Καταρρίπτεται-Ξεκίνησε η αλλαγή της Ελληνικής σημαίας – Καταργούν το σταυρό

24

Χωρίς τίτλο

 

Είναι ένα άρθρο που γεννά απορίες,η πρώτη είναι ποιος πολιτικός σχηματισμός ή πολιτική περσόνα θα τολμήσει να πάρει μια τέτοια απόφαση ακόμα και αν κάνει δήλωση στη τηλεόραση το 2000 όπως θα δείτε στο άρθρο το οποίο δεν θα το αναπαράγω και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ (απλά διαλέξτε εσείς το ιστολόγιο).

Δεύτερον πόσο εύκολα γίνονται πιστευτά τα όσα ανυπόστατα γράφονται σε αυτό το άρθρο και αναπαράγεται κατά κόρον.

Η δεύτερη απορία έχει και την εξήγηση της βέβαια μιας και έγκειται στα ευρύτερα πλαίσια της πεποίθησης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα κακό πράγμα και σαν κακό πράγμα που είναι  θέλει να βγάλει και τον σταυρό από τη σημαία της χώρας μας και όχι μόνο της δικής μας αλλά και της Μ.Βρετανίας,της Σουηδίας,της Φινλανδίας και γενικά όσων χωρών-μελών της έχουν για έμβλημα τον σταυρό.

Στο άρθρο,μεταξύ άλλων,κάνουν λόγο για το ότι κατά τη διάρκεια αποκαλυπτηρίων ενός αγάλματος δεν χρησιμοποιήθηκε η ελληνική σημαία αλλά ένα ύφασμα με τα εθνικά χρώματα δίχως το σταυρό.

Όμως σύμφωνα με τον κανονισμό σε περιπτώσεις αποκαλυπτηρίων αγάλματος ή προτομής δεν χρησιμοποιείται η σημαία αλλά ύφασμα στα εθνικά χρώματα.

http://old.law.uoa.gr/crime-research/simaia.pdf

Χωρίς τίτλοΒλέπουμε στο κανονισμό πως εκτός της απαγόρευσης της κάλυψης των αγαλμάτων με σημαία απαγορεύεται επίσης να έχει επάνω οποιαδήποτε παράσταση ή διακριτικό και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

Έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να βγάλουν το σταυρό από τη σημαία οι χώρες που τον χρησιμοποιούν σαν σύμβολο;

Όχι και πάλι όχι,αντιθέτως ενισχύει το δικαίωμα στην έκφραση και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Το 2011 λαμβάνεται η τελική απόφαση  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου η κυρία Lautsi  αρχικά καταφέρθηκε εναντίον σχολικού συμβουλίου στη Πάντοβα για την παρουσία του εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες και εν συνεχεία εναντίον της Ιταλίας,το 2009 η πρώτη απόφαση είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Ιταλία καθώς αποφάνθηκαν πως όντως υπήρχε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τελική απόφαση όμως στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα ήταν πως ο σταυρός δεν παραβίαζε το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και οι σταυροί στις αίθουσες είναι παθητικά σύμβολα που δεν μπορούν να ασκήσουν επιρροή στους μαθητές και κατήχηση.Η Ιταλία στηρίχτηκε στο γεγονός πως ο σταυρός είναι αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών αξιών του ιταλικού συντάγματος.

Ένας εκ των δικαστών δήλωσε το εξής..

Ως Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να υποφέρουμε από ιστορικό Αλτσχάιμερ.Δεν έχουμε δικαίωμα να αγνοήσουμε την πολιτιστική ροή ενός έθνους μέσα στο χρόνο.Κανένα δικαστήριο δεν πρέπει να κληθεί να χρεοκοπήσει  αιώνες παράδοσης.Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να κλέψει μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιταλών.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lautsi_v._Italy

http://hellenicleaders.com/blog/dont-worry-the-greek-flag-is-safe/#.U_j_QcV_uHh

Το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου λέει…

1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία μεταβολής του θρησκεύματος ή της πεποίθησης, καθώς και την ελευθερία της εκδήλωσης, ατομικά ή συλλογικά, δημόσια ή ιδιωτικά, του θρησκεύματος ή των πεποιθήσεων, της λατρείας, της διδασκαλίας, της ενάσκησης και της παρακολούθησης θρησκευτικών καθηκόντων και τελετουργιών.

