Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-ΒΟΜΒΑ!- ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΖΗΤΟΥΝ την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και ότι έχει ΜΕΣΑ- Κατηγορούν την Ελλάδα για ΚΛΟΠΗ Πολιτιστικών Κειμηλίων!HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται-ΒΟΜΒΑ!- ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΖΗΤΟΥΝ την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και ότι έχει ΜΕΣΑ- Κατηγορούν την Ελλάδα για ΚΛΟΠΗ Πολιτιστικών Κειμηλίων!

21 Αυγ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Χωρίς τίτλο

 

Κυκλοφορεί και αναπαράγεται δείτε ΕΔΩ  αρκετές μέρες,το είδα να κοινοποιείται και στο τοίχο μου με φίλους να το σχολιάζουν ανάλογα και να μου χαρίζουν στιγμές γέλιου.

Ας δούμε τι ισχυρίζεται…

Δεν έχουν τελειωμό οι προσβολές και οι
διεκδικήσεις των Σκοπιανών!!
Προχθές κατάθεσαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτιστικής κληρονομιάς, εξώδικο στην Ελληνική κυβέρνηση και στους επικεφαλής των ανασκαφών .
Ζητούν να συμμετάσχουν στις ανασκαφές και να επιστραφούν στην “μητέρα χώρα”, οι αρχαιολογική θησαυροί που βρέθηκαν και θα βρεθούν τις επόμενες μέρες!!!

Επίσης επιμένουν,σύμφωνα με το eleusisdiagoridon.blogspot.gr, πως η Αμφίπολη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης Μακεδονίας!!

Χωρίς τίτλο

Το είδαμε ΕΔΩ

Το συνοδεύουν με ένα βίντεο το οποίο δεν το είδα αλλά εσείς μπορείτε να το βρείτε και να το δείτε αν θέλετε σε κάποιο ιστολόγιο που έκανε αντιγραφή της ας το πούμε είδησης.

Κατέθεσαν λέει εξώδικο στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτιστικής κληρονομιάς,αλήθεια που είναι το εξώδικο;

Αλλά εδώ υπάρχει κάτι πιο σημαντικό, ΔΕΝ υπάρχει Ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτιστικής κληρονομιάς..

Τι υπάρχει;

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/court-justice/index_el.htm

Με μια αναζήτηση λοιπόν στη σελίδα με τον όρο πολιτιστική κληρονομιά βλέπουμε ότι δεν εμφανίζει κάποιο εξώδικο όπως το άρθρο ισχυρίζεται.Δείτε ΕΔΩ

Με μια πιο σύνθετη αναζήτηση με τους όρους πολιτιστική κληρονομιά εξώδικο τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν τους ευφάνταστους ισχυρισμούς του άρθρου καθώς δεν υπάρχει το εξώδικο το οποίο ισχυρίζονται.Δείτε ΕΔΩ

Επίσης αν στην απίθανη περίπτωση που κάνω λάθος μπορείτε να επισκεφθείτε την παρακάτω σελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και αν έχετε,που δεν έχετε,γιατί δεν υπάρχει εξώδικο να αναζητήσετε την συγκεκριμένη περίπτωση με τον αριθμό της υπόθεσης,τα ονόματα των διαδίκων κλπ.

http://curia.europa.eu/jcms/jcms/j_6/

Συμπέρασμα.

Έχουμε ένα άρθρο στο οποίο επινοήθηκε ένας θεσμός ο οποίος ΔΕΝ υπάρχει (το Ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτιστικής κληρονομιάς) και χιλιάδες που το κοινοποίησαν.

Δεν ξέρω τι είναι πιο ανησυχητικό,το άρθρο ή οι πρόθυμοι αφελείς που κοινοποιούν ότι βρουν μπροστά τους ακόμα και άρθρα επιστημονικής φαντασίας που κατασκευάζουν ειδήσεις και επινοούν θεσμούς.

Όλη αυτή την ανάλυση όμως θα την είχα αποφύγει αν έκανα μια επίσκεψη στην πηγή της είδησης η οποία αναγράφεται στο άρθρο και είναι το eleusisdiagoridon.blogspot.gr.

Δείτε λοιπόν στο παρακάτω σύνδεσμο,την είδηση στην αρχική πηγή της η οποία έχει την επισήμανση ΑΣΤΕΙΑ,ΣΑΤΙΡΑ όπως βλέπετε και στη φωτογραφία και που προφανώς είναι άρθρο σατιρικού περιεχομένου το οποίο έγινε είδηση με την μέθοδο αντιγράφω ότι βρω μπροστά μου.

http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2014/08/blog-post_430.html

 

Χωρίς τίτλο

 

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

ΥΓ. Άντε τώρα να εξηγήσεις σε μια αφυπνισμένη φίλη η οποία είναι φαν της αρχαίας Ελλάδας και την έχει μπλέξει στο μυαλό της με ινδουιστικές πρακτικές και χριστιανικές παραδόσεις σε ένα εκρηκτικό mind κοκτέιλ πως δεν υπάρχει θεσμός με τον όρο Ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτιστικής κληρονομιάς και ότι όλο αυτό είναι σατιρικό άρθρο.

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής