Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται: Η NASA ανακάλυψε εξωγήινο στο φεγγάριHOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καταρρίπτεται: Η NASA ανακάλυψε εξωγήινο στο φεγγάρι

14 Αυγ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε και στο ελληνικό internet η είδηση του εντοπισμού μίας ανθρώπινης φιγούρας στην επιφάνεια του φεγγαριού στο Google Earth. Η όλη ιστορία ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου όταν ένας χρήστης του Youtube πόσταρε ένα βίντεο που είχε φτιάξει που έδειχνε πως ψάχνοντας στην επιφάνεια του φεγγαριού με το Google Earth εντόπισε μία φιγούρα που έμοιαζε με άνθρωπο. (συντεταγμένες 27°34’26.35″N 19°36’4.75″W)

Το βίντεο έγινε σύντομα viral και σήμερα έχει πέραν των 3.5 εκατομμυρίων views. Οι διάφορες τρελές θεωρίες που άρχισαν να παίζουν στις ιντερνετικές υποκουλτούρες έφτασαν να ισχυρίζονται ότι είναι ο κολοσσός της Ρόδου. Όλοι βέβαια φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι  πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για ένα τρικ της κάμερας ή λάθος στην απεικόνισή της από το πρόγραμμα του Google το οποίο δεν φημίζεται για την ακρίβεια του ειδικά στην απεικόνιση του φεγγαριού.

Σε αποκλειστικότητα το ελληνικά hoaxes σας παρουσιάζει απευθείας από τη NASA τις ολοκαίνουργιες φωτογραφίες του Lunar Reconnaissance Orbiter την ίδια περιοχή σε υπερύψηλη ανάλυση. Παρεμπιπτόντως η πηγή των φωτογραφιών του google είναι η NASA αλλά παρουσιάζονται σε πολύ πιο χαμηλή ανάλυση. Όπως θα δείτε ο εξωγήινος έχει αντικατασταθεί με εδαφικές ανωμαλίες. Κλασική περίπτωση παρειδωλίας.

man-on-google

Ο “άνθρωπος” πάνω αριστερά.

ManOnTheMoon

Η ίδια περιοχή σε υψηλή ανάλυση – ο εξωγήινος έχει αντικατασταθεί με ανωμαλίες στο έδαφος. (Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για full size)

Αρθρογράφος - Ερευνητής