υποστήριξη, σε μερικές ώρες.
  http://www.drtenpenny.com/fever.aspx
  • Καταλάβετε ότι, ακόμα και να
  εμβολιαστεί, το παιδί σας μπορεί να αρρωστήσει από την ασθένεια που
  προσπαθείτε να αποτρέψετε. Τα εμβόλια μπορεί να μην παρέχουν την
  προστασία που οι άνθρωποι υποθέτουν ότι έχουν. Η υγεία δεν έρχεται μέσα
  από μία βελόνα.
  • Μάθετε ότι τα πρωτεύοντα κλειδιά για την υγεία είναι η καλή διατροφή, καθαρό νερό, επαρκής ύπνος, άσκηση και ευτυχία.

  Μάθετε μερικές απλές πληροφορίες σχετικά με τις βιταμίνες, ιδιαίτερα
  πληροφορίες σχετικά με την εξέχουσας σημασίας βιταμίνη D3. Μάθετε για
  την χρήση των βασικών βοτάνων και τα βασική ομοιοπαθητική για την
  αντιμετώπιση ελαφρών η συνήθων ασθενειών.
  • Ενημερωθείτε σχετικά με
  τα εμβόλια καλύτερα από το γιατρό σας. Πιθανώς o ιατρός σας να μην έχει
  διαβάσει ποτέ τίποτα για τα εμβόλια, εκτός από περιοδικά και
  δημοσιεύσεις φαρμακευτικών εταιριών και του CDC, που επιχορηγούνται για
  να προπαγανδίζουν τη χρήση τους.
  • Καταλάβετε ότι η φροντίδα της
  υγείας είναι κάτι που εσείς το πληρώνετε, ενώ η φροντίδα της ασθένειας
  καλύπτεται από τις ασφάλειες. Η ασφαλιστική σας θα πληρώσει για φάρμακα
  και εμβόλια.
  • Κανονίστε τα οικονομικά σας για να παραμείνετε υγιείς. Η ζωή σας εξαρτάται από αυτό.

  Πηγές Web για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια.
  • Διεθνές Ιατρικό Συμβούλιο σχετικά με τον εμβολιασμό
  (δωρεάν webinars): http://www.vaccinationcouncil.org
  • Παράδειγμα IMCV περιφερειακά sites:
  http://www.imcv, http://www.wi.org, http://www.imcv‐me.org
  • Δρ Sherri Tenpenny: http://www.drtenpenny.com ,
  Facebook http://www.facebook.com/vaccineinfo
  •ThinkTwice Παγκόσμιο Ινστιτούτο Εμβολίου:
  http://www.thinktwice.com http://www.vaclib.org http://www.novaxdoctors.webs.com
  • Εμβολιασμός Απελευθέρωση: http://www.vaclib.org
  • Γιατροί στις ΗΠΑ οι οποίοι δεν εμβολιάζουν: http://www.novaxdoctors.webs.com
  • Ολιστικές Mητέρες: http://www.holisticmoms.org
  • Mητέρες σαν και εμένα: http://www.momslikeme.com

  Βιβλία για περισσότερες πληροφορίες και για αρχή
  • Όχι Στα Εμβόλια ‐ Tenpenny Sherri, DO
  • Κάντε μια τεκμηριωμένη απόφαση εμβόλιου για την υγεία του παιδιού σας ‐ ΑϊζενστάινMayer, MD, JD, MPH
  • Εμβόλια: είναι πράγματι ασφαλή και αποτελεσματικά; – του Neil Miller
  • Οδηγός Υγείας του Παιδιού, Randall Neustaedter
  • Παιδικοί εμβολιασμοί: Ερωτήσεις που όλοι οι γονείς πρέπει να ρωτήσουν ‐ Tedd Koren, DC
  • Πως να αναθρέψετε ένα υγειές παιδί, παρά το γιατρό σας ‐ Robert Mendelsohn, MD
  • Jabs, Jenner και Juggernauts ‐ Craig Jennifer, PhD, BSN, MA, Dhom
  • Φυσικές εναλλακτικές λύσεις για τους εμβολιασμούς, Ρόνα Ζόλταν, MD
  • Το Έγκλημα του εμβολιασμού ‐ Deane Tenison, MD
  • Η Ιερότητα του Ανθρώπινου Αίματος: Ο Εμβολιασμός Δεν Είναι Ανοσοποίηση ‐ TimO’Shea, DC
  • Ο Εμβολιασμός ‐ Buchwald Gerhard, MD
  • Ο Εμβολιασμός: 100 χρόνια ορθόδοξης έρευνας, Viera Schiebner

  Medical
  doctors(MD,DO, 4yr ND), Doctors of Chiropractic, health care workers
  who work in a conventional setting, and holistic practitioners wishing
  to participate in future versions of this document or who would like to
  join our group, please send an e‐mail to

  sayno@vaccinationcouncil.org

  International Medical Council on Vaccination

  πηγη

  • GreekSkeptic

   Κλασσικό κόλπο. Φορτώνεις με όλα τα επιχειρήματα ώστε ο άλλος να πρέπει να αφιερώσει μία μέρα ολόκληρη προκειμένου να απαντήσει σε όλα.
   Αν δεν το κάνει τότε πατάς στο ένα δύο που δεναπάντησε και του λες πως έτσι φαίνεται πως κάνει λάθος.
   Βεβαίως δεν απαντάς καθόλου στα σημεία του αρχικού άρθρου, απλώς παραθέτεις δικά σου και ελπίζεις σε αντιδράσεις.
   Ορίστε, αυτή είναι μια αντίδραση, αλλά σύντομη.
   Θα ασχοληθώ μόνο με το πρώτο σημείο του σεντονιού σου και θα πω πως στους δικούς σου 80 γιατρούς εγώ αντιπαραθέτω μερικά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και ειδικότητες.
   Αυτά γιατί σε αυτό το παιχνίδι του copy paste εγώ τουλάχιστον δεν μπαίνω.

  • Alexander Nikolaidis

   http://www.fourteenstudies.org/studies.html
   Εντάξει κλαίω οι άνθρωποι είναι ντιπ ηλίθιοι και άσχετοι.

  • Alexander Nikolaidis

   «Αδέσποτοι ιοί»
   Σε αντίθεση, ας πούμε, με τους οικόσιτους ιούς; Και ο αδέσποτος ιός της λύσσας π.χ. μπορεί να είναι λυσσασμένος;

  • Giorgos Zoulis

   Εγώ απλά να πω οτι τόσος κόπος και έρευνα για μια λανθασμένη άποψη, γιατί περι άποψης πρόκειται, κρίμα στο χαμένο χρόνο σου. Φυσικά δε θα καθίσω να διαβάσω όλο το κατεβατό. Σαν να προσπαθεί κάποιος να αποδείξει οτι δεν ισχύει η σωματιδιακή και κυματική φύση των σωματιδίων επειδή δε μπορούμε μα τη δούμε με γυμνό μάτι και επειδή 80 Φυσικοί ανα τον κόσμο δε συμφωνούν και έκαναν μια «συμμαχία» για να το υποστηρίξουν. Που για να πούμε την αλήθεια αν ένας Φυσικός δε συμφωνούσε με το παραπάνω μόνο Φυσικός δεν είναι.

 • Ted

  Στον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων έχουνε παραδεχτεί ότι τα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο σε πολύ χαμηλό ποσοστό.Το MMR είχε αποσυρθεί για ένα διάστημα αυτό είναι γεγονός στην Κίνα μάλιστα είχανε πεθάνει πολλά παιδάκια.Να ρωτήσω κ κάτι θα ήθελα τον γιατρό που ωραία μας τα λέει ποιοί χρηματοδοτούνε τις έρευνες για τις παρενέργειες των εμβολίων;;Οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρίες που τα παράγουν οπότε όποιος έχει επάνω κ λίγο μυαλό καταλαβαίνει.Αν πάθει κάτι το παιδί μου κ είναι όντως από το εμβόλιο πως θα το αποδείξω;;Ο γιατρός που τα γράφει αυτά μου υπογράφει ότι θα κάνει εμβόλιο το παιδάκι μου κ θα είναι 100% ασφαλή;;;Σιγά μην υπογράψει.Ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε κάποια έρευνα που να αποδεικνύει τα γραφόμενά του;;Έτσι κ αλλιώς τα εμβόλια δεν προκαλούν ανοσία την Ιλαρά κ κλπ θα τις κολλήσει το παιδάκι κ εγκεφαλίτιδα μπορεί να πάθει από τον πυρετό.Σε 2 μηνών μωρά κάνουν πενταπλά πολυδύναμα εμβόλια κ επαναληπτικές δόσεις ασυστόλος.Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχουν επιπτώσεις μακροχρόνιες υπάρχουν τέτοιες έρευνες πουθενά;;Για τα παιδιά μας πρόκυται τα πράγματα παγκοσμίως είναι περίεργα στο Google άμα πατήσεις για την δήλωσει του Bill Gates σχετικά για τα εμβόλια θα καταλάβεις πολλά βέβαια αυτά είναι συνομοσιολογίες οι φωστήρες ξέρουν τα πάντα κ είναι οι πρώτοι που θα την πληρώσουν γιατί ο γιατρός έτσι είπε κ άμα τον ρωτήσεις τι ακριβώς έχει μέσα το εμβόλιο θα κοιτάζει το ταβάνι.

  • GreekSkeptic

   Φίλε Ted, υπάρχει κάτι για το οποίο να είσαι 100% σίγουρος; Όταν τρως μια ντομάτα από το χωριό σου είσαι 100% σίγουρος πως δεν περιέχει κάποιο παθογόνο οργανισμό;
   Όταν οδηγείς το αυτοκίνητο με το παιδί στο πίσω κάθισμα είσαι 100% σίγουρος πως δεν θα έχεις ατύχημα;
   Όταν του δίνεις για πρώτη φορά, ψάρι, φιστίκια, ή οτιδήποτε άλλο, είσαι 100% σίγουρος πως δεν θα πάθει οξύ αλεργικό σοκ;
   Όταν αποφασίσατε με τη γυναίκα σου να κάνετε παιδί, ήσασταν 100% σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά;
   Μάλλον όχι.
   Γιατί το ζητάς αυτό από τα εμβόλια όταν δεν το ζητάς στα υπόλοιπα στη ζωή σου;
   Προφανώς τα εμβόλια δεν προσφέρουν 100% σιγουριά, τίποτα δεν το κάνει.

   Τα εμβόλια ενώ έχουν παρενέργειες που αναγράφονται, στις πληροφορίες που παίρνεις μαζί τους, στατιστικά έχουν εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό αποτυχίας. Ελάχιστα είναι τα παιδιά που έχουν παρενέργειες και οι πιο συχνές είναι ένας πυρετός ή μικρή αδιαθεσία. Τα υπόλοιπα είναι τόσο απίθανα που είναι πιο πιθανό να πιάσεις το Τζόκερ παρά να πάθει κάτι σοβαρό το παιδί σου.
   Τα εμβόλια είχαν μια πολύ μικρή δόση υδράργυρου, αλλά ήταν τόσο μικρή που δεν υπήρχε κίνδυνος. Είναι σαν να λες πως επειδή το μητρικό γάλα περιέχει μόλυβδο είναι επικίνδυνο. Αλλά μιας και η ποστότητα είναι που κάνει το δηλητήριο, ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι προβληματικά.
   Τέλος, αν περισσότεροι γονείς σαν εσένα αποφασίσουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους τότε αρώστιες που έχουν εξαφανστεί από την Ελλάδα θα επιστρέψουν, όπως έχει αρχίσει να γίνεται στις ΗΠΑ όπου οι γονείς που δεν εμβολιάζουν είναι περισσότεροι.

   ΥΓ: Αυτό το θέμα που στην Κίνα είχαν πεθάνει παιδιά είναι ψέμα. Το έχουμε ξεσκεπάσει σε αυτή τη σελίδα παλαιότερα.

   • adn

    File

    GreekSkeptic
    allo
    na eisai sto amaxi, allo na tros kati (pou prepei na fas), allo na
    kaneis erota me tin sintrofo sou kai allo to emvolio pou sou xorigite
    endomioika kai den mporeis na to apovaleis apo ton organismo sou.
    Esy xereis oti an koimitheis, mporei na min xana xipniseis? Ean einai to zitoumeno auto, tote kalitera na min uparxoume.
    Eimaste
    edo gia na prostateuoume ton kosmo apo kati, kai oxi na kanoume 1 kalo
    sto kosmo me ena emvolio kai parallila, na kanoume 3-4 kaka me auto to
    ena kalo tou emvoliou. Ego tha protino sto kosmo, an exei amfivolies,
    mporei na agorasei to emvolio apo kapoio farmakeio 5euro kanei, na to
    kanei mia analisei, na dei ti periexei mesa, kai tote as to psaxei. To
    olo thema sto internet parexigithike para polu! o enas leei exei
    idrargiro mesa 1%, o allos poli xamila pososta, o allos o tsarlatanos na
    leei xereis posous esose to emvolio stin anthropotita kai paei
    legontas. An theouroume, oti me mia velona, i me pollaples velonitses,
    tha sosoume tin anthropotita, Ego eimai antithetos se auto. Omos
    iparxoun kapoies arrosties pou den exoun giatria kai mono me tin memvari
    tou mikroviou mpori na apoktisi o anthropos antisomata.
    Edo exo erotisi omos:1. A)otan valoume ton apenorgopoiomeno io ston anthropo me emvolio, to anosopoiotiko anaptisi antisomata
    B) otan den valoume ton emvolio kai o ios mpike ston anthropo, to anosopoiotiko den anaptisi antisomata?
    kai 2. Giati tosa sintiritika mesa se ena emvolio? Epidi edo eiste oli idiki epi tou thematos, thelo apantisi!
    Ego theoro oti to paixnidi einai stimeno kathara apo fagito mexri farmaka arrosties emvolia. Kai gia to filo
    GreekSkeptic na tou po oti tin ora pou pata ta pliktra sto PC, mporei na ton piasei reuma! To skeutikes auto katholou?
    Ena
    allo simeio pou me kanei periergo, ta vrefoi anaptisoun anosiopioitiko
    sistima meta tous 12 mines. Apo 1 mera mexri to 12 mina, zoun me ta
    antisomata tis miteras tou etsi? Tote to emvolio se ti prostateuoi se
    autous tous mines otan ta kaneis?? kai an to vrefos exei ta antisomata
    tis manas tou kai kindineuoi, tote mallon kindeui kai i mitera tou??
    (pou ekane ta emvolia gia paradigma)
    P.s. Sorry gia ta greeklish, alla kano arketa orthografika lathoi.

  • Alexander Nikolaidis

   Από την στιγμή που το εμβόλιο(όπως και οποιοδήποτε φάρμακο) παραδοθεί στην κυκλοφορία, οι παρενέργειες αναφέρονται τόσο από τους φορείς υγείας(γιατρούς φαρμακοποιούς κτλ.) όσο και τους ίδιους τους ασθενείς στον εκάστοτε οργανισμό φαρμάκων. Π.χ. για την Ελλάδα
   http://www.eof.gr/web/guest/yellowgeneral
   για την Αμερική
   http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/
   κτλ κτλ.
   Έτσι και έχουν αποσυρθεί πάμπολλα φαρμακά που στην phase IV αποδείχθηκε ότι δεν είχαν επαρκές benefit/risk ratio με αποτέλεσμα εταρείες να χάσουν ΠΟΛΛΑ λεφτά
   Επίσης υπάρχουν και οι έρευνες που χρηματοδοτούνται από ανεξάρτητους οργανισμούς, ερευνητικά ιδρύματα κτλ
   Όποιος έχει λίγο μυαλό…. είναι επιφυλακτικός όταν εκφράζει γνώμες για πράγματα για τα οποία είναι αδαής

 • Natalia Rizou

  kai gia na min krivomaste egw eimai mitera 6 xronou koritsiou pou epathe zimia apo to sigekremeno emvolio prin apo 5 xronia …apodidigmenw me eksitasis apo to ergastirio tis DDI AMERICA

 • Natalia Rizou

  esis k.Spiridi giati den anafereste se dio dikastiria pou kerdisan oi gonis avtistikon paidion stin Ameriki to 2013 katigorontas to emvolio tou MMR???

 • lord

  ορίστε για ποιόν λόγο θα έπρεπε να σκεφτούμε λίγο ότι η ιατρική δεν είναι όπως ήταν κάποτε..
  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3260

  και ευχαρίστως να δεχτώ και τον αντίλογο ότι δεν είναι έτσι πλέον οι γιατροί..

  • Alexander Nikolaidis

   Γι αυτο και καθε οικογενεια πρεπει να εχει εναν γιατρο, εναν μηχανικο αυτοκινήτων και εναν δικηγόρο

   • lord

    αν δεν είναι ειρωνεία αυτό που γράφεις είναι η πραγματικότητα έτσι κι αλλιώς..αλλά προς τι το σχόλιο αυτό,να με συγχωρείς,αλλά δεν πιάνω το συσχετισμό με το άρθρο..να σου απαντήσω και σε ένα άλλο σχόλιο σε άλλο θέμα που συζητούσαμε παλαιότερα και θεώρησες ότι είμαι ιατρικός επισκέπτης και να σε διορθώσω λέγοντας πώς όταν λέω ότι ανήκω στον κλάδο υγείας,εννοώ ότι είμαι ιατρός..αυτά που γράφει στο άρθρο,δεν είναι απλά το συμπέρασμα που έβγαλα από το άρθρο αλλά το συμπέρασμα που έχω βγάλει από τα συνέδρια..το λέω για να μην θεωρηθώ προκατειλημένος με τα συνέδρια..

    • Alexander Nikolaidis

     Δεν είναι ειρωνία, και τα 3 είναι τα επαγγέλματα που αν πέσεις σε κάφρο και δεν γνωρίζεις τίποτα, σε «γδέρνουν» με το μανίκι. Δεν είπα ποτέ ότι οι ΓΙΑΤΡΟΙ του σήμερα είναι όλοι Παναγίες και αδιαφθοροι. Μιλούσα για τον ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ των φαρμάκων/συμπληρωμάτων/διατροφής όπου οι γιατροί είναι ένα ποσοστό μόνο(μαζί με φαρμακοποιούς, στατιστικολόγους,βιοχημικούς, χημικούς, βιολόγους κτλ. και συχνά πυκνά οι γιατρoi που ασχολούνται με την έρευνα(μιλάω για εξωτερικό πάντα) δεν έχουν σχέση με συνταγογραφήσεις. Ξέρω προσωπικά γιατρούς που αρνουνται να κάνουν οποιοαδήποτε έρευνα sponsored by ιδιωτικη΄εταιρεία για λόγους αξιοπιστίας. Το «ιατρικός επισκέπτης» πήγαινε όχι σε σένα αλλά στον Κέρμιτ, καθότι δεν έλαβα απάντηση πιστεύω έπεσα διάνα.

 • Noucca Galaktotrofousa

  «τα εντελώς ανεμβολίαστα παιδιά ανήκουν στο μεγαλύτερο
  ποσοστό σε μητέρες παντρεμένες, ηλικίας 35-40 ετών, με ανώτερη μόρφωση,
  κοινωνικό επίπεδο άνω του μέσου και με οικονομικό επίπεδο καλό.»
  Το πιο θλιβερό είναι το παραπάνω απόσπασμα και δείχνει πόσο κακό μπορεί να κάνει η τόσο εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία. Άνθρωποι που έχουν σπουδάσει 10 πράγματα και έχουν εκπαιδεύσει το μυαλό τους να δέχεται πληροφορίες, αναλώνονται στο να αντλούν «γνώση» από αμφίβολες πηγές. Όλοι οι συνωμοσιολόγοι στο περιβάλλον μου είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και κάποιοι από αυτούς δεν έχουν πρόβλημα να ασπαστούν θεωρίες συνωμοσίας ακόμα και για το ίδιο το αντικείμενό τους. Προφανώς πρόκειται για μια νέα μορφή ηλιθιότητας, αυτό το 1% που αναφέρει ο καθηγητής.

  Ευχαριστώ για το άρθρο.

 • Kostis

  Ειλικρινα συγχαρητηρια σε εσας για τη διαδοση της αληθειας και στον καθηγητη κυριο Σπυριδη για τη συγγραφη του εξαιρετικου αρθρου.
  Ευχαριστουμε!

 • Simon3456

  Έχω γράψει και εγώ ένα σχετικό άρθρο για τους μύθους για τα εμβόλια εδώ: http://www.vice.com/gr/read/moufes-griph

 • leon06010

  Έχω κάνει ό,τι εμβόλιο κυκλοφορεί κ ησύχασα. Βέβαια μια μούρλα μου βγαίνει αλλά δε φταίνε τα εμβόλια, σαλεμένος γεννήθηκα.
  Σοβαρά τώρα, πως μπορείς να ξέρεις αν το παιδάκι έχει προδιάθεση να πάθει ζημιά από τα εμβόλια; Καλοπροαίρετα ρωτάω, διότι κρίμα δεν είναι να θες να κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου κ τελικά να το βλάψεις;

  • Δεν είμαι παιδίατρος για να σου απαντήσω. Θα σου προτείνω όμως να ρωτήσεις το ίδιο στο http://www.paidiatriki.gr Πιστεύω πως θα σου απαντήσουν.

  • Teo Kyriakopoulos

   Αυτό θα πρέπει να το ρωτήσεις σε κάποιον ουδέτερο όχι σε αυτούς που πωλούν τα εμβόλια .
   Και πάλι κανείς δεν θα σου εγγυηθεί τίποτα και ποτέ. Θα σου δείξουν διαγράμματα και αριθμούς. Αν το παιδί σου πάθει κάτι θα είναι ένας αριθμός για αυτούς.

   • leon06010

    Για ποιούς; Ποιόν ουδέτερο προτείνεις δλδ; Που προφανώς να ξέρει κ από εμβόλια κ από παιδιατρική. Κ όταν αναφέρεσαι σε αυτούς που πωλούν τα εμβόλια; Εννοείς το φαρμακοποιό; Τον παιδίατρο; Απ’ό,τι ξέρω, στην Ελλάδα τουλάχιστον, τα εμβόλια καλύπτονται απ’το ταμείο, αλλά μπορεί κ να κάνω λάθος. Μήπως κάτι σου ξεφεύγει; Εννοώ ότι η απάντησή σου δε με καλύπτει ΚΑΘΟΛΟΥ.

    • Teo Kyriakopoulos

     Εγώ τα εμβόλιο σε ιατρό ιδιώτη το πληρώνω κανονικά .
     Εννοείται όλοι μοιράζονται από την πίτα του κέρδους .Απλώς βρες έναν γιατρό όχι τόσο κολλημένο με τα εμβόλια και πάρε μια ακόμη γνώμη .
     Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του εμένα δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν απλώς ψάχνω και την αντίθετη γνώμη.

     • leon06010

      Άρα δεν θέλεις έναν ουδέτερο, θέλεις έναν που δεν είναι με το μπούγιο κ θα πλησιάζει περισσότερο στα δικά σου πιστεύω (= δεν είναι τόσο κολλημένος με τα εμβόλια). Δεν υπάρχει καμμία ουδετερότητα στο θέμα. Η ευθύνη εν τέλει ανήκει στο γονέα κ ένας γονέας μόνο ουδέτερος δεν μπορεί να είναι σε ό,τι αφορά το παιδί του.
      Κ επειδή σε κόβω να είσαι ψιλοαντίθετος με τον εμβολιασμό των παιδιών, ή έστω επιφυλακτικός, μάλλον ούτε συ έχεις καταλάβει, όπως πολλοί άλλοι κ για πολλά άλλα, ότι τα εμβόλια είναι φάρμακα κ ως φάρμακα είναι εργαλεία, όχι σκοπός.
      Κ εμένα σκοπός μου ΕΙΝΑΙ να σε πείσω, όχι για τα εμβόλια καθ’εαυτά, αλλά για τα φάρμακα εν γένει. Δεν τα θεοποιούμε ούτε τα μηδενίζουμε. Κ ναι έχουν παρενέργειες αλλά αν τις μεγιστοποιούμε μπροστά στα οφέλη που μας έχουν προσφέρει, είμεθα τραγικά αγνώμονες.

     • Teo Kyriakopoulos

      Δεν είμαι ενάντια των φαρμάκων. Πρώτο πράγμα που κάνω όταν κάτι δεν πάει καλά είναι να πηγαίνω σε γιατρούς και αν μου γράψουν φάρμακα να τα παίρνω. Αν όμως κάποιος γιατρός μου πει δεν χρειάζεται το ψάχνω λίγο. Και φυσικά όταν παίρνω για πολύ καιρό φάρμακα και δεν γίνεται τίποτα το ψάχνω αλλιώς. Την αγαπάω την ιατρική όπως και τα φάρμακα που κάνουν δουλειά (και τα εμβόλια μέσα). Το πρόβλημα είναι όταν στα δίνουν και δεν τα χρειάζεσαι . Εκεί είναι λεπτή γραμμή που δυστυχώς πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι όλοι μας γιατί υπάρχουν άπειρα χρήματα στο ενδιάμεσο.

     • leon06010

      Έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η πολυφαρμακία είναι φαινόμενο της εποχής κ ίδιον τον Ελλήνων. Κ επειδή έχω εργαστεί σε φαρμακείο, επ’αυτού δε φταίνε μόνο οι γιατροί. Φταίνει εν πολλοίς ΚΑΙ οι ασθενείς. Πίστεψέ με: ζητούν πολλά φάρμακα που δεν τους χρειάζονται, «έτσι να υπάρχουν». Οι γιατροί κανονικά, κανονικά λεω, είναι υποχρεωμένοι να γράφουν μόνο ότι χρειάζεται. Ότι υπάρχουν όμως διάφοροι ανάξιοι που συνταγογραφούν το σύμπαν είναι γεγονός. Πώς νομίζεις ρημάχτηκαν τα έρμα τα ασφαλιστικά ταμεία;

 • Teo Kyriakopoulos

  http://www.katohika.gr/2013/09/emvoliasmos-diavase-to-prin-to-kaneis-sto-paidi-soy.html

  http://www.biozo.gr/node/652

  Κάποιες άλλες γνώμες με στοιχεία και μελέτες. Λίγο δύσκολο να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα αφού όλοι πάντα παραλείπουν η δεν αναφέρουν επίτηδες κάποια πράγματα. Παράδειγμα ότι πολλές ασθένειες εξαλείφθηκαν όχι χάρη στον εμβολιασμό αλλά στην εξέλιξη της ποιότητας υγιεινής μας εδώ και 80 χρόνια. Από την άλλη ειδικά σε υποανάπτυκτες χώρες τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε πολυομελίτιδες κτλ κτλ. Τα στοιχεία όλοι που δίνουν είναι χωρίς επεξήγηση αν είναι σε υποανάπτυκτες χώρες ή σε τι συνθήκες ήταν στις ανεπτυγμένες.

  Το ανιψάκι μου πάντως έκανε όλα τα εμβόλια και από περιέργεια το έκανα εξέταση αντισωμάτων σε ηπατίτιδα και ήταν μηδενικά , σαν να μην έκανε το εμβόλιο. Η γενιά μας πάντως έφαγε εμβόλια των 3500 ουσιών και αφού γεννήθηκαν νέες ασθένειες ανίατες απο αυτά τα βελτίωσαν και πλέον έχουν σχεδόν 70 ουσίες που ελπίζω να είναι ασφαλές για το παιδί μου.

  Επίσης μια επισήμανση λέει πολλά απο το παραπάνω άρθρο.

  » Δημογραφικά: τα εντελώς ανεμβολίαστα παιδιά ανήκουν στο μεγαλύτερο ποσοστό σε μητέρες παντρεμένες, ηλικίας 35-40 ετών, με ανώτερη μόρφωση, κοινωνικό επίπεδο άνω του μέσου και με οικονομικό επίπεδο καλό. «

  • Και λίγο πιο πάνω γράφει ο κύριος καθηγητής.

   Στη χώρα μας το ποσοστό άρνησης είναι σύμφωνα με μελέτη της Ελένης Μαλτέζου περίπου 0.65%. Οπότε έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό (από το 0,65%) είναι μητέρες παντρεμένες, ηλικίας 35-40 ετών, με ανώτερη μόρφωση, κοινωνικό επίπεδο άνω του μέσου και με οικονομικό επίπεδο καλό.

   Επισημαίνεται, ότι τόσο οι γιατροί που διαδίδουν ανακρίβειες σε βάρος των εμβολίων, όσο και οι γονείς που τις αποδέχονται και τις αναπαράγουν, είναι ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. Ανήκουν δηλαδή στη γενιά των γιατρών και των γονέων που δεν έζησαν επιδημίες λοιμωδών νοσημάτων. Έτσι δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν τι προσέφεραν τα εμβόλια στην ανθρωπότητα και πιθανόν να θεωρούν ότι τα νοσήματα αυτά και οι θάνατοι εξαφανίστηκαν «μαγικά», από κάποια αόρατη δύναμη.

  • Alexander Nikolaidis

   http://www.biozo.gr/node/652

   Καταρχήν τα εύσημα μου στους δημιουργούς του παραπάνω site γιατί δημοσιεύουν και την πηγή τους-κάτι σχεδόν ανήκουστο στο ελληνικο internet. Η πηγή τους λοιπόν είναι το site http://www.naturalnews.com/036220_vaccinated_children_disease_allergies.html

   Το site αυτό βέβαια προωθεί τον φυσικό τρόπο ζωης την ομοιπαθητική τα βιολογικά και όλα αυτά. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

   -Καμία παραπομπή σε επιστιμονική έρευνα παρά μόνο σε παρόμοια αντιεμβολιαστικά site(sic)

   -However, the American connection for Bachmair’s study can be found at VaccineInjury.info
   website that has added a link for parents of vaccinated children to
   participate in the study. So far this ongoing survey has well over
   11,000 respondents, mostly from the U.S.A. Other studies have surveyed smaller groups of families.
   Τα surveys (στατιστικές μελέτες) είναι μια πολύ ιδιόμορφη τεχνική επιστημονικής έρευνας. Θέλει μεγάλη πρόσοχη στην επιλογή δείγματος, το θέμα τις έρευνας καθώς και το ποια συμπεράσματα μπορείς να λάβεις αυστηρά. Σε layman’s terms, μπορεί κάποιος να διαβάσει αυτό το πολυαγαπημένο μου άρθρο σχετικά με τα surveys:

   http://anthonycolpo.com/another-bullshit-anti-red-meat-study/

   ^^^^

   Very good read

   -Η ποιο τρανή «έρευνα» που επικαλείται το site είναι

   Originally, the recent still ongoing study compared unvaccinated
   children against a German national health survey conducted by KiGGS
   involving over 17,000 children up to age 19. This currently ongoing
   survey study was initiated by classical homoeopathist Andreas Bachmair.
   Homeopathist. Εδώ πέφτω στα γέλια.

   Περισσότερα για τον εν λόγο κύριο και την αστεία μελέτη του εδώ:

   http://scienceblogs.com/insolence/2011/08/31/an-anti-vaccine-administered-survey-back/

   Τέλος θα παραθέσω μια αγαπημένη εικόνα από τα παλιά που μας δείχνει πως η παράνοια για τα εμβόλια δεν είν αι και τόσο καινούργια

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/The_cow_pock.jpg

   Υ.Γ. Ένα 10% περίπου των εμβολιασμένων για Ηπατίτιδα Β δεν ανταποκρίνεται στο εμβόλιο και χρειάζονται επαναληπτικό εμβολιασμό.

   • Teo Kyriakopoulos

    Απάντηση δεν έδωσες μόνο προσβολές και ειρωνείες .
    Το 0.65 στο εγγυούμαι είναι πολύ παλιό. Το 1/4 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς μετά από έλεγχο δεν έχουν ολοκληρώσει τα εμβόλια τους η δεν έκαναν καθόλου τουλάχιστον στην περιοχή του κέντρου Θεσσαλονίκης.
    Ηπατίτιδα πως μπορείς να κολλήσεις μπορούμε λίγο να το αναλύσουμε ? Για να δούμε αν υπάρχει κίνδυνος με τα σημερινά δεδομένα για τα παιδιά. Και μέχρι πόσο ετών καλύπτει το εμβόλιο για ηπατίτιδα.

    Και κάποιες άλλες γνώμες

    http://www.efvv.eu/

    http://www.newsitamea.gr/%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7/

    • Alexander Nikolaidis
    • Alexander Nikolaidis

     Για ποιά ηπατίτιδα μιλάς; Τόσο η Α όσο και η Β είναι εξαιρετικά μολυσματικές νόσοι-αν και δημογραφικά η ηπατίτιδα στην δυτική ευρώπη και ΗΠΑ είναι σχετικά σπάνια. Μπορείς να κολήσεις ακόμα και μια δημοσια τουαλέτα, τον φαστφουντά που δεν έπλυνε τα χέρια του και τύληξε το φαί σου, μια βρώμικη πισίνα κτλ. Το εμβόλιο θεωρείται πλέον πως καλύπτει το λιγότερο 25 χρόνια από την στιγμή που θα γίνει, μετά μπορεί να χρειαστεί επαναληπτική.

     • Teo Kyriakopoulos

      Για ηπατίτιδα Β

      ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β

      Η ηπατίτιδα Β είναι πιο σοβαρή από την Α επειδή μπορεί να πάρει χρόνια μορφή ή να καταλήξει σε κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι από ήπια ως πολύ σοβαρά, γι’ αυτό στις περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας Β είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη η εισαγωγή στο νοσοκομείο.

      Πως μεταδίδεται

      Ο ιός της ηπατίτιδας Β μεταδίδεται:
      α) με τη σεξουαλική επαφή με πάσχοντες από οξεία ηπατίτιδα Β ή με φορείς ηπατίτιδας Β
      β) από την έγκυο μητέρα στο νεογνό (είτε αυτή είναι φορέας, είτε πάσχει από οξεία ηπατίτιδα Β)
      γ) μέσω του αίματος ή παραγώγων αίματος φορέων ή πασχόντων
      δ) μέσω βελονών ή συριγγών που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί (χρήστες ΕΦ ναρκωτικών) ή με αιχμηρά αντικείμενα (ξυραφάκια, βελόνες για τρύπημα αυτιών, ψαλιδάκια για μανικιούρ κ.λπ.) αν χρησιμοποιούνται χωρίς να έχουν αποστειρωθεί και διαπεράσουν το δέρμα ή με οδοντόβουρτσα
      ε) με μετάγγιση. Αυτός ο τρόπος όμως μετάδοσης σήμερα, δεν είναι ουσιαστικός, αφού όλοι οι αιμοδότες ελέγχονται για την παρουσία του ιού Β με ευαίσθητες μεθόδους.

      Για το μωρό απαραίτητο το εμβόλιο φαντάζομαι.

    • Εντυπωσιακός ο αστροβιολόγος.

     • Teo Kyriakopoulos

      Βάλτε και ένα θέμα με το hoax των πετρελαίων στην Ελλάδα.

 • Σαχλαμαρισταν

  Για τους πσεκαζμενους τα επιστημονικά στοιχεία που παραθέτει ο καθηγητής είναι ψηλά γράμματα, στο πσεκασζμένο τους μυαλό υπάρχει μόνο κρυφή αλήθεια

  • lord

   (Ψεκασμένος) όχι πσέκασμενος…