Ένα μικρό αγόρι ζωγραφίζει στο σχολείο του με κιμωλίες στο δάπεδο.

In Fake by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments

Θυμάστε το κοριτσάκι που ζωγράφισε τη μαμά του με κιμωλίες και κοιμήθηκε στην αγκαλιά της; Αν όχι θα την θυμηθούμε μαζί σε αυτήν την ανάρτηση.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ένα βίντεο ενός Ινδού που δείχνει ένα αγοράκι να ζωγραφίζει τη μανούλα του και να κοιμάται στην αγκαλιά της και συνοδεύεται με το παρακάτω κείμενο.


Σε ένα σχολείο στην Ινδία, ένα μικρό αγόρι παίρνει μερικές κιμωλίες, βγαίνει στο προαύλιο και αρχίζει να ζωγραφίζει κάτι στο δάπεδο μπροστά στα έκπληκτα μάτια του δασκάλου του.

Το αποτέλεσμα εκπληκτικό…

Η ταινία με τίτλο «CHALK», έχει δημιουργηθεί στην Ινδία και βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό που συνέβη στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Δείτε το βίντεο:


Μια χαρά βίντεο και πολύ καλογυρισμένο αλλά οποιαδήποτε αναφορά για πραγματικό περιστατικό είναι ψέμα.

Μια παρόμοια ιστορία με ένα κοριτσάκι που έχασε τους γονείς του στον πόλεμο είχε κυκλοφορήσει πέρυσι. Τελικά οι φωτογραφίες ήταν στημένες από τη φωτογράφο και το κοριτσάκι ανιψιά της. Δείτε ΕΔΩ την περσινή ανάρτηση.

Ο Ινδός σκηνοθέτης του βίντεο πήρε την ιδέα του από την παραπάνω φωτογράφο και οποιαδήποτε αναφορά για πραγματικό περιστατικό στο Ιράκ είναι ψέμα και καμιά πονεμένη ιστορία δεν κρύβεται πίσω από τη φωτογραφία ή το βίντεο.
Κάπως έτσι γεννιούνται οι μύθοι…

Ας συγκρίνουμε τις 2 ζωγραφιές. Τα κοριτσάκια ζωγραφίζουν καλύτερα ή τα αγοράκια… για να δούμε. Δύσκολη απόφαση…

1

3

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.