2. Η ελευθερία της εκδήλωσης του θρησκεύματος ή των πεποιθήσεων υπόκειται μόνο στους περιορισμούς που προβλέπονται από το νόμο και είναι αναγκαίοι σε μια δημοκρατική κοινωνία, για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, την προστασία της δημόσιας τάξης, της υγείας ή των ηθών, ή για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων.

http://hrconvention.wordpress.com/

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω μην ανησυχείτε,η ελληνική σημαία είναι ασφαλής,βασικά όχι μόνο η ελληνική σημαία αλλά όλες οι σημαίες των χωρών που χρησιμοποιούν το σταυρό σαν αντανάκλαση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

ΥΓ. Ευχαριστώ τον Γιώργο,φίλο αναγνώστη της σελίδας, για τις πληροφορίες που μας έστειλε και με γλίτωσε από πολύ ψάξιμο.

 

 

 • Επτά62

  τα lidl πάντως σε πολλά προιόντα τους δεν έχουν σταυρο παρα μόνο μερικές ρίγες ως ένδειξη πως το προιόν είναι Ελληνικό

 • The Greek 95

  αν τον πειράξουν τον σταυρό,θα τους φάμε ζωντανούς!!

 • Μόλις υπέπεσε στην αντίληψή μου καίρια ερώτηση από ανησυχώντα βουλευτή για το θέμα, που στην ουσία αναπαραγάγει όλη την παραπάνω θεωρία συνωμοσίας μαζί με τον αβάσιμο ισχυρισμό για την αφαίρεση του …σταυρού από τη σημαία σε εκδηλώσεις.
  Kάποια μέρα λέω να κάτσω να συγκεντρώσω σε ένα ποστ όσες ερωτήσεις έχουν από βουλευτές μας και αναπαραγάγουν θεωρίες συνωμοσίας.
  Until then, απολαύστε υπεύθυνα (ο ερωτών βουλευτής είναι βετεράνος νομικός)

  Αριθμός: 2029
  Τύπος: Ερώτηση
  Σύνοδος/Περίοδος: Β’ ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
  Θέμα: Υπάρχει σχέδιο αντικατάστασης της Ελληνικής Σημαίας;
  Κόμμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  Ημερομηνία: 26/08/2014
  Ημ. τελευτ. τροποπ.: 27/08/2014
  Καταθέτων: Καπερνάρος Ηλία Βασίλειος
  Υπουργοί:
  1. Ντινόπουλος Αργύρης (Υπουργός Εσωτερικών)
  2. Βενιζέλος Ευάγγελος (Υπουργός Εξωτερικών)

  Περίληψη ερώτησης
  Τελευταία
  σε εορταστικές εκδηλώσεις εμφανίζεται η ελληνική σημαία παραποιημένη,
  με μόνον τις μπλε και άσπρες γραμμές (οριζόντιες ή κάθετες) χωρίς το
  σταυρό, ενισχύοντας τον προβληματισμό του κόσμου για μία υπόγεια, ύπουλη
  και ύποπτη διαδικασία αλλαγής της σημαίας μας. Άλλωστε από το 2008 Η ΕΕ
  ενθαρρύνει τισ χώρες με σταυρό στη σημαία τους να τις τροποποιήσουν στα
  πλαίσια της θρησκευτικής ουδετερότητας των κρατών.
  α. Υπάρχουν
  πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή συζητήσεις με Ευρωπαϊκούς θεσμικούς
  φορείς για την κατάργηση του σταυρού από τη σημαία μας;
  β. Είναι
  δυνατό να βρίσκεστε σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους για τα ιερά και
  όσια του Ελληνικού Έθνους ερήμην του Ελληνικού λαού;
  γ. Προτίθεστε να εκδώσετε σαφή εντολή και οδηγία να χρησιμοποιείται μόνον η επίσημη σημαία;

  Το επίσημο λινκ της ερώτησης
  http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=5577e169-ed18-44d7-9dd9-77222a40c551

  Και το πλήρες κείμενο από τον ιστοτόπο της βουλής σε pdf
  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8505382.pdf

 • Papagreco

  Ούτε λίγο, ούτε πολύ κ. HOAXανέ, μας λες ότι ζούμε στην πιο αγγελική εποχή που υπήρξε ποτέ. Είσαι σε πολλά λάθος πάντως. Η αλήθεια δεν ανευρίσκεται από αντικρουόμενες πληροφορίες όπως κάνεις εσύ. Μήπως χρειάζεσαι μια επανεξέταση της μεθοδολογίας σου προσθέτοντας ταυτόχρονα και την διαίσθησή σου (θα πρέπει να την έχεις ανεπτυγμένη κανονικά για να σου ανταποκριθεί). Πολλοί καλοί άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα μας τα φανερώνουν γιατί το διαδίκτυο αυτόν τον σκοπό έχει. Την ελευθερία! Άλλοτε πάλι μπορεί να έχεις δίκιο σε κάποια άλλα θέματα. Είναι φανερό ότι υπάρχει η αναγκαιότητα και για ένα τέτοιο site όπως το δικό σου, αλλά να μην γράφει κι αυτό μπούρδες ή ψευτοαποδείξεις. Στο μεταξύ, μήπως φήμες ήταν η αλλαγή του θρησκεύματος παλαιότερα στις ταυτότητες, μήπως φήμες ήταν η σύνταξη και οι κατώτερος μισθός θα πέσουν στα 360 ευρώ, ή hoax ότι δήθεν θα κτιστεί ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα. Εσύ τώρα θα μας πεις κι ότι το φθόριο στις οδοντόκρεμες είναι πολύ καλό δηλητήριο για την υγεία μας… Καλύτερα να προσέχεις τι γράφεις γιατί αρχίζεις να γελοιοποιείσαι και προσωπικά δεν θα το ήθελα.

  • Υποδείξεις για το τι θα γράψω,όχι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι 4 αρθογράφοι να είσαι σίγουρος πως δεν θα δεχτούμε από εσένα.Ενδεχομένως να δεχτούμε υποδείξεις από τους δρακονιανούς ερπετοειδείς εργοδότες μας αλλά ποτέ από εσένα.

   • Papagreco

    Λυπάμαι για την απάντησή σου σε καλόπιστη υπόδειξη. Τουλάχιστον αγενείς. Φαίνεται εδώ ότι δεν είσθε αδιάβλητοι αλλά εγωϊστές και υπερήφανοι κι από πάνω νομίζοντας ότι είσθε και αλάθητοι !!! Φευ όμως! μακράν ηγείσθε με αυτά που μας μηνύετε φλερτάροντας και με την ακατανοησία.

    • Εγώ απάντησα καλοπροαίρετα στην καθόλα καλόπιστη υπόδειξη σας,δεν θα ασχοληθώ άλλο όμως μαζί σας γιατί βλέπω ότι έχετε όρεξη και εγώ όχι,αν πάω 60-65 χρονών ίσως να κάθομαι και εγώ να κάνω υποδείξεις σε κάποιους που γράφουν αυτά που εγώ δεν θέλω να ακούσω επειδή έχω μάθει να μου φταίνε πάντα οι άλλοι. Όσο για τον αν πήγε ο μισθός στα 360 ευρώ ή το τέμενος δεν είναι το θέμα του άρθρου και είστε τελείως εκτός.

     • Papagreco

      Πολύ δυστυχώς, εξακολουθώ να εργάζομαι επί 10ώρου βάσεως με τις έσχατες ελάχιστες δυνάμεις που μου απομένουν και δεν αναπαύομαι όπως πιστεύεις, αφού οι πολιτικάντηδες μου έκλεψαν την σύνταξή μου και με πήγαν προς το παρόν στα 67 και βλέπουμε τι άλλο θα μας κάνουν με το πετσόκομα…

     • Papagreco

      Good Luck and be wise…

  • I’ll play along!
   1. Ναι ζούμε σήμερα καλύτερα από ποτέ. Η κοινωνία μας κάθε άλλο παρά αγγελική είναι, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά έλεος! Σας προκαλώ, εσάς και όλους αυτούς που κινδυνολογούν και αντιδρούν σε κάθε πρόοδο στα ανθρ. δικαιώματα, στην τεχνολογία στην αλλαγή, εξέλιξη, με μπαμπούλες ΝΤΠ κλπ. να μας πείτε ποια εποχή αναπολείτε τέλος πάντων; Πότε και που θέλετε να γυρίσουμε το ρολόι που να ήταν καλύτερο από ότι σήμερα; Πάμε Βυζαντιο; Μεσαίωνα; 1900; Β’ΠΠ και Ναζί; 1970 με Χούντα; Τι; (νταξ’ εξαιρείται η μεγαλειώδη περίοδος μας 2009-σήμερα :). Ποια εποχή σας εκφράζει τέλος πάντων και τη θεωρείτε καλύτερη από τη σημερινή εποχή; Σας ακούω!
   2. Καταλαβαίνετε ότι είναι οξύμωρο να κατηγορείτε ένα σάιτ που καταρρίπτει μύθους ότι ….ψεύδεται. Σας (ξανα)προκαλώ λοιπόν: Αναφέρετε μερικές «μπούρδες» και «ψευτοαποδείξεις» που κατηγορήσατε παραπάνω! Έτσι για να πάρουμε μια ιδέα τι σκέφτεστε και τι έχετε στο μυαλό σας. Σας (ξαν)ακούω!
   3. Μιλάτε για ελευθερία αλλά δε θέλετε να κτιστεί τέμενος στην Αθήνα (λες και δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες στην Ελλάδα, ή λες και δεν υπάρχουν ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες και κοινότητες σε χώρες που η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι, ή χριστιανοί άλλου δόγματος). Κι αν σας ενοχλεί το ….οικονομικό, θα έχετε ακούσει ότι Σαουδική Αραβία, Τουρκία και άλλες χώρες έχουν προσφερθεί «να πληρώσουν το μάρμαρο». Λοιπόν, τι λέτε; Πως θέλετε να γίνει; Αλλά και πάλι τι σχέση έχει η υπόθεση του τζαμιού με αυτό το σάιτ; Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας αλλά υπαρκτότατο πολιτικό-κοινωνικό θέμα που συζητιέται δεκαετίες! Μήπως τα έχετε μπερδέψει;
   4. «Αλλαγή θρησκεύματος στις ταυτότητες». Η ταυτότητά μου έγινε Βουδίστρια! Σημερα μου έλεγε όμως ότι της αρέσει και το Δωδεκάθεο! Τι να κάνω γιατρέ; Ποια θεωρία συνωμοσίας πάλι; Ψηφίστηκε νόμος, τα κρατικά έγγραφα δεν είναι σύμβολα πίστης, έγινε ένα μικρό βηματάκι 20 χρόνια πριν προς το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί και στη χώρα μας μέσα στα επόμενα 500-1000 χρόνια. Καμία συνωμοσία κι εδώ πέρα. Θα βλέπουμε τα θυμαράκια ανάποδα κι εγώ και σεις πριν υπάρξει Χωρισμός στη χώρα μας, οπότε μην ανησυχείτε άδικα!
   5. Βρείτε μου έναν (1) μελλοντολόγο-καταστροφολόγο-συνωμοσιολόγο που το …2004 ας πούμε είχε βγάλει φήμη για την οικονομική κρίση που ήταν -όντως- προ των πυλών. Πανηγύρια, ολυμπιάδες και Γιουροβίζιον ήμασταν. Τώρα που φαλιρίσαμε όλοι μετά Χριστόν προφήτες…
   6. Όλα τα παιδάκια του δυτικού κόσμου (μεγάλο ποσοστό πληθυσμού αυτού του υπέροχου πλανήτη δεν έχει τακτική προσβαση σε τρεχούμενο νερό…) αλλά τέλος πάντων! Όλα τα παιδάκιαfile:///home/ubuntu/Desktop/new-world-order-conspiracy-theorists-nwo-new-world-order-neo-demotivational-poster-1244803083.jpg
   του δυτικού κόσμου, λοιπόν, πλένουν κάθε βράδυ τα δοντάκια με δηλητηριώδεις(sic) οδοντόκρεμες κατά τη γνώμη σας, δεκαετίες τώρα, και παραδόξως το επίπεδο θνησιμότητας τους μειώνεται. Δεδομένου όμως ότι καθόμαστε τώρα στο ηλεκτροδοτούμενο σπίτι μας με το wi-fi μας και τρολάρουμε για το εάν το φθόριο στις …οδοντόκρεμες είναι δηλητήριο, τη στιγμή που μεγάλο ποσοστό ανθρώπων όχι δόντια δεν πλένει, αλλά στερείται ακόμη και ηλεκτρικού και τρεχούμενου νερού, καταλαβαίνετε ότι όχι μόνο ξεπερνάει τα όρια του φαιδρού, αλλά αποτελεί και ένα είδος ύβρης απέναντι σε κάθε στερημένο άνθρωπο αυτού του πλανήτη.
   Καληνύχτα σας και καλό ξημέρωμα.

   • Σκασμός Εσύ Αντωνάκη μου

    «Μιλάτε για ελευθερία αλλά δε θέλετε να κτιστεί τέμενος στην Αθήνα (λες
    και δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες στην Ελλάδα, ή λες και δεν
    υπάρχουν ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες και κοινότητες σε χώρες που η
    πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι….»

    Είναι λίγο για γέλια αυτό ξέρετε….. Να μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα και θρησκευτικές ελευθερίες οι μουσουλμάνοι είναι το λιγότερο τραγικό. Κατανοητό και επιθυμητό το τέμενος στην Αθήνα και συμφωνώ απόλυτα, αλλά να μη λειτουργούμε έχοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.
    Και για να προλάβω αντιδράσεις, σαφώς και δεν σας υποδεικνύουμε τι θα γράψετε, αλλά αν δεν θέλετε αντίλογο, καταργήστε την δυνατότητα υποβολής σχολίων.

  • τον παλιό καλό καιρό που λέτε…

  • Παν Τσε

   Το φθόριο το εβαλαν στις οδοντοκρεμες οι εβρειαοι, ειναι γνωστο, για να μας καθαρισουν ολους..

   • SafeLamp

    Πήγαινε σε ένα ΒΙΟμάγαζο και αγόρασε οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο και παραμπέν. Εγώ το κάνω ήδη από 3ετίας.

  • John Smith

   Ακριβώς επειδή υπάρχουν όντως τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να κολλάμε σε αναληθή γεγονότα.

   Και όχι, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πει τίποτα το επίσημο για τα εθνικά και θρησκευτικά θέματα των κρατών μελών της, πέραν από κάποιες γενικές οδηγίες. Η βασική γραμμή είναι ότι το κάθε κράτος κανονίζει μόνο του αυτά τα θέματα. Η ιστορία ότι «η Ευρώπη μας υποχρεώνει να κάνουμε αυτό και εκείνο» χρησιμοποιείται συχνά από Έλληνες πολιτικούς που θέλουν να αποποιηθούν την ευθύνη των πράξεών τους ή να περάσουν μέτρα χωρίς να αντιδράσει ο κόσμος. Δεν χρειάζεται να την αναπαράγουμε και εμείς.

 • Amanda

  λίγο άσχετο το σχόλιο με την κεντρική ιδέα του άρθρου…
  «απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.»

  την ελληνικη σημαια και που δεν την έχουν βάλει…..σε σακουλες των σουπερ μαρκετ, σε κάθε προιόν στα ράφια του σουπερ μάρκετ που ισχυρίζεται πως είναι ελληνικό,σε κάθε παιχνίδι ή δεν ξέρω που αλλού. δεν θεωρείται αυτό χρήση της για εμπορικό σκοπό?

  • Amanda,ναι έχεις δίκιο,είναι λίγο άσχετο με το κεντρικό θέμα του άρθρου,δες το σαν μια παρένθεση, μόλις όμως το έκανες σχετικό…

 • nihilist

  Μη βαζεις ελληνικη γραμματοσειρα στα λινκς, τα βγαζει «κινεζικα» οταν κανεις κοπι-πειστ.

 • Nikos Dandoulakis

  Καλά, εντάξει αυτά τα γράφετε γιατί είστε πιόνια της Νέας Τάξης Πραγμάτων (ΤΜ).

  Της Μοσάντ, της CIA, της NRA, της IamGayanditsOK.

  Αλλά δεν θα σας περάσει. Εμείς, οι απόγονοι του πιο σούπερ καρατζαμάουα λαού που υπήρξε ποτέ, θα ξεσηκωθούμε και όποιον πάρει ο Grim Reaper.

 • Αγγελος

  https://www.youtube.com/watch?v=bFVGhMek3io Αξιόπιστο site… για καταρρίψτε κι αυτό!

  • Ξαναδιαβάζεις με λίγο παραπάνω προσοχή αυτή την φορά το άρθρο και τα λέμε μετά..ναι;;

 • Proedros

  Χίλια μπράβο στο Ιταλό δικαστή. Τα είπε όπως ακριβώς είναι.

 • Noucca Galaktotrofousa

  Ο σύζυγος λέει να τον βγάλουμε τον σταυρό, να γίνει η σημαία μας σαν της Αργεντινής. Αρκεί κι αυτοί να βγάλουν τον ήλιο, που βασικά πρέπει να τον βγάλουν γιατί είναι κι αυτός θρησκευτικό σύμβολο.
  Και μετά θα έχουμε γίνει Αργεντινή σε όλα!

 • bandog

  να διευκρινιστει οτι επισημη ελληνικη σημαια ειναι η ναυτικη σημαια με το σταυρο και τις ριγες.
  η σημαια μμονο με το σταυρο , δεν ειναι η επισημη και γιαυτο και χρησιμοποιηση της απο πολιτικες και πολιτστικες οργανωσεις με το συμβολο τους , δεν αποτελει παραποιηση συμβολου…