Καταρρίπτεται: Η NASA ανακάλυψε εξωγήινο στο φεγγάρι

In Fake, Hoax, Μύθοι, Χωρίς κατηγορία by Μάριος Φωτίου4 Comments

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε και στο ελληνικό internet η είδηση του εντοπισμού μίας ανθρώπινης φιγούρας στην επιφάνεια του φεγγαριού στο Google Earth. Η όλη ιστορία ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου όταν ένας χρήστης του Youtube πόσταρε ένα βίντεο που είχε φτιάξει που έδειχνε πως ψάχνοντας στην επιφάνεια του φεγγαριού με το Google Earth εντόπισε μία φιγούρα που έμοιαζε με άνθρωπο. (συντεταγμένες 27°34’26.35″N 19°36’4.75″W)

Το βίντεο έγινε σύντομα viral και σήμερα έχει πέραν των 3.5 εκατομμυρίων views. Οι διάφορες τρελές θεωρίες που άρχισαν να παίζουν στις ιντερνετικές υποκουλτούρες έφτασαν να ισχυρίζονται ότι είναι ο κολοσσός της Ρόδου. Όλοι βέβαια φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι  πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για ένα τρικ της κάμερας ή λάθος στην απεικόνισή της από το πρόγραμμα του Google το οποίο δεν φημίζεται για την ακρίβεια του ειδικά στην απεικόνιση του φεγγαριού.

Σε αποκλειστικότητα το ελληνικά hoaxes σας παρουσιάζει απευθείας από τη NASA τις ολοκαίνουργιες φωτογραφίες του Lunar Reconnaissance Orbiter την ίδια περιοχή σε υπερύψηλη ανάλυση. Παρεμπιπτόντως η πηγή των φωτογραφιών του google είναι η NASA αλλά παρουσιάζονται σε πολύ πιο χαμηλή ανάλυση. Όπως θα δείτε ο εξωγήινος έχει αντικατασταθεί με εδαφικές ανωμαλίες. Κλασική περίπτωση παρειδωλίας.

man-on-google

Ο «άνθρωπος» πάνω αριστερά.

ManOnTheMoon

Η ίδια περιοχή σε υψηλή ανάλυση – ο εξωγήινος έχει αντικατασταθεί με ανωμαλίες στο έδαφος. (Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για full size)

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Δεν ξέρω τι λέτε εσείς , εγώ έχω την μοναδική φωτο που αποδεικνύει
    ότι υπάρχει ζωή στο φεγγάρι ….

  • Κλαιν

    Ρε! Σιγά μην καθόταν εκεί ο εξωγήινος τόση ώρα..πήγε για χεσιμο. Μόνο που θα σκουπισει τον κωλο του με πέτρες